Форум Рідного Міста

Стоячи в одній черзі, або про зомбоящик

Рост - 23-3-2018 у 22:23

Декілька днів назад згадав невмирущу цитату про "не читайте совіцьких газет".
Одна юна істота 20+ віку видала: "при януковощі було краще". В контексті, який "поганий" президент Порошенко.
Що ти, юне дарування, реально знаєш про те, що було при Овощі? Ти в той час чи то школу закінчувало, чи то на перших курсах стільці протирало.

На запитання, а що дарування знає про відновлення оборноздатності країни, в якому приймав участь Рошенко, як і сам Рошен, воно відповіло, що не вірить цьому. А зрадогнидам воно вірить. Бо негативні новини нашевсьо.

Згадалось, як "Народ" гнав на Ющенка, хоча при ньому був реальний підйом економіки. Ні, цим людям не потрібен підйом економіки. Їм потрібне оправдання власній нікчемності. І можливість "винести з заводу".
Тьху на вас, нікчеми. Ви не варті свободи, яка у вас є.

Я реально боюсь, що ці рагулі на близьких виборах виберуть реального ворога України, лиш би не Порошенка.
Ні, Порошенко теж людина старої системи, і темного в його біографії вистачає, але цей суцільний рагулізм нації мене дуже боляче вражає. Інтелігенцію винищили і село рулить. А село слухає телевізор.

Андрій Пелещишин - 24-3-2018 у 18:41

Коли я дивлюся стрічку ФБ, мені здається, що зомбоящик вже і там також. Тільки трохи іншого стилю.

Хоча я зі здивуванням відчуваю, що наймолодше доросле покоління та діти немов би рухаються назад. Пару тижнів тому тут про святкування дітьми 8 березня писав. Чому так? Я не знаю...

Рост - 24-3-2018 у 19:14

Думаю, ми спостерігаємо процес невербального виховання.
В суспільстві реально ще велика кількість гомосовєтікус. І їхня туга за минулим полягає в ідеалізації якихлсь моментів звідти, як от 8 березня, голубий огоньок, ковбаса по 2.20...
А молодь 2000-го року народження власних спогадів про те все не маючи, просто підпадають під емоції.
Вони ж то тієї ковбаси по 2.20 не бачили, і думають, що це щось типу дрогобицької, чи салямі.
Так і восьмоємарта має розглядатися лише сукупно з усім совєцьким укладом. Але воно б тоді не було технологією і давно відійшло в минуле.

А з ФБ все просто.
До Інтернету в кінці 90-х на початку 2000-х мали доступ в основній своїй масі інтелектуали, які його і формували. Терер доступ мають всі. А всіх більше, ніж інтелектуалів.
Ну і його всерйоз стали сприймати технологи і використовувати.
Я практично перестав спілкуваьтсь на форумах, тому що будь-який допис майже завжди провокує полеміку з необізнаними і хамовитими людьми, і ти в цьому в'язнеш. І реально, багато толкових людей позникало з форумів.

Андрій Пелещишин - 25-3-2018 у 13:46

Колись у російського історика Рибакова натрапив на думку, що міфи, казки і легенди передаються не з покоління в покоління, а через покоління, від дідусів та бабусь до онуків. Хоч то було про давнину, видно і для теперішніх реалій це в силі.