Форум Рідного Міста

Відкритий лист Фан-клубу ФК „Карпати” Львів

Юрій Сєров - 2-3-2004 у 15:06

Відкритий лист Фан-клубу ФК „Карпати” Львів
Президенту УЄФА п.Ленарту Йоханссону
Президенту ФФУ п.Григорію Суркісу
Президенту ПФЛ п.Равілю Сафіуліну
Шановні панове!
З часу проголошення незалежності України приємно спостерігати, що український футбол завдяки цілеспрямованій політиці його керівництва постійно прогресує і тим самим сприяє інтегруванню нашої держави в європейську спільноту взагалі та в футбольну зокрема.
Завдяки такій політиці українські клуби мають змогу систематично змагатись з провідними європейськими командами і цим самим набиратись як ігрового досвіду, так і досвіду щодо функціонування самих футбольних клубів та розвитку футбольної інфраструктури.
Однією з важливих складових такої європейської футбольної інфраструктури є і культура уболівання за свої команди, зокрема, під час відвідування матчів на стадіонах. Слід зазначити, що і в цьому напрямку в українському футболі вже є позитивні результати. Так вітчизняні спортивні арени все більше досягають рівня кращих європейських зразків.
Уболівальники провідних європейських футбольних чемпіонатів для підтримки своїх улюблених команд використовують різноманітну атрибутику та засоби: шалики, прапори, барабани, труби, піротехніку. При цьому використання даних засобів є цілком легальним та їх продаж приносить футбольним клубам неабиякий прибуток, що також сприяє розвитку футболу в цілому.
Звертаємось до Вас з проханням переглянути та внести зміни в пункти 4.4 та 4.2 (в частині використання піротехнічних матеріалів) „Правил поведінки глядачів на стадіонах під час відвідування футбольних матчів”, прийнятих Президією ФФУ від 24 жовтня 2002 року і тим самим дозволити використання піротехнічних засобів уболівальниками під час відвідування матчів на стадіонах, зокрема, фаєрів, які не перешкоджатимуть проведенню матчів, а також безпеці глядачів та учасників. Такі піротехнічні засоби використовуються виключно на трибунах стадіону і сьогодні широко застосовуються під час матчів провідних європейських команд.
Таке коригування „Правил поведінки глядачів на стадіонах під час відвідування футбольних матчів” суттєво зменшить кількість конфліктів та непорозумінь з службами, які забезпечують дотримання правопорядку на стадіонах під час проведення матчів та надасть футбольному дійству яскравішого забарвлення.
Зважаючи на те, що проблема використання піротехнічних засобів уболівальниками на стадіонах під час матчів є проблемою не лише фанів команди „Карпати”, звертаємось також до фан-клубів інших українських команд з проханням також висловити свою думку щодо даного питання.
Сподіваємось на позитивне вирішення піднятої нами проблеми.
З повагою,
Президія Фан-клубу ФК „Карпати” Львів
29.02.2004 р.
-------------------------------------------

Святослав Шеремета - 21-3-2004 у 14:45

Підтримую на всі 200 %. Видовищність на матчах і для вболівальників і фанів потрібно збільшити. Використання піротехніки буде позитивно впливати і на відвідуваність і на поцес вболівання. Пишу як бувший фан "Карпат" Близько 20-ти правих виїздів у 1989-1991 роках.

Юрій Сєров - 23-3-2004 у 08:52

А якщо не дай Бог хтось загине від ракетниці - відносно недавно таке було в Бразилії?

Святослав Шеремета - 23-3-2004 у 09:05

Так ракетниці не обовязково використовувати. Можна дозволити відносно безпечні петарди. Або визначити відповідальних у кожному Фан клубі за феєрфевки. Ці особи повинні будуть пройти відповідні курси кваліфікації, отримати сертифікати компетентності , і тільки вони буть мати право від Фан клубу займатись подібними речами. Думаю , тоді рівень безпеки буде на належному рівні, і видовищність і атмосфера під час матчі буде та що треба.

Олексій Мачехін - 23-3-2004 у 12:33

Небезпечної піротехніки не буває.
Будь-який фаєр вимагає зони безпеки і якщо на ньому цього не написано, то це лише світчить про брехливість виробника.
Тим більше небезпечно використовувати піротехніку у натовпі, тим більше на стадіоні, де відстань між людьми вимірюється в сантиметрах.

Я категорично проти цього введення.

Юрій Сєров - 24-3-2004 у 08:40

Я також проти піротехніки на стадіонах!
Тут інше питання - може Димінський підзаробити хоче (наскільки я знаю офіційно продавати піротехніку не можна)

Олексій Мачехін - 24-3-2004 у 10:21

У!!!!
Оце я написав :)
"Небезпечної піротехніки не буває" читати як "Безпечної піротехніки не буває"