Форум Рідного Міста

Фантастика і фантасти (у Львові і не тільки)

MaxymPidboljachny - 28-10-2005 у 11:02

Ряд людей взяв за мету організувати у Львові КЛФ (Клуб Любителів Фантастики).
Такі організації наразі функціонують в Харкові, Києві, Одесі (певно, й ще десь). Хіба наше місто гірше?
Тож припрошую львів"ян і гостей міста, не байдужих до Льонеберга і фантастики прийняти посильну участь у створенні і подальшій діяльності КЛФ "Ластівка". Наразі, робочим форумом КЛФ-у спонтанно став http://www.litforum.net.ua/showthread.php?p=3213
Ласкаво просимо допомогти нам. ;)

MaxymPidboljachny - 28-10-2005 у 12:11

Відразу ж наголошу, яку саме допомогу нам найнеобхідніше отримати:
1) Допомогу з написанням статуту (раптом у когось є подібний досвід);
2) Допомогти з "припискою" - з приміщенням для проведення засідань.

dr.Trollin - 28-10-2005 у 20:01

!молодця!!
давно пора було!

дай ще сюди оголошення/(заклик про збір):
http://www.livejournal.com/users/lviv/

MaxymPidboljachny - 31-10-2005 у 08:51

Гхм... Спробую. Не вмію, але спробую. :)

MaxymPidboljachny - 3-11-2005 у 14:00

М-дя... Очікував я більшої зацікавленості...
Зауважую - я не лише прошу про допомогу, я ШУКАЮ зацікавлених у діяльності такої структури. Агов, зацікавлені! Шикуйтеся! Так-так, усі двоє! ;) :(
Ну допоки словосполучення "харківська школа фантастики" буде викликати повагу, а "львівська ... ..." - питання: "Тю, а шо це?" :(

dr.Trollin - 3-11-2005 у 16:38

таки сам тю :-)
бо таки S.Lem то таки поважно.

tysovska - 14-4-2006 у 09:17

Вчора почав роботу зліт фантастів Європи "Єврокон", який потрапив до України завдяки тому, що Марина і Сергій Дяченки минулого року отримали на попередньому "Євроконі" звання найкращих фантастів.
Не знаю, як там із заходами власне конвенту, бо для того, щоб туди потрапити, треба було заздалегідь реєструватися тощо. Проте паралельно з цим заходом проходить виставка "Книжковий світ", яку я просто не могла оминути своєю увагою :) Навідалася вчора.
Картина вельми сумна. Порівняно з тим, яка була виставка навесні, то це - просто село на болоті. Новинок практично немає, стенди бідненькі. Непогано так виглядали хіба що "Зелені пси" - готувалися-бо до конвенту наші головні видавці фантастики (хоча й здебільшого перекладеної з російської). "Піраміда", "Критика", "Факт" - як завжди. Новинок немає, але вибір непоганий і ціни, як то кажуть, конкурентні. "Український письменник" справив гнітюче враження. Просто я буваю у них у книгарні при в-ві, знаю, що там можна купити вельми пристойні книжки, знову ж таки, серія "Зірки прози", "Проза ХХІ", "Гумор +" до кінця не розпродана, але тут представлена дуже й дуже бідно. І абсолютно немає продуманості у виставковому стенді. Непогано виглядає "Нора-друк", привезла новинку - книжку Дмитра Джангірова "Іміджмейкер з Москви" (ви мені скажіть, це той самий одіозний Джангіров? бо я книжку вчора так і побоялася купити і спитати теж не зважилася). "Дуліби" привезли 5 (п'ять) книжок. Незважаючи на те, що напередодні обіцяли під цю виставку підготувати нову книжку Дереша, нею там і не пахло. І дядько за їхнім столиком сидів сумний-сумний... Щоправда, я навідалася вже ближче до кінця дня, може, в обід там було трошки жвавіше. Але в цілому я не в захваті.

MaxymPidboljachny - 21-6-2006 у 10:21

Шановне товариство!
20 червня 2006 року відбулося 0-ве (нульове) засідання Львівського клубу любителів фантастики! Присутніми були літфорумівці Олександр Левченко, Юрій Девор та Максим Вівісектор, а також письменниця Юлія Остапенко та художник Денис Хайрулін.
Зустріч проходила в дружній конструктивній атмосфері. Творча молодь виявила неабияку обізнаність у світовій та російській фантастиці, натомість питань сучасної УФ намагалась делікатно уникати. У розмові також проявилася загальносвітова тенденція зростання популярності фентезі на тлі зниження інтересу до наукової (реалістичної) фантастики та пов'язані з цим різні погляди середнього та молодшого поколінь.
Більш ніж двогодинне засідання завершилося прийняттям кількох важливих рішень.
1. Вважати 0-ве (нульове) засідання Львівського клубу любителів фантастики -1-м (мінус першим).
2. Провести чергове 0-ве (нульове) засідання ЛКЛФ в другій половині липня із залученням більшої кількості шанувальників фантастики.
3. Запланувати проведення засідання ЛКЛФ під час роботи Форуму видавців у Львові із запрошенням українських та зарубіжних фантастів.

Отож, шановні львів'яни, приєднуйтесь до благородної справи КЛФ!!!

P.S. На жаль, через відсутність фотоапаратури увіковічнити цю історичну подію для вдячних нащадків не вдалося...

(с) Олександр Левченко.

Так що ми таки почали функціонувати, всіх ласкаво просимо приєднуватись.

Офіційне інформаційне джерело КЛФ-у, наразі, те саме: http://litforum.net.ua/showthread.php?p=11550

MaxymPidboljachny - 29-6-2006 у 09:28

"Новая интересная газета. Z. Просто фантастика"

З листа мені:

Цитата:
"Максим, нам вообще-то нужны украиноязычные рассказы, мы же всё-таки украинская газета. Однако, к сожалению, пока большинство таких рассказов, которые мы получаем, мягко говоря, ниже качеством, чем требуемые нам. Не знаете ли Вы каких-нибудь достойных авторов, с которыми мы могли бы сотрудничать?"



Агов, достойні!!! Аттеншн, аттеншн!!! Ахтунг, ахтунг!!! Розшукуються: україноські (україномовні) фантастичні оповідання. Як було сказано вище - достойні. Об"єм близько від 2-х до 10-и тис. знаків... Зв"язатися можна через мене, або через їх розділ на СІ (пошукаю, як знайду - дам лінк), або ел. поштою (уточню адресу для рукописів - дам знати сюди). Газета безгонорарна, винагорода - моральне задоволення від публікації, можливо - ілюстрація до твору, ну і авторський примірник газети. Налітай!