Форум Рідного Міста

Пластирі детокс (detox pads).

Іван Дівеєв - 6-12-2009 у 00:03

Значить є такі пластирі японські (мішечок з невідомим складом і липучка) - приліплюєш його на шкіру і мішечок чорніє через деякий час. Подається це все як виведення шлаків і токсинів з організму. І саме головне - продається за грубі гроші (знаю про випадок 5 євро за 1 пластир "Kinotakara" одноразовий). Почав я гуглити але мало що знайшов. Вікіпедія лаконічна http://en.wikipedia.org/wiki/Detoxification_foot_pads переважають сайти з рекламою того діла. Очевидно, що це плацебо, що ніяких токсинів воно не виводить і розраховано на довірливих лохів, які ведуться на всякі гербалайфи. Але у мене кілька питань:

1. Який лікувальний ефект чи шкода від детокс-пластирів?
2. Як переконати людину, ще це гроші на вітер? Буду вдячний за лінки на аналіз проблеми.

Андрій Пелещишин - 6-12-2009 у 10:24

Цитата:
2. Як переконати людину, ще це гроші на вітер? Буду вдячний за лінки на аналіз проблеми.

Боюся, що якщо вже хтось вирішив таке спробувати, то переконати його буде важко.

А взагалі - це чудеса, що люди придумують!

romano - 7-12-2009 у 09:27

Цитата:

2. Як переконати людину, ще це гроші на вітер? Буду вдячний за лінки на аналіз проблеми.


Колись в мого малого боліли вуха, і хтось там приніс такі трубочки з провоскованої тканини. То треба було спалювати, тримаючи один кінець притуленим до вушного каналу. І потім той, хо це приніс, розгортав залишок трубочки і показував, що там є досить якогось жовтавого порошку. Це, ніби то, була вушна сірка, яку "висмоктало".
В мене були сумніви, і я просто спалив таку трубочку не приставляючи до вуха. "Сірка" теж там була.
Я веду до того, що можна зробити експеримент - наклеїти один пластир на пацієнта, а інший - скажімо на холодильник чи батарею. Якщо поведінка пластирів буде однакова - можна запідозрити, що це обман.