Форум Рідного Міста

Влада США: Україна - найбільш піратська країна

Agent86 - 7-5-2003 у 22:27

Опублiковано 5 травня 2003 року

Американський уряд обнародував черговий рейтинг країн з найбільш високим рівнем аудіо-, відео- і комп'ютерного піратства. При цьому оцінювалася не тільки частка піратської продукції на національних ринках, але і збиток, що наноситься піратами з цих країн, а також стан боротьби з піратством (наявність відповідного законодавства і контроль над його дотриманням). Усього в список увійшло 50 країн, загальний збиток від діяльності піратів склав 9,8 млрд. дол. США.

Очолила рейтинг піратства Україна, розгул піратства в якій змусив США в січні минулого року ввести особливі економічні санкції. Ці санкції збережуть свою силу й у нинішньому році, тому що український уряд не зумів розробити ефективниїх заходи по припиненню діяльності піратів. У результаті, Україна потрапила в список Priority Foreign Country, куди заносяться самі злісні порушники міжнародних правил торгівлі.

Високий рівень піратства і бездіяльність влади мають місце й в інших країнах, таких як Росія, Бразилія, Польща, Тайвань і інші. Однак ці країни потрапили в менш жорсткий список Priority Watch List, у якому присутні також Європейський Союз (він розглядається американською владою як єдине ціле), Аргентина, Індія, Індонезія, Ліван, Філіппіни і Багамські острова ( це схоже, що є 2 списка до першого входять найбільш серйозні порушники, а до другого входять абсолютно всі ). Особлива увага влада США приділяє також Китаю і Парагваю. Ці країни уклали зі США угоди по довгостроковій боротьбі з піратством, але не змогли виконати їхніх умов.

Більшість країн, що не фігурують у двох вищезгаданих списках, потрапили в список Watch List, що означає, що піратство в цих країнах поширено широко, але економічний збиток від нього є помірним. У цих країнах або досить ефективно борються з піратами, або рівень комп'ютеризації занадто низький, щоб збиток від піратів був серйозним. До першої групи відносяться Канада, Ізраїль, Південна Корея. В другу групу попадають Бєларусь, В'єтнам, Пакистан, багато арабських (Саудівська Аравія, Кувейт) і латиноамериканських держав (Чилі, Еквадор, Венесуела, Мексика й інші).


джерела : www.compulenta.ru, Reuters

bobik - 11-5-2003 у 15:06

Справді, піратство по відношенню до виробників програмного забеспечення і різної мультимедійної продукції, відверта зневага до їх авторських прав. Але погляньмо скільки добра нам, рядовим користувачам дає піратська продукція, а в кого від неї згорів комп, чи муз центр. А виробники нас постійно цим лякають. Спочатку потрібно піднімати купівельну спроможність населення а потім ліквідовувати піратство.

Ігор+ - 12-5-2003 у 14:43

У мене купівельна спроможність є, але купляти музику (яка в більшості своїй скоро приїдається) руки не підносяться. Якби вона була в 10 раз дешевша, то її можливо би в 10 раз більше людей купувало.