Форум Рідного Міста

POP MUST di3

Linderman - 6-5-2003 у 21:21

=)*** 2 U
Привіт усім...я знаю, що цей форум відвідує дуже різний контингент людей...надіюсь, що ніхто не образиться...
Напишу таку річ:я не розумію чому стільки людей обожнюють попсу......вона скоро помре...
Чекаю коментарів...:baddevil:
:D



Все. що когось цікавило-написано нище -"VIC"
:)

Nazar - 6-5-2003 у 22:11

Коментарі будуть після того, як Ви оприлюдните свої уявлення про попсу. Якщо можна, то детальніше....

Я щось називав в приватних розмовах джазом. Але я розумів під цим не форму вияву своїх музичних почуттів, а стиль існування взагальному....
Що таке український джаз???
Хто його грає?
Акцент на слові український. :sing::sing:

Андрій Пелещишин - 6-5-2003 у 23:50

Цитата:
це ж ***...

Оцього не потрібно. Тут не висловлюються навіть натяками.

rost - 7-5-2003 у 00:15

Згідний з вами пане Андрію, але краще про попсу не скажеш, а гірше виховання не дозволяє.

Linderman - 7-5-2003 у 22:10

ОК...Натяків більш не буде-цензуру я підтримую...Але не розумію---як можна слахати низькосортну музику (чи російську, чи західу...навіть ту саму "б"рітні, або N'sync...ну чи шось у тому роді). Вже краще слухати R@P...це хоть тексти про життя... або ж рок, який на мене діє, як колискова...(про українських виконавців мова не йде).

Linderman - 7-5-2003 у 22:13

Соррі...але я не знавець джазу...і я говорив про поп...

Рост - 8-5-2003 у 09:09

Тут скоріше треба казати не попса, а відстій. Бо поп-виконавці теж є хороші, наприклад АВВА.

А взагалі кожен слухає те, що відповідає його організації. Я якось відпочивав на одній базі з шахтарями. Так от, їм не важливо, що там грає. Головне, щоб щось бумкало. І магнітофон вони включають на таку гучність, що динаміки збуджуються і дійсно чути лише дике хрипіння.

Зараз певні сили дуже сильно нав`язали суспільству споживацьку психологію - мінімум осмислення, максимум споживання; мінімум заглиблення, максимум назовні. А те, що можна назвати попсою, повністю вливається в такий світогляд. Примітивні тексти, чуттєвість, сексуальність у зовнішніх проявах - не думай, їж...

Linderman - 8-5-2003 у 20:31

Приємно читати такі речі...Дякую шановному NetGuy-ю...

bobik - 11-5-2003 у 15:43

Кожен слухає те що йому до вподоби, для мене попса це також низьопробний хоча непогано фінансований пародукт. Переклавши слово від якого походить попса, вийде приблизно "на загал". Більшість її слухають, тому ми повинні радіти, що чимось відрізняємось від цієї зграї овець.

Наталка - 16-5-2003 у 22:46

Цікаво сказано про "зграю овець". Як сам себе не похвалиш... ну, далі ви знаєте :)
Я киянка, на роботу добираюся маршруткою, кінцева зупинка прямо у мене під будинком, і всі водії, як один, україномовні, але на тому все добре для мене кінчається, бо у кожній машині грає чомусь "Рускоє радіо". Боже правий, я скоро м’ятні таблетки їстиму, бо нудить. Нудить... І хоча я далека від того, щоб стверджувати, ніби мої музичні смаки - еталон, я часто думаю, от якби зробити "Українське радіо". Могло б вийти дуже круто! В Києві колись "Радіо Люкс" гарні позиції тримало, але останнім часом скотилося, на жаль... З іншого боку, є поп-музика і "відстій". Зараз засилля саме відстою - і на радіо, і на телебаченні, скрізь. Всі ці "шансони" та "рускіє радіо" деформують смаки. Жуйка для мозку, жуйка для душі. Проте, виходить, "кожному - своє". З цієї зарплати куплю собі плеєр, запишу улюблені речі із серії "Наше..." Чубая та друзів, і не буду більше псувати початок робочого дня і настрій зранку. Але мушу на прощання зауважити, що навряд чи попса помре. Надто багато коштів витрачається на підтримку її життєзабезпечення.

RUSJA - 23-6-2003 у 09:47

Привіт,усім хто готовий слухати!Повинна сказати, що тема форуму дуже болюча...Не буду заперечувати,що кожен слухає музику,вдягається чинить відносно своїх інтересів,вподобань та переконань,але йдеться наразі тільки про музику...
Як правило "сучасній молоді" (якщо це явище можна так назвати) всеодно під яку музику стрибати на дискотеці - і це вони називають музикою. Поп-музика (такзвана попса)
на даний час не являє собою нічого особливого - в цьому винна і неяскрава музична обробка і просто банальні тескти про закоханих дівчаток- та хлопчиків-підлітків...
Музика це життя,тому вона повинна відображати тільки життя та реальні події,настрій та ін.
Попса не варта називатись музикою тому,що це тільки
велика гра під назвою "А в мене грошей більше!"...
Поп-музику творять не ті хто на сцені,а просто їх багатенькі батьки котрі розкручують свою дитину...ось і все! Тому попсу слухати не варто.
Пан Ліндерман сказав, що краще слухати реп,але я з ним не згідна... На що тоді перетворяться реп- та хіп-хоп-культури якщо всі хто слухали попсу вдаряться в реп?
Справжнього репу і так є мало, тому якщо ми не хочемо щоб реп взагалі загинув нам треба не просто його СЛУХАТИ але і зробити свій внесок в нього.
Реп - це не просто музика - це не просто стиль який наслідують всі - це не просто широкі штани та футболка розміру ХХХХL ...Репом треба жити тому,що реп - це життя,це життя стосується кожного знас але не кожен ним живе - ось що таке реп...
Люди бояться репу через його образливі тексти і ненормативну лексику але чому не можна казати те ,що думаєш,чому всі повинні мовчати,тут я згодна з вищезгаданим Ліндерманом - реп - це тексти про життя а не вигадані історії.Тому не слухайте попсу,ну слухайте реп,живіть ним...

Олексій Мачехін - 23-6-2003 у 10:15

А тепер давайте без закликів.
Ви ніколи не означите термін попса, так само як і не означите термін реп чи рок, то му говорити - слухайте те та не слухайте се бодай в цьому ключі некоректно. Більше того, кожний стиль з тих, що зараз існує проходив стадію попси. Це було з роком, з джазом, з блюзом (що таке перші блюзи? це аналог російського блатняку) це ще нещодавно сталося з репом (Сірко - от де текст про життя).

Тому стверджуючи що якийсь напрямок музики згодом вмре ви самі себе обдурюєте.

Попса буде завжди - її будуть слухати ті, хто не має часу на формування музичного смаку. І, отже, до вподоби прості мелодії.

А продукувати такі мелодії будуть всі по черзі, бо розвиток музичної культури - спіраль.

dimksZX - 23-6-2003 у 10:29

Я вперше на цьому форумі, тому даруйте за можливі помилки.
В мене виникло таке зауваження. Якщо прийняти, що попса - це музика, створена за великі гроші, то невже серед тих композиторів, авторів, хто створювали "хіт" не знайшлось хоч когось, хто зміг за весь час створити щось серйозне?
Тобто невже абсолютно всі пісні які попадають під категорію попси мають підлягати винищенню?

RUSJA - 23-6-2003 у 13:12

З вами обома я погодитись не можу..про100 не дозволяє совість....Як ви можете говорити про музику,не знаючи що це таке? Музика не підлягає ні під які означення, її не можливо зрозуміти,її треба відчути ,музика - це почуття,а не гоцання по сцені під божевільну музику в облягаючих штанцях,це не шоу в які вбабахали купу грошей ... Давайте спочатку задумайтесь чи ви знаєте що таке музика,а тоді вже додавайте свої коментарі до списку..тих,хто мене не розуміє - одиниці ,а нас,тих хто дійсно знає що таке музика - мільйони
Попса помре неодмінно,або просто потоне у великій кількості СПРАВЖНЬОЇ МУЗИКИ....це моя думка - це моє право і ніякий коментар любителів попси її не змінить!!!!

Олексій Мачехін - 23-6-2003 у 13:56

Мені чомусь раптом здалося дописувач Руся є імпульсивним підлітком та керується лише емоціями.
Тішуся тим, що нарешті дано точне означення музиці - музика то "не гоцання по сцені під божевільну музику в облягаючих штанцях, це не шоу в які вбабахали купу грошей", як зазначила шановна дописувачка, але те, що шановна панна Іра розуміє нутром, якщо завгодно - серцем.
Ще є десь кілька мільйонів тих, що також розуміють що музика це те, що шановна панна Іра розуміє нутром, якщо завгодно - серцем.
І всім решті (і мені в тому числі, бо мабуть я таки цього не розумію) нема що робити на цьому форумі. Ганьба нам і сум! Тікаймо звідси поки шановні меломани не пороздирали нас вщент своїми вельми поважними та шанувальними повідомленнями.

Odarka - 23-6-2003 у 14:06

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Мені чомусь раптом здалося дописувач Руся є імпульсивним підлітком та керується лише емоціями.
Я б не сказала, що Rusia висловилася, як підліток;)
Попса мусить буди інакше б ми не знали, що таке рок, джаз, блюз, реп т.д. і т.п.
Є якісна попса, а є не якісна, так само як і будь-який інший стиль в музиці.

Linderman - 23-6-2003 у 15:44

:))))))))))))))))))

Круціфукс. - 23-6-2003 у 16:40

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
(що таке перші блюзи? це аналог російського блатняку)

Нонсенс.

Олексій Мачехін - 23-6-2003 у 16:49

Добре.
Давай по історії.
Перші блюзи з'явилися в америці після остаточної відміни рабства (принаймні мені так в школі казала досить освідчений в цьому питанні викладач). Складали їх, звісно, негри, що не мали роботи та мусили тоді напівжебракувати. Співали вони про життя своє тяжке долю важку та кохання нещасливе.

Якщо зважити на те, що тоді ці самі негри були напівкримінальним елементом, то аналогію можна прослідкувати досить чітко.

Доречі так само можна сказати (тільки не бийте мене люди!!!) "шансон ета кагда харошему чєлавєку плоха" і тут пальці розтопирити.

Круціфукс. - 23-6-2003 у 17:05

Так, я зрозумів Вашу точку зору.

Серед старого блюзу (як і серед ірландського фольку, наприклад) дійсно є певна доля пісень з кримінальною тематикою, "тюремні пісні" тощо. І середовище, в якому крутились довоєнні блюзмени, часто дійсно було наближеним до кримінального. Це соціальні аспекти. Ми ж говоримо про музичні аналогії, так? Те, про що писались тексти пісень, не є принциповим. Принциповою є музична форма (яка не зводиться просто до визначення формули 'дядько з акустичною гітарою'). Якщо співставимо будь-яку пісню Роберта Джонсона або Чарлі Петтона з будь-якою російською блатною піснею на Ваш вибір, ми побачимо ДУЖЕ помітні відмінності в ритмічній та мелодійній побудові цих пісень, причому зовсім не на користь рос-блатняка - зовсім інший рівень складності.

Проводити аналогію тому вважаю недоцільним. А з іншими Вашими заявами (про час на формування музичного смаку) я, в принципі, згідний.

Олексій Мачехін - 23-6-2003 у 17:17

Співставляти їх взагалі неможна. Хочаб тому, що витоки цих музичних стилів різняться принципово. В того ж блюзу є свої культурні витоки. В блатняку теж, проте вони більше "безкультурні" - Am Dm E.
Як сприймали блюз білі американці на початку його існування? Як низькоякісну музику нижчої раси - негрів. Досить схоже ставлення маємо і зараз до блатняку (я його, доречі, підтримую).
Я навів цю аналогію як аналогію соціального ставлення стилю музики. Майже такий самий шлях пройшов рок-н-рол. Білш помітно це в Англії - згадаймо Кворімен.

Хочу також зауважити - я не підтримую ані попсу ані, недай Боже, блатняк. Головна ідея моїх висловів - нема чіткої межі між попсою та непопсою. Нема хоча б тому, що все, що зараз ми слухаємо (і Моцарт також) пройшло стадію попси перед тим, як стати класикою.

Круціфукс. - 23-6-2003 у 17:27

Тепер ясно. Я просто подумав, що Ви проводили саме музичні паралелі. До вищесказаного додати мені нічого - я також вважаю, що проведення чітких меж між "попсою" і "непопсою" є абсурдом.

(Quarrymen - це, якщо не помиляюсь, рання інкарнація Бітлз? Мої знання того періоду не дуже добрі.)

Олексій Мачехін - 23-6-2003 у 17:30

Так. Харісона тоді взяли до гурту бо знав на 2 акорди більше за самого Маккартні. А грали на чому доведеться. Це і є низькосортна музика.

Східняк - 27-6-2003 у 21:24

Загалом погоджуюсь з Олексієм, що неможливо дати чіткого визначення стилю,. Проте, абсолютно не можу погодитись, що взагалі не існує границь між ними.
Крім того поп-музика так називається не тому, що її слухають маргінали, і не через її низькосортність, а тому, що її слухає переважна більшість народу.
Мене дивують будь-які порівняння блатняка (або як його ще вони називають "шансон";) з блюзом або репом. Можна згадати також українські народні невільницькі або повстанські пісні. Їх що також з блатняком треба порівнювати?
Сучасний блатняк є примітивний найбільш в музичному плані. Це фактично зпрощена жидівська музика з невеликими довадатками циганської, але теж тільки того, що на поверхні. Одна-дві мелодії з того, що залишилось від поширеної колись в кримінальних колах , що розмовляли на ідіш, музики. Евреї з легкістю і за короткий час перейшли на російську і привнесли в російську культуру те, що зараз називають "русскій шансон".

Linderman - 28-6-2003 у 23:15

Звичайно, що варто частково погодитись з думкою пана Східняка ...Але якщо всі почнуть слухати один стиль музики, то невже він стане попсою...Я просто сумніваюсь, що "чіста пацани" колись стануть нормальними людьми, будуть робити те, що тре, а не те що модно.
Кожна нормальна любляча себе людина повинна вирізнятися зі зграї "овець"; чи то смаком до одягу, чи до музики, чи навіть до роботи.
Чому в неординарному одязі важко так пройти, щоб не почути питання:"Тіп, дай дєсть манєт! А то щяс пацани падайдут"...і таке інше... Це так діє на нерви!!!
І ніхто не хоче з цим боротись...
А ж сумно на душі стало ;-(
До речі, таких навіть в Політесі хватає...їм би тіки "праблєми" рішати...Жах...Куда котиться цей світ... просто дуже обідно...

Яндрух - 1-7-2003 у 16:20

Поп має вмерти…
Чи то автор забув додати знак запитання, або ж то є як стверджувальне – заклик до дії?!... Провокаційний заклик, скажу я вам! І редактор міг то причинити…
Ok, вважатиму то риторичним „зверненням”, тому викладу свій погляд на „проблему”.
(Відразу зазначу, що і я не переношу окремих „поп-виконавців”, наведених у когось там вище, однак не роблю з того проблєми, бо усіляко намагаюсь унеможливити їх вплив на себе).
Властиво, не вважаю, що він (поп) має померти (щезнути). Бо його попросту потребують. А як може річ, яка є необхідною в суспільстві, канути ув небуття?!
Ба більше, для молодого покоління поп-культура є таким собі містком для входження ув суспільство. Бо, насмілюсь ствердити, що вже у сей час для молодої людини постає (чи не вперше у житті!) питання вибору, яке буде присутнім у неї протягом усенького її життя. Юнак чи юнка чи не вперше стикаються з проблемою розрізнення „добра і зла”. І навіть, якщо вони апробують обидва варіанти – то буде їх першим життєвим досвідом! Це не буде класичним „попектися на вогні”. Знаєте, мені припало дуже те, як повелася Церква на чолі з її главою Іваном Павлом II - якось прокоментувати реакцію (зважте, негативну) суспільства на присутність чинника окультизму (магії etc.) у циклі розповідей про Гарі Потера: молода, яка тільки-но стає на ноги, людина вчиться самостійно розрізняти, де – добро, а де – зло!

Звичайно, поп-культурі, як і кожній иншій суспільній ніші, властиво видозмінюватися, знов ж таки з-за зміни самого ж суспільства, яке ну ніяк не хоче встояти на місці, а чомусь вічно кудись поспішає...
Тому закид про присутність „тупих” n-sync, бритні, бекстритів тощо у суспільстві, і котрих треба поступово викорінювати з нього, немає під собою ґрунту. І те, що, ніби рекординґові лейбли самі нав’язують суспільству нових „тупих” виконавців, безпідставне, в силу того, що у вільному суспільстві (яким є західне!) є неможливо самому щось комусь нав’язувати: лейбли просто в такий спосіб намагаються задовільнити потреби суспільства, в сенсі, яке (суспільство) завжди чогось потребує.

Присутність у нашому суспільстві таких „поп-імен”, як ABBA, Tears For Fears, Crowded House, Елтона Джона й Джорджа Майкла, Shania Twain, Селін Ді’он, Ероса Рамазоті тощо не вважаю за потрібне хоч якось коментувати: ці „високоякісні” „поп-імена” будуть навічно занесені до „світової музичної скриньки” (якщо така буде) вкупі з The Beatles, Led Zepelin, Nirvana etc.!...