Форум Рідного Міста

Президент AMD прогнозує нестачу флеш-пам'ятi

Agent86 - 28-5-2003 у 23:02

Опублiковано 26 травня 2003 року
Президент AMD Ектор Руiс зробив несподiвану заяву, повiдомивши в iнтерв'ю журналу Forbes, що, на його думку, пiд кiнець року потрiбно очiкувати проблеми з постачаннями iнформацiйних носiїв на основi флеш-пам'ятi. I це при тому, що спецiалiзований завод AMD у Техасi зараз працює на повну потужнiсть.

Навантаження на виробничi потужностi заводу в Остiнi збiльшилася пiсля того, як компанiя Intel значно (бiльш нiж на 20%) пiдвищила цiни на свої флеш-чiпи. Унаслiдок цього вiдбувся вiдтiк клiєнтiв на користь AMD. Але це не занадто допомогло останнiй вибратися з кризи, викликаною зниженням попиту на процесори.

У першому кварталi 2003 р. виробництво флеш-пам'ятi принесло AMD 218 млн. доларiв США, тодi як у той же перiодi 2002 р. ця стаття доходiв складала 160 мiльйонiв. Серед усiєї проданої в першому кварталi 2003 р. продукцiї AMD 31% вiдводиться на модулi флеш-пам'ятi, а рiк назад цей показник дорiвнював всього 18%.

Можливо, заява Руiса пов'язана з тим, що AMD вклала великi засоби в розробку 64-розрядних процесорiв, а також змушена витратити додатковi ресурси на створення процесора наступного поколiння. Модель одержить позначення K9 ( :o ), а поки носить робочу назву Opteron 2. Як повiдомляють джерела в AMD, уже пророблена значна частина роботи зi створення нового прототипу.
[/size][/font]
джерела : www.compulenta.ru, Forbes