Таки добряче нашкодили останніми днями Хробак Танатос та ще якийсь Троян, незапамятав його назву. Паралізували роботу добряче...
Порадьте щось, хто з досвіду знає що то добре, введіть в курс цін.
Та й запитання статистичне:
Якій AVP надаєте перевагу і чому саме їй?
Стосовно нових вірусів
Якість знаходження залежить від дати оновлення бази сигнатур та (не менш важливо) від регіону поширення вірусу. Не зменшуючи можливості поширення у
Інтернет, зазначу, що комп'ютерні віруси повзають по планеті свого рода плямами. Якщо до автора антивіруса "пляма" або епідемія не
доповзла, а до Вас доповзла - то Ви і повідомьте про новий вірус
. У цьому
контексті AVP має перевагу для України.
Якість лікування головним чином залежить від самого віруса. Якщо вірус знищує файл носій – то буде не “лінування” а “ампутація”.
Втрати інформації залежать не лише від антивіруса, а від уважності, знань користувача та бажання захиститись. Не відкривайте неперевірені файли у
пошті, а спочатку обов'язково запишіть на диск, перевірте розширення, адресу відправника, відкриваєте документ – відключіть макроси, встановлюйте
заплати до програм...
Стосовно старих вірусів
Досить поширені повторні та багаторазові епідемії старих вірусів. У пошуці популярні антивіруси (AVP, Norton, Web) суттєво не відрізняються. Нортон
буває на CD до мат.плат.
Стосовно “хробаків”
У боротьбі зі справжніми “хробаками” антивіруси мало чим допоможуть. Та і то у режимі моніторингу
Ціни від 0 до 50$, середні – 35-40 за ліцензію та 1 рік оновлення баз
Яку версію AVP обрати залежить від стилю роботи, локальний ПК / мережа/ платформа .... Якщо “не персональний персональний комп'ютер”, раджу
ставити монітор.
P.S.
Сам не пробував, але був/є український антивірус UNA
В нас на фірмі стоїть Sophos Anti Virus http://www.sophos.com). Регулярно собі стягує updat-u і працює на background-i. Не знаю, яка його ефективність порівняно з іншими антивірусами, але наразі ми задоволені - пару разів Sophos показав свою надійність.
Найкращим антивірусом є McAfee Virus Scan остання версія цього антивіруса має ще й брандмауер, так що може захищати від всіх видів атак, зайди в "Мелодію" і купи собі кракнуту версію, працює, як годинник.
В нас стояли різні програми.
Першим вмер Нортон, вірніше його вбив хробак, друга Мак Аффі, Каспер довго мучився, але так нічого і не зробив. Др.Веб останньою версією(також
кракнутою) повбивав всі файли, а потім лише почав питати чи варто їх рухати. Новий кракнутий Каспер веде себе пристойно, поновляється щодня, але
чомусь не фільтрує Оутлок експрес. Кажуть, що варто поміняти поштову програму, бо з її дзюрами жоден атвивірус не справиться.
Порадьте щось.
Я віддаю перевагу поштовій програмі The Bat! - її хоч і роблять молдавани, але працює вона коректно і захищеніша краще
На чергові повідомлення про діри у Оутлуці вже не звертаю уваги. Занадто багато дір. Деякі поштові віруси та хробаки лише у ньому і
"розмножуються". Тому і не використовую Оутлок.
Кілька слів про AVP.
Не раджу ставити AVP на WNT, W2000 сервер (файл-сервер). Сервер час від часу зависає, навіть при відключеному моніторингу.
Деякі версії Рута-Плай розпізнаються як троян - не пробуйте лікувати ці exe 
Після виходу 4-ї версії АВП, цього глюкавого монстра, перейшов на НортонАнтивірус, чим дуже задоволений.
Працює коректно, поновлення баз щоденні, і - БЕЗКОШТОВНИЙ!
Детальніше будь-ласка, про глюкавого четвертого, бо хочемо купувати ліцензовані версії саме його...
Вони з нього зробили просто монстра.
Купа скриптів під Ворд не працює - воно його рубає, вважаючи вірусами. Не знаю, може його можна настроїти під потреби користувача, але я того не
люблю. Коротше, насткільки був хороший 3.5, настільки поганий вийшов 4.
З NAV такого нема - працює коректно, вірусів не пропускає, хоч я постійно в інеті і вони не раз пребують вдертись
Поновлення безпроблемне і регулярне. База вірусів не менша, ніж в Касперського.
А де його (безплатного NAV) взяти і чи будуть поновлюватися бази?
Де в інеті взяти - не знаю. В мене є диск - Norton System Works 2003. На ньому Нортонівські утіліти, антивірус і монітор системи. Але я з того ставлю
тільки НАВ. Безплатне користування протягом року.
Бази поновляються щоденно на їхньому сайті.
Якщо потрібно, можна в мене цей диск переписати.
Я якраз займався своїми дипломними справами, коли наші купували ліц.версії Каспера, але відмінностей немає жодних, в мене стоїть ще неліцензійна, а у всіх стоять вже ті - працюють однаково, поновлення ті ж...
Яка ситуація на даний час? Користуюся Каспером7, поки нічого. Але чи є що краще?
Для персонального використання є непогана безкоштовна версія AVG Free
http://free.avg.com/homepage-appf8
Взагалі сегмент непоганих безкоштовних антивірусів сильно развинувся. Як під Linux так і під Windows
Корпоративно користуємося з 1998 року Norton Symantec AntiVirus для систем що працюють під управлінням Windows, та з переходом на OS Linux під *nix системами KlamAV. Проблем не було. Для вінди можу поділитися для *nix є вільно для завантаження.
СТИКНУЛАСЯ З ПОНЯТТЯМ СПАМ-БОТУ, ТРОХИ ПОЧИТАЛА ПРО НЬОГО, але не зрозуміла, чи насправді такий він небезпечний, як кажуть. Отож, запитання: боятися чи ні і як захищатися?
Захищатися треба від вірусів і іншого шкідливого ПЗ. Окрім інших дій, вони можуть організовувати розсилку спаму з вашого комп'ютера (спам-бот). Серед
іншого - це призводить до виїдання трафіку на комп'ютері. Ну і шкода для всієї інтернетівської спільноти.
Таке використання інфікованих комп'ютерів на сьогодні є досить типовим.