Форум Рідного Міста

Стрийський парк

Роман Голощук - 16-10-2007 у 15:07

Стрийському парку 120 років, він має статус садово-паркового мистецтва державного значення.
Я люблю гуляти з донькою у Стрийському парку. Але, нажаль, там завжди неприбрано і купи сміття. Хоча знайшов інформацію, що на благоустрій, оновлення та реконструкцію передбачено на наступний рік 1 млн 750 тис грн.
Див. тут: http://zik.com.ua/index.php?news_id=105871

А ось кілька фото, як виглядає Стрийський парк розміщено тут:
http://picasaweb.google.ru/holoshchuk/St_park

Роман Голощук - 13-11-2007 у 12:17

У четвер, 15 листопада, на сесії Львівської міської ради депутати мають розглянути питання про створення дирекції Стрийського парку.
Зараз парк перебуває у системі комунального підприємства «Зелений Львів», але щоб підтримувати парк у належному стані потрібно створити окрему природоохоронну установу. Про це сьогодні, 11 жовтня, під час брифінгу начальник управління екології та благоустрою ЛМР Орест Прус.

«Ми підготували рішення, яке завтра буде розглядатися на виконкомі: про створення окремої природоохоронної установи Стрийського парку, як цього вимагає закон України «Про природозаповідний фонд». В парку буде своя дирекція, своє фінансування, буде окрема юридична особа і ми вважаємо, що це один з шляхів, якими можна ефективно використати кошти, що виділяються на утримання парку», — зазначив Орест Прус.

Джерело: http://www.zik.com.ua/index.php?news_id=111214

Юрій Сєров - 13-11-2007 у 12:35

Я так відчуваю, що парк хочуть роздерибанити і починають щось там тишком-нишком "запроваджувати ". Вже збудували ресторан і готель-бордель, який пригородив собі значну частину парку для автостоянок і т.п., банк побудували, ще щось будують.
Земля Стрийського парку - на вагу золота, і, цілком можливо, скоро ми побачимо його лише на фотографіях. :(

Demyan - 13-11-2007 у 12:52

Як на мене краще нехай щось будують хоча гарно буде..нехай і менше дерев і парком не назвеш...але в такому стані як він зараз...то взагалі не знаю як назвати.

Юрій Сєров - 13-11-2007 у 13:30

Цитата:
Як на мене краще нехай щось будують хоча гарно буде..

Буде гарно. Але прості смертні цього не побачать. Бо слуги народу відгородяться метровими кам'яними парканами.
Вже краще хай поки що буде так як є. А з часом, якщо залишиться все у власності міста, стане краще.
До речі, усі політичні сили Львова, наприклад, якби менше тринділи, а періодично робили прибирання, то в парку точно було б краще!

Demyan - 13-11-2007 у 13:31

о це точно!

Роман Голощук - 3-12-2007 у 13:24

А ось як виглядає Стрийський Парк після випадання снігу

Андрій Пелещишин - 3-12-2007 у 23:10

Кілька знимок Стрийського парку є тут http://lviv.ridne.net/taxonomy_menu/2/96/50

Юрій Сєров - 11-2-2008 у 14:41

Наглість вищої марки: у Стрийському парку й далі паркують автомобілі

Незважаючи на те, що у парках Львова не можна їздити автомобілями, у Стрийському парку й далі можна побачити припарковані авто з приватними номерами. Як розповіла сьогодні, 11 лютого, у коментарі ЗІКу керівник прес-служби управління ДАІ у Львівській області Світлани Добровольська, дорожня інспекція фізично не може патрулювати парки Львова.

«Звісно, у парках заборонений рух автотранспорту, але справа в тому, що працівникам ДАІ просто фізично не вистачає часу, щоб патрулювати в парках. Адже інспектори ДАІ зобов’язані оформити всі ДТП, які стаються, виїжджати на злочини. До того ж, тепер вони регулюють рух на вул. Івана Франка, бо там встановили нові дорожні знаки, патрулюють центр міста. Інспектор не може нести службу в парках, адже це спокійна зона. Перш за все, він стоїть у місцях, де велика концентрація руху. Патрулювати сьогодні парки просто не реально, якщо не збільшать штат працівників ДАІ. Є вихід – це закривати всі в’їзди у парки, поставити шлагбауми, чи зробити клумби, щоб там не їздили автомобілі», – наголосила С.Добровольська.
http://zik.com.ua/ua/news/2008/02/11/125367

Встановити клумби могли б і якісь політичні сили, релігійні організації, які проводять свої служби в кінотеатрі, та й "громадський форум" міг би каменюк наносити.

Лєна Дадукевич - 11-2-2008 у 16:17

Згідна на "Стрийський парк брудний", чим на "Стрийський парк у споминах".
Як би це таку ґєніальну ідею підкинути партіям про партійні суботники в парку? Люди долучаться. Можна навіть пообіцяти, що голосуватимемо за ті партії, хто приведе парк у порядок ;)

Тарас Задорожний - 11-2-2008 у 17:35

Ой не одна вже партія робила суботники. То Знесіння прибирали, то ще щось... Але раз в 4 роки - замало

Роман Голощук - 8-4-2009 у 12:31

На озеро у Стрийському парку повернулись лебеді - http://www.city-adm.lviv.ua/view/a,5,4852.html

Sashko Nedoviziy - 8-4-2009 у 19:03

А дерев в парку дуже і дуже порідшало. Не далі, як сьогодні в обід ходив парком в обидва боки - від ДПА до Стрийської і назад. Був до глибини душі вражений кількістю зрізаних дерев та кущів, які влітку створювали ілюзію лісу і відчуття повного відчудження від міста...

Юрій Сєров - 8-4-2009 у 19:06

Після минулорічної бурі багато попадало (до речі їх ще досі не прибрали в глибині парку)

Sashko Nedoviziy - 8-4-2009 у 19:19

Я ото крізь "глибину" і поперся. Там, де влітку не було видно стежини в низинах, а восени були досить щільні кущі - можна їздити на ровері з закритими очима. Тільки якщо на пеньки або ямки не попадеш. Не розумію причин зрізання дерев (кущів), стовбур яких в діаметрі від 3 до 8 см має, згрубша. Парк проглядається наскрізь - стоячи на одній гірці видно старий корпус Політеху, кінотеатр, Стрийську і ще троха - і побачите колесо огляду в парку Культури. Разом з монументом слави...

Юрій Сєров - 30-4-2009 у 22:46

Сьогодні був неприємно вражений тим, що заасвальтовані бігові доріжки де ми колись здавали "100 метрів" тепер є частиною стоянки ресторану... :(
Наступ бабла на історичні об'єкти продовжується.

Ірина Назарова - 11-5-2009 у 22:06

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Sashko Nedoviziy
Не розумію причин зрізання дерев (кущів), стовбур яких в діаметрі від 3 до 8 см має, згрубша.


як би не було шкода, а позрізати мусять... Отой підлісок росте, висмоктуючи з землі соки, які могли б живити великі дерева. Воно все до року відновиться, стане, таке як було. То просто санітарна міра.