Форум Рідного Міста

Туристичний сезон відкрили лицарським турніром

Роман Голощук - 3-6-2003 у 20:44

Лицарським турніром, середньовічним балом та концертом старовинної музики відкрили 1 червня новий туристичний сезон в Олеського замку. Від учора і впродовж літа щогодини від Львівської галереї мистецтв до Олеського замку курсуватиме маршрутка, аби усі пошановувачі старовини змогли поринути в атмосферу забутих культурних цінностей. Лицарі змагатимуться за прихильність дами серця, а стрільці покажуть вправність у стрільбі з лука та арбалета. Відвідувачам замку також запропонують концерти старовинної музики з серодньовічними танцями та святкування традиційних українських свят. Усе це Львівській галереї мистецтв, філіалом якої є Олеський замок, вдалося організувати з туристичною фірмою “Сам” за підтримки Ради туризму Карпатського регіону. До цього часу потенціал Олеська майже не використовувався, тоді як замок варто перетворити на значний туристичний осередок, -- переконаний начальник обласного управління туризму Андрій Клімашевський. Туристів планують привабити не лише до Олеська, але й до усіх замків “Золотої підкови”, -- зазначила представниця Рали туризму Прикарпатського регіону Ярослава Павлюковець. Частину туристичних грошей спрямують на ремонт та реставрацію замку, -- повідомив заступник директора Львівської галереї мистецтв Зеновій Мазурик. Влітку різноманітні турніри, концерти та бали відбуватимуться в Олеську щосуботи та щонеділі. А наприкінці сезону планують організувати всеукраїнський лицарський турнір,- повідомляє радіо Люкс .

Ну шо, дописувачі Форуму - гайда на лицарський турнір ? :D

Роман Голощук - 3-6-2003 у 20:50

Ще невеличка стаття про відкриття туристичного сезону „Золота підкова”

1 червня в Олеському замку відбулося урочисте відкриття туристичного сезону „Золота підкова” замків Львівщини.
Урочистості розпочалися з концерту середньовічної музики у виконанні ансамблі старовинної музики „Річеркаре”, керівник Андрій Легкий; Львівського камерного оркестру ЛМА під керівництвом Мирослава Скорика, художній керівник і концертмейстер Артур Микитка. Одразу після цього розпочався лицарський турнір, який провів Львівський лицарський клуб „Аквілон”. Керівником цього клубу є Андрій Пехник, посвячений у лицарі в шотландському місті Единбурзі.
Начальник Управління курортів та туризму Львівської ОДА Андрій Клімашевський зазначив, що в Західній Європі, згідно з офіційною статистикою, 30% туристів є відвідувачами замкових споруд. За його словами, щоб розпочати туристичний сезон в замках Львівщини був обраний саме Олеський замок, у якому, можливо, народився Богдан Хмельницький. Андрій Клімашевський зазначив, що сама держава не здатна розвинути туристичну інфраструктуру, ”цим повинні займатися і держава і підприємницькі структури”. Андрій Клімашевський також повідомив, що в межах цьогорічного туристичного сезону будуть залучатися студенти на волонтерські роботи з благоустрою замкових територій.
Програма туристичних культурно-мистецьких заходів в Олеському замку розрахована на весь літній сезон. Щосуботи та неділі у замку відбуватимуться різноманітні культурні заходи. У програмі: лицарські турніри, стрільби з лука й арбалету, середньовічний бал, концерти старовинної музики, середньовічні танці, а також святкування традиційних українських свят (Зелені свята, Петра і Павла). Окремі дні присвячені культурі Франції, кельтській культурі. На завершення туристичного сезону планується провести всеукраїнський лицарській турнір.
Джерело - [url= http://daily.lviv.ua/] daily.lviv.ua [/url]