Форум Рідного Міста

Якими антивірусами краще захищатись?

Nazar - 6-6-2003 у 21:44

Таки добряче нашкодили останніми днями Хробак Танатос та ще якийсь Троян, незапамятав його назву. Паралізували роботу добряче...

Порадьте щось, хто з досвіду знає що то добре, введіть в курс цін.

Та й запитання статистичне:

Якій AVP надаєте перевагу і чому саме їй?

Дмитро Тарасов - 6-6-2003 у 22:33

Стосовно нових вірусів
Якість знаходження залежить від дати оновлення бази сигнатур та (не менш важливо) від регіону поширення вірусу. Не зменшуючи можливості поширення у Інтернет, зазначу, що комп'ютерні віруси повзають по планеті свого рода плямами. Якщо до автора антивіруса "пляма" або епідемія не доповзла, а до Вас доповзла - то Ви і повідомьте про новий вірус ;) . У цьому контексті AVP має перевагу для України.
Якість лікування головним чином залежить від самого віруса. Якщо вірус знищує файл носій – то буде не “лінування” а “ампутація”.
Втрати інформації залежать не лише від антивіруса, а від уважності, знань користувача та бажання захиститись. Не відкривайте неперевірені файли у пошті, а спочатку обов'язково запишіть на диск, перевірте розширення, адресу відправника, відкриваєте документ – відключіть макроси, встановлюйте заплати до програм...

Стосовно старих вірусів
Досить поширені повторні та багаторазові епідемії старих вірусів. У пошуці популярні антивіруси (AVP, Norton, Web) суттєво не відрізняються. Нортон буває на CD до мат.плат.

Стосовно “хробаків”
У боротьбі зі справжніми “хробаками” антивіруси мало чим допоможуть. Та і то у режимі моніторингу

Ціни від 0 до 50$, середні – 35-40 за ліцензію та 1 рік оновлення баз
Яку версію AVP обрати залежить від стилю роботи, локальний ПК / мережа/ платформа .... Якщо “не персональний персональний комп'ютер”, раджу ставити монітор.

P.S.
Сам не пробував, але був/є український антивірус UNA

Користувач Олесь - 10-6-2003 у 17:22

В нас на фірмі стоїть Sophos Anti Virus (http://www.sophos.com). Регулярно собі стягує updat-u і працює на background-i. Не знаю, яка його ефективність порівняно з іншими антивірусами, але наразі ми задоволені - пару разів Sophos показав свою надійність.

bobik - 12-6-2003 у 11:36

Найкращим антивірусом є McAfee Virus Scan остання версія цього антивіруса має ще й брандмауер, так що може захищати від всіх видів атак, зайди в "Мелодію" і купи собі кракнуту версію, працює, як годинник.

Nazar - 12-6-2003 у 11:46

В нас стояли різні програми.
Першим вмер Нортон, вірніше його вбив хробак, друга Мак Аффі, Каспер довго мучився, але так нічого і не зробив. Др.Веб останньою версією(також кракнутою) повбивав всі файли, а потім лише почав питати чи варто їх рухати. Новий кракнутий Каспер веде себе пристойно, поновляється щодня, але чомусь не фільтрує Оутлок експрес. Кажуть, що варто поміняти поштову програму, бо з її дзюрами жоден атвивірус не справиться.

Порадьте щось.

Роман Голощук - 12-6-2003 у 14:23

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
В нас стояли різні програми.
Першим вмер Нортон, вірніше його вбив хробак, друга Мак Аффі, Каспер довго мучився, але так нічого і не зробив. Др.Веб останньою версією(також кракнутою) повбивав всі файли, а потім лише почав питати чи варто їх рухати. Новий кракнутий Каспер веде себе пристойно, поновляється щодня, але чомусь не фільтрує Оутлок експрес. Кажуть, що варто поміняти поштову програму, бо з її дзюрами жоден атвивірус не справиться.

Порадьте щось.


Дійсно Оутлок експрес не є надійним поштовим клієнтом стосовно безпеки до комп'ютерних вірусів :( Я віддаю перевагу поштовій програмі The Bat! - її хоч і роблять молдавани, але працює вона коректно і захищеніша краще :)

Дмитро Тарасов - 12-6-2003 у 15:45

На чергові повідомлення про діри у Оутлуці вже не звертаю уваги. Занадто багато дір. Деякі поштові віруси та хробаки лише у ньому і "розмножуються". Тому і не використовую Оутлок.
Кілька слів про AVP.
Не раджу ставити AVP на WNT, W2000 сервер (файл-сервер). Сервер час від часу зависає, навіть при відключеному моніторингу.
Деякі версії Рута-Плай розпізнаються як троян - не пробуйте лікувати ці exe ;)

Ігор+ - 12-6-2003 у 18:21

Цитата:
Першим відправив користувач Роман Голощук
Дійсно Оутлок експрес не є надійним поштовим клієнтом стосовно безпеки до комп'ютерних вірусів :( Я віддаю перевагу поштовій програмі The Bat! - її хоч і роблять молдавани, але працює вона коректно і захищеніша краще :)


Я користуюся експресним оутлуком і скільки себе памятаю, в мене завжди було відключено preview. Якщо не знаєш того, хто тобі написав або просто підозрілий мейл, то дивишся в його source і стираєш якщо спам чи вірус.

The Bat робить Стефан Танурков, він зараз у Канаді і молдаванином ніколи не був, а швидше жителем Кишинева.

Рост - 20-6-2003 у 12:55

Після виходу 4-ї версії АВП, цього глюкавого монстра, перейшов на НортонАнтивірус, чим дуже задоволений.
Працює коректно, поновлення баз щоденні, і - БЕЗКОШТОВНИЙ!

Nazar - 20-6-2003 у 15:53

Детальніше будь-ласка, про глюкавого четвертого, бо хочемо купувати ліцензовані версії саме його...

Рост - 20-6-2003 у 16:44

Вони з нього зробили просто монстра.
Купа скриптів під Ворд не працює - воно його рубає, вважаючи вірусами. Не знаю, може його можна настроїти під потреби користувача, але я того не люблю. Коротше, насткільки був хороший 3.5, настільки поганий вийшов 4.
З NAV такого нема - працює коректно, вірусів не пропускає, хоч я постійно в інеті і вони не раз пребують вдертись :) Поновлення безпроблемне і регулярне. База вірусів не менша, ніж в Касперського.

Aндpiй - 20-6-2003 у 17:16

А де його (безплатного NAV) взяти і чи будуть поновлюватися бази?

Рост - 24-6-2003 у 11:26

Де в інеті взяти - не знаю. В мене є диск - Norton System Works 2003. На ньому Нортонівські утіліти, антивірус і монітор системи. Але я з того ставлю тільки НАВ. Безплатне користування протягом року.
Бази поновляються щоденно на їхньому сайті.

Якщо потрібно, можна в мене цей диск переписати.

Nazar - 24-6-2003 у 18:55

Я якраз займався своїми дипломними справами, коли наші купували ліц.версії Каспера, але відмінностей немає жодних, в мене стоїть ще неліцензійна, а у всіх стоять вже ті - працюють однаково, поновлення ті ж...

Горват Корнелія - 2-10-2008 у 23:38

Яка ситуація на даний час? Користуюся Каспером7, поки нічого. Але чи є що краще?

Дмитро Тарасов - 3-10-2008 у 08:32

Для персонального використання є непогана безкоштовна версія AVG Free

http://free.avg.com/homepage-appf8

Взагалі сегмент непоганих безкоштовних антивірусів сильно развинувся. Як під Linux так і під Windows

Онук Юрій - 3-10-2008 у 21:31

Корпоративно користуємося з 1998 року Norton Symantec AntiVirus для систем що працюють під управлінням Windows, та з переходом на OS Linux під *nix системами KlamAV. Проблем не було. Для вінди можу поділитися для *nix є вільно для завантаження.

Горват Корнелія - 8-11-2008 у 21:14

СТИКНУЛАСЯ З ПОНЯТТЯМ СПАМ-БОТУ, ТРОХИ ПОЧИТАЛА ПРО НЬОГО, але не зрозуміла, чи насправді такий він небезпечний, як кажуть. Отож, запитання: боятися чи ні і як захищатися?

Андрій Пелещишин - 8-11-2008 у 22:31

Захищатися треба від вірусів і іншого шкідливого ПЗ. Окрім інших дій, вони можуть організовувати розсилку спаму з вашого комп'ютера (спам-бот). Серед іншого - це призводить до виїдання трафіку на комп'ютері. Ну і шкода для всієї інтернетівської спільноти.
Таке використання інфікованих комп'ютерів на сьогодні є досить типовим.

Serg Selev - 14-2-2009 у 23:09

Користуюсь NOD32.

Nazar - 12-5-2009 у 16:36

У нас закінчилась ліцензія на Каспера, і вирішили не купувати "до кращих часів".
Системний заінсталював всім zillya.
Що скажете про цього антивіруса?
З плюсів україномовний інтерфейс, та й сама програма начебто українська, 482... і всяке таке, програма безкоштовна з новими щотригодини оновлюваними базами.
А мінусів поки не виявили, та все ж напевно не без них буде.
Сайт http://zillya.com/

Nazar - 13-5-2009 у 11:57

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Nazar
А мінусів поки не виявили, та все ж напевно не без них буде.

Під час повного сканування Zillya повиявляв деяких троянців, якими само-собою є певні файли з папки софту. Повиявляв і настійливо пропонує їх полікувати, або хоч закарантинити. На всі відмови він вперто повторює своє бачення кей-файлів, і не хоче погоджуватись на дію "ігнорувати". Каспер якось більш лояльніше до них відносився. На одному непотрібному кеї я таки вирішив протестувати антивір вказавши йому "полікувати", і лише тоді він розвів руками, і сказав, що того дідька легше видалити, аніж бавитись з ним.
Тобто не лікує і не розуміє відмов лікувати.
Далі будем бачити, що ще вилізе.

Тарас Гулка - 13-5-2009 у 20:45

Дома стоїть ліцензійний NOD 32 Business Edition (одна фірма cпрезентувала :) )
Так от останнім часом одне розчарування. Приносили кілька ноутів на чистку від вірусів. Avira, AVG, DrWeb бачать віруси. Нод - мовчить, як партизан і каже що все гуд.
Всіх вірусів, які він пропустив не пригадаю, але останню модифікацію Virut (заражає системні вайли, екзешники і т.д.) він просто ігнорує.

Все більше схиляюсь до Avira. Показує непогані результати + безкоштовна. Довгий час користувався AVG, але після після того як з'явилися проблеми із оновленнями - відмовився.

Катерина Слобода - 13-5-2009 у 21:42

В мене з NOD були самі проблеми. Половини вірусів він просто не бачив. Дійшло до того, що комп'ютер жив собі своїм життям :) - поставила AVG спочатку нормально було- а зараз... я точно знаю, що на флешці вірус - а він його не бачить.:(

Тарас Ільчишин - 13-5-2009 у 23:25

пару років користуюсь тільки симантеком корпоративним або сімантек ендпойн протекшин, ні на які антивіруси більше уваги не звертаю.

Sashko Nedoviziy - 14-5-2009 у 12:13

Ендпойт штука добра, але загальмує навіть літак..

Рост - 22-5-2009 у 10:07

Таки НОД гадость. Зніс, поставив Авіру, знайшла мені 11 вірусяків!

Катерина Слобода - 22-5-2009 у 14:49

Авіра дуже добре працює. Вирішила минулого тижня випробувати- задоволена страшенно!

Галина Лев - 23-5-2009 у 02:45

За Вашими, товариші, порадами завантажила Авіру, а тепер підкажіть як Нортона викинути, бо не хоче паскуда.

Степан Максимов - 3-6-2009 у 11:57

перепробував багато різного, зупинився на звязці програм avast free home edition + ad-aware блокувальник

юзаю таку звязку вже быльше року, проблем не було )

Тарас Гулка - 3-6-2009 у 19:40

Пробував Аваст. Сподобалась якість роботи, але не сподобалась ресурсоємність. Ну дуже вже багато він ресурсів забирає.

Стосовно Авіри. То всі хто її ставить майте на увазі, у версії з ядром 9.... є один глюк, який інколи проявляється. При настиканні на праву кнопку мишки для виклику контекстного меню, відповідне вікно (в якому викликаєте контекстне меню) зависає. Закрити можна тільки через диспечер задач.
Наразі відомо тільки один метод бородьби: зносимо авіру версії 9 і повертаємось до ядра 8...

Глюк проявляється не завжди, але я вже на нього натрапив.

Катерина Слобода - 3-6-2009 у 19:51

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Гулка
Глюк проявляється не завжди, але я вже на нього натрапив.

Мені вже також пощастило. Але то нічого страшного.:)

Тарас Гулка - 3-6-2009 у 22:00

Доречі з тим глюком можна боротися ще так: клацаєм правою кнопкою мишки на іконці авіри і відключаєм її. І тут же включаєм назад. І все - більше нічого не висне (звичайно до перезавантаження компа :) ).

Нову авіру я поставив десь на 10 ПК. Глюк був тільки на одному.

Галина Лев - 3-6-2009 у 22:05

То як викинути Нортона?

Андрій Полевський - 13-6-2009 у 17:49

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Галина Лев
То як викинути Нортона?

Деінсталювати звичайно;)

Галина Лев - 14-6-2009 у 19:44

А він каже, шо не хоче. Там навіть функції такої нема.

Ярема П. - 14-6-2009 у 23:20

А з Панелі налаштувань вінди? Є там така штуковина, Додати та видалити програмне забезпечення.

Галина Лев - 14-6-2009 у 23:29

Спасибі, мені саме Катерина Слобода підказала. Уже повикидала то всьо.

Катерина Слобода - 20-3-2010 у 20:15

Закачала собі нині Zillya!Антивірус - український антивірус. Задоволена страшенно!
На комп'ютері, на якому був Nod зразу виявило 11 вірусів і ще 87 після сканування всіх файлів...:o


Катерина Слобода - 20-3-2010 у 22:04

А на іншому комп'ютері перевірка показала 839 вірусів... підозрювала, що їх багато, але не думала, що аж стільки...

Андрій Пелещишин - 27-3-2010 у 14:33

Усе більше додатніх відгуків чую про безкоштовний Майкрософтівський антивірус Microsoft Security Essentials
http://www.microsoft.com/security_essentials/default.aspx

Сам не користався, але якщо в когось є якісь враження - діліться.

Соломія Федушко - 18-5-2010 у 21:32

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Усе більше додатніх відгуків чую про безкоштовний Майкрософтівський антивірус Microsoft Security Essentials
http://www.microsoft.com/security_essentials/default.aspx

Сам не користався, але якщо в когось є якісь враження - діліться.

Мої враження такі: або від мого компа віруси самі жахались, або він їх просто не бачив :)
Можливо, хтось підкаже якийсь нову файну антивірусну програмку?
Ось статейка по темі:
http://www.ruformator.ru/news/article06668/default.asp
Цитата:
Современные антивирусы оказались ненадежными
Ни один из современных антивирусов не обеспечивает надежной защиты компьютера от вредоносных программ, утверждают исследователи из Matousec.

Специалисты по компьютерной безопасности из компании Matousec представили способ обмануть практически любой современный антивирус, работающий под ОС семейства Windows, сообщает The Register.

Исследователи написали программу, которая способна заменять безвредный код на вредоносный. Замена кода происходит в тот момент, когда антивирус завершил проверку программы и убедился, что она не представляет вреда для компьютера.

Атака возможна в том случае, если антивирус использует SSDT — таблицу дескрипторов системных служб. Получить доступ к компьютеру злоумышленники смогут даже в том случае, если на нем запущена учетная запись с ограниченными правами.

Для пробных атак использовался компьютеры с ОС Windows XP Service Pack 3 и Windows Vista Service Pack 1. Исследователи утверждают, что уязвимы все версии Windows — в том числе и последняя Windows 7. Удалось обойти защиту антивирусных продуктов McAfee, Trend Micro, AVG, BitDefender.

Softpedia отмечает, что эта уязвимость известна уже несколько лет, но масштабных атак на ПК с ее использованием до сих пор не было зафиксировано.

Юрій Сєров - 18-5-2010 у 22:41

Майкрософтівський здається може працювати в парі з іншим антивірусом. То ж можна об'єднати їхні зусилля.

Андрій Шпачук - 19-5-2010 у 09:54

MSE використовую разом з Avira. Правда, майкрософтівський продукт декілька разів казав, що я став жертвою розповсюджувачів піратського софта :)

Юрій Ришковець - 19-5-2010 у 14:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Усе більше додатніх відгуків чую про безкоштовний Майкрософтівський антивірус Microsoft Security Essentials
http://www.microsoft.com/security_essentials/default.aspx

Досить нічого виглядає (тим паче, що свій і знає всі дірки ОС), але існує проблема при оновленні через проксі.

Соломія Федушко - 19-5-2010 у 18:19

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Ришковець
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Усе більше додатніх відгуків чую про безкоштовний Майкрософтівський антивірус Microsoft Security Essentials
http://www.microsoft.com/security_essentials/default.aspx

Досить нічого виглядає (тим паче, що свій і знає всі дірки ОС), але існує проблема при оновленні через проксі.

Ой, не всі дірки знає :) А інсталювала AVG - багатенько вірусів з підпілля повилазило...

Юрій Ришковець - 19-5-2010 у 18:59

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко
Ой, не всі дірки знає :) А інсталювала AVG - багатенько вірусів з підпілля повилазило...

А у нас на роботі навпаки!:o Треба дивитись по ситуації та по заражених файлах, бо на словах згоди не дійдемо точно.;)

Катерина Слобода - 19-5-2010 у 19:16

Не знаю, недавно довелося переставити собі два віндовси, бо одночасно полетіли, то почистила комп'ютери "під ключ" :) (з одного довелося видали все і з диска I і з J , D , H) на чисто поставила собі Касперського, тепер в мене в хаті вічний "вереск поросят" :) але чистить добре...і за день вже показало 4 спроби атак з інших комп'ютерів.

Соломія Федушко - 19-5-2010 у 19:19

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Ришковець
А у нас на роботі навпаки!:o Треба дивитись по ситуації та по заражених файлах, бо на словах згоди не дійдемо точно.;)

Та що там звіряти ;) В мене дома віруси і з вашої роботи, і з моєї. Виходить, що в мене на роботі вірусів більше, які дружать з Microsoft Security Essentials, ніж у вас.

Роман Голощук - 1-11-2010 у 10:51

Свіжий огляд безкоштовних антивірусів поданий тут: http://itc.ua/articles/obzor_besplatnyh_antivirusov_49500

Олександр Жовтюк - 1-3-2011 у 19:52

Я прихильник без платного програмного забезпечення. В якості захисту вдома стоять антивірус AVG і фаєрвол PC Tools, стоять вже близько 2 років, ніяких проблем, комп'ютер не гальмують, періодично перевіряю сканерами від DrWeb і Kaspersky все чисто, рекомендую! Плюс до цього не поганий захисник від USB шкідників Antirun v1.7.

Юрій Сєров - 1-3-2011 у 23:02

Погоджуся на рахунок AVG.
p.s. Чому б не вказувати сайти розробників, а якийсь сторонній сайт?

Олександр Жовтюк - 2-3-2011 у 12:17

Напевно з того, що я вказав три різні програми, і простіше напевно взяти їх з одного сайту, ніж нишпорити по трьох! А взагалі, непоганий сайт, де можна знайти багато чого цікавого!
PS подивіться на мій підпис)

Юрій Сєров - 2-3-2011 у 13:05

Так, але одного прекрасного дня цей сайт припинить своє існування і всі лінки стануть "битими", в той час як сайти розробників будуть існувати, поки існуватиме продукт.

Олександр Жовтюк - 2-3-2011 у 13:10

Сайт не припинить своє існування ) І на моєму досвіді, лінки з сайтів виробників змінюються дуже часто, а на цьому ресурсі, все перевіряється та оновлюється вчасно!
І напевно припиняємо флудити, тема не про це)

Олег Строганов - 9-8-2012 у 13:36

У неме NOD/ проблем нема

Тарас Гулка - 9-8-2012 у 16:02

Мав NOD ліцензійну бізнес версію. Принесли ноут з вірусами, я вже ті віруси руками знайшов (2 різних), AVG, DrWeb бачать їх, а Nod з останніми апдейтами - жодного не розпізнавав. Після цього дуже в ньому розчарувався.