Форум Рідного Міста

Лицарський турнір „Сталева ліга” та концерт гурту „Стари Ольса”

Thror - 7-11-2006 у 00:08

[B]10 листопада, 19-00 [/B]– Львівський Державний Цирк
Лицарський турнір [B]„Сталева ліга”[/B](чемпіонат з історичного фехтування).

[B]11 листопада, 19-00[/B], площа Петрушевича 2, Обласний Палац Молоді
Концерт старовинної музики часів середньовіччя та ренесансу.
Гурт [B]„Стари Ольса”[/B] Білорусь

Організатори ВМГО „Європейська інтеграція” та Товариство історичної реконструкції "Срібний Вовк"

[B]«Сталева Ліга»[/B] - це міжнародний чемпіонат з історичного фехтування, в турнірах котрого беруть участь збірні команди країн, в яких історичне фехтування отримало розвиток, як повноконтактний вид спорту – Росії, України, Молдови і Білорусі. До основних достоїнств чемпіонату [B]«Сталева Ліга»[/B] слід віднести його регулярність, що дозволяє спортсменам якісно будувати тренувальний процес, а глядачам побачити і усвідомити логіку дії що відбувається.
В першому турнірі, що відбудеться у Львові братимуть участь бійці з Західної України (Львів, Луцьк, Хмельницькой), Києва та Одеси. В кажному турі змагань беруть участь дві команди по шість людей. Це буде збірна Західної України та Одеси проти збірної Києва. Двоє бійців змагаються в категорії «меч-меч» – коли обидва озброєні тільки мечем, два в категорії «щит-меч» - коли вільна рука захищена щитом, а ще двое - в обох категоріях. Суддівство проводять чотири лінійних маршала – по два на кожного бійця – і один головний суддя – гофмаршал. Бали нараховуються за влучення в такі зони - голову, руку, корпус і ногу вище коліна. Бої ведуться до восьми , десяти або дванадцяти балів - у залежності від рівня двобою. До заборонених дій відносяться колючі удари, удари ребром щита й у ногу нижче коліна. По завершенню особистої першості проводяться групові бої "стінку-на-стінку", у яких змагаються всі дванадцять бійців, що приймають участь у турнірі. Команда-переможець визначається за підсумками трьох сутичок .

З концерту гурту [B]„Стари Ольса”[/B] (http://staryolsa.com) у Львові починається гастрольний тур найбільшими містами України за маршрутом Львів-Київ-Одеса-Харків, що триватиме з 11 по 20 листопада.
[B] „Стари Ольса” [/B]– гурт середньовічної музики, що існує більше 7 років. Керівник та засновник гурту Дмитро Сосновський. Склад гурту – п”ятеро виконавцив. Назва гурту походить від назви річки на західній Могилевщині у Білорусії.
Щороку гурт записує новий альбом, а тур містами України присвячений виходу сьомого альбома.
Гурт виконує музику часів Середньовіччя та Ренесансу -запальні середньовічні танці, народна музика, композиції з збірок придворної музики, твори композиторів епохи Ренесансу, військові пісні, білоруські канти 16 - початку 17 століття.
Учасники гурту поєднують звучання стародавніх білоруських інструментів- волинка, ліра, гуслі, свірель - і загальновідомих європейських інструментів – лютня, флейта, мандоліна, арабський барабан. Учасники гурту виконують музику на реконструйованих, відтворених середньовічних інструментах та у стародавньому одязі (два комплекта костюмів доби середніх віків та ренесансу).

Організатор акції –Молодіжне Товариство історичної реконструкції [B]"Срібний Вовк"[/B].

Обговорення проектів можна знайти на форумі сторінки Товариства [B]"Срібний Вовк"[/B]: http://silverwolf.lviv.ua

Контакти організаторів:
1. Іванна Євсеєва, голова оргкомітету:
Тел. 231-34-52
моб.тел. 067 - 499 24 48, e-mail: iva@silverwolf.lviv.ua
2. Андрій Мар'ясов:
моб.тел. 067 – 270 62 40, e-mail: thror@silverwolf.lviv.ua

Оргкомітет фестивалю.