Форум Рідного Міста

Нова угода Sun i Oracle

Agent86 - 28-5-2003 у 22:44

Опублiковано 26 травня 2003 року
Компанiя Sun заручалася пiдтримкою Oracle у просуваннi на ринку своїх нових недорогих серверiв. На минулому тижнi було оголошено про значне розширення спiвробiтництва мiж двома компанiями, iсторiя якого нараховує вже двадцять рокiв.

Вiдповiдно до нової угоди, Oracle забезпечить постачання свого ПЗ для всiх апаратних платформ Sun, що працюють на процесорах SPARC i х86 пiд керуванням операцiйних систем Solaris i Linux. Особливо важливим аспектом спiвробiтництва є початок постачань програмних продуктiв Oracle для недорогих серверiв Sun, насамперед, Sun Fire V60x i V65x. Пiдтримка цих серверiв настiльки визнаною компанiєю як Oracle повинна значно пiдвищити привабливiсть нових серверiв в очах клiєнтiв i забезпечити Sun деякi переваги над конкурентами.

Серед продуктiв Oracle, на якi поширюється нова угода, потрiбно згадати СКБД Oracle9i Database, включаючи версiю для використання з обчислювальними кластерами, сервер додаткiв Oracle9i Application Server i системи Oracle Collaboration Suite i Oracle E-Business Suit. Останнiм часом кластери з дешевих серверiв на базi процесорiв x86 i ОС Linux усi частiше стають альтернативою дорогим серверам на базi RISC-процесорiв i рiзних варiантiв операцiйної системи Unix.

Sun i Oracle планують спiвпрацювати й у сферi найбiльш повної адаптацiї ПЗ Oracle до платформ Sun. Зокрема, компанiї планують забезпечити можливiсть автоматичної iнтеграцiї продуктiв Oracle в iнфраструктуру Sun N1. N1 є технологiєю Sun, що забезпечує об'єднання рiзнорiдних апаратних i програмних рiшень у єдине iнформацiйне середовище з централiзованим керуванням ресурсами. Завдяки N1 значно спрощується процес упровадження таких застосувань як потужнi СКБД, з'являється можливiсть замiни компонентiв, що вийшли з ладу, без порушення роботи iнформацiйної системи. У кiнцевому рахунку, N1 спрощує адмiнiстрування складних iнформацiйних систем i знижує витрати на їхню експлуатацiю.

Засоби органiзацiї спiльної роботи Oracle Collaboration Suite можна буде використовувати в сполученнi з офiсними застосуваннями, наприклад пакети Sun StarOffice. У Sun пiдкреслюють, що сполучення StarOffice i продуктiв Oracle для платформи Solaris забезпечує високий рiвень продуктивностi, надiйностi i безпеки системи.
[/size][/font]
джерела : www.compulenta.ru, Sun Microsystems