Форум Рідного Міста

Львів'яни їдуть на "Бульбу"

Роман Голощук - 3-5-2003 у 10:20

На мальовничих берегах Ікви, під мурами древнього Дубенського замку князів Острозьких та Любомирських, на початку липня відбуватиметься свято української рок-музики -- Всеукраїнський рок-фестиваль "Тарас Бульба". Проект, який спрямований на популяризацію вітчизняної молодіжної культури та естетики, уже вдруге відбудеться в місті Дубно на Рівненщині. Уперше фестиваль проводився ще у 1994 році, і тоді серед його переможців були добре знанні сьогодні "Плач Єремії", Василь Жданків, Руслана, "Чорні Черешні", Жанна Боднарук, Стефко Оробець, "Вій", Марійка Бурмака та інші.

Цьогоріч Львів, як ніколи раніше, має хороші шанси довести, що саме тут найкраще розвивається український рок. Адже лише львів'яни, а саме мистецьке об'єднаня "Дзиґа" та клуб-кафе "Лялька", єдині в Україні перед представленням нашого міста на фестивалі вирішили провести відбіркові тури для того, щоб у Дубно поїхали дійсно найкращі. Хоча навіть виконавці українського року з Києва та Харкова приїжджали до Львова, щоби взяти участь у відбіркових турах, таким чином скориставшись можливістю самореклами.

Як розповів "Поступу" прес-секретар МО "Дзиґа" Ростислав Антимис, відбіркові тури проводяться для того, щоби зробити фестиваль якіснішим і привабливішим. "Адже минулоріч, наприклад, лише 30% музики на фестивалі була хорошою, а вся решта -- не надто".

Відбіркові тури розпочалися ще на початку березня в "Ляльці". Тоді привітати учасників із концертом приїхав закарпатський гурт "Бард", який є минулорічним лауреатом фестивалю. Від 6 березня щочетверга "Лялька" ледве вміщала у собі велику кількість прихильників львівського року, хоч і не завжди конкурсанти були їм відомі. Загалом участь у відбіркових турах взяло вісімнадцять колективів. Проте найкращими, на думку журі у складі Юрія Шаріфова, Олега Калича, Михайла Дашковича, Володимира Якимця та Володимира Михалика, виявилося сім рок-груп. Серед них добре відомий "Чорний вересень", а також "Тостер", "Ніагара", "Далі", "Ойра", "Верховна зрада" та "Мед".

3 травня до Дня міста ці гурти продемонструють свою творчість у Парку культури імені Богдана Хмельницького. А з десятої вечора до концерту долучаться "Мертвий півень" та Віктор Морозов. Хоча вже й визначені колективи, які поїдуть улітку на фестиваль, відбіркові тури в "Ляльці" триватимуть і надалі, оскільки і надалі зголошуються бажаючі взяти у них участь. Відповідно, кількість представників зі Львова на "Тарасі Бульбі" може зрости. Якщо мистецькому об'єднанню "Дзиґа" вистачить коштів, то пісні переможців відбіркових турів увійдуть до збірника, який планується випустити після закінчення фестивалю.

На самому фестивалі в Дубно виконавці мають представити по п'ять творів українською мовою. Конкурс триватиме два дні, а на третій відбудеться гала- концерт.
Мар'яна П'ЄЦУХ

Джерело - [url= http://postup.brama.com/dinamic/i_pub/usual.php?what=9580] Поступ [/url]

Odarka - 4-5-2003 у 17:03

Найбільший прикіл в "Тарасі Бульбі" полягає в тому, що переможців визначуть лишень наприкінці червня. Більшість груп, які брали участь на Рок-весні, взагалі не прийшли на відбірковий тур "Тараса бульби", хто його знає, що вирішить журі??? Але пресі та людям дуже напустили диму в очі!!!

Юрій Сєров - 4-5-2003 у 17:20

Незважаючи на негоду Рок-весна відбулася!!! І це було справді класно. Особливо сподобалися Далі, Тостер і Верховна зрада. Ну Півень з Морозовим це просто супер.
Також слід відзначити як Соломія (солістка гурту Далі) "ставила на місце" хамів, які її ображали.

Роман Голощук - 4-5-2003 у 17:51

Повністю згоден з Юрою - концерт вдався на всі 100 відсотків - незважаючи на негоду, надмірну агресивність п'яних "малалєток" та засилля реклами. Особливо набридла реклами "Віктану" у стилі "La Ketchup". Вразили якість виконання та тексти пісень "Далі". Ну а Мертвий Півень та Морозов були окрасою концерту.

Nazar - 5-5-2003 у 08:21

Незнаю, чим Львів завинив перед погодою, але то було щось. Найсильніше дуло та лляло на Сихові... Всі мої спроби вчасно добратись на виступ Далі стали марними. Застряв в корках, які вчинили знеструмлені трамваї та пожежні машини, що викачували воду з підвальних кнайп та інших закладів...
Я перед тим дуже тішився з того, що нарешті розділили концерти, що нарешті не побачу купу тупих та п"яних егрегорів. З першими вгадав, ну а з другими таки потрібно було враховувати, що то було свято. Дощ постійно розганяв оточуючих, але на їх місце приходили сухіші...
Вразило, що фактично всі знають тексти до пісеньок Тостера, хіба що крім "Холодильник Йо". Було весело та панково. "Що Тостер, що Тостер? Ніагара! Ніагара!" Так знущаючись готував фронтмен Тостеру до виступу наступної Ніагари. Незнаю, кого Тостер більше розігрів, натовп, чи саму Ніагару, але наступні вийшли готові на все.
А потіп пропало світло... Пропало так нежданно, і по-дорослому! Винного знайшли відразу, ним виявився всіма улюблений гарант! То тут то там хлопці в беретах рорзганяли групки, що горланили Кучму геть. Світло з"явилось через двадцять з лишнім хвилин. Слід відзначити мужню роботу Віки та гітариста зі Зради, які закликали не розходитись а тримати заряд.
"Чорний вересень" вийшов на готову громаду, Тамарі щось не подобалось, і то було видно. Зате Етері несла загальний дух позитивізнму і компенсувала все.
А Півні та Віктор привезли Ойру... Я спочатку був їх не відчув на Садку вишневому, але згодом на новенькій пісеньці півнів зповна "в"їхав". Хлопці добре розігрілись і на композиції про бідного Джульбарса набули звиклої форми повного злиття з інструментом... Фейерверк був тому свідком... А вже по концерті. який закінчився близько 23 години в повітрі стояв запах шашлику.
Що було далі може напишуть самі учасники.:D

Василь - 5-5-2003 у 09:05

Трохи змок в суботу перед концертом, тому з нетерпінням чекав його початку, щоб розігрітись. Юрко з "Далі" сказав, що дійство почнеться через пів годинки, прийшлось грітись іншим чином в кінці майданчику на лавочках. Тому ми, представники нашої кафедри та одна студентка з культури, майже весь концерт провели на цьому місці за пивом, підспівуючи та підтанцьовуючи під музику з окремими виходами до сцени.
Особливо від себе: "Мертвий півень" та "Далі" супер. Особливо в голові відклалась пісня про мої дрова та сльози це.
А також остання пісенька "Верховної зради" з тим "А ля-ля-ля-ля-ля!"

Nazar - 5-5-2003 у 09:51

А про воду, світло, газ співали? Як на мене - то дуже актуально було. Взагалі, хлопці зі зради своєю сміливістю дають відповідь на запитання, чому їх не крутять по-радіо, бо принаймі дві пісеньки мають записані.

І ще я погоджуюсь з хлопцями про рекламні ролики. Для себе висновок - не роби музичний ролик на концерт. Дуже смішно та відразно після Тостера звучав той ролик.:lol:

Чекаю запису збірки учасників Тараса Бульби.

Odarka - 7-5-2003 у 12:14

Цитата:
Першим відправив користувач Роман Голощук
Вразили якість виконання та тексти пісень "Далі".
Роман, що ти маєш на увазі - вразили тексти і виконання далі - -детальніше обгрунтуй, просто цікаво, бо кількалюдей після концерту. казали, що виконання було поганим.

Роман Голощук - 7-5-2003 у 16:08

Цитата:
Першим відправив користувач Odarka
Цитата:
Першим відправив користувач Роман Голощук
Вразили якість виконання та тексти пісень "Далі".
Роман, що ти маєш на увазі - вразили тексти і виконання далі - -детальніше обгрунтуй, просто цікаво, бо кількалюдей після концерту. казали, що виконання було поганим.


Я не є супер-пупер фахівцем муз. справи, тому мої слова не трактуйте як висновок прфесіонала :-) Просто мені СПОДОБАЛАСЬ Ваша музика і тексти пісень. Вперше чув "Далі" вживу - весело, енергійно та емоційно. Правда, тепер не відмовився б послухати і студійний запис пісень, які прозвучали на "Весні" - звичайно, якщо вже маєте такий запис.

Odarka - 8-5-2003 у 14:30

Роман!
запису ще нема, але приходь у неділю в парк культури, можеш почути групу "Далі" наживо!!!

Роман Голощук - 8-5-2003 у 20:34

Цитата:
Першим відправив користувач Odarka
Роман!
запису ще нема, але приходь у неділю в парк культури, можеш почути групу "Далі" наживо!!!


Дякую за запрошення!
Обов'язково прийду. І не сам, а з друзями ;)

Юрій Сєров - 9-5-2003 у 20:00

На котру годину? І хто ще буде крім Далі.

А відносно групи Далі - то вона супер. Це на мою дилетантську думку. :).
Чесно, і цілком неупереджено, серед усіх груп, що виступали, мені найбільше сподобалися Далі, Тостер, Верховна Зрада. Ніагара ще в принципі так нічого. А ця народна пісенька "...стежечка вузенька, а я йду п'яненька" - це повний rulezz. До речі, якщо можна, було б добре мати повний текст . :)
Ми її з друзями досить часто наспівуєм.
"Вона танцює з осіннім сонцем" - також супер.
Так що успіхів. Чекаю нових пісень і КД.

Odarka - 10-5-2003 у 11:48

Цитата:
Першим відправив користувач Юра
На котру годину? І хто ще буде крім Далі.


Концерту не буде, Далі не буде виступати!!!!

Роман Голощук - 10-5-2003 у 13:06

А що сталося? Невже знову виникли технічні/фінансові/політичні і т.д. нюанси які завадили проведенню концерту? В будь-якому разі - шкода :(

Odarka - 10-5-2003 у 13:22

Цитата:
Першим відправив користувач Роман Голощук

Сталося те, що цей концерт організувують некомпетентні люди. Вони думали, що для рок-групи вистарчить посавити 2 мікорофони і клавішу і ми з цього будемо щасливі. Вони навіть барабани не хочуть ставити. Ми просто туди завтра не прийдемо. І більше ніколи з ними справи не будемо мати. нам також прикро, але неепереживайте. Концерти ще будуть!!!

Василь - 13-5-2003 у 15:32

Ходять чутки, що гурт “Верховна зрада” вже отримав місце на фестивалі Тарас Бульба згідно відбіркових турів, які відбувались та відбуваються в Ляльці. Цікаво як це могло трапитись, якщо ще не всі виступи відбулись.
Нагадаємо, що всього Львів має 5 місць на фестивалі Тарас Бульба.

Невідомий рок у відомому Дубно

Роман Голощук - 17-7-2003 у 11:13

ТРИ ДНІ хвилювалися учасники, три дні тривав відрив, три дні танцювалося, три дні не дуже хвилювала погода, три дні чути було нову музику, три дні... і так далі – це все було на рок- фестивалі “Тарас Бульба”.

Цього року в Дубно знову завітали гості. Здавалося, що сюди приїхали представники чи не всіх областей Західної України, та поодинокі – Східної. Швидше за все, місцевих мешканців на концерті було менше, аніж приїжджих панків, неформалів та простих людей, які полюбляють подорожувати і захоплюються рок-музикою.

Хоча була чутка, що першого дня нічого важливого не трапиться, все ж журі “примусило” кільканадцять команд виступити. На жаль, багатьом прихильникам не довелося почути тих груп, заради яких вони вибралися у подорож до Дубна, прикрість залишилася прикрістю, але було достатньо іншої цікавої музики, щоб підсолодити останню.

Охорони було вдосталь, однак зі смаком: в очах не рябіло, не синіло. Щоправда, інколи вони перегинали палицю: о пів на першу ночі правоохоронці вирішили дуже швидко очистити площу, не даючи гостям з інших міст зібрати своїх друзів, які розійшлися. Пояснювали просто: хочуть спати, а запевнення: “Через 2-3 хвилини ми звідси підемо” – їх не задовольняли. Доходило майже до штурханини у плечі та вагомих слів із репертуару “чиї ми діти”. Обіцяли зібрати намети й на стадіоні, де ще вдень влада дозволила обладнати наметове містечко. Алкоголь під час самого фестивалю у натовпі вживати теж забороняли – за цим спостерігали правоохоронці у цивільному. Та це не могло зіпсувати настрою святково-рокового.

Третій день потішив найкращими виконавцями та гостями фестивалю (надзичайні аплодисменти отримала рівенська група “От Вінта”). Мер міста привітав фестиваль. І, за традицією, були феєрверки.

Переможці фестивалю “Тарас Бульба”:

Гран-прі – “Карна” (Івано-Франківськ)

Перша премія – Audi sile (Козова, Тернопільська обл.)

Друга премія – “Трутні” (Київ)

Третя премія – “Стан” (Кривий Ріг) та “Ейфорія” (Рівне).

Уже розпочали роботу над призовим безкоштовним записом збірника пісень лауреатів і дипломантів. Володар Гран-прі безкоштовно запише альбом.

Аліна Небельмес, Дубно-Львів
Джерело - [url= http://www.gazeta.lviv.ua/2003/07/17/NewspaperArticle.2003-07-16.38... Львівська газета [/url]