Форум Рідного Міста

Телефонне піратство чи обман оператора

Тарас Гулка - 23-4-2005 у 21:45

Зайшов якось на фірму своїх друзів. Розказали одну історію.
В них є два телефони від фарлепу. Використовують послугу 190 (безпарольний доступ до інтернету абонета фарлепу). Рахунки постійно завищені на 30-40%. В роздруківках показує Дзвінки в Естонію, Арабські Емірати та ін. Крім того показує використання інтернету скажімо з 11 до 1 годині ночі, коли офіс закритий.
Фізичне підключення майже нереальне, крім того техніки з фарлепу приходили і ніяких слідів втручання не виявили. Офі с під сигналізацією, крім того є зовнішня охорона. Радіотрубок немає.

Що цікаво. Роздруківки показують підозрілі дзвінки і в день, проте працівники фірми ніколи не замічали, що піднімають трубку, а там нема гудка, або чиясь розмова.

З однієї сторони сильно схоже на піратсво, а з другої - може все ж таки оператор не чистий на руку?

Хтось з подібним стикався?

marco - 23-4-2005 у 22:58

1. Компи наніч треба виключати :-)
2. Не відкривати все підряд що по пошті приходить і не лазити на сумнівні сайти. Власне звідтам всякі дзвонилки можна собі поставити, які і дзвонять і в Емірати і в Естонію і ще далі...
3. Чомусь я майже впевнений що фірма "некомп'ютерна" і що таке фаєрвол чи правила особистої безпеки в Інтернеті там мало хто знає.

Олексій Мачехін - 24-4-2005 у 15:08

О, це до нас :) Якщо ви маєте офісну АТС, то вам сам Бог велів скористатися білінговими програмами. Зокрема раджу наші - DialExpert і DialAudit.
Якщо АТС нема, то складніше, але дуже раджу перевірити останню милю на включення.

Тарас Гулка - 24-4-2005 у 21:13

Фірма дійно не компютерна. Тільки я наглядаю за їх компютерами. :)
Стоять і потужні фаєрволи, і антивіруски з останніми обновленням.
По пошті майже нічого не приходить, а якщо і приходить з невідомої адреси, то видаляєтсья не читаючи.
До дисципліни я їх привчив :)
А взагалі вони інтернетом майже не користуються.
Компи наніч виключають.

Стосовно офісних атс. Наразі немають, але планують купувати десь після свят. Якусь мінімальну 2 вхідних 4-6 вихідних.

В цьому плані дуже дивно поводить себе Фарлеп. Один раз перевірили і нічого не знайшли. А взагалі на всі заяви відповідають: то звонили ви або ваші працівники. Поставив програмку обліку часу в інтеренеті, приніс їм для порівняння - відповідь: ваша програма неправильно рахує.

Tempika - 24-4-2005 у 23:16

...почитайте в інтернеті про dial-out , що робиться хакерами...
може й воно.

Олексій Мачехін - 25-4-2005 у 07:29

Взагалі наказати провайдера за брехню непросто, проте прецеденти є.
За нашим законодавством це робиться так:
Купується АТС+тарифікатор (програми я назвав) і віддається в сертифікацію (нажаль за нашим законодавством сертифікується не тарифікатор а комплекс АТС+комп`ютер+тарифікатор). Після цього у провайдера можна відсудити багато чого.

Громов Сергій - 25-4-2005 у 08:05

Смію сказати, що свого часу я так само мав з Фарлепом неприємні розмови стосовно некоректної тарифікації. Приблизно за пів-року тяганини вдалося-таки досягти консенсусу. Ставили сніфери всього трафіку (скидали у файл) що Ф, що ми, потім порівнювали. Закидали один-одного листами. Результати маловтішні - трафік фірми Ф рахується виключно в Одесі ! :lol:

Стосовно інету скажу - у Ф в мережі, а користувачі інету Ф - сидять в їх мережі - потужно бігає протокол IPX що займає по моїх підрахунках від3 до 10 відсотків всього трафіку.

Питання вирішилось тільки "унлімітед"-ним підключенням до інету.

Мислю, що з телефонією - та ж лабуда.

Demyan - 25-4-2005 у 08:20

коли в нас була аналогічна, сказали що якщо перевищує 500 грн (крадіжка часу) тоді можна подавати заяву провайдеру, вони почнуть щось робити однак у нас бул завжди в районі 450 грн??? мабуть про це знають:).

Олексій Мачехін - 25-4-2005 у 09:07

Взагалі навіть Укртелеком дає похибку в 5% :(, тобто відкрито каже що така помилка для нього є нормальною, хоча на цифрових каналах рахують дуже охайно і безпомилково.
Якщо з Фарлєпом таке виникає часто, то раджу поміняти провайдера.

Роман Ромашка - 29-11-2005 у 10:49

Це скоріш збої білінга. В UMC, KS теж таке траплялось час від часу. Зараз вже пофіксили.

Громов Сергій - 30-11-2005 у 09:10

Маю вдома послугу 190, якщо уважно перегрянути сайт Фарлепу - можна отримати докладну статистику по абоненту з розшифровкою часу і номеру куда дзвонилося. Можна вияснити періодичність формування вказаної статистики на Фарлепі і натравити бравзер на скачування статистики у файл. Якщо виникнуть нюанси - все видно і запротокольовано. А як тільки служби Фарлепу починають розуміти, що їх контролюють - відношення міняється в кращу для абонента сторону :cool: