Форум Рідного Міста

IBM i AMD будуть партнерами?

Agent86 - 16-5-2003 у 23:15

Опублiковано 14 травня 2003 року

Цiкавi чутки про вiдносини IBM i AMD поширюються в iнтернетi. Незважаючи на неофiцiйний характер iнформацiї, вона не позбавлена логiки.

Отже, за повiдомленнями певних джерел, компанiї AMD i IBM планують укласти партнерську угоду для виробництва процесорiв. При цьому IBM надасть у розпорядження AMD цiлу фабрику, що буде створена на базi Advanced Semiconductor Technology Center (ASTC) у Нью-Йорку ( про що я писав в попереднiх постах ). По чутках, на фабрицi будуть використовуватися новi виробничi процеси на 45 нм i 65 нм. Їхнє впровадження AMD запланувала на 2005 рiк досить давно, однак у силу фiнансових причин не могла самостiйно пустити в хiд новi технологiї. Таким чином, AMD має потребу в сильному партнерi, яким, iмовiрно, i виступить IBM. Крiм того, у виробництвi нових процесорiв AMD розраховує застосовувати розроблену IBM технологiю SOI, з якою у самої AMD у минулому були проблеми, так що участь IBM тим бiльше вигiдно.

Що ж може одержати вiд такого партнерства IBM? Як ви розумiєте, у силу неофiцiйностi даних i вiдсутностi яких-небудь заяв на цей рахунок вiд обох компанiй ми не знаємо умов можливої угоди, однак можна зробити смiливе припущення, що IBM або одержить значну суму грошей, або взагалi придбає AMD, якщо остання так i не перестане бути збитковою. я не хочу розчаровувати прихильникiв AMD, але 1й квартал 2003року для компанiї AMD був збитковим, хоча не варто розчаровуватись ! Нагадаю на ринку з'явились новi продукти : сервернi Opteron, Athlon MP 2800+, Athlon XP 3200+, :D . Поживемо - побачимо. Я буду стежити за розвитком подiй.

джерело : www.3DNews.ru