Форум Рідного Міста

Беззуба опозиція..

Андрій Пелещишин - 2-4-2013 у 18:54

Вони сьогодні мітинг організували... Три лідери звернулися до нації, закликали киян на вулиці... Страшне діло!
І що? Результат - дискусія навколо того, чи прийшло 3 чи 4,5 тисячі людей.
І це коли за результатами соціологічних опитувань найвищі протестні настрої в Україні за весь час державності, непопулярність верховної влади і повний провал місцевої в Києві під час снігопадів.
Мені важко щось зрозуміти. Видно, щось таки з тою опозицією негаразд. Таке враження, що на мітинги футбольних фанатів з приводу судових переслідувань когось з їхніх членів ходить більше людей.
А чого дивуватися, якщо за результатами такого "революційного" дня радикал Тягнибок пише відверту і безкомпромісну вимогу до київської влади в себе в блозі - дати усім за помірну ціну в київському метро wifi-доступ до Інтернету та одночасно доступ до нього за технологією GPRS та 3G (нафіга правда і так і сяк - не ясно..)
http://blogs.pravda.com.ua/authors/tiahnybok/515add4eb40d4/
Тобто це і є претензія опозиції до київської влади? нда...

Юрій Сєров - 2-4-2013 у 20:00

Я б сказав, що не беззуба, а без інших органів...:mad:

Петро Гонсалес - 2-4-2013 у 22:32

Ось як охарактеризував, приміром, ВО "Свобода головред "Киевского телеграфа" Володимир Скачко:
Цитата:
«Это неонацистская эрзац-структура, эксплуатирующая эрзац-неонацистские воззрения, основанные на чисто биологическом этно-национализме», - охарактеризовал их журналист, главный редактор «Киевского телеграфа» Владимир Скачко. Он считает, что эти идеи крайне примитивны и глупы, однако они и предназначены для дебилов, а потому легко находят у них отклик. (Джерело)

А директор і співвласник благодійного фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна (фонду, якого спонсорує, так між іншим, фонд "Відродження" Дж. Сороса) вважає взагалі, що українське суспільво погрузло в мріях, сподіваючись на Бога, щоб той створив чудо і розв'язав усі їхні проблеми.
Цитата:
— Наши люди продолжают считать, что несколько сильных лидеров могут сделать для страны больше, чем все законы и дискуссии — за это высказались 54% опрошенных, и это не может не огорчать.

— Эти ответы стабильны на протяжении ряда лет. И они не означают мечты об авторитаризме. Это типичный патернализм. Поскольку "держиморду" не хотят, 79% опрошенных утвердительно ответили на вопрос, должны ли такие "сильные лидеры" строго придерживаться законов, и лишь 12% склоняются к тому, что им позволено иногда отступать от законов в интересах дела. На самом деле люди хотят не диктатора, а пришествия Господа Бога, который пришел бы и решил все проблемы. (Джерело)

Андрій Пелещишин - 2-4-2013 у 22:42

І що?

Петро Гонсалес - 2-4-2013 у 23:00

Просто які люди, така й "опозиція", такі "лідери опозиції". Взагалі - така влада. Адже депутати, чиновники не з Марсу до нас прилетіли, а є плоть від плоті народу.
А що люди воліють жити карнавалом, видовищами і всякими шоу, то теперішню публічну політику в Україні інакше, як цирком, не назовеш. Оперетковий парламент...

Dmy - 3-4-2013 у 03:25

А які ТАКІ люди? Намалюй таку перспективу тим же американцям: прийде Годо і все розрулить - гадаю, більшість погодиться, попри всі ліберальні переконання.
До речі, люди в чомусь мають рацію:
Цитата:
Наши люди продолжают считать, что несколько сильных лидеров могут сделать для страны больше, чем все законы и дискуссии — за это высказались 54% опрошенных, и это не может не огорчать
Колись пару тисяч літ тому не "кілька сильних лідерів", а всього одна-єдина людина, не маючи жодних адміністративно-командних важелів, зробила не для країни - для всього світу більше за "всі закони та дискусії". Ірину Бекешкіну цей факт засмучує? Вона теж - атеїстка?

Юрій Сєров - 4-4-2013 у 13:58

Чергове опускання опозиції владою, черговий заклик про мітинг. І майже впевнений, що прийде тисяч 10 людей.
З появою соцмереж, всі протести відбуваються саме у них. І ніде більше.

Андрій Пелещишин - 4-4-2013 у 18:15

Цікаво, що опозиція навіть не пробує піднімати соціально-економічну тематику.
Самий простий приклад - на кінець цього року заплановано фактично скорочення викладачів ВНЗ на третину (!) . Це дуже великий, навіть страшний процент. У мене питання - чому ніхто з очільників "опозиції" не пробує про це говорити? Чому не ведеться цілеспрямована робота на захист і самоорганізацію такої авторитетної частки суспільства? Зрештою, заради того за них і голосували - щоби вони пробували протистояти владі у таких питаннях.

Андрій Пелещишин - 6-4-2013 у 10:39

Я щось не зрозумів. Якщо вірити очільникам опозиції, у країні стався не багато не мало, але державний переворот.
Де дії і акції протесту? Ніби щось планували на суботу, потім на неділю. Де хоч якийсь анонс початку народного гніву?

Найбільше мені дивно з Тягнибока. Не маючи до нього симпатій, мушу визнати, що він є керівником єдиної політичної сили, де є довіра рядових до лідера, і багато активних, молодих і щиро переконаних людей. Він успішно зараз це все руйнує. То про вай-фай напише, то його соратниця Фаріон у день, коли ВРУ пересилилася до Президента в офіс, зробила дуже актуальну заяву про поганих комуністів (видно щоби вони не сумнівалися, чи варто далі працювати з ПР). За Фаріон мені таки дуже сумно, бо голосував за неї на окрузі.

Але запит до Пшонки таки написали! Відважні хлопці.

Андрій Пелещишин - 6-4-2013 у 11:04

А от і з'явився чоловік, якому небайдужа доля вищої освіти і безробітних викладачів
http://blogs.korrespondent.net/celebrities/blog/viktorvmedvedchuk/a...

ну що тут скажеш...

Юрій Сєров - 8-4-2013 у 22:07

Не вразила недільна акція опозиції...

Андрій Пелещишин - 9-4-2013 у 11:40

Дуже слабо висвітлювалася ця подія в ЗМІ і в Інтернеті.

Андрій Пелещишин - 24-4-2013 у 20:40

цікаво спостерігати за жалюгідним випиханням одне одного на посаду мера Києва і самопіаром якихось майже випадкових людей на цій темі..

А тут якраз "наїзд" на самий опозиційний телеканал ТВІ, та й ще й не зрозуміло, з якого боку тут хто... Вже і сама опозиція заплуталася, кого там захищати, хто там "чий". Дико виглядає то все.

і на фоні того блискуче інтерв'ю Іллєнка http://www.pravda.com.ua/articles/2013/04/22/6988653/

Якщо нічого не зміниться, Свобода зїсть об'єднану опозицію. А може і УДАР

Петро Гонсалес - 25-4-2013 у 08:02

Влада поставить на "троянського коня" - Петра Порошенка. Петро Олексійович, до речі, мав ну просто-таки блискучий вигляд на останній "Свободі слова" на ictv: і сам вигляд (ідеально скроєний під його статуру костюм, зняті мішки під очима; таке враження, що і схуд на кілька кг), і промова, і риторика, з якою він промовляв до аудиторії і - особливо! - до телеглядачів - вищий пілотаж! 5 балів з плюсом і йому, і його радникам.
http://svobodaslova.in.ua/news/read/14143

Андрій Пелещишин - 25-4-2013 у 10:27

Чергова поява Порошенка в рядах опозиціонерів - це вже просто якась тема для героїчного епосу або мильної опери. До речі у версію штучності розкрутки П.П. вписується "самоліквідація" ТВі, з тим що 5-й канал знову стане монополістом серед опозиційних ТБ, а Порошенко - знову ключовою фігурою опозиції.

Андрій Пелещишин - 3-5-2013 у 10:42

І ще один цікавий момент щодо "активності" опозиції. Чому вона пройшла мимо такої соціально-орієнтованої дати, як 1 травня? Скільки цікавих питань можна було підняти - пенсійна реформа, новий кодекс про працю, скорочення викладацького складу у вишах, ліквідація шкіл дитячої творчості... Популярність комуністів починає сягати рекордного рівня - адже це все індикатори реальних потреб суспільства та занепокоєння соціальною політикою держави.
Розсмішив Тягнибок - бачите, він думає, що два опозиціонери вийдуть в другий тур виборів Президента і не пустять туди Януковича!
А варіант - Янукович і комуніст у фіналі не розглядають? А дарма! При такій активності та вмінню зосередитися на "найважливіших" для людей темах (типу вай-фай у метро) можна і до такого варіанту дійти. І дасть тоді Галичина Януковичу 50% як має бути..

Андрій Пелещишин - 4-6-2013 у 15:17

На жаль, останні дні принесли ще ілюстрацій щодо рівня опозиції.
Програно вибори в усіх містах України, де вони проходили, включно з Васильковим, яке мало стати новим Вателоо.
А ще тут і слабина в голосуванні
Цитата:
Щойно Рада провалила законопроект 2221 – лише 203 голоси "за".

Насправді, його провалила опозиція. Бо якби проголосувала дисципліново, то на табло висвітилася б результативна цифра – 234 "за". Недодали голосів: Батьківщина – 22, УДАР – 4, Свобода – 5 голосів.

Важливими є дві риси цього проекту:

1) йдеться про виконання обіцяного людям під час виборів – про скасування необгрунтованих пільг для Президента, депутатів, урядовців, голів місцевих адміністрацій;

2) авторами законопроекту 2221 є лідери трьох опозиційних фракцій – Яценюк, Кличко і Тягнибок.

http://blogs.pravda.com.ua/authors/grytsenko/51add5852c4f3/
http://blogs.korrespondent.net/celebrities/blog/olesdoniy/a108946?u...

Юрій Сєров - 4-6-2013 у 19:24

Комуністи проголосували краще, ніж Свобода. Робіть висновки.

Андрій Пелещишин - 4-6-2013 у 20:08

Цей закон гарантував би погрубшання рейтингів усіх, хто його проштовхнув. Але раз ні то ні..

Андрій Пелещишин - 9-6-2013 у 15:39

Сьогодні опозиція зібрала аж тисячу людей у Хмельницьку, а це дуже і дуже заряджене зараз місто.
Щось не то вони роблять

Андрій Пелещишин - 11-6-2013 у 13:23

Коли "формальна" опозиція валяє дурня, навіть у благополучних і динамічних країнах починається таке http://reuters.livestation.com/demo

Юрій Сєров - 11-6-2013 у 22:16

Все більше переконуюся в тому, що існуюча "опозиція" потрібна владі, щоб не допустити такого, як, наприклад, в Туреччині.

Андрій Пелещишин - 11-6-2013 у 23:15

Ааа, вже нема живої трансляції з Стамбулу. :( Так власне, саме така яка вона є, українська парламентська опозиція, якраз і відкриває дорогу турецькому варіанту.
Тут якраз і новина в тему:
http://www.pravda.com.ua/news/2013/06/11/6992004/
і що цікаво, що як я і припускав, саме "найбільше очікують масових виступів в центральному регіоні— 35% респондентів..." а тут повний провал протестної акції в Хмельницькому

Юрій Сєров - 31-10-2013 у 15:14

Свобода демонструє "результати":
Менше, ніж за рік, рейтинг "Свободи" у Львові знизився вдвічі: http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?menshe_nizh_za_rik_reyting_...

Петро Гончар - 18-2-2014 у 14:43

Навіть не нищівна критика, а просто-таки розгромна стаття Остапа Дроздова про ВО "Свобода" у "Дзеркалі тижня". У нього, мабуть, давні "рахунки" з ними... :baddevil: