Форум Рідного Міста

Від сьогодні у центрі Львова буде безпроводовий інтернет. Наразі бе...

Юрій Сєров - 3-10-2007 у 13:39

Сьогодні у Львові стартував спільний пілотний проект Львівської міської ради та мережі Уарнет» – WiFi-доступу до інтернету (безпроводовий інтернет). «Зараз більшість ноутбуків підтримують функцію WiFi-доступу. Тому, маючи такий комп’ютер, у місті можна скористатися Інтернетом», – про це сьогодні, 3 жовтня, під час брифінгу на тему «Новий проект Львівської міської ради – безпроводовий Інтернет для львів’ян на вулицях центральної частини міста» – начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин ЛМР Остап Процик.

«Це комерційний проект мережі «Уарнет». Наразі послуга є безкоштовною. Однак згодом, як і в більшості європейських міст, 15-30 хвилин будуть безкоштовними, а далі час буде платним», – запевнив Остап Процик. Адже, за його словами, проект має шанс вижити, якщо він буд прибутковим. Якщо ж просто дотаційним, завжди є ризик, що дотації припиняться.

Вже сьогодні можна безкоштовно скористатися безпроводовим Інтернетом на пл. Міцкевича. Наступним місцем, де має з’явитися покриття, стане площа Ринок, а згодом і в аеропорту, на залізничному вокзалі, у місцях, де постійно знаходяться туристи, ділові люди, студенти.

«Доступ до інтернету в громадських місцях характеризує розвиток інфраструктури міста. Першим запитанням ділових людей, які приїжджають до Львова, при поселенні в готель – чи є доступ до інтернету. Також для нас важливо, щоб цей проект став сигналом для готелів, ресторанів, кафе», – додав пан Процик.

Взято звідси http://zik.com.ua/index.php?news_id=104420

Роман Голощук - 3-10-2007 у 16:15

«Ціна часу перебування в мережі буде залежати від швидкості. Разом з тим, організатори проекту обіцяють, що година такого доступу коштуватиме дешевше, ніж «додзвін», – менше 4 гривень за годину. Зараз швидкість прийому-віддачі становить 512 кбіт/сек.», – слова Віталія Жгута - системного адміністратора мережі «Уарнет».
Взято з : http://zik.com.ua/index.php?news_id=104427

Ярема П. - 3-10-2007 у 19:36

Я вражений!!! Клас!

Онук Юрій - 3-10-2007 у 20:13

Проживаю у центрі та чесно кажучи щось не вдалося спробувати цього щастя з нормальною якістю! Хто може поділитися налаштуваннями та хоч якоюсь інфою про подальшу оплату та якість! Через те, що думаю чому віддати перевагу!

Роман Голощук - 27-10-2007 у 12:52

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Онук Юрій
Проживаю у центрі і чесно кажучи щось не вдалося спробувати цього щастя з нормальною якістю! Хто може поділитися налаштуваннями та хоч якоюсь інфою про подальшу оплату та якість! Так як думаю чому віддати первагу!


Оскільки це спільний пілотний проект Львівської міської ради та мережі Уарнет, шукайте додаткову інформацію на їхніх сайтах.
Я читав що вони також планують запровадити безпроводовий інтернет і на площі Ринок, а також на проспекті Шевченка.
Наразі зони безпроводового інтернету працюють в режимі тестування, тому можна користуватись мережею 6 годин безкоштовно.

Роман Голощук - 29-10-2007 у 11:37

Між іншим, нещодавно я побував у невеличкому шведському містечку Хапаранда (12 тис. населення). Так там також створена Wi-Fi зона в навчальному закладі і гуртожитку для студентів, а влітку вона працює і в центрі цього містечка.