Форум Рідного Міста

Цирки з дресированими тваринами

Андрій Пелещишин - 20-1-2019 у 19:14

Цирк як явище ніколи не лежав в колі моїх інтересів, з дитинства там не був і не дуже хочеться. Так собі, знаю що є таке культурне явище, та й усе.

Але є якісь усталені уявлення, що то таке і як воно вигладає. І десь я так розумію, що дресировані тварини це одна з частин того дійства нарівні з фокусниками, клоунами, акробатами.

Але десь натрапив на дописи російських блогерів, породжених якимось російським конфліктом між провладними діячами культури (цирку) і зовнішнім світом. Але суть така, що блогери як де-факто стверджують, що дресировка вже в цивілізованому світі як частина циркової культури вже зникла, бо асоціюється з насильством над тваринами.


Це справді так? Я щось пропустив?
PS відразу скажу, що мені завжди було сумно бачити тих замучених тварин, і ці убогі шоу як в цирку так і в звіринцях.

rost - 23-1-2019 у 08:05

Істинна правда. Принаймні в Пн. Америці номери з дресированими тваринами вже давно відсутні. Офіційно, типу, з міркувань гуманізму, але дурня якась. Бойні ніхто не забороняє, щурів труїти можна.
Мені здається, "захисникам тварин" дуже легко зірвати виступи з тваринами, тому цирки, просто, щоб не ускладнювати собі життя від них відмовилися

Рост - 23-1-2019 у 12:42

Просто ряд певних людей, я б їх шахраями назвав, ряд організацій, ними створених, стрижуть гроші на псевдозахисті будь-чого від будь-чого. Зараз навіть реальну боротьбу за захист прав, чи тому подібні процеси, перетворюють на хайп і доводять до абсурду.
Грантожерство, з якого все почалось, і аж до шантажу, коли цей рух зміцнів.
І спричинили це все популізм і позиція: "не чіпай лайно, не буде смердіти". Це, до речі, колосальна криза нинішньої цивілізації. Ні, не кожне явище має право на підтримку і захист, тільки тому, що воно існує. Але іди, вислови таку позицію. Раніше тебе би просто мавпи закидали лайном, а тепер мавпи вимахали, і просто втопчуть в землю.

Андрій Пелещишин - 13-2-2020 у 11:00

https://ua.korrespondent.net/ukraine/4193226-ukrainski-tsyrky-povynn...
Держава дала циркам рік часу позбавитисч тварин