Форум Рідного Міста

Google вiдкриває регiональнi сервiси новин

Agent86 - 28-5-2003 у 22:55

Опублiковано 26 травня 2003 року
У вереснi минулого року на сайтi пошукової системи Google з'явився сервiс новин Google News. Хоча вiн навiть не вийшов зi стадiї бета-тестування, розробники вже розширюють його можливостi. На додаток до головного сайту Google News у травнi вiдкрилися декiлька його регiональних версiй.

Що являє собою Google News? Сервiс улаштований у такий спосiб: пошуковi роботи Google iндексують чотири з зайвим тисячi джерел з рiзних країн свiту. Знайденi новини автоматично розподiляються по рубриках i групуються по тематицi. Саме цiкаве, що вся робота йде без участi людей. Якi новини заслуговують на увагу, що варто видiлити на головнiй сторiнцi - усе це вирiшує машина, випливаючи iз спецiально розробленого алгоритму. Заголовки новин ведуть безпосередньо на джерело, завдяки чому з'являється можливiсть порiвняти точки зору авторiв рiзних ресурсiв.

В Google News попадали, головним чином, англомовнi новини. Новини на iнших мовах нiколи не з'являються на головнiй сторiнцi. Однак в останнi тижнi стало ясно, що незабаром таке положення речей може змiнитися.

Пошукова система вже почала iндексацiю iншомовних новин: при видачi результатiв пошуку в iспансько- i iталомовних версiях Google видається список новин на iспанськiй або iталiйськiй мовах. Правда, окремих версiй Google News на iспанськiй й iталiйськiй поки немає.

Зате з'явилися першi англомовнi версiї Google News, орiєнтованi не на США. Регiональнi версiї Google News iснують уже для п'яти країн: Австралiї, Великобританiї, Iндiї, Канади i Нової Зеландiї. При виборi новин для першої сторiнки там вiддається перевага мiсцевим сайтам i мiсцевим новинам.
[/size][/font]
джерело : www.compulenta.ru