Чи користувались Ви послугами "нетрадиційної" медицини?
Так, я лікувався методами нетрадиційної медицини. Шкода
, мало помогло .... .
Можливо це зумовлено тим, що я хворію на цукровий діабет, а він на жаль невиліковний ... . Але хто знає? ... , може колись ... . 
artist@ua.fm
В принципі методи нетрадиційної медицини і спрямовані на лікування хвороб, які для традиційної є невиліковними або мало виліковними. Треба лишень щиро
повірити в можливість з цілення. Віра в одужання є основним принципом лікуванння нетрадиційними методами. Давай.
Десь чув інтерв'ю одного "нетрадиціного медика". Питання до нього - чи може бути невиліковна "всякими такими нетрадиційними" методами. Він чесно відповів - "гострий апендицит лікує лише хірург"
Що розуміється під нетрадиційною медициною? Це бабки-шепталки, так звані цілителі, народне лікування травами чи іншими підручними засобами?
Якщо розвезло, то замість пачки таблеток можна випити 100 г горілки з перцем, 200 г гарячого вина чи гарячого молока з медом. І в багатьох випадках це
допомагає - на ранок виглядаєш як огірок
. Це є нетрадиційна медицина?
Якщо так, то я ставлю відповідь "Допомогло". Якщо ні, то мені здається, що питання поставлено некоректно.

- інше "нетрадиційна"Добре, чи є традиційною медициною наступний випадок?
Жахливо болить зуб. Пацієнт іде до декількох зубних лікарів і всі кажуть одне і те ж - треба рвати. А рвати не хочеться, бо зуб не кутній. Далі
пацієнт іде до одного старого діда у Львівській області. Той не обіцяв, що допоможе, але порадив спробувати деякі трави (про які жоден зубний лікар в
житті не чув). І через місяць це допомогло. І зуб на місці уже протягом 15-20 років!
Я вважаю, що це нетрадиційна медицина.
А відносно горілки з перцем, то "досвідчених" лікарів, які це можуть прописати, я думаю не більше 10%. Тому про "традиційність" тут говорити важко. Це
НАРОДНИЙ метод!!!
Напевно, треба розрізняти медицину народну і медицину нетрадиційну. Медицина народна - то переважно фітотерапія і фізіотерапія, тобто лікування тим, що є доступне в природі і побуті. Багато методів народної медицини застосовуються і в традиційній. Але народна медицина передбачає в основному лікування, в той час як традиційна ще й детальну діагностику. Тут можна і відріжнити нетрадиційну - вона також передбачає діагностику, тільки іншими методами. Теоретично, деякі з тих методів могли би знайти (деякі і знайшли) застосування в класичній медицині. Або ще можна виділити медицину східну - та ж акупунктура. Вона в суті своїй є медициною народною, тільки іноземною, і зараз багато методів застосовуються в класичній медицині. Але її можна трактувати як нетрадиційну. Знову ж таки, є нетрадиційні методи, які визнані наукою, і ні - наприклад ті ріжні Ілхами, Валентини, Людмили - як на мене, чисте шарлатанство, заробляння грошей. Мені дуже подобається, що газета Поступ ніколи не друкувала їхньої реклями. Вважаю, що Церква би мала займати активнішу позицію - фактично ж ті шарлатани намагаються застосовувати зцілення вірою. Десь була одна публікація, автором був священик, але потім не зустрічав. А шарлатани дуже добре вміють маніпулювати людьми. Наведу такий приклад: жінка десь років сорок, постійно страждала від ріжного дрібного болю - то там шось заболить, то там шпигне, ходила по докторах, в принципі, нічого знайти не могли - може, якби вона пішла до психотерапевта, той би їй допоміг. Але от вона зневірилася в медицині і пішла до екстрасенса, той сказав, що в неї пухлина нирки, за пару сеансів пухлину "зліквідував", взяв гонорар, жінка на крилах полетіла на ультразвук - пухлини дійсно не було (бо її не було і до того!). Але шарлатан переконав пацієнтку в причині її поганого самопочуття і "вилікував" усуненням тої неіснуючої причини.
Стосовно того як шарлатани переконують інших, є чудова книжка "Четвёртый позвонок" автор Мартін Ларні. Раджу почитати. Це просто підручник
для початківців у сфері нетрадиційної медицини (і не тільки).
Щоб не залишати питання про ставлення Церкви до екстрасенсів відкритим цитую о. Василя Вороновського за його книгою "Зцілення молитвою".
("Українська молодь - Христові", часопис "Вірую", Львів, 1999, упорядник - Володимир Громик):
- Всечесний отче, останнім часом з'явилось багато людей, які лікують так званими біополями, переконують нас, що можуть передбачити
майбутнє. Від кого це?.. Чи справді - від нечистого? Яку думку з цього приводу маєте Ви і Церква зокрема?
- Мої думки цілком співпадають із вченням Церкви. У Діяннях Апостолів йдеться про ворожбита Симона, який "дивував люд самарійський і видавав себе
за щось видатне", про юдейського псевдопророка на ім'я Вар Ісус, про служницю, у яку вселився віщун, але його вигнав апостол Павло.
Києво-Печерський патерик пише про Микиту, що мав дар пророцтва і надзвичайну пам'ять, він знав увесь Старий Завіт. Коли ж з нього вигнали біса,
то усе забув.
Люди, які ходять оздоровлюватися до "енергетиків", "цілителів", не знають суті того лікування. Екстрасенси варварськими методами
перерозподіляють енергію, внаслідок чого хворий орган одержує її, а інший слабне.
Під час сеансу "цілителі" можуть "викачувати" енергію з пацієнта, встановлювати з ним довготривалий енергетичний зв'язок,
можуть навіть жити за рахунок його енергії. "Цілителі" часто доводять людей до психічних розладів і занапащують їхні душі. Краще б людина
пішла до Сповіді, на Службу Божу, молилася і просила Господа про допомогу, і навіть померла б у Божій благодаті. Бо Господь посилає хвороби за наші
гріхи, щоб ми зрозуміли: життя - це коротка миттєвість, за якою - Вічність. Хвороба дається для випробування нашої покори.
Під час недуги слід звертатись до лікарів, довіряти їм своє тіло, але не душу. Душу, окрім Бога, не довіряймо нікому. А тому
християнин, який "лікується" у екстрасенса чи хоче знати своє майбутнє, зраджує Христа, свою віру і вступає в контакт з нечистою силою.
- Але ж більшість таких "цілителів" каже, що вони лікують саме молитвою, навіть скеровують своїх пацієнтів до церкви, до
Сповіді. В людей вони викликають довіру.
- Це представники "білої" магії, бо щойно ми говорили про їхню протилежність, тих, хто практикує "чорну". Такі екстрасенси ходять
до церкви і лікують буцімто Божою силою, але часто і самі не підозрюють, що опинилися під владою демонічних сил.
- Серед людей старшого покоління поширена практика виливання воску: при хворобах, переляках дітей, на випадок вроків. Чи можна це робити?
- Виливання воску для ворожіння є гріхом.
Особисто не користувався послугами нетрадиційної медицини, але багато зустрічав людей, які користувались.
Вважаю це не перевіреним і можливо навіть небезпечним заняттям. Люди з слабкою психікою частенько стають жертвами різних "шаманів".
Нетрадиційна медицина це як безалкогольне пиво або нетрадиційний секс. 
Неодноразово лікувався гомеопатичними засобами під наглядом досвідченого лікаря-гомеопата.
Мою дружину після двох складних операцій гомеопатичне лікування поставило на ноги протягом місяця. Пригадую, як ми приїхали. Я автомобілем мало не в
вестиб`юль заїхав, бо вона на могла багато йти.
На прийомі лікар дала їй декілька препаратів. А виходила жінка вже досить вільно.
Так що...
Нетрадиційна медицина-це, передовсім, психотерапія, самонавіювання, гіпноз, що чудово використовує і традиційна. Тоді "навіщо платити
більше"? Бо серйозні хвороби вилікує лише кваліфікований лікар і аж ніяк не ббця-шептуха чи чергова валентина.
Будьте здорові!
Не знаю, на жаль, випадків зі свого життя, коли традиційна медицина вдало використала гіпноз та психотерапію, зате знаю випадок, коли моїй подрузі лікар-психіатр!!! заявив "То ти з жиру казишся!". А в дівчини була жорстока депресія, і, як наслідок - спроба самогубства. Я не захищаю бабок-шептух і валентин, ірин та марф, я сама не вірю в це і вважаю це вишибанням грошей, але прикро, що вони перебирають на себе функції, які повинні виконувати тільки дипломовані лікарі. А ще, мені здається, у нас в країні якось не розвинута традиція звертатися у пошуках допомоги до психологів, і лікувати душу. 80% моїх знайомих не бояться пігулки жменями їсти, а от при слові "психіологія" або "психіатрія" стосовно себе ледь не в кому від жаху впадають. На заході, здається, навпаки - кроку без психоаналітика ступити не можуть, але то теж... перебір. У нас вічно крайнощі якісь...
Мені в 12 років якась баббця переполох викатувала - не міг спати вночі. Потім спав як убитий.
Потому інша бабця вишептувала волос. Я байдужо сидів - шебче бабця, то хай шепче, проте коли вона і справді почала волоси з колосся виймати - сильно
здивувався. Вона пошептала 2-3 рази і все минуло. Досі жодного запалення.
Доречі жодна з цих бабуль не встановлювала ціну - що можеш, те і дай. В нас тоді дуже важко було, то і давали чи не копійчини.
Таким чином в народну медицину я вірю, але не знаю спектр захворювань якими вона займається.
А чому заговорилися? Щось ніби такого нічого не сказали... Професійну таємницю видали? Сумніваюся.
. Тепер в кожному серіалі "психологію" показують, а в кримінальних передачах основам гіпнозу на злочинний лад
учать.
Так що на психології тепер (як і в боксі та в політиці) розуміються усі.
.
Колись ще футбол був - але напевне це в минулому.
До речі, Ви торкнулися цікавої теми - "аматорської" психотерапії. З одного боку - всі лотки завалені книжками по психології (до речі, деякі
вже дуже сумнівні - навіть по діанетиці бачив! Жах!) які для незнаючих читачів можуть породити дуже серйозні проблеми (знаю на жаль такі випадки).
З другого боку доводилося чути про благотворний вплив "кухонних психотерапевтів", цілителів, священників - які добрим (або злим) словом
помагають людині вибратися зі складної душевної ситуації.
Цікаво, чи є техніки психотерапії, які б прирівнювалися до купівлі ліків без припису - тобто такі, які відносно безпечно та ефективно можна
використовувати при наявності певного рівня знань (непрофесійного).
на телефонах довіри саме непрофесіонали і працюють: місячний курс групової психокорективної роботи - і гаразд.
Досить безпечно використовувати ділові ігри. Маєш сценарій - і вперед. Відвідувачі таких навчальних програм зазвичай не вішаються і вени не ріжуть,
все що від них треба - засвоїти певні дії і набити шишок досвіду у безпечному середовищі.
Як не дивно, можуть мати для недурних людей користь і такі "тупі" речі як десять правил зробити конфлікт конструктивним і тому подібне.
Головне, навіть втішаючи подружку, оскаженілу від нещасного кохання, - пам"ятати про відповідальність. В сенсі: НЕ ВИ ВІДПОВІДАЄТЕ ЗА ЛЮДИНУ, А
ВОНА САМА МУСИТЬ ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ І ВІДПОВІДАТИ ЗА НЬОГО.
А взагалі я тепер переконана, що до жодного психолога не піду. Ліпше справді до непосвяченої людини. Після шести років вельми успішного навчання на
психфаці я винесла тільки це. Восхваліть мене за те, що не працюю за фахом.
Восхваляємо!!!
А зара хтось напише "Дякуйте, що я не пішов працювати хірургом" 
А якщо у нас тут підбирається така добірна група психологів, може вони започаткували щось типу порадника на Форумі, де наводили б такі безпечні
психологічні засоби (як наприклад згадані 10 правил і тп), які можуть стати у пригоді кожному та не несуть загрози оточуючим.
Якось потягнули мене знайомі до народної цілительки баби Юлі. Просто поспитали чи не хїочу з ними за компанію. Я з цікавості поїхала. Їхати не дуже далеченько, село у Турківському районі. Нарозповідали такого, що виліковує всі хвороби, черга там величезна з всієї України приїздять. те що я почалила мене вразило. "Кабінет" розташовувався у приміщенні що є частиною хліва, людей дійсно було багато. А лікувала баба звичайнісінькими банками!!! Просто ставила їх туди де болить. Я на таке не погодилася, тим більше нічого мене не турбувало. Приятелям (хлопець з дівчиною) баба діагноз поставила сама і понаставляла банок на живіт(після чого синяки на животі у них трималися тижні два, а це було літо). В одній кімнаті людей лежало скільки влізло, всі з банками, одна цьотка навіть з півлітровими на колінах!!! Антисанітарія повна, живіт мастився якимось салом щоб краще шкіра всмоктувалася. Понаставлявши банок бабуся пішла порати свині до хліва...
Я був у якоїсь бабці коло Щирця, давно то, правда, було. Батьки везли. Лікував язву. Найвеселіше то, що батьки (то вони років через десять мені
розповіли) попросили пані знахарку заодно зробити так, щоб я викинув з голови думку про женячку.
Язва - зникла.
А оженився я за три місяці після сеансу. 
Дивлячись що вважати нетрадиційнгою медициною. З погляду сучасної медицини зняття вроків бабусиним способом не обгрунтоване науково, але ж допомогло й не один раз.
Люди!Нетрадиційна медецина - це супер!Ось мене один цілитель лікує від псоріаза.Я поки ще лікуюсь , але вже є результати. Також я знаю людей яких він
вилікував від психічних розладів , хореї , нейросудинних хвороб , розсіяного склерозу. В принципі - це тільки вершина айсберга.Тобто це тільки ті
приклади , які я сам знаю.В принципі він лікує майже від усіх хвороб.І не тільки.Я можу дати телефон до нього на запис.Кому треба , принаймі спробуйте
- не пошкодуєте.Оскільки наша медицина і теперішні аптечні ліки тільки заліковують хворобу , а з його допомогою ви можете на завжди позбутися вашої
хвороби, повністю вилікуватися.
+38***************
Не пожалкуєте!!!!
...я знала хорошого дуже травника, жив в Рудно...
але жаль, помер :-(( кажуть, багато кому допоміг.
Пишіть листи на dopomoga3000@yahoo.com.Відповім.
Вам не здається що 100% ваших повідомлень є неприхованою рекламою?
Чи є у ЛЬвові Центр біорезонанса ?
Не можу проголосувати, бо не конкретно поставлені запитання. Дивлячись що вважати нетрадиційним. Зараз лікування травами як котується - традиційним чи
ні? Про бабок з воском і яйцями не питаюсь, бо це і так зрозуміло...
У мене на роботі є одна жінка, більше 30 років займається травами. Оскільки мене в дитинстві запічкали антибіотиками, тепер я їх принципово не вживаю.
Якщо конче треба - звертаюсь до цієї людини. Навіть було пару років раніше сама з пані Катею по лісах ходила, помогала трави збирати.
Це не реклама, а з життя.
Подивіться тут http://www.babushka.ua/