Форум Рідного Міста

Як не крути, а сесія на носі!!!

Ihor Byra - 19-5-2003 у 14:52

Як би цього не хотіли студенти, але приходить кінець симестру і здача сесії невідворотня. :)
Та мене цікавить не те як студенти "гризуть граніт науки", а як звичайно проводить свій час студент під час цього "нелегкого відрізку
часу" в його житті???:)

Odarka - 19-5-2003 у 16:07

Я їм багато пачок цукерок. Ду-у-уже--е-е-е-е багато. це заспокоює!!!

Ihor Byra - 19-5-2003 у 18:29

to Odarka

Доречі дуже класний підхід -- одного разу сам пробував, але під кінець сесії починає нудити

Рост - 20-5-2003 у 08:51

Не думаю, що це хороший вихід.
Впливаючи певною мірою позитивно на психічний стан, шоколад сильно підвищує кислотність крові, а це вже шлях до захворюваннь...

Odarka - 20-5-2003 у 12:02

Я завжди хворіла після сесії, але водночас була щаслива, що воно вже минулося!!!
То NetGuy - ти що медик?

Рост - 20-5-2003 у 12:59

Колись хотів бути херургом. Якісь задатки, видно, були :D

А взагалі в силу наявності в мене медикаментозної алергії (ну, хімію всяку організм не сприймає, чи то пак - не сприймав, бо зараз ніби нічого) довелось багато чого дізнатись з медичної області. Особливо зі сфери народної і різноманітної нетрадиційної медицини.

До речі, рекомендую звернути увагу на ось цей ресурс: Інститут людини
І заглянути в розділ книжок там же. Ці книжки можна купити і у Львові. Ну, "Опыт дурака или путь к прозрению..." точно, бо сам купив.!

Ihor Byra - 20-5-2003 у 15:53

Почали за сесію, а закінчуємо медициною?!!

Андрій Пелещишин - 20-5-2003 у 23:31

Цитата:
NetGuy - ти що медик?


Банкір

Якщо треба онлайн-консультацію - модератор Тетяна - висококласний медик

Рост - 21-5-2003 у 11:09

2 Андрій
Хто банкір? Я банкір? Не кожен, хто працює в підрозділі НБУ - банкір :)
Я чесний сисадмін. А ще магістр електромеханіки :D Ну і там різного потрохи до купи...

2 Iggorini
А у світі все взаємопов`язане...

Ihor Byra - 21-5-2003 у 14:23

Я бачу тут зібрались самі високоосвітчені люди --- медики, банкіри, сисадміни із магістерською освітою.... Невже я тут єдиний студент?!!

Андрій Пелещишин - 21-5-2003 у 20:38

Цитата:
Я чесний сисадмін.


Ага, а банкіри значить той ... навпаки? :D

Цитата:

Я бачу тут зібрались самі високоосвітчені люди --- медики, банкіри, сисадміни із магістерською освітою.... Невже я тут єдиний студент?!!


Ну студент - це як мінімум потенційно високоосвічена людина, та й участь у нашому Форумі про людину добре свідчить (скромні ми скромні)

Рост - 22-5-2003 у 10:48

Андрію, я не це мав на увазі :D
Банкіри, як і сисадміни - різні бувають :)

Aндрій S. - 24-5-2003 у 12:23

:sing: ПРИВІТ ВСІМ і КОЖНОМУ ХТО ЗАРАЗ ПРИСТУПИ ДО ЕКЗАМЕНІВ!!!!
Їв цукерки також і я в свій час! Пив каву! Та помагає лише на 15 хв.
Те, що я практикую і мені здається, що функціонує тим і ділюся з Вами.
:sing: Отож:
:sing: 1. Місце де ви вчитеся повинно бути: простий стіл, на якому не повинно бути нічого крім необхідного для навчання того предмету до екзамену якого ви готуєтеся! І годинника!
Краще голий стіл. Так, як інші речі відриватимуть нашу увагу, беручи до уваги що ми вже коли сідаємо до навчання маємо трудність сконцентруватися, і наше зосередження втікає туди куди може. Ні вякому разі не ставте біля себе мобільного чи настільного телефона, бо це вас буде розсіювати...

:sing: 2. Не рекомендую вчитися на фоні музики, це теж буде засобом, що розсіюватиме наше зосередження. Хто не може без музики може включити легку музику, але без слів.

:sing: 3. Перш ніж сісти до навчання, провітріть добре кімнату. Приготуйте все, що необхідне Вам!

:sing: 4. Сівши до столу потратьте декілька хвилин, щоб розпланувати собі ваш час навчання. Тобто Точно визначити, що саме вам потрібно вчити відповідно скільки часу потрібно! Зробіть собі розклад, напишуть його на листочку і тримайте на вашому столі. Візьміть до уваги: Яка кількість матеріалу? Як завелика книжка? Скільки запитань на екзамен? Скільки тем? Скільки часу маєте у вашому ропорядженні! Відповілно до якого складіть собі план вашого навчання. Якщо залишилося дуже мало часу до екзамену, виберіть лише основні теми, які вам здаються важливими і які знаєте що проф. буде питати, чи з яких будуть поставлені питання на письмовому екз. При тому все одно перегляньте зміст підручника (де написані титули) і всі головні назви частин, постарайтеся на кожну вибрати декілька найголовніших аргументів. і тд... .
Розбийте собі добре час! Передбачаючи і моменти короткого відпочинку. Не рекомедую вчитися за одним запалом більше як 50 хв. Тому що психологічно доказано, що не можливо зосереджуватися (на силу) бульше як на годину. Навідь, якщо нам здаватименься а часто так є у нас студентів, що потрібно вспіти все те що ми мали вчити під час цілого семестру ми вчимося за два, один день і ковтнути все на раз заодним махом. Тоді ми вимушено приймаємо, як програму нашого життя Ленінський девіз: "Вчитись, Вчитись і ще раз вчитись" !
Але реально ми так перевантажуємо нашу память і нашу концентраційну спроможність, що її виснажуємо. І знаєте,як в нас кажуть, що забагато то не здорово. Так як би Вас заставили ковтнути на раз цілий горщик борщу...

:sing: Не сідайте за навчання зразу ж після обіда чи вечері! Або принаймі не обїдайтеся. Бо це утруднюватиме вашу здатність сприймання.

:sing:Памятайте, що якщо добре організуєте кожний момент дня ви вспієте все, навідь все інше, що не належить до навчання (Телефонна розмова; спорт; прогілянка з друзями;...), але при тому ви повинні бути вірними і пунтуальними складеному вами розпорядку дня!!!:sing:

:sing: 5. Отож, після кожних 50 хв. потрібно зробити павзу. принаймі на 3- 5 хв. навіть якщо це нам буде здаватися трата часу, але повірте (я це спробував на собі) навпаки ми не втратимо а придбаємо більше! Встаньте із за столу походіть по кімнаті; ні в якому разі не повторюйте те що ви вчилися під час цієї невеличкої переви! Думайте про все інше а ле не про аргумент який ви на силу вивчаєте. Можете зїсти цукерку, попити води. Прошу вас не наїдайтеся, бо після того не можливо вчитися бо є сильна нагрущщка нва організм! Під час перерви думками ! не повертайтеся до навчання!. Пунктуально сідайте до навчання і продовжуйте. Знаючи що через 50 хв. ви знову будете мати перерву і вам потрібно вспіти, чим більше засвоїти.
:sing: Це є невеличким змаганням, в якому потрібно попробувати перемогти!!!!!!!:sing:

:sing: ПАМЯТАЙТЕ: ЧЕРЕЗ ДОБРЕ І РЕАЛЬНЕ РОЗПРЕДІЛЕННЯ РІЗНИХ СПРАВ, ЗАЙНЯТОСТІ, ТА ЧАСУ (рік, півріччя, місяць, тиждень, день, година, півгодини...) і ПУНКТУАЛЬНІСТЬ ВСПІВАЄТЬСЯ ВСЕ В ЖИТТІ! І ЖИТТЯ Є ЦІКАВИМ І БЕЗ СТРЕСУ!!! ОСЬ СЕКРЕТ!:sing:

ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО! ПЕРЕМОГИ ТА УСПІХУ!
:sing:

Ihor Byra - 24-5-2003 у 14:14

:)

Зіронька - 28-5-2003 у 13:29

Ах, а як добре все починалось... Сесію матиму другу в житті, тому послухати досвідчених цукеркоїдів і кавопийців було дуже корисно. Першу- складала з любов'ю в серці і з татовим ременем над столом (дуже організовує,до речі!). Удачі всім! І гумору не втрачайте-преподи теж люди...

Андрій Пелещишин - 28-5-2003 у 22:19

Цитата:
преподи теж люди...


Ну хоч стось добре слово про нас сказав :)

Зіронька - 18-6-2003 у 12:41

:sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing:

Я здала ту кляту теорію держави та права!!! НА "5"!
І цілком самостійно, між іншим.
Без шпор- бо ви ж не навчили, а цілком "законно", як дехто висловився- бо надто себе поважаю для таких речей.
:sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing::sing:

Олександр Ганущин - 18-6-2003 у 15:45

Бачу в гітаристів це буває. Економіка, маркетинг... А що робити - вчитись треба, нема ради

Зіронька - 25-6-2003 у 16:33

Це що, мені?
Дитя в пориві щирої радості щастям поділилося, а тут...:rolleyes: