Форум Рідного Міста

Паніка! Ажіотаж!!!!

Nazar - 23-5-2003 у 21:41

Не знаю як хто, але я сам в очікуванні чогось гранд-подійного в мистецькому житті нашого коханого міста!
Стільки інтригуючих новин!!!
Не буду писати наперед, але інтригуючі події, що надходять згодом просто не дають спокійно працювати.
Одна з них - то день народження всіма улюбленої Дзиги....

Шо там буде.....:sing::sing::sing:
Гадаю, що славетні дописувачі введуть ясність, та посприяють тому, шоби троха менше тряслись руки в очікуванні ТОГО!!!!!

Odarka - 26-5-2003 у 14:23

Все, що я можу сказати, це те, що в липні зі Львова нікудине варто їхати, бо львівян і гостей дійсно чекає сюрприз і то великий!!!

Василь - 26-5-2003 у 15:49

А тому пропоную дописувачам форуму махнути в Карпати у кінці червня. Якщо здайдуться бажаючі, створим тему в розділі туризм і там обговиримо цю ідею.

Nazar - 26-5-2003 у 20:13

Покази приборів : "Trail of Tears - track 8 (подяка модераторові Яркові!);
Покази настрою - СУПЕРОВІ! (враховуючи минулу зустріч з Крісті!!!)
Покази апетиту- ПРЕАПЕТИТНІ!!(враховуючи надходючий "Проект Є!!!";)....
Що там буде....

тихий вечір - 26-5-2003 у 20:23

ей, полегше а то зара вдавлюся слиною)))

(одна з подій - дзиґівська, а решта..?)

Odarka - 27-5-2003 у 13:06

В липні будуть тільки Дзигівські події - бо в липні Десятиліття Дзиги - тобто, кодова назва DDD

Юрій Сєров - 27-5-2003 у 22:59

2 Василь
В кінці червня - це коли?
Було б добре числа 20-23

tysovska - 9-6-2005 у 09:50

Трохи не по темі, але надто вже сподобалася назва розділу "Паніка! Ажіотаж!" :)
На "Оствітньому порталі" з'явилася сенсаційна інфа:
Цитата:
Раніше не відомий добуток Іоганна Себастьяна Баха виявлено німецькими дослідниками. Партитуру знайшли серед паперів, які зберігалися в Історичній бібліотеці міста Веймар до того, як там відбулася пожежа у вересні 2004 року.

Твір являє собою музичний переклад поеми, написаної для герцога Саксонського в 1713 році. Партитура була врятована буквально чудом - побачивши, що бібліотека, розташована в палаці 16 століття, горить, перехожі розпочали виносити книги з вогню.

Авторство партитури було доведено після її порівняння з іншими рукописами Баха.

Цікаво, скільки вона коштуватиме :)

tysovska - 9-6-2005 у 09:57

Ще одна новина такого ж спрямування:
Цитата:
На полицях книгарень Франції з'явився недавно виявлений роман автора "Трьох Мушкетерів". Книгу Олександра Дюма "Лицар із Сент-Ерміну" (Le Chevalіer de Saіnte-Hermіne) виявив у французькій Національній бібліотеці експерт з творчості Дюма Клод Шопп. Він закінчив роботу, у якій Дюма оповідав про Трафальгарську битву.

В 1869 році щоденна газета Le Monіteur Unіversel публікувала "Лицаря з Сент-Ерміну" по частинах, однак Дюма помер в 1870 році, не встигнувши завершити роман. Клод Шопп додав ще одну частину до роману, яка стала завершенням книги з 1000 сторінок.

Ця книга стала заключною в трилогії, яку Дюма написав наприкінці 1850-х років. У ній автор розповідає про французького лицаря, чиї брати загинули в перших двох книгах та який виявляється в скрутному становищі зі своїм роялістським минулим і захопленням перед імперією Наполеона. У романі досить докладно описується Трафальгарська битва, а головний герой, за задумом Дюма, той самий француз, який вбив лорда Нельсона.

Чи не забагато несподіваних знахідок? Щось тут не так... Чи не штампують пани архіваріуси (чи хто там іще) підробки, щоб добре на сенсації заробити? :)

сумна - 9-6-2005 у 10:05

Вчора була інформація про те, що у львівських архівах розпочато ревізію. Може і в нас знайдеться щось цікавеньке, який-небудь необлікований раритет? :-)
Хоча зрозуміло, що слід чекати не сенсаційних знахідок, а сенсаційних втрат. :-(

tysovska - 9-6-2005 у 13:43

Так сенсаційні втрати вже є - пам'ятаєте, минулого року Янукович "безкорисливо передав" львівському Держархіву листи Грушевського, а потім виявилося, що ті ж таки листи спершу з того архіву було викрадено й продано. І ще багато чого було викрадено. У "Львівській газеті" про це стаття була.

Captivitas - 9-6-2005 у 14:09

Цитата:
Оригінальне повідомлення від tysovska
Так сенсаційні втрати вже є - пам'ятаєте, минулого року Янукович "безкорисливо передав" львівському Держархіву листи Грушевського, а потім виявилося, що ті ж таки листи спершу з того архіву було викрадено й продано. І ще багато чого було викрадено. У "Львівській газеті" про це стаття була.


А потім Табачник щось бібліотеці Вернадського "подарував" :mad:

tysovska - 10-6-2005 у 09:34

А ось і свіженька історійка (з "Львіської газети"):
Цитата:
Мистецтвознавці називають 2005-й роком знахідок. Спершу в Нью-Йорку виявили 32 невідомі досі полотна Джексона Поллока, потім у Бремені – картину Едварда Мунка, яка сто років пролежала під іншим полотном, і ось тепер у німецькому містечку Страубінг знайшли невідомий досі твір Альбрехта Дюрера.

Йдеться про велике (7 на 2,5 метра) вікно в церкві святого Якоба у Страубінгу, на вітражі якого Мойсей передає таблиці з законами. Досі ці зображення помилково приписували Вільгельму Плейденвурфові, художникові XV століття, і датували 1490 роком. У храмі також зберігають картини вчителя Дюрера, Міхаеля Вольгемута (1434-1519). 1495 року 24-річний Дюрер повернувся до рідного Нюрнберга і відкрив майстерню, в якій виготовляли вівтарні картини, портрети, графіку, ілюстрації до книг, вітражі. Характерним для вітражів роботи Дюрера є відхід від традиційного середньовічного малярства і зображення фігур, більше схожих до скульптур і стилю доби Ренесансу. Це стосується і знайденої роботи. Після 1500 року майстерня Дюрера спеціалізувалася здебільшого на виготовленні вітражів.

Чесно, мене це вже насторожує - так просто не може бути, щоб стільки знахідок зроблено було одночасно! Пахне якоюсь грандіозною містифікацією.

tysovska - 13-12-2005 у 15:58

Цитата:
Археологи досліджують підземні ходи під центром Харкова

У Харкові почалися археологічні дослідження підземних ходів, що були виявлені в центрі міста, повідомляє «Новий Регіон».

Вхід у катакомби був виявлений у травні 2004 року, коли почалося будівництво нового будинку міськвиконкому. Тоді місцеві історики заявили, що знахідка підтверджує чутки про те, що під містом, можливо, знаходиться розгалужена система ходів, створена не менш двох сторіч тому.

Спелеологи і скелелази заглядали в підземелля і до цього, однак зараз дослідники збираються установити глибину підземного ходу (ніхто не знає, де він закінчується). Ще одна задача - визначити, скільки років підземеллям.

Дати відповідь на це питання можуть і знахідки. Правда, поки їх небагато: дві пляшки і досить багато битого скла. Фахівці припускають, що до революції тут міг бути винний склад.

Судячи з цеглин, цьому підземеллю - не більш ста п'ятдесятьох років, однак точніше скажуть у київському Інституті археології, співробітники якого планують вивчати знахідки.

Джерело - е-Куфер