Форум Рідного Міста

Частка Microsoft на ринку реляцiйних СКБД швидко росте.

Agent86 - 23-5-2003 у 23:32

Опублiковано 20 травня 2003 року
Аналiтична компанiя Gartner опублiкувала результати дослiдження ринку реляцiйних систем керування базами даних. 2002 рiк був не самим вдалим для ринку реляцiйних СКБД. У порiвняннi з 2001 роком обсяг ринку скоротився на 7 вiдсоткiв. Єдиною компанiєю, якiй вдалося зберегти позитивну динамiку росту в 2002 роцi, виявилася Microsoft. Проте, лiдером як i ранiше залишається IBM.

Левину частку ринку займає трiйка гiгантiв: Oracle, IBM i Microsoft. Найкраще йдуть справи в IBM: компанiї належать 37% ринку. Правда, усе могло б бути ще краще, якби не помiтний спад у продажах СКБД DB2 для iSeries. Спад компенсується ростом продажiв DB2 для zSeries, так, що, у пiдсумку, положення IBM залишається стабiльним. Доходи вiд продажу СКБД Informix, що також належить IBM, скоротилися на третину, що, як видно, входить у плани компанiї.

На частку Oracle приходяться 33,9% ринку реляцiйних СКБД. Якщо ж розглядати тiльки сервери, що працюють пiд керуванням Unix-подiбних операцiйних систем i Windows, позицiї Oracle представляються бiльш вигiдними. На частку компанiї у цьому сегментi ринку приходяться 43% (у IBM тут тiльки 24%).

Частка Microsoft на ринку реляцiйних СКБД складає всього 18%, але швидко росте. Незважаючи на загальний спад, частка Microsoft виросла на цiлих 17%. Для порiвняння, частка Oracle за той же перiод скоротилася на 20%. Аналiтики Gartner зв'язують це з кращою масштабованiстю i вигiдною цiною рiшень вiд Microsoft.
[/size][/font]
джерела : www.compulenta.ru, Gartner