Форум Рідного Міста

Я скучаю за Анжеликой и ее "Территорией"

Принцеса Анна - 9-5-2003 у 15:11

Все пошло прахом. Украинские звезды - не звезды без "Террритории А", без Анжелики Рудницкой. Новых имен больше нет. Старые чахнут и умирают. Каналов музыкальных много, но они отдельно от Украины и от жизни!!!! Ни одного певца, разве что Вакарчук, который мало чем по-сути от Юрченка отличается. Певицы, де вы? Билык - в эммиграции (духовной), Повалий и Могилевская в шансоне. На плаву держатся только та же Анжелика Рудницкая (я долго не могла согласиться с тем, что она стала певицей, но теперь помалкиваю) и ее подружка Анни Лорак. Даже эти прибацаные "Таврийские игры", что убивали "Территорию А", признал, что в этом году награждать некого. Доцарствовались!

Odarka - 9-5-2003 у 15:50

Слухай, тобі нема що робити? Територія А - це низькопробний продукт, який показував барахло і реально нищив українську культуру. я щаслива, що того вже нема. там крутили лишень тих, хто був друзями продюсера та платив величезні гроші за це.
чому б просто не придумати дійсно чогось вартого, як MTV, але українська.
Для принцеси - не страждай фігнею!!!!

Андрій Пелещишин - 9-5-2003 у 18:28

Анно! У правилах Форуму чітко було сказано про те, що Форум є виключно україномовним. Настійливо прошу дотримуватися.

marco - 9-5-2003 у 20:47

Ніколи не сприймав манер ведення програм Анджелікою, як і зрештою більшістю наших псевдоукраїнських ведучих. Їхню надуманість, показову манірність і штучну українську мову. Якщо вона для Вас щось значила, то "скучати" можна, але повірте шкодувати за нею як ведучою і її програмою абсолютно не варто.

Вибачте за російську мову!

Принцеса Анна - 11-5-2003 у 13:44

Нещодавно я була у Львові і була вражена, що вся молодь говорить російською, ваш "Люкс" зросійщився до межі, на місцевих FM - російський коктейль. Руслана від Вас втекла, Анжеліка Рудницька для вас псевдоведуча, які для всієї іншої України - взірець і гордість нації. Ваша псевдопатріотичність мене вражає, як і те, що моя російська мова здивувала тільки адміністратора сайту. Не здивуюсь, якщо ви невдовзі випередите Донецьк. Замисліться, шановні, яка пропоганда засіла у вас у голові стосовно усього, в т.ч. і "Території А". Усім привіт!!!!!!!:sing:

vovka - 11-5-2003 у 14:07

Люкс зросійщився ? Де, коли ?
Наскільки мені відомо він у Львові з принципу не крутив російської музики. Невже почав ?

Рудницька як на мене така собі посередня ведуча... Як і більшість тих хто є зараз наприклад на M1, і інших молодіжних каналах і програмах. Ті які думають що чим більше скажуть , тим собі балів більше наберуть. Не замислюючись над змістом своїх розмов. Наразі зі всіх ведучих Львова, мені найбільше імпонує Гєник, однак коли вже навіть його бачу у всіх програмах Люкса, на змаганнях Вірастюка, біля політеху з акціями, то вже трохи починає набридати...

bobik - 11-5-2003 у 15:35

На радіо Люкс, я особисто ще не чув ні онією російськомовної пісні, але щодо реклами то вони стали не такі категоричні і я на власні вуха багато разів чув як на улюбленому радіо крутять рекламу на маскальській мові. Це доволі сильно обюрює, не знаю як інших але мене навіть дуже обурює.

Яндрух - 11-5-2003 у 16:35

Люкс, Хвиля повністю зкомерціалізувалися!!
...А зара ше Ніко лихоманить - крутять замість нормальної музики ефір ТК "НБМ"!!!
Повар'ювали всі, чи шо?!
Чи то такий "прі-і-і-і-ко-о-ол"!

Рост - 12-5-2003 у 09:48

Факт. Прикрий, але факт. Львів значно зросійщився останнім часом. Це відноситься найбільше до чіста правільной молодьожі, яка внаслідок інтелектуального і культурного обмеження попадає під вплив промосковських заходів, скерованих на винищення всього українського і перетворення України на росіяцьку колонію.
Угараздило ж нам мати під боком такого манстра! :mad:
Ще добре, що росіяки мають багато природніх ресурсів, типу нафти, газу. А то були б вони давно світ завоювали, як монголи в свій час з голодухи... Вони ж ніфіга працювати не хочуть. І це не голослівні закиди, це факт, який признавали багато моїх знайомих росіян, що живуть в різних кутках Росії.
Руслана нікуди не тікала, просто вона птиця високого польоту, а бізнес у Львові зачах. Ну а кому потрібен незалежний український капітал? З цієї ж причини пробитись нагору молодим виконавцям, що співають на українській мові, надзвичайно важко. Взагалі щось справжнє українське тепер можна, за рідким винятком, побачити лише у виконанні юнацьких та дитячих колективів, що довів вчорашній день матері (може хто був в Шевченківському гаю, то мав можливість це спостерігати).
На чому базуються закидди в "псвевдопатріотичності"? Львів все ще є духовним і національним центром України.
Ваша російська мова здивувала не лише Андрія Пелещишина, але робити зауваження і слідкувати за дотриманням правил - це права виключно адміністрації сайту.
А щодо пропаганди по відношенню до "Території А" - не розумію. Цей проект завжди був парадом посередностей. Не знаю, чи краще "хоч таке, ніж ніяке"...

Odarka - 12-5-2003 у 12:31

Дорогенька Принцеска на горошині!!!
По-перше - Руслана від нас не втікала, а поїхала до Києва, тому що там крутяться більші гроші!!!!
По-друге - є багато україномовних виконавців, які вартуюють уваги. Відкрий свої очка та вуха і не зациклюйся тільки на Поваліях, Біликах, Лорікаках і т.д. і т.п.
По-третє так Львів дійсно зрусифікувався, але це не страшно поки є такі люди, як на цьому форумі - Львів залишиться Львовом - українським Львовом!!!
По-четверте - нам нема чого боятися, бо ми впевнені в тому, що ми робимо.
Нема чого львів'ян звинувачувати.
Ви краще б написали до нашого Татуська або до директорів радіостанцій, що ви хочете слухати виключно українську музику. можливо вони вас послухають, але я сумніваюся. В Україні не має законів, які б захищали українську мову в медіа-просторі. Можливо, коли будуть закони, тоді буде українська музика і з'явиться більше професійних виконавців.

Олександр Ганущин - 12-5-2003 у 13:18

Цитата:
Першим відправив користувач Принцеса Анна
Ваша псевдопатріотичність мене вражає, як і те, що моя російська мова здивувала тільки адміністратора сайту. Не здивуюсь, якщо ви невдовзі випередите Донецьк.


Ну на рахунок псевдопатріотичності це Ви шановна "загнули". Ми добре розуміємо, що українською в Галичині розмовляли і розмовлятимуть, а дял того щоб нею розмовляли/співали/освідчувались в коханні/писали на форуми/тощо потрібнощоб 20-30 осіб нагорі перейшли на українську так би мовити на "людях" Список цих осіб можемо сформувати. але він і так усім відомий. Мова навіть не про осіб а про посади. Туди ж обов'язково включити провідних київських шоу-менеджерів (чи як вони там звіться) і все буде окей. І за Донецьком справа не постоїть

Nazar - 12-5-2003 у 17:46

Стримаюсь коментувати все, що сказано у цьому розділі.
Смішно, і разом з тим таки є якийсь ажіотаж.
Я його вбачав в самій назві теми як простий Пі-Ар ходик і чекав на з"яву героя визволителя, але чомусь про нього поки що не згадують, мабуть він з"явится після третього послання чи то дикрету шановної королівської особи, ну що ж почекаємо хеппі-енду.:D
Я таки думав, що на форум наклали руки, бо перестали видаляти повідомлення...:lol:

Яндрух - 13-5-2003 у 09:13

О, бачу, бачу обличчя зі запіненими устами...

Наталка - 6-6-2003 у 12:30

Ну, на мiй упереджений погляд, «Територiя А» має такий же стосунок до музики, як страус – до птахiв. Птах? Птах, без сумнiву. Тiльки лiтати не може.
Що до зросiйщення Львова – так, це продумана i послiдовна полiтика, проте, Ганно, всi змiни слiд починати iз себе. Бо тi, що в своєму оцi колоди не бачать, а в чужих очах i смiтинку помiтять, у мене поваги не викликають. Втiм, не думаю, що вас це турбуватиме. Скажу лиш, що 90% киян розмовляють росiйською, а я – рiдною, вони розуміють мене, а я їх, i нiчого, хвалити Бога, жива. А те, що наш татусько з поплiчниками свiдомо роблять з України росiйську губернiю, так то вже iнша тема.
I ще класно:
«я долго не могла согласиться с тем, что она стала певицей, но теперь помалкиваю»

Отаке! Сподiваюсь, Рудницька в курсi, що ви були не згоднi?

«Даже эти прибацаные "Таврийские игры", что убивали "Территорию А", признал, что в этом году награждать некого».

В деяких випадках, велика честь саме в тому, що тебе не нагородили, як менi ввижається.

Олексій Мачехін - 6-6-2003 у 13:22

Знаєте, а легка провокація в Гані вийшла - подивіться, всім, що тут висловились, болить поросійщення Львова, ось і почалася сварка-невеличка. Хоча для мене це справді дивно - де як не у вас пишатися своєю ще незабутою культурою?

Artem - 6-6-2003 у 14:35

давайте все таки не просто балакати, а аргументувати -- от наприклад "Таліта Кум" -- суперова групка і музика гарна.
Принцесаб ти її слухала?

Odarka - 6-6-2003 у 15:13

Щодо "Таліти Кум", якщо ви бачили інтервю Юлі на Новому каналі, то вона казала, що скоро буде мати проект з Газмановим, бо він прекрасна людина і вона ним захоплюється зх дитинства. Що ви про це думаєте?

Наталка - 6-6-2003 у 16:13

Важко сказати, який стосунок має особисте захоплення кимсь, як "прекрасною людиною", до творчостi, та Газманова я слухати не буду, навiть якщо з ним заспiває сер Пол Маккартнi, а духи покiйних Харрiсона та Леннона пiдспiвуватимуть.

Яндрух - 9-6-2003 у 13:03

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Цiкаво, на якiй мовi ця ляля пiдбирала собi нiк?,


Таке враження, що відбувається полювання на відьом.
Можна, зрештою, толерантніше висловлюватись про окремих персон.

Наталка - 9-6-2003 у 13:55

"Можна, зрештою, толерантніше висловлюватись про окремих персон"

Можна. Але толерантнiсть породжує толерантiсть.

Наталка - 9-6-2003 у 14:02

Вибачте, так розхвилювалась, що почала помилки в словах робити. :)
А ще менi здається, що навряд чи толерантно iгнорувати правила Форуму стосовно мови спiлкування, i називати «Таврiйськi Iгри» прибацаними, навiть якщо це так i є.

Якщо я когось образила – даруйте. Я не ставила це собi на метi.

Андрій Пелещишин - 9-6-2003 у 17:42

Модератори не завжди встигають ловити всякі негарні вислови (хоча, дякувати Богу, їх справді небагато). Але якщо щось "проскакує" - кнопка "Звіт" - і адміністрація отримує повідомлення про некоректність на Форумі

3003 - 17-6-2003 у 10:21

Усіх шкода. Звичайно, найпомітнішою була смерть "Території А" (бо вони найбільше робили), але й НХП шкода, і БІЗТВ, і, навіть, "Таврійськіх ігор", які теж практично померли.
І музичних українськіх каналів шкода - безхарактерні і мляві.

14k - 19-6-2003 у 16:04

Принцесо! Напиши мені. Ти найрозумніша в цій компанції.

Наталка - 19-6-2003 у 16:29

Цитата:
Оригінальне повідомлення від 14k
Принцесо! Напиши мені. Ти найрозумніша в цій компанції.


Мабуть, лишається тiльки порадiти за компанiю :)

Користувач Олесь - 19-6-2003 у 16:47

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Принцесо! Напиши мені. Ти найрозумніша в цій компанції.

Принцесо! Напиши мені. Ти найрозумніша в цій компанції.

Принцесо! Напиши мені. Ти найрозумніша в цій компанції.

"Принцесо! Напиши мені. Ти найрозумніша в цій компанції"

Що ж, лишається тiльки порадiти за компанiю :)


Не за компанію, а за компанцію.:cool:

Odarka - 19-6-2003 у 17:40

Я все ж таки бачу, що колись на форумі збиралися люди, які полубляють важку або інтелектуальну музику, а от тепер до нього долучилися люди які люблять поп-естраду. Це потрібно розуміти і перестати когось ображати, тільки через те що у вас різні смаки щодо музики. Бо це мені починає нагадувати дитячий садок.
І не потрібно когось називати розумнішим за когось - це не коректно.

14k - 19-6-2003 у 17:45

Здається, тобі це теж властиво.

Наталка - 30-7-2003 у 22:16

Довго вагалася, чи виймати з порохів цю тему (нову заводити однозначно не хочу), та все ж не втрималась. У не дуже тухлому числі газети "Вік-енд", що лежала у мами на кухні під слоїком з варенням (ех, ліпше б я варення їла!) натрапила на інтерв’ю (слово ж яке придумали для тої гидоти!) з А. Рудницькою. Вірішила - прочитаю, як співачку, я її не сприймаю, то, може, щось розумне скаже... І сказала.
Питання кореспондента: Ви що, патріотка?
Відповідь: Ні, але мені жаль, що Україна має багато можливостей, які не використовуються.

Мені також жаль. Жаль невикористаних можливостей, жаль, що взагалі взяла до рук цей туалетний папір, а найбільше жаль, що дехто слово "патріот" сприймає, як образу. Так, ніби любити свою Батьківщину - соромно. Так, я згодна - Україна не ідеальна, про це можна довго говорити. Але, імхо, ідеальних країн немає. Ну, тому "писалу", яке оте написало, я не дуже дивуюся, а от Рудницька... слухайте, вона українка чи хто? Звідки вона взагалі взялася? В капсулі з космосу впала на Землю? Чи, може, я надто емоційно оте сприйняла, бо мама втішала "Вона не те мала на увазі". А мені от видається, що саме те і мала, що сказала! Вже три дні пройшло, а враження все ще таке, ніби мені в душу наплювали... чи, ліпше сказати, наблювали :(

А це найшла в інеті сайт Рудницької, почитала про неї трохи, ось цей уривок з досьє мене зацікавив:
"Ще до народження дочки Женя та Коля вирiшили назвати її Софiєю на честь бабусi – Софiї Михайлiвни Ротару, яка загинула пiд час вiйни вiд числених нiмецьких ран. Але однiєї ночi майбутнiй мамi наснилася дiвчинка. Женя її запитала: Ти чия? Мала вказала на саму Женю. То як тебе звуть, Софiйка? Дитина категорично заперечила. I так тривало поки мама не назвала iм’я Анжелiка. На це iм’я вона погодилася. Отже, Анжелiка сама обрала собi iм’я. Мабуть, тому вона не любить, коли її називають, якось iнакше, нiж Анжелiка.Сьогоднi, знаючи цю iсторiю, можна прокоментувати її так: просто Українi забагато двох видатних спiвачок Софiй".

Свята правда. Як би тая бідна Україна витримала аж двох видатних Софій? :wow: З цього приводу моя бабуся казали "Як сама себе не похвалиш, ходиш, як обпльована".

Юрій Сєров - 31-7-2003 у 04:07

Цитата:

просто Українi забагато двох видатних спiвачок Софiй


Одна дуже українка, а друга дуже відома :)

А що було ранiше?

Injust - 1-8-2003 у 00:02

Боже милостивий!Як усi накинулися на бiдну Принцесу :(
,хоча єдиною її провиною була туга притаманна нормальнiй українськiй тiнейджерцi за досить таки незвичною для своїх часiв програмою.Програмою,де показувалися часто - густо неякiсно знятi вiдеоклiпи,позбавленi художнього смаку та з бюджетом середнього iндiйського фiльму.I що з того?
Саме звiдтам вийшли такi "звiри" як "Бо вже той день коли","Так просто","Залишись на мить","А тепер усе iнакше" i багато iнших пiсень,яких ще кiлькома роками ранiше годi було й уявити.Української сучасної музики просто не iснувало.Поки вшi ми "богемнi та не такi як iншi" тiшилися Мертвим Пiвнем та Плачем Єремiї, на Великiй Українi музичну порожнечу радо заоповнювали росiйськi зайди."Територiя А" та Рудницька здiйснили своєрiдну революцiю,СТВОРИВШИ український музичний продукт.Якщо йому було де крутитися виникало змагання,так зростав рiвень клiпмейкерства та взагалi українських виконавцiв.Зараз ми вже маємо i Росаву i Другу Рiку i Талiту Кум з Лiлею Ваврин.А що було ранiше? :sing:
деякi тут пихато розповiдають про все ту ж роковiсть Львова.Шановнi,усi цi новоствореннi тернопiльськi,харкiвськi та (нажаль) львiвськi гурти подiбнi одне на одного як двi краплi води.Той самий грандж,iстеричнi тексти та узагалi атмосфера "зараз я стрибну з 6-го поверху".Ярка Якуб'як дуже влучно це пiдмiтила по своєму поверненнi з Канади в iнтерв'ю "Поступу".Прогресивного у нас вже давно не бачити.Де новi Наталки Пилип'юк,Олi Юнакови?Нiгдже нема. :wow:А де ви зараз побачите український клiп?Навiть на УТ - 1 нiц не показують.Про М1 та О- tv я взагалi мовчу.Кацапiзм не злазить

Тому i розумiю цю ностальгiю за часами Рудницької в етерi ICTV,коли там ще водилася українська мова.Це була романтична доба (наскiльки доба купонiв та заборгованостей з зарплат може бути романтичною) становлення української музики i тре Рудницькiй за це подякувати.
А щодо зросiйщення Люкса,то менi,як людинi,яка має безпосереднiй стосунок до цiєї радiостанцiї так само боляче спостерiгати за появою росiйських реклямних роликiв.Тупих та незвичних для львiвського вуха.В офiсi та iнформацiйному вiддiлi скрiзь панує україномовнiсть,але ж якимось чином i от така рекляма потрапляє.Сподiваюся,з часом i цей недолiк минеться.:rolleyes::

Наталка - 1-8-2003 у 00:22

Цитата:
Першим відправив користувач Injust
Поки вшi ми "богемнi та не такi як iншi" тiшилися Мертвим Пiвнем та Плачем Єремiї, на Великiй Українi музичну порожнечу радо заоповнювали росiйськi зайди."


Угу. А зараз заповнюють зайди... які? Українські+російські=гібрид? Чи такі, як Рудницька, яка не патріотка, але їй чогось шкода? "Вічний революцьонер". Я на її сайті побувала - і шокована. Не сайт, а медична картка пацієнта, що страждає манією величі. "Анжеліка сидить", "Анжеліка стоїть", "відїждає", "приїжджає", "витягає з торта кулон", "п’є", "їсть" - оце і є новаторство? :mad: А Рудницька - рятувальниця української музики від засилля російської попси? Бувають дива...
І, як мені здається, для того, щоби тішитись "Мертвим Півнем" і "Плачем Єремії", досить мати бодай трохи смаку, а "богемні і не такі, як інші" до цього стосунку не має. А за "бідну" принцесу і її "видатну" співачку не хвилюйтесь - то така солодка парочка, що сама кому хоч горло перекусить :baddevil:

Невже вона найбiльший монстр української музики сьогоднi?

Injust - 1-8-2003 у 00:35

Нє,ну ти ся подиви!Вчiпилися до тої Рудницької та й все.Ну та якщо вона вже пiшла стежиною комерцiйної музики,то яким шляком,прошу пані,має собi промоушен робити?Вбрати кожуха,запалити "Верховину" i так на публiцi з'являтися?Ясно,що має якого небудь iмiджмейкера i в салонi Лисицької (чи як її там?) зачiски собi робить по недiлях.
Невже вона найбiльший монстр української музики сьогоднi?Як на мене є (i були) куди гiршi.Згадати того ж Льомi Льома чи Братiв Карамазових чи той самий Гарiк Кричевський.Список може бути довгим.
Щодо смаку та його вiдсутностi,то проблема у тому,що Пiвень вже пару добрих рокiв нiчого нового не випускав,та й не думаю,що їм би вдалося вiдродити ту атмосфера початку 90-х,пронизану львiвським повiтрям та старими шибками польських будинкiв.:rolleyes:

Наталка - 1-8-2003 у 10:24

Нє, ну прошу пана, до якого виконавця чіплятисі - то є моя особиста справа. Публічна людина (ви розумієте, що я маю на увазі) повинна звикнути, що до неї будуть чіплятися. Тим більше, якщо ся виконавиця вважає себе ледь не новою Монсерат Кабальє, а голосу має, як мишеня дворове! Назвався грибом - лізь у борщ! Сказала - співачка, то співай! Ви, до слова, читали що-небудь подібне про Монсерат Кабальє? Що вона туди їздила, звідти приїхала? Я такого не бачила навіть в західній пресі! Жінка просто виходить на сцену і співає. Вона - еталон мужності (варто згадати лиш про її боротьбу з хворобою) і відданості мистецтву. Еталоном чого є для мене Рудницька, я тут згадувати не хочу. Боюся - заб’єте. :)
Про наведених вами для приеладу осіб я взагалі говорити не хочу, а мову вела зовсім не про імідж Рудницької (читайте уважніше попередні повідомлення)! Буде вона в кожуху "Верховину" палити чи від Діора вбиратися, мені то, даруйте, глибоко по барабану! Мене у співаках (письменниках, акторах) цікавлять дві речі - творчість (а не ремісництво) і громадянська позиція. Ні того, ні іншого я у Рудницької не бачу. Це моя особиста думка, я висловлюю її тому, що Форму на те і створений, але нікому її не нав’язую.
Що до закидів "Ось той (чи та, чи ті) вже стільки років... нічого нового...". Я їх чую так часто, що це навіть не смішно. Просто як контракт із глядачами: "Ви мені - любофф, а я вам щопівроку - альбом (книжку, фільму). Я того не розумію. Я не прихильниця принципу "Краще зробити одну справу вчасно, аніж дві - правильно!". Краще менше, та краще. :) Ліпше один альбом за три роки, але який я буду слухати до кінця своїх днів, аніж щороку - порція сліз на глюкозі. Втім, кожному своє...

Роман Голощук - 1-8-2003 у 10:30

Цитата:
Першим відправив користувач Injust
Щодо смаку та його вiдсутностi,то проблема у тому,що Пiвень вже пару добрих рокiв нiчого нового не випускав,та й не думаю,що їм би вдалося вiдродити ту атмосфера початку 90-х,пронизану львiвським повiтрям та старими шибками польських будинкiв.:rolleyes:


Ви помиляєтесь - недавно з'явились "Афродизіяки" Мертвого півня і Віктора Морозова. Атмосфера і енергетика цього проекту ого-го! В кінці року має вийти новий альбом МП, а також продовження проекту "Афродизіяки". Як бачите, дехто імідж собі робить „зачісками в салонi Лисицької (чи як її там?)”, а хтось просто творчо працює і продукує якісну музику.

Odarka - 1-8-2003 у 13:02

Можливо, що Рудницька пішла легшим шляхом, тобото шляхом попси, якої тьма тьмуща і вона доречі також одна на одну подібна. Щодо молодох українських груп, так, деякі подібні одна до одної, але є дуже багато файних груп, які працюють, і неуподібнюються одна до одної, дійсно працюють - це тобі не під фонограмку на сцені скакати і на ліжку полежати попозувати у кліпі. Рок і поп - це два різні світи - один без грошей інший з ними. Тому, ми богемні, бо любимо "Плачів і Півнів і Кому вниз, бо вони не продалися, бо творять для душі та розуму, а не для ніг. Така музика, як їхня потрібна, бо вона збагачує духдвно та інтелектуально і знаєш injust, найкраще в такій музитці є те, що її не вязуть всім, як кліпи тієї ж Рудницької, а цю музику можуть слухати лишень ті, хто її любить. Можливо ми богема, як це несмішно звучить, але я дуже з того тішуся, що виросла на такій богемній музиці, і що я розумію, що все решта лано, навіть "пісні звірі", яких породила Територія "А", вони не звірі, а монстри (але така музика також потрібна.
Ще, шановні, Рудницька революції не робила, вона просто була ведуча, там вона нічого не вирішувала, все за неї зробив її теперішній чоловік та його команда (та ж сама історія з Русланою), чоловіки на них пашуть, але в цьому немає нічого злого, просто не потрібно робити з неї революціонера...
Наталочко не злися.

Як це тут про Сердючку не згадали...

Injust - 1-8-2003 у 13:37

Одарко,заявляти про богемнiсть 2003 року лише на пiдставах захоплення "Метвим пiвнем" та "Плачем Єремiї" було б либонь наївно,бо цi гурти вже давно себе затвердили на українськiй та галицькiй сценах i мають натовпи прихильникiв та послiдовникiв.Це вже не 92 рiк,коли "пiвнiв" спiвали у темних кнайпах.Щодо Плачу Єремiї то "Наш Iвасюк" був одним з найкомерцiйнiших цьогорiчних проектiв.Це звичайно не знiмає таланту Чубая та не робить Iвасюкову спадщину гiршою,але це до теми грошей та рок - музики.А взагалi,якщо пам'ятаєте,колись Бурмака,Мандри та навiть Скрябiн вважалися дуже зарозумними та богемними.
Я теж пишаюся тим,що виховувася на iншiй музицi,часто далекої вiд mainstream'у,але вважаю,що без Територiї А та всiх тих кого вона породила не було б сьогоднi якiсного українського продукту,без рiзницi поп,рок чи ще якийсь iнший напрям.Не було б попиту - не було б нових спроб та вдосконалення старих.
-------
Наталцi : бiгме,таке враження,що позавчора на свiт народилися, Наталко.Звiсно ж Рудницька буде розповiдала як їздила в Турчу позасмагнути,бо для всiх нашiх "звьозд" межа бажанного бодай двiчi в життi переступити зелену смужку у Борисполi,щоб потiм всiм розповiдати про закордон.Ментальнiсть та росiйськомовнiсть наших зiрок прямий наслiдок такого ж явища у народi.Коли рiвень рагу'лiзму сягає 100%,а рiвень побутової iнтелігентностi у деяких районах падає нижче позначки 0,годi чогось iншого шукати.

А на завершення хочу нагадати про клiп Рудницької "У долi своя весна",що вийшов 2000 року.Я хоч i не є її фаном,але ж цю Iвасюкову пiсню вона зробила кльово.
Тому,мої любi,якщо заборонити усiх Рудницьких,Вiагр то на рiк матимемо по 2 - 3 пiснi вiд "морально надiйних" виконавцiв.I що тодi? :rolleyes:

Олексій Мачехін - 1-8-2003 у 13:40

Цитата:
Першим відправив користувач Injust
затвердили на українськiй та галицькiй сценах i мають


Вау!!! цікаве розмежування!
Тоді вже годі казати про українську сцену. Розмовляймо про галицьку та її відлуння.

Щодо того, що матимемо, так і зара маємо лише по дві-три пісні. Що там в грудні відмовились вручати, яку премію? Мовляв за один сингл її вручати не будуть. Це про Океан було сказано, здається.
Чи може зара хтось з тих, хто чекає на альбом Півня сидить і слухає тим часом Анжеліку? Не думаю.


:P

Odarka - 1-8-2003 у 13:55

Цитата:
Першим відправив користувач Injust
Щодо Плачу Єремiї то "Наш Iвасюк" був одним з найкомерцiйнiших цьогорiчних проектiв.Це звичайно не знiмає таланту Чубая та не робить Iвасюкову спадщину гiршою,але це до теми грошей та рок - музики.

Я щось цієї вашої фрази не зрозуміла. Я не зрозуміла, що саме не знімає таланту в Чубая і далі по тексту...Поясніть детальніше будь-ласка:)

Injust - 1-8-2003 у 14:15

Панi попередньо вказувала на те,що у рок музикантiв може й нема грошей,але є дух.Власне,альбом "Наш Iвасюк" як раз таки було задумано,створено та розрекламовано у кращих традицiях комерцiйного поп альбому,але це не робить його гiршим.

Odarka - 1-8-2003 у 14:18

Так? Невже? Я не ще не пані. Я знаю, як задумувався Івасюк, але там найменше думалося про комерцію.
Тільки що говорила з Тарасом, він щиро розсміявся, коли почув. що Івасюк - задумувася як комерційний проект...:D

Ярка Якубяк читала, що шановний injust написав, щось вона не пригадує, що говорила подібне до вашої цитати зверху:rolleyes:

Injust - 1-8-2003 у 14:33

Коректива : Дзвiнка говорила про "Мертвий Пiвень" .

"сумно бачити, що фактично нічого нового немає, розвитку немає, всі порозбігались"

-----------
Я ж особисто думаю,що цю думку можна прив'язати до всього,що вiдбувається в останнi 3-4 роки у мiстi.

Ярцi переказуйте великий привiт!
:D

Nazar - 1-8-2003 у 15:11

Цитата:
Першим відправив користувач Injust
але вважаю,що без Територiї А та всiх тих кого вона породила не було б сьогоднi якiсного українського продукту,без рiзницi поп,рок чи ще якийсь iнший напрям.Не було б попиту - не було б нових спроб та вдосконалення старих.:rolleyes:


Що ще скажеш? Сумно, що виявляється існують ще люди, що так думають....:(

Injust - 1-8-2003 у 15:15

Так,видно тобi i дiйсно дуже сумно.То може менi до Бiркенау податися щоб вельможнi очi не засмучувати?

Наталка - 1-8-2003 у 22:27

2 Injust: Нікому не треба нікуди подаватися, і нікого не треба забороняти, бо то не метод, і я, певно, не відкрию Гамерики, якщо скажу, що забороною проблеми не вирішиш. І я саме тому й підняла вдруге цю тему (на свою голову, здається), що не вчора на світ народилася, і слава Богу, що я знаю багато молодих (та й відомих) виконавців, для яких слово "Батьківщина" - це не плювок на асфальт, і які думають не про те, скільки разів вони зелену смужку переступили, а про творчість, і працюють - тяжко, до сліз, до нервових зривів, до безсонних ночей, помиляються і знаходять щось нове, падають і піднімаються, а не кажуть спокійно в інтерв’ю "Ні, я не патріотка" і потім з розумним виглядом плетуть щось таке, наче блекоти об’їлися.
Про "Нашого Івасюка" - я теж довго сміялась, коли це прочитала. :D Комерційний успіх альбом має тому, що тільки сліпому не видно, а глухому не чутно, що Чубай вдихнув у ті пісні друге життя. Він душу вклав у кожну пісню, у кожну ноту - ось вам і результат. Ви тільки вслухайтесь, як дбайливо, бережно поставився Тарас Чубай до першооснови! Як можна почути цей шедевр і лишитися до нього байдужим - я того не розумію. Але оскільки ми не про це говоримо, то мушу лишатися в очах Injust’а наївним немовлям. Але скажу втретє - рівень Рудницької мені до лампочки, мене обурила її поведінка. Хай я буду тричі ідіоткою, націоналісткою (як мене на роботі називають), намаханою ідеалісткою (це вже ніжно-сімейне) але я вважаю ганьбою, коли українська співачка так мимохідь стверджує, що вона не любить свою рідну землю. Уявляєте собі француженку, польку чи німкеню, яка так спокійно заявляє "Я не патріотка"? М-дя... це як в анекдоті: Техас, столиця штату Остін. Перехожий зупиняє місцевого і питає "Як мені терміново потрапити до лікарні?". "О, а ви скажіть щось погане про Техас"! Прошу зрозуміти мене вірно, а то Injust, не дай боже, вирішить, що я закликаю людям писки товкти, але для мене на Рудницькій вималювався великий жирний хрест, навіть якби вона співала, як сонм янголів небесних (на щастя для мене це не так, а то було б прикро. А так - і серце не болить!)

2 Odarka: ти знаєш, Одарочко, я не те, щоб злюся, просто коли мене щось зачіпає до глибини душі, мене несе. Я взагалі-то тиха, але інколи гальма відмовляють. І тут Остапа понесло :D Sorry :rolleyes:

Injust - 2-8-2003 у 12:31

Добре,крутимося навколо одного i того ж самого.
Наталко,я тут при нагодi ваших закидiв у бiк Рудницької щодо вiдсутностi у неї патрiотизму,згадав як 2 роки тому буквально воював (через нет звичайно) з продюсером Катi Бужинської.Здається цей виконує там ролю не тiльки продюсера...але це вже їхнi особистi справи.Так от,на сайтi Бужинської (росiйськомовному на 100%) з гордiстю розповiдалося про те,що дурна Катька отримала титул росiйської княгинi (яка честь!) i з тих пiр усьому росiйському "ручку целуєм - с" i в росiйськiй церквi моляться.Потiм цей фацет менi ще довго розповiдав про никчемнiсть "малоросiйської" незалежностi та переконував у тому,що кривавий царьок Нiколай 2 святий,якому вшi ледве не пiд ноги мають падати ледве його пику зобачивши.Ясна рiч все це було оздоблено рiзким московським шовiнiзмом i дурна Катька щось ще пiдтявкувала стосовно цього в гостьовiй книзi.I наскiльки ж було цiкаво потiм бачити ту ж Бужинську з надднiпрянським вiночком у головi i спiваючу про тяжкий шлях становлення України.Ось це,Наталко,i є вiдсутнiсть патрiотизму.Понад те,це свiдома пiдступнiсть.А тепер додайте до цього посереднiй голос,нуднi росiйськомовнi пiснi i що отримаєте?Рудницька видасться супер - спiвачкою на її тлi.
А стосовно любовi Рудницької до своєї землi....Edyta Gorniak, примiром, вже пару рокiв мешкає в Лондонi.Через це її не перестали любити та слухати у Польщi.

Наталка - 2-8-2003 у 16:15

Цитата:
Першим відправив користувач Injust
Добре,крутимося навколо одного i того ж самого.
Ось це,Наталко,i є вiдсутнiсть патрiотизму.Понад те,це свiдома пiдступнiсть.А тепер додайте до цього посереднiй голос,нуднi росiйськомовнi пiснi i що отримаєте?Рудницька видасться супер - спiвачкою на її (Бужинської) тлi.
А стосовно любовi Рудницької до своєї землi....Edyta Gorniak, примiром, вже пару рокiв мешкає в Лондонi.Через це її не перестали любити та слухати у Польщi.


Мені Рудницька не видається суперспівачкою ні на чийому тлі, і взагалі без фону теж. А що до того, що є ще гірші, так мене це не втішає. Це все одно, як у суді виправдовуватись "Так, я вкрав, а ось він убив, він гірший!" Кожний відповідає за свої вчинки. Можна жити на південному полюсі і любити Україну, а можна тут коріння пустити і ненавидіти все, що пов’язане з цією землею. Місцеперебування, місцепроживання тут ролі не відіграє. Гаразд, ви мене переконали, що Рудницька ще ненайгріша з отих "наших" "поп-звьйозд". Але й нічим не краща! :P

pit - 6-8-2003 у 10:20

Рудницька - одна з п"яти дівчат-студенток, що голодували на Майдані Незалежності заради сьогодняшної України. Усього тих героїв було менше півсотні, а вони повернули хід історії. Це щодо розмов про патріотизм. Рудницька може тисячу разув говорити, що вона не патріотка, але хай спробує доведе.
Це іншим треба говорити, що вони патріоти, а вона вправі ненавидіти усіх нас за те, що Україхни не стала такою, як мріялося тоді! Вони тоді реально ризикували життям чи принаймні свободою. Те, що вони вся могли загреміти до Сибіру - реалія. Те, що територія А стимулювала розвиток укр. шоубізу - факт. В Білорусії, Молдавії, Болгарії, Румунії, Угоршині не знайшлося своєї Тер.А - і там немає національної поп-індустрії національними мовами. Все російською чи англійською.
Отака історія. А все інше - вправи у красномовстві! Для мене Рудницька краща за будь-які Океани чи ще когось, бо без неї не було б їх.

Олексій Мачехін - 6-8-2003 у 11:40

Я знаю особисто ще одну тодішню студентку. Вона теж "голодала". Вдень.
Вночі москвич - пиріжок розвозив по тим наметам гарячу їжу. Це я не для того аби когось принизити.

Меньш за все я вірю що саме ті намети стали визначальними. Якщо б вони комусь муляли око - їх би не встигли розбити. Суспільство підійшло тоді до порогу самоусвідомлення. Ті студенти стали проявом цього суспільства.

Для прикладу згадаємо акцію "У... без К...". Наметів було значно більше, людей більше, з усієї України. Все суспільство підтримувало... пасивно. Воно просто не дізріло бо політика проводиться правильно - кожний має свою кістку аби її тихенько смоктати вдома і не вилазити на вулицю. Так що не треба робити з них героїв - в Білорусі, здається, і без голодувань все вирішили.

pit - 6-8-2003 у 11:53

Ти жертва деінформації! Ніяких пиріжків уночі не було. У Львові є чимало людей ("Дзига";) які все то бачилию. Поспілкуйся.
А от акція про яку ти говориш якраз і не викликала жвавого відгука в народі,бо народ не вірить, що може щось змінити. А тоді вірили. І змінили. А що було визначальне - зовсім окрема розмова.
Головне, що Вакарчука, Богутського і Чубая з білими пов"язками там не було. В гості деякі Бурмаки заходили. але не більше.

pit - 6-8-2003 у 11:56

Почитай Олеся Донія чи й поспілкуйся з ним, поки живий.

Олексій Мачехін - 6-8-2003 у 12:02

В принципі те, що сказав ти - не розходиться з моїми твердженнями. А щодо їжі - мені здається правди буде важко знайти. Чому я маю невірити тій людині що мені розповідала?
Та навіть якщо й не було їжі - що це змінює? Та імперія не розмінювалась на 50 студентів. Студенти в наметах - лише прояв тодішніх настроїв суспільства.

Наталка - 6-8-2003 у 22:35

Цитата:
Першим відправив користувач pit
Рудницька - одна з п"яти дівчат-студенток, що голодували на Майдані Незалежності заради сьогодняшної України. Усього тих героїв було менше півсотні, а вони повернули хід історії.


Справді? Півсотні - і повернули хід історії? Це просто наївно. Бували у світовій історії такі випадки, але цей до них стосунку не має. Як слушно відзначив Olexiy, тодішня акція - то як лакмус настроїв суспільства.

Цитата:
Це щодо розмов про патріотизм. Рудницька може тисячу разув говорити, що вона не патріотка, але хай спробує доведе.


І доводить - як на мене, вельми успішно.

Цитата:
Це іншим треба говорити, що вони патріоти, а вона вправі ненавидіти усіх нас за те, що Україна не стала такою, як мріялося тоді! Вони тоді реально ризикували життям чи принаймні свободою. Те, що вони всі могли загреміти до Сибіру - реалія.


Знаєш, кого вона вправі ненавидіти за це? Тільки себе. Я, наприклад, нікого не ненавиджу за це. Мені те просто болить, а коли хочу впасти в патетику, питаю себе перше: а ти що робиш для того, щоби Україна була твоєю, вимріяною? І що робить Рудницька? Зараз? Ллє сім потім на ниві українізації, а ми, невдячні, цього не цінимо?
Що до реального ризику... в Сибір могли загриміти? Ну, в такому випадку, я теж могла... А чому ж не загриміли? Пожаліли, мабуть, можновладці... Ось тільки... згадай-но, як швидко прибрали з майдану намети усіх недавніх акцій протесту, лише хукнуло за ними! Прийшли “капітальні хлопці” з гумовими кийками, і протестам гаплик настав! Чому ж не прибрали тоді? Бо не до того було. Влада була зайнята зовсім іншими питаннями.

Цитата:
Те, що територія А стимулювала розвиток укр. шоубізу - факт. В Білорусії, Молдавії, Болгарії, Румунії, Угоршині не знайшлося своєї Тер.А - і там немає національної поп-індустрії національними мовами. Все російською чи англійською.


Який жах!!! :o У мене від жалю за молдаванами та білорусами зараз серце розірветься! Не було у людей Тер. А – ось де пес порився! Ну, що ж, тішуся моцно, що Тер. А хоч Україну врятувала від тої лихої долі. Що називається, пронесло :)

Цитата:
Отака історія. А все інше - вправи у красномовстві!


Хай будуть вправи – треба ж десь вправлятися. Чи, може, пан своєю монаршою волею мені то заборонить і лише сам буде вправлятися?

Цитата:
Для мене Рудницька краща за будь-які Океани чи ще когось, бо без неї не було б їх.


А для мене вона (дивіться попередні повідомлення). Знаєте, дехто пам’ятає совок по ковбасі за 2,20 і дешевій горілці, а я дещо інші спогади маю. Може, надто гіпертрофована паралель вийшла, але суть передає вірно.

І на цьому я - принаймні для себе - тему А. Рудницької і Тер. А урочисто ховаю - царство їй, темі цій, небесне і вічний спокій. А то щось я забагато свого часу на це вгатила. :P Казали мені бабуся "Не шукай пені, вона тебе знайде". "І не чіпай лихо, доки воно тихо" теж казали :)

Nazar - 7-8-2003 у 06:54

А ще є таке визначення служіння бісу, що навіть згадка його імені вже увічнює його. Чим вдало користуються більшість рекламістів та іміджмейкерів - головне не те, яка новина, а те що про то зараз говорять. Тому приєднююсь до Наталки та й пропоную закрити цю тему. Хай ті іміджмейкери самі сюди і пишуть і читають, не будемо забруднювати форум такими прізвищами.

Олексій Мачехін - 7-8-2003 у 07:29

Я не поціновувач Рудницької, теж вважаю що тему час прикрити, проте Назару моє фе за "не будемо забруднювати форум такими прізвищами".

Nazar - 7-8-2003 у 07:48

Прийнято!
Коли тобі нав"язують позицію, в яку попросту вкладено кошти, і вона не являється позицією автора - ти вирішуй, чи ковтати її.

Юрцьо - 5-9-2003 у 17:45

Народ! не зациклюйтесь на попсі! Рок-Екзистенція - ось фестиваль
вартий уваги, у нас є купа файних гуртів - Плач, Кому Вниз, СкінГейт, Вій тощо!
Брати Гадюкіни взагалі рулять! Шкода тіко цо іх нема.

Чарівник з міста Гамельн - 5-9-2003 у 19:22

> СкінГейт

:-)



Novy Svet

Східняк - 5-9-2003 у 19:43

А чого так причепились до Території А. Я свого часу її не любив, але справді вона хоч трохи наповнювала укр.ефір укр. попсою. Тепер її нема і потенційні слухачі української поп-музики слухають російську і крім того ще й досить вульгарну і примітивну.

Nazar - 5-9-2003 у 19:51

Цитата:
Першим відправив користувач Чарівник з міста Гамельн
> СкінГейт
:-)
Novy Svet


І моє :lol:
А ще чуваки надрукували свої тексти на обкладинці, молодці, хоч інструкцію дають, а то такі як я, що спочатку роблять, а потім читають, хоч нікого не звинувачують, сам винен, що купив:D

Igor_J - 22-10-2003 у 17:56

Ви даремно нарікаєте на "Територію А".
Вона діяла, коли в нашім ефірі ніц нічого не було! Най вона породила купу "низькопробної попси" (хоча, "Територія А" її не породила, а просто показала :-)).
Проте саме завдяки "Території А" я мав змогу дивитися кліпи "Скрябіна", "ВВ", я дізнався про групи та побачив кліпи "Плач Єремії", "Мертвий Півень", "Табула Раса", "Mad Heads"...
Хто скаже, що це - низькопробна попса?

Олексій Мачехін - 22-10-2003 у 17:59

Територія не тільки показувала, але й породжувала. Юрко Юрченко, наприклад (я його, доречи, нещодавно по ут-раз бачив - не змінився хлопець і співає те ж саме і на тому ж рівні)

Odarka - 23-10-2003 у 16:43

Цитата:
Першим відправив користувач Igor_J
Ви даремно нарікаєте на "Територію А".

Проте саме завдяки "Території А" я мав змогу дивитися кліпи "Скрябіна", "ВВ", я дізнався про групи та побачив кліпи "Плач Єремії", "Мертвий Півень", "Табула Раса", "Mad Heads"...
Хто скаже, що це - низькопробна попса?


Ти не міг там бачити кліпів "Плачу Єремії", бо у нього їх просто не було.:lol:

Олексій Мачехін - 23-10-2003 у 16:49

Були. Франсуа. Закладаюсь.

Nazar - 23-10-2003 у 17:06

Франсуа - То Півні. Закладаюсь. А-аа, ще Білик.:D

Олексій Мачехін - 23-10-2003 у 23:14

Так, півні, а там про плач?
То я сліпий - на роботі тишком нишком не добачив, даруйте. А Ірочки в тому кліпі не було.

Nazar - 24-10-2003 у 07:44

Ти що, забув?
В неї була така занудна пісня про Франсуу, крутили на всіх стовбах. А наші хлопці її переграли по свому, викривлюючи все, що різало вуха, а потім ще й на болгарську переклали:sing:

Олексій Мачехін - 24-10-2003 у 09:34

Не забув - її в кліпі не було :)
А від пісні у виконанні півнів я плакав перед телевізором.

fish - 24-10-2003 у 09:36

пісня про Франсуу :D
А направду був кліп на те збоченство? Ммм, я не бачила... А розкажіть сюжетик?

Олексій Мачехін - 24-10-2003 у 09:40

То тре бачити, Фішко, проте скажу одне - кліп панківський.

Східняк - 24-10-2003 у 15:14

Франсуа це одна з тих пісень через які я трохи іронічно ставлюсь до Півнів. Мені здається подібна пісня то скоріше прикол, який добре повторити лише один раз, а коли більше, то вже виглядає як відвертий несмак.
До речі Т.Чубай був на "Теритрії А" з кліпом "Я піду в далекі гори" і досить довго там протримався. Яка б не була Територія, але - зараз її нема і української музики на телебаченні фактично не лишилось.

Odarka - 24-10-2003 у 15:23

Та не було в Тараса кліпа, коли ще йшла Територія "А", що ви говорите?

Василь - 24-10-2003 у 15:28

А для мене Франсуа це одна з тих пісень через яку я з повагою ставлюсь до Півнів.

fish - 24-10-2003 у 16:58

а я просто люблю цю пісню ставити іншим

Igor_J - 26-10-2003 у 16:45

Так, точно. "Я піду в далекі гори" я бачив не в Території. Але це справу не міняє.

У Львові символічно вбили російську попсу

Роман Голощук - 6-11-2003 у 12:07

ЧЛЕНИ молодіжної організації “Українське братство” провели незвичну акцію протесту перед Львівською облдержадміністрацією. Власними тілами вони виклали на асфальті гасло “Ні попсі”.

Близько 60 хлопців і дівчат також провели ритуальну “страту” російської поп-музики, яку вважають низькоякісною та примітивною. Учасники акції “вбили” маленький радіоприймач, налаштований на хвилі однієї з чисельних львівських радіостанцій, які транслюють таку музику. Рештки приймача “поховали” у труні, яку викинули на смітник.

40-хвилинну акцію супроводжували виступи львівських рок-груп “Спліт тейл” і “Верховна зрада”. Як уже повідомляла “Газета”, до пікетників ніхто так і не вийшов, хоча чиновників ЛОДА явно заінтригували події під вікнами робочих кабінетів.

– Ми і не планували, аби до нас хтось виходив, – розповів куратор акції Сашко (члени “Українського братства” не розголошують своїх прізвищ – “Газета”). – Це – лише початок. Ми плануємо проводити схожі акції, до яких залучатимемо ще більше молодих людей. Ви могли помітити, що учасниками протесту була молодь. Це свідчить про те, що цьому поколінню дешева музика не подобається.

Б. Ю.
Джерело - Львівська газета