Форум Рідного Міста

Стаття про Львів

Sophijka - 22-5-2003 у 18:57

Давно хотіла подати лінк.. Як на мене - написано гарно, читається на одному подиху...Без зайвої патетики - так щоб хотілося приїхати.. І щиро.. Про одну з двох душ України (це вже практично цитата:-))

Weltverlorene Schoenheit der Ukraine

Ihor Byra - 25-5-2003 у 19:04

Може стаття і читається на одному подиху, але німецьку ж не кожен розуміє Думаю що стаття англійською було б перспективніша!!!

Panda - 26-5-2003 у 16:55

стаття одна з найкращих про наш забутий Богом Львів.


Толкова і виважена стаття "Галичина: загублена в світах окраса України"

Майже немає припаркованих уздовж вулиць машин, пошарпані автомобілі гепають бруківкою, риплять, повертаючи за ріг, трамваї, хідники замітають мітлами, яблука куштують, перед тим, як купувати. Не вірячи власним очам, спостерігаєш, як на ринку розрубують туші свиней, і пригадуєш, що літні жінки не завжди були в кремових куртках і з хімічними завивками, а колись давно-давно, перед тим, як на Заході розпочалася “манія молодості”, носили широкі темні спідниці й хустки.

Це – стара Європа, на якій позначилася радянська окупація, але яку не зачепили “блиск і злидні” американізації. Впродовж усього тижня Захід зустрічався мені лише у формі пластикових пакетів із написом Hugo Boss.

А ще сюди приїздять поляки, які привозять китайські панчохи й тайванські сковорідки, охочі до нових знань туристи, які вечорами, по-змовницьки нахиливши голови, обмінюються враженнями у “Синій Пляшці”, найкращій кнайпі на задньому подвір’ї неподалік Площі Ринок, і євреї, які шукають своїх померлих

http://www.gazeta.lviv.ua/2003/05/23/NewspaperArticle.2003-05-22.51...


ось в перекладі на українську

Sophijka - 3-6-2003 у 09:55

Дякую, Panda! На жаль, не мала в той час жодного часу на цитати... Водночас приємно, коли іноземці пропонують тобі її прочитати, кажучи, що мало би бути дуже гарним містом. Цікаво буде прочитати її і в українському перекпаді....