Форум Рідного Міста

Кінець 11 чемпіонату

Юрій Сєров - 16-6-2003 у 00:14

Динамо - чемпіон!
За тур до кінця чемпіонату Динамо практично забезпечило собі 1 місце. Воно може не взяти його лише за умови програшу Металісту в себе на полі і виграшу Шахтаря в Арсенала з перевагою в 9 м'ячів. Це з області фантастики.
Вилетів крім Металіста напевно вже Металург Запоріжжя. В нього така ж ситуація з збереженням у вищій лізі як в Шахтаря з чемпіонством.

Роман Голощук - 25-6-2003 у 10:09

Для Юри -
Закінчення 11 чемпіонату відбулось рік назад ;) А цього року у нас закінчився 12 чемпіонат.

Підсумки чемпіонату України

Роман Голощук - 25-6-2003 у 10:12

Ось і став надбанням історії дванадцятий чемпіонат України серед команд Вищої ліги. Чим же він запам'ятається вболівальникам, фахівцям та й самим футболістам?

Перш за все, поверненням на футбольний трон київського "Динамо". Причому цю подію динамівці доповнили ще й завоюванням Кубка України. Мабуть, три вирішальні матчі між "Динамо" й "Шахтарем" і стали родзинкою цієї першості. "Динамо" стало безперечним переможцем і другого кола чемпіонату, набравши 40 очок. Після першого кола вони були лише четвертими.

"Шахтар" цього сезону трохи відстав від "синьо-білих", але в трійці призерів дві (!) донецькі команди. Цей факт промовисто свідчить про увагу до футболу на Донеччині. Причому "металурги", за підсумками другого кола, стоять на рівні з "вуглекопами" (команди набрали по 32 очка і розділяють друге-третє місця). Доля ж третього місця вирішилася лише в останньому турі, після значної перемоги "Металурга" (3:0) над "Оболонню". В зоні єврокубків опинився й "Дніпро", який фінішував четвертим, по-хокейному обігравши "Волинь" (5:4).

Але справжнім відкриттям чемпіонату став одеський "Чорноморець". Ця команда завершила перше коло на шістнадцятому місці (8 очок), а друге -- на четвертому (!), набравши 26 очок. Недарма, мабуть, їх тренера Альтмана називають "Семен Хоттабич". Знає хлопака толк у цій грі! У підсумку ж одесити зайняли пристойне восьме місце. Помітний прогрес і у львівських "Карпат": команда піднялася з дванадцятого на сьоме місце.
Покидають лігу запорізький "Металург" та "Металіст" із Харкова.

Юрій ГОРАК
Джерело - [url= http://postup.brama.com/dinamic/i_pub/usual.php?what=11129] газета ”Поступ” [/url]

Тривають скандали у “Волині”

Роман Голощук - 25-6-2003 у 10:15

Уже ні для кого не є секретом, що лучани у другому колі інколи заробляли на матчах. У цьому зізнався президент клубу Василь Столяр, у якого ввірвався терпець після матчу останнього туру, в якому волиняни розіграли справжній спектакль: виграючи у дніпропетровського “Дніпра” 4:1, лучани просто зупинилися і програли – 4:5. Відразу після гри всі одноголосно визнали, що це вже перебір...

Сімох футболістів після поразки “Дніпру” виставили на трансфер. Серед них – і найдосвідченіший гравець вітчизняної вищої ліги 39-річний Олег Федюков. “Їх підозрюють у здачі гри, – заявив пан Столяр газеті “Сегодня”. – Нині триває з’ясування обставин. Якщо виявиться, що це правда, ми не співпрацюватимемо з цими гравцями. Чесно кажучи, навіть у хокеї не бачив такого, аби команда дозволяла опонентові так легко забивати, як це робила “Волинь” у грі з дніпропетровцями”. Президент клубу проте не відкидає повернення на посаду головного тренера Віталія Кварцяного, який незадовго до закінчення чемпіонату подав у відставку.