Форум Рідного Міста

Як списати на іспиті???

Зіронька - 28-5-2003 у 14:34

:sing:Сесія на носі- і жодної корисної поради на той пріснопам'ятний "пожежний" випадок. Люди добрі, порадьте щось першокурсниці!:saint:

Рост - 29-5-2003 у 09:11

Розкажу, тобі, Зіронько, казочку про фокусників.
Як ти думаєш, ці люди роблять свої штучки-дрючки, що ніхто і не бачить? А все просто - вони заставляють глядача дивитись в потрібний їм момент в іншому нарямі. Деталізувати? ;)

Зіронька - 3-6-2003 у 16:22

Будь-ласочка!

mariana - 30-3-2004 у 11:07

а я пишу дуже прикольні невидимі шпори:)) але то для усного іспиту підходить більше. на звичайному листочку з зошита по лініях пишу малюсінькими буквами те, чого не пам"ятаю. мінуси: великий об"єм матеріалу туди не вміститься, це перше, а друге--треба добре приглядатися....і зір добрий мати...
отаке... то швидше підказочки такі собі, ніж повноцінні шпаргалки.

Asmera - 30-3-2004 у 13:21

Мій улюблений варіант.Я завше робила так. Йду без підготовки, в першій п"ятірці .Одрізу оголошую що без підготовки і хапаю білет. По-перше, викладач ще зацмаєтсья тим, що збирає заліковки, щось пояснює, розкладається...І за цей час я встигала перебрати кілька білетів, вибрати той, що знаю найкраще. Іноді навіть допомогти друзям.Іноді навіть продивитися конспект, якщо всі білети погані.
Плюси: завше п"ятірка
Мінуси: тре швидко рухатися і знати більше половини програми.Мати хоч якусь впевненість.

Саме списування. Шпори набираються на компі.Дрібнесеньким шрифтом.Робляться невеликого розміру.Одна шпора - один білет, чи одне питання - один білет. Робиться також путівник, щоб знати куда що заховала. Вдягати сіпідницю довжини міді, тканина дещо слизька, щоб легко ковзала по панчохах.Панчохи вдягаються не з поясом, а ті що з мереживною неширокою резинкою.Головна небезпека : Знайти шпору та засунути під панчоху, підняти спідницю При наближенні викладача робиться легенький порух ногою і спідниця з"їжджає куди тре
Плюси: шпору не знайдуть
Мінуси: можуть здоагадатися, тре спочатку прочитати - потіс списувати.Тре все одо щось знати.

Списування-2 Шпори пишуться на таких самих листках, на яких будеш писати на іспиті.Або на даже великих.(А4) Дуже великі тре нагло викладати на найвидніше місце -ніхто і не подумає, що то є шпори.А перші ж - просто тре вчасно пустий листочок для відповіді замінити на вже написаний вдома, на полишеному чистому місціпишеться ім"я, номер білету і т.д.
Плюси: якщо вдається - то п"ятірка
Мінуси: метод для тих, хто нічого не знає.Підводні камені - то додаткові питання

Висновки.Тре вчити й баста.
І пам"ятати -викладачі - то колишні студенти.Вони знають все це, пройшли через це. Вони все це бачать, але тихенько сміються про себе, згадуючи власні спроби.Тому якщо вже списуєш, то нагліти не тре ;)
Щасти!

Captivitas - 30-3-2004 у 15:10

Цитата:
Першим відправив користувач Asmera
Списування-2 Шпори пишуться на таких самих листках, на яких будеш писати на іспиті.Або на даже великих.(А4) Дуже великі тре нагло викладати на найвидніше місце -ніхто і не подумає, що то є шпори.А перші ж - просто тре вчасно пустий листочок для відповіді замінити на вже написаний вдома, на полишеному чистому місціпишеться ім"я, номер білету і т.д.
Плюси: якщо вдається - то п"ятірка
Мінуси: метод для тих, хто нічого не знає.Підводні камені - то додаткові питання
Щасти!


Такий підхід має назву "бомба" - головне встигнути поміняти аркуші.
Але ще мінус- аркуші можуть бути проштамповані.
Тому тре мати свою людину у деканаті й проштампувати більше ніж треба, на "зайвих" аркушах робити "бомби".
Але ще мінус при кооперуванні (бо одна людина всі білети навряд чи напише) може потрапити на іспиті не твій почерк :D.
От так всю контору попалив.:sing:

Asmera - 30-3-2004 у 16:03

2Captivitas
Саме так, але проштаповані останнім часом рідко зустрічаються - то на вступнич чи випускних буває нацчастіше :)
Апро те що олна людина не напише...напише! можеш меня повірити :)
А взагалі-то можна робити декілька видів шпор :saint:

Олексій Мачехін - 30-3-2004 у 16:11

Гой, панове. Хто ж піднімає такі теми на початку семестру? :D

Captivitas - 30-3-2004 у 16:15

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Гой, панове. Хто ж піднімає такі теми на початку семестру? :D


Тим більше викладачів на Форумі не так й мало:D:wow:

Хаварівський Устим - 30-3-2004 у 18:04

Як на мене, пора із цією практикою загального списування закінчувати.
Кого ми обдурюємо? Викладача? Звичайно ні, йому не до програмного матеріалу (паралельно він пише книги, наукові статті, бере участь в конференціях - це його рівень). Насамперед ми обманюємо себе, бо залишаємося без знань. А тоді для чого вчитися? Це ж повний абсурд, нівеляція сенсу навчання.
Я звичайно розумію, який зараз на мене полетить шквал емоцій та заперечень, адже списування - в наших генах.
Але йдеться про довготермінову перспективу, про саму ідею "несписування", яка може реалізуватися через декілька років, десятиріч, століть... І якщо ми не почнемо із себе, то нічого не зміниться.
Тут звичайно потрібні зміни і у плані формування навчальної програми в напрямку її спрощення та відведення більше часу для самостійного вивчення (самоосвіти).
Візьмемо для прикладу вищі школи у Сполучених Штатах Америки (США). Тут студентові навіть у страшному кошмарному сні не присниться списувати, вся "система" працює у протилежному напрямі - ідеї "несписування". Найгіршими рядками в рекомендації на роботу чи ще кудись є слова професора, що громадянин "Х" списував на іспиті з філософії!!! Все - ти майже злочинець...
Реальний приклад із життя: один американський викладач в українському вузі після звичайнісінької контрольної роботи прийшов на кафедру весь у сльозах... Колеги із подивом запитали, "що трапилося, біда якась чи що?" Ви знаєте, що він відповів? Для американця це було ще страшніше: "майже половина класу списувала під час контрольної.."
Висновки робімо самі...

Олексій Мачехін - 30-3-2004 у 22:22

Тоді одразу постає питання у різниці освіти.
Наші системи таки відрізняються і я особисто проти переробки нашої освіти на американський штиб.

Asmera - 30-3-2004 у 22:22

Цитата:
Першим відправив користувач Хаварівський Устим
Я звичайно розумію, який зараз на мене полетить шквал емоцій та заперечень, адже списування - в наших генах.
Який може бути щквал емоцій та заперечень,якщо пан має рацію на 100 %?;) Але справа не те, щоб в наших генах, а в системі освіти. На жаль, у нас дітям у голови на закладають тії основи, що й американським :(

сумна - 31-3-2004 у 07:43

В далекі роки своєї юності, в час навчання у вузі я принципово не списувала, ніде і ніколи, за що мала серед однокурсників репутацію, м'яко кажучи, дивачки.
Зізнаюся, було трохи прикро, коли спритні студенти отримували свої п'ятірки, були веселі і життєрадісні, а я для тієї п'ятірки чимпіла над підручниками, не бачачи світа Божого. Хто в кінцевому рахунку виграв чи програв? Не знаю.

fish - 31-3-2004 у 09:50

Насправді я теж не списувала, мені й так усе досить легко в голову лізло. Але я не думаю, що списування - це аж такий гріх. Є в програмі курси й цілком випадкові і безтямні. Часом викладач трапляєтся не дуже мудрий, а вчити все примушує за власною недорікуватою методичкою. У мене таке траплялося.
Мабуть єдине, що мене навіть злить - це коли студенти питають, де б курсову скачати. Це по-моєму чи й не єдина штука, над якою справді варто працювати самостійно.

Asmera - 31-3-2004 у 10:51

Цитата:
Першим відправив користувач fish
Це по-моєму чи й не єдина штука, над якою справді варто працювати самостійно.
Не єдина, точно :) Ще є диплом

Фе, яка я лишень погана і нехороша! Як взагалі могла підняти таку крамольну тему на такому правильному форумі!!!

Зіронька - 31-3-2004 у 13:26

Двієчниця! "Стид і срам" порушникам навчального процесу! І те де. Вдаримо автопробігом..............

Дякую, пані Асмеро. Про першу п"ятірку--я завжди так і роблю. Деякі викладачі навіть за те, що я під час семестру була хорошою дівчинкою змушують самій вибрати собі білет... Так що, вигода очевидна...:lol:

Взагалі, на мій погляд, списування--це окремий підвид студенської культури, традиція, врешті-решт.

А Ви ж мене не пойнялииии..............:(

Asmera - 31-3-2004 у 13:39

Та зрозуміли, не ображайтеся :)
Власне кажучи, я не списувала не через чесність.Справа в тім, що за всю студентську кар"єру я дуже рідко складала іспити - і тим, першим методом складала.А що стосується більшості -то я отримувала "автомати".То і є - за гарні показнки протягом семестру.

Остап_М. - 31-3-2004 у 16:38

Списувати чи не списувати, це звичайно твоя справа. Але мені видається більш доцільнішим, щось тай прочитати. Адже, недарма, на завершенні театрального збіговиська під назвою "Драбина", Іздрик сказав "талант талантом, але інтелект ще нікому не зашкодив"!!!

Влодко - 13-4-2004 у 02:20

списати то святе діло для студента, тим паче на 1 курсі. Зіронька ти спробуй зорганізувати "бомби", потім спокійно їх вклади та й сиди й роби вигляд, що думаєш і пишеш. Якщо ж немає попередньо питань іспиту для початку визначи тип характера викладача: пофігіст по життю, чи ні, потому роби як я сідай поближче до викладача, якщо він не пофігіст то просікає гальорку, і тихенько списуй з шпор з невинним виразом обличчя янгола, якщо ж він конкретний пофігіст то можна нагло його спитати і повір викладач дасть відповідь, такі люблять наглих студентів; користуйся змістом книг, принаймі менше будеш перегортати сторінки, ніколи не здавай перша і остання - є "золота середина". Успіхів


принаймі мені майже завжди вдається списати. ОБОВ'ЯЗКОВО ПРИНАЙМІ ОЗНАЙОМСЯ ЗІ ЗМІСТОМ КОНСПЕКТА ЩОБ ЗНАТИ ЗВІДКИ СПИСУВАТИ І ЗРОБИ РЕЗЕРВНУ КОПІЮ

Вітер - 22-4-2004 у 13:34

Цитата:
Першим відправив користувач Зіронька
:sing:Люди добрі, порадьте щось першокурсниці!:saint:


Хе-хе... Знаємо тепер, яким макаром ти у самого Харченка чотири з плюсом на контрі хватанула... Малаця...
:wow:


(добре, шютка, бо ще коментованим цивільним кодексом за всі мої балачки голову проломиш....):D:D:D

-=IGO=- - 14-2-2005 у 20:56

Не хвилютеся ви так хто хвилюється. Якщо викладач захоче завалити студента то він це легко зробить :))) Так що треба просто вчитись і знати те що треба знати. Шпори... можна - навіть треба. Пишучи вже запамятовуєте матеріал. Списати можна, але якщо викладач захоче всіх завалити тоді він надто пильно слідкуватиме - тоді краще не спокушувати долю - результат - вижене і може у відповідь погану оцінку вліпити. Будьте обачними перш ніж щось конкретне робити, але вже як шось надумали то робіть впевнено і стильно :))

Ігор Луцький - 15-2-2005 у 14:00

Підтримую твою думку друже. потрібно просто вивчити матеріал і тоді не повинно бути проблем, по ідеї.

Чирка Олег - 25-9-2007 у 12:44

Хто знає як списувати у століття Hi-tech???

Начебто і живемо в століття Hi-tech, а народ списує по-старому, приносячи кіпи шпаргалок у всіх доступних місцях. Деякі приносять мобільні(КПК, плеєри), куди заливають необхідні матеріали. Але є ще один відмінний і сучасний спосіб списати, доступний практично кожному, на початку літніх іспитів багатьом буде корисно ;). Читаємо і запамятовуємо детальну покрокову інструкцію:
1. Набираємо текст на компютері, або беремо вже готовий, форматуємо для зручності. Розмір шрифту варто б поставити 6 і зробити через кожних 5-6 рядків відступ (далі буде зрозуміло для чого), та видруковуємо на папері.
2. Наклеюємо на прозорий скотч та вирізаємо смужки з відповідями.
3. Смужки з питаннями замочуємо в холодній воді.
4. Через декілька хвилин, акуратно знімаємо паперовий шар із смужок. Смужки стають прозорі, а текст залишається.
5. Висушуємо смужки. Вони до речі знову стануть липкими.
6. Дальше вже необхідно підключити трішки фантазію куди наклеювати смужки з відповідями. (на ручку, на спинку крісла сусіда що сидить попереду)

Детально та з ілюстраціями можна подивитися http://cikavo.com/article/3614.html

Ната Толмачова - 8-10-2007 у 10:08

нащо взагалі списувати?
треба добре підготуватися, а на екзамені включити пам’ять і логіку
ну або не замахуватися на отримання вищої освіти :)

Чирка Олег - 8-10-2007 у 14:34

Якщо студент буде писати сам шпаргалки, то є ймовірність що він щось ще запам"ятає, а ще якщо буде змога списати то це взагалі супер. Студенти з гуртожитків читати конспекти не завжди мають бажання.
Списувати також потрібно вміти, бо не вміючи списувати студент і не спише або в кращому випадку викладач забере шпаргалку, в гіршому - вижене з екзамену (модуля) і нехай студент "гризе" граніт науки.

Dmy - 8-10-2007 у 14:35

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ната Толмачова
нащо взагалі списувати?
треба добре підготуватися, а на екзамені включити пам’ять і логіку
ну або не замахуватися на отримання вищої освіти :)
Це так - за правилами.
Але правила існують, аби робити винятки, чи не так?

Юрій Сєров - 8-10-2007 у 14:53

Цитата:
Це так - за правилами.
Але правила існують, аби робити винятки, чи не так?

:lol::lol::lol:

Ната Толмачова - 8-10-2007 у 16:02

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ната Толмачова
нащо взагалі списувати?
треба добре підготуватися, а на екзамені включити пам’ять і логіку
ну або не замахуватися на отримання вищої освіти :)
Це так - за правилами.
Але правила існують, аби робити винятки, чи не так?



ага. тому в порядку винятку деколи студентів, які не здатні засвоювати матеріал треба виключати з ВУЗу.
в нас різне бачення того де можуть бути винятки :)
цікаво де ви бачите винятки - 99% студентів списує, платить за сесію і т.д.
виняток зараз - це справді набуті знання :)

Ната Толмачова - 8-10-2007 у 16:11

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Чирка Олег
Якщо студент буде писати сам шпаргалки, то є ймовірність що він щось ще запам"ятає, а ще якщо буде змога списати то це взагалі супер. Студенти з гуртожитків читати конспекти не завжди мають бажання.
Списувати також потрібно вміти, бо не вміючи списувати студент і не спише або в кращому випадку викладач забере шпаргалку, в гіршому - вижене з екзамену (модуля) і нехай студент "гризе" граніт науки.


хочеш жити - вмій крутитися? :lol:
теж варіант. але в житті не завжди є звідки "списувати". не варто так сильно хвалити це "вміння", краще б вчилися своєю головою думати - це ніхто не відбере на відміну від шпаргалки :)

Demyan - 8-10-2007 у 16:17

Зрештою щоб списати з шпаргалки треба знати що списати. Якщо людина запише формули і буде ними користуватися - а що тут такого? я б взагалі позволяв довідниками користуватися. Для того вони і існують щоб пришвидшити роботу а не згадувати формулу ту чи іншу...
Або ж запамятовувати дати історичні...людина яка буде працювати істориком..гідом з часом і запамятає ті дати а мені для чого засоряти память голови тими датами? ось і списував :)

Ната Толмачова - 8-10-2007 у 16:34

довідниками користуватися мали б дозволяти, чому ні? спеціалісти всім чим можна користуються і це тільки плюс, а поки вчишся хочуть щоб ти все напам’ять знав. це дійсно не має ніякого сенсу.
але це питання до тих хто встановлює вимоги до процесу навчання
мені інше не подобається. є така давня українська приказка: "брехнею світ обійдеш - назад не вернешся"
списування на іспитах виглядають дуже невинно і не викликають особливого обурення, але я тут не бачу ніякого позитиву. спочатку списують домашні завдання, викручуються на іспитах, потім на роботі викручуються перед начальством і клієнтами і т.д.
ця невинна звичка може перерости в нездорову тенденцію взагалі по житті

Андрій Пелещишин - 8-10-2007 у 16:40

Більшість викладачів зараз дозволяють деякі допоміжні матеріали. Хоча все залежить від специфіки курсу, але як правило, таке є.
Навіть на вступних наводяться окремою сторінкою найважливіша довідкова інформація (важливі формули і тп).

Люда - 8-10-2007 у 16:41

Нажаль, тільки в Гогвортсі, мабуть, все, чому вчать, неодмінно згодиться в житті;)
а в наших рідних "альма-матер" дуже часто голови забивають тим, що потім ніц буде непотрібне. Не кажучи про деяких викладачів, які з-за професіональної непридатності, байдужості чи прихованого (інколи - очевидного) садизму не взмозі узгодити рівень подачі матеріала з вимогами до його засвоєння. А сам екзамен часто мало відповідає справді набутим знанням. Думаю, прикладів цьому приводити не треба.
Тож я б розглядала списування (якщо ми вже такі розумні і принципові :D), як захисну реакцію студента, що прагне зберегти своє здоров’я і мізки для чогось більш корисного.
Тим більше, що вміння тупо зазубрити, як на мене, сильно відрізняється від функції знаходження вірного рішення в конкретних життєвих обставинах (саме ж це мається на увазі, коли говорять "думай головою?")
У нас в інституті був один викладач, у якого була досить специфічна манера приймати іспит. Він любив повторівати щось на кшталт: "Людина не може знати і пам’ятати все. Тому для вас головне - мати систему, вміти відшукувати інформацію і знати, як нею користатися."
Нажаль, зі списування мало що можу порадити - технології вдосконалюються, наші наївні методи вже геть застаріли:rolleyes:
Удачі на іспитах!

Ната Толмачова - 8-10-2007 у 16:56

... ми прийшли до того що система освіти вкрай недосконала? :)
коли говоримо про якість освіти, то всі кажуть що вона в нас висока і т.д. і ше більше треба вчити і ще більше голову треба забивати...
а от коли про списування - бац і: "а що студенти винні що непотрібним голову забивають"?
діло ясне що діло темне :rolleyes:

Юрій Сєров - 8-10-2007 у 17:19

Пані Толмачова, Ви читали назву теми?
Правильно, вона називається не "Чи можна (варто) списувати на іспиті", а "Як списати на іспиті". Хочете поговорити про доцільність - зробіть собі нову тему.
Не розводьте офф-топ!

Dmy - 8-10-2007 у 17:34

Цитата:
Тим більше, що вміння тупо зазубрити, як на мене, сильно відрізняється від функції знаходження вірного рішення в конкретних життєвих обставинах.
У нас в інституті був один викладач, у якого була досить специфічна манера приймати іспит. Він любив повторівати щось на кшталт: "Людина не може знати і пам’ятати все. Тому для вас головне - мати систему, вміти відшукувати інформацію і знати, як нею користатися."
Так отож.
Ще коли сам вчився, дуже подобалася так тоді звана фізтехівська система (за першопрохідцями - МФТІ).
Студенту на іспиті дозволяється користуватися чим завгодно: конспектами, підручниками, що з дому приніс, іноді навіть можна сходити до бібліотеки (з ризиком (для викладачів), що він проконсультується в коридорі). Списуй - не хочу. Але потім тебе питатимуть уже не так, як зазвичай: не на знання, а на розуміння - до "гландів".
Плюси:
1) таке поняття, як шпаргалки відпадає як гегемонія пролетаріяту;
2) тобі справді не треба нічого зубрити, можеш витратити вільний час на засвоєння матеріалу - логіки, зв'язків тощо, а не на його тупе завучування;
3) це куди більше схоже на життя; зубріжка - це навіть не ХХ, а ХІХ століття - наразі навколо інформації достобіса, запам'ятати її всю неспроможний жодний інтелектуальний мутант (тим паче вона постійно оновлюється), а треба навчитися з нею працювати: фільтрувати та систематизувати. Який метод складання іспитів до цього більше пасує - питання риторичне.

Нажаль таке щастя мені за весь університет трафило аж 3 рази. Подібна ж картина, наскільки мені відомо, спостерігається і наразі.
Чому фізтехівська система, за великим рахунком, так і не отримала поширення? А тому що вона накладає досить нетривіальні вимоги на
1)викладачів. Аби приймати іспити за такою методою треба самому знати матеріал досить грунтовно й орієнтуватися в усьому огромі знань вільно та швидко. До того же слід скласти білети так, аби не можна було відповісти на питання просто переписавши кілька абзаців із конспекта;
2) студентів. Бо це тільки так здається, що воно полегшує. Якщо ти ніц не знаєш, то підручники тобі не допоможуть - ти в них утопишся (час-то на підготовку обмежений!) Реально (поруч із собою) спостерігав, як люди явно давали зрозуміти викладачеві, що вони нічого нізвідки не списують, а лише з голови. Тобто, дивіться, дядьку екзаменатор, - нівадномглазу - усьо сам вивчив, як міг, тільки не кОпайте боляче (тобто не копАйте глибоко).

Отож бо і відповідь стосовно поширення системи: кому потрібні зайві проблеми?

Андрій Пелещишин - 8-10-2007 у 18:22

Цитата:
1)викладачів. Аби приймати іспити за такою методою треба самому знати матеріал досить грунтовно й орієнтуватися в усьому огромі знань вільно та швидко. До того же слід скласти білети так, аби не можна було відповісти на питання просто переписавши кілька абзаців із конспекта;

Щодо цього пункту потрібно відзначити, що екзамени "до гландів", уточнюючі питання і взагалі, розкриття теми в будь-якому виді, поступово відходять в царину міфів і легенд. На фоні Болонського процесу та масового захоплення тестуванням. Вузи поступово переходять до тестової форми оцінювання знань, де широке розкриття теми є проблемним.

Люда - 8-10-2007 у 18:37

Попри всі недоліки, до тестів не можна закинути хіба лише один - упередженість. А коли приймає іспит жива людина, існує така можливість, як в той, так і в інший бік. Або можливість звинувачення у цьому.
Нажаль, зараз усюди існує тенденція до зменьшення відповідальності "гвинтика" за виконану роботу. ЛІкарям надають схеми, викладачі екзаменують за тестами, кожна одиниця на робочому місці спирається на посадові інструкції... Тобто, важливо стає не якісно зробити роботу, а так, щоб уникнути відповідальності "в разі чого чи просто-так" :(
Не скажу, що ситуація в такому контексті мені подобається.
Вибачте, розумію що це жорстокий офф-топ, ще раз перепрошую.

Ната Толмачова - 8-10-2007 у 19:16

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Пані Толмачова, Ви читали назву теми?
Правильно, вона називається не "Чи можна (варто) списувати на іспиті", а "Як списати на іспиті". Хочете поговорити про доцільність - зробіть собі нову тему.
Не розводьте офф-топ!


так я і знала :) офтоп псує чистоту теми, а це на нашому форумі звісно неприпустимо. а такі теми створювати припустимо? :o списування я б назвала взагалі протизаконними діяннями :)
так що варто ввести цензуру на створення тем і то терміново :)

п.с. та й не офтоп то був - питають як списати, я кажу: "ніяк", а тому пояснюю чому :)

Ната Толмачова - 8-10-2007 у 19:19

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Цитата:
1)викладачів. Аби приймати іспити за такою методою треба самому знати матеріал досить грунтовно й орієнтуватися в усьому огромі знань вільно та швидко. До того же слід скласти білети так, аби не можна було відповісти на питання просто переписавши кілька абзаців із конспекта;

Щодо цього пункту потрібно відзначити, що екзамени "до гландів", уточнюючі питання і взагалі, розкриття теми в будь-якому виді, поступово відходять в царину міфів і легенд. На фоні Болонського процесу та масового захоплення тестуванням. Вузи поступово переходять до тестової форми оцінювання знань, де широке розкриття теми є проблемним.


Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Не розводьте офф-топ!


:)

Андрій Пелещишин - 9-10-2007 у 07:22

Дарма ви так. Мій допис далеко не офтопний. Саме форма іспиту (про що був мій допис) є визначальною для студента, коли той вирішує який спосіб списування (і взагалі стратегію здавання) вибирати.

Ната Толмачова - 9-10-2007 у 08:04

...чому ж тоді мій кажуть був офтопний?
я писала тільки про списування на іспитах і звідки вони беруться :)

Ольга Дудник - 15-1-2008 у 12:40

Пригадала я, як на першому курсі з фізики писали модуль в Крушельницької. З теорії було два питання: перше я знала дуже добре, а другого не знала. Списати ніяк не можна було, хто знає Крушельницьку, той зрозуміє. Так от за теорію я отримала НУЛЬ! - при тому, що перше питання напи саладуже добре. А на моїй роботі під ним було написано рукою викладачки - СПИСАНО! Вона зробила висновок, що якщо я не знала другого питання, то першого теж не знаю. От вам і підключення логіки. Було мені дуже образливо.

Нестор Думанський - 1-3-2008 у 12:28

Списування на іспитаї та контрольних дуже цікава тема. Особливо в "нашій" освіті. Головне у списуванні це поведінка. Якщо своїм "задуманим" виразом і "цьвяшком в кріслі" привертати увагу викладача, то списати точно не вдасться. Також помилковим є сидіти, роздумувати, а коли викладач відвернеться прочитати речення з шпаргалки і кинутись його писати. Це перетворюється на просте переписування шпаргалки. І з боку викладача дуже смішно спостерігати такі моменти:
-Стоїш оглядаєш аудиторію - більшість в роздумах, розглядають "Довідник Потолкевича"....
-Відвертаєшся на 10-20 секунд.
-Повертаєшся назад і всі "думальники" швиденько "строчать" все що тільки-но прочитали, поки воно з голови не вилетіло. :lol:
Ну не можна ж так.

Катруська Пономаренко - 2-3-2008 у 01:01

Списувати в мене виходить файно, я пишу шпори на маленьких листочках, а потім просто підкладаю їх під той листок, на якому пишу, ну але це в випадку, коли предмет важко чи лінь вивчити, або , коли неможливо списати з конспекту.

Катерина Задорожна - 3-3-2008 у 09:48

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Нестор Думанський
Також помилковим є сидіти, роздумувати, а коли викладач відвернеться прочитати речення з шпаргалки і кинутись його писати. Це перетворюється на просте переписування шпаргалки. І з боку викладача дуже смішно спостерігати такі моменти:
-Стоїш оглядаєш аудиторію - більшість в роздумах, розглядають "Довідник Потолкевича"....
-Відвертаєшся на 10-20 секунд.
-Повертаєшся назад і всі "думальники" швиденько "строчать" все що тільки-но прочитали, поки воно з голови не вилетіло. :lol:


Це дуже суб"єктивно. Я взагалі не можу нормально писати, коли викладач стоїть над душею, а особливо за спиною. Він/вона стоїть собі і спостерігає, а у мене думки не про те, що мені писати, а про того викладача - шо він ото стоїть і чого саме тут? А робити вигляд, шо ти пишеш, коли насправді не пишеш - це, як на мене, ще смішніше, ніж роздумування перед тим як щось написати.

Богдана Курилюк - 3-3-2008 у 10:43

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Катруська Пономаренко
Списувати в мене виходить файно, я пишу шпори на маленьких листочках, а потім просто підкладаю їх під той листок, на якому пишу, ну але це в випадку, коли предмет важко чи лінь вивчити, або , коли неможливо списати з конспекту.



Катрусько, а шпаргалки вам не лінь писати? :saint:

Катруська Пономаренко - 3-3-2008 у 20:44

Ні))) Ну яке ж навчання без шпаргалок? Тут лінь-не лінь, - мусиш писати,в мене звичай такий) заодно щось запам*ятовую:rolleyes:

Юрій Сєров - 3-3-2008 у 20:45

Написання шпаргалок - дуже ефективний спосіб систематизації знань та виокремлення головного.
Так що писати шпори дуже навіть потрібно.
От з "бомбами" не так цікаво.

Михайло Веселовський - 6-6-2008 у 22:52

а я на іспитах писав то що приходило на думку(головне щоб приблизно було по темі курсу).....а так як я був доволі відомим своїми незалежними поглядами на навчання то викладачі ставили мені 3.....їм не дуже хотілось почути все що я думаю про них і про їх предмет )))))

BTW закінчив магістратуру на відмінно ( диплом) а у виписку мені за 4 роки роботи не подивились на жодній з фірм))) ні убакалаврську ні у магістерську