Форум Рідного Міста

У Китаї, Японiї i Кореї скiнчилися IP-адреси

Agent86 - 31-5-2003 у 16:19

Опублiковано 28 травня 2003 року
У найближчi пару рокiв азiатськi країни, насамперед, Китай, Японiя i Пiвденна Корея можуть зiштовхнутися iз серйозною проблемою - вичерпанням запасу цифрових IP-адрес, по яких комп'ютери й iншi пристрої iдентифiкуються в iнтернетi. В даний час довжина IP-адреси складає 32 бiта, а загальна кiлькiсть адрес складає, без малого, 4,3 млрд. Однак основне число цих адрес закрiплене за США, Канадою i європейськими країнами. Наприклад, на Америку приходяться приблизно 70% усiх IP-адрес.

Бiльше 20 рокiв тому при впровадженнi протоколу IPv4 нiхто не припускав, що розвиток iнтернету в Азiї прийме такi масштаби. Тому на КНР, примiром, приходяться всього 22 млн. IP-адрес. Торiк число користувачiв iнтернету в КНР досягло 17 млн. i продовжує рости. У Японiї i Кореї проблема дефiциту адресного простору також стоїть досить гостро, особливо у свiтлi поширення стiльникових телефонiв i побутової технiки з доступом в iнтернет.

Рiшення цiєї проблеми тiльки одне - перехiд на шосту версiю протоколу IP з 128-розрядними адресами. Це дозволить збiльшити кiлькiсть доступних адрес до астрономiчної величини: 3,4 х 10^38. Цього бiльш нiж вистачить на багато рокiв. Перехiд на IPv6 також дозволить привласнювати кожному пристрою унiкальну IP-адресу, вiдмовивши вiд практики динамiчного видiлення адрес у мiру пiдключення i вiдключення пристроїв у Мережi.

На думку аналiтикiв, саме азiатськi країни першими почнуть масовий перехiд на нову версiю протоколу IP. В даний час у Японiї, Кореї i Китаї ведуться активнi роботи в цiй областi. Бiльшiсть виробникiв мережного устаткування вже пiдтримують нову версiю протоколу у своїх продуктах.
[/size][/font]
джерела : www.compulenta.ru, ZDNet