Форум Рідного Міста

Частка AMD на процесорному ринку виросла

Agent86 - 21-5-2003 у 08:41

Опублiковано 20 травня 2003 року
Аналiтичне агентство Mercury Research пiдвело пiдсумки дослiдження процесорного ринку в першому кварталi 2003 р. Цей перiод ознаменувався деяким зниженням частки продукцiї лiдера ринку, корпорацiї Intel. Замiсть 84,7% ринку в четвертому кварталi 2002 р., на її частку довелося 81,7% продажiв процесорiв на початку 2003 р. Цiлком очевидно, що частка Intel зменшилася на 3%.

У свою чергу, компанiї AMD удалося трохи змiцнити своє ринкове становище i збiльшити частку у свiтових поставках процесорiв на 2,8% - з 13,8 до 16,6%. Ще залишилися 0,2%, загубленi Intel, подiлили VIA i Transmeta, однак їхня сумарна частка залишається невеликою - усього близько 1,7%. У дослiдженнях Mercury Research враховуються поставки всiх типiв мiкропроцесорiв - мобiльних, настiльних i серверних - усiм категорiям споживачiв, вiд збирачiв устаткування до iндивiдуальних покупцiв. У випадку Intel враховуються поставки процесорiв для приставок Xbox.

Що стосується AMD, то крiм змiцнення своїх ринкових позицiй, компанiї вдалося позбутися вiд бiльшої частини завислих важким тягарем складських запасiв процесорiв. У 2002 р. компанiя переоцiнила рiвень попиту в другiй половинi року, у результатi чого склади виявилися затоваренi продукцiєю. У першому кварталi вiд цього навантаження компанiя благополучно позбулася. У нинiшньому роцi основнi надiї компанiї зв'язанi з новими процесорами Opteron i Athlon 64. Розвиток же лiнiйки Athlon ХР незабаром остаточно припиниться.

[/size][/font]
джерела : www.compulenta.ru, The Register