Форум Рідного Міста

Як Вам оновлений "Скрябін" без Шури та Ростіка?

Odarka - 17-6-2003 у 14:37

Вчора була на сольному концертів "Скрябів", відіграли вони добре, хоча звук був паршивий, зал гудів. Але Кузьма, молодець тримався добре...
Але щось воно - музика, мені нагадало Земфіру...поділось десь оригінальність Скрябів...вони мали свій стиль, а тепер якось оподібнилися до поп-рок-групи.
Що ви про це думаєте?

Nazar - 17-6-2003 у 15:11

Угу. Я вже ділись своїми враженнями в розділі про огляд альбомів українських виконавців, то що Скрябін став "двоакордним", та малооригігальним то однозначно.
Гарно порівняно з Земфірою:D
Троха новим для Скрябіна є стиль пісеньки про останній танець, чи щось таке.

СКРЯБІН - ренесанс рокапопсу в Україні

Юрій Карашівський - 30-6-2003 у 12:47

Ця суперечка, видно, не матиме краю. Непоганий матеріал написав про цю муз-одиниці Ведмідь - саркастично, влучно і відверто. Я не знаю поки що жодної людини, яка б захоплювалась "новим" Скрябіним. Схоже, йому доведеться "витягувати" за вуха 12-15-річних. Частина аудиторії йому буде забезпечена від Білички, частина - від МуміТроля. А загалом - не нам його слухати, не нам його судити... :cool:

Nazar - 30-6-2003 у 12:54

Оу!!!!
Вітаю Юра!
А я вже почав переживати Вашу відсутність, як таку, що Ви вже не редактор!
Радий Вас бачити на форумі, без Вас якось не так енергійно!
Може де були у відпустці?

%)

Юрій Карашівський - 30-6-2003 у 13:21

Та ні, не пропав, але щодо НЕ-редакторства - ти правий як ніколи. Я змінив роботу, тому до НБМ тепер фактично не маю жодного стосунку.
Не заходив, бо:
а) не було часу;
б) не було теми, яка б мене зацікавила. А тепер легенько провів ревізію і знайшов болюче питання :saint:

fish - 1-7-2003 у 08:22

Юрку, будь уважніший: автор матеріалу про оновлений Скрябін не Дмитро, а Отар Довженко, отой, що історію скрябів написав.

Червоний від сорому

Юрій Карашівський - 1-7-2003 у 15:00

Цитата:
Першим відправив користувач fish
Юрку, будь уважніший: автор матеріалу про оновлений Скрябін не Дмитро, а Отар Довженко, отой, що історію скрябів написав.


Вибач, відверто кажучи я не побачив там підпису, а тому був впевнений, що то Діма писав. Нехай не ображається, якщо раптом ЩОСЬ :D

Vedmid - 5-7-2003 у 15:15

Не ображаюся:) Редакція стопудово поділяє думку автора. Є іще одна опінія подібного роду в матеріалі про "Чайку" - шо там шо там вчуваються голоси скривдженого поспільства шукачів індепенденту. "Бога немає" - читаємо ми між написаних кров.ю рядків. Якою невигаданою правдою життя віє від цих оповідань!

ТА ЩО ТАМ БАЛАКАТИ?!!

Юрій Карашівський - 17-7-2003 у 16:58

СКРЯБІН БЕЗ РОСТИКА ТА ШУРИ НЕ СКРЯБІН, а швидше "СкрябіТроль" чи "СкрябТУ". Варіанти приймаються...

Все, чим займається зараз Кузьма - відхрещується від виборів (настриг капусти і йому вистачило) і оббріхує своїх колег по групі. Я ще жодного ефіру не бачив, в якому б чи Ростік чи Шура сказали ЩО ВОНИ з цього приводу думають, чому вони пішли і т.д.

Досі не розумію, як 30-35-річний телепень може бути наївним?!! Принаймі, сам Кузьменко каже, що "я не знав, у що мене втягують. То були мої друзі, дуже цікаві люди", "Озимі люди" були написані ще задовго до виборів..." і т.д. Патріот, який тішиться з того, що їхні кліпи, відзняті за російські гроші і в Росії крутять на російському МТV. Харизматичний лідер, який кричить, що дорікати йому може лише той (і давати оцінку), хто знає всі його пісні на пам'ять, абсолютно не враховуючі, що саме ЦІ лди вже давно зневірились в Озимому Провісникові Зелених Пінгвінів, другові Кучми і Таврійських ігор.

Ще одна цитата: "Я бачу, що на концерти приходять люди і їм подобається те, шо ми граємо. Вони купили диска, закайфували і прийшли!.." - каже Кузьменко в ефірі ТРК "Ера" в обличчя радіодіджею з АвтоФМ, який крім "Мовчати" не зміг назвати жодної пісні СКРЯБІНА, та й ту сказав неправильно, описавши "та пєсня с Білік, каторую ви спєлі...". Наскільки мені віддомо, останній тур "Натура" пройшов далеко не в повних залах, і навіть не в половинузаповнених. Про нього майже ніхто не писав і не пише. Де вихід з цієї брехні стоматолога?

Гриця - 17-7-2003 у 20:23

Я знаю всі його пісні напам*ять, я любила його і люблю, і він завжди буде для мене чимось посеред всього. А щодо його проектів Озимих там і ше якихось то він сам каже, шо шкодує, шо з тим зв*язався, шо Шура розівчився грати і не хоче нормально працювати(ви чули "потужню" музику Другої Ріки, куди направився Шура?),те що він присутній на всіх М1 яких тільки можна у всіх яких тільки можна програмах та інтерв*ю, - пробачайте братці, йому за 30, і в нього сім*я, за якісь гроші треба годувати, і як би там не було, сіває він ше явно не найгірше. Натхнення також з роками вмирає. І хто винен, Росія чи Кузьма, шо в Україні нема нормальної розкрутки і нема грошей на людський звук, шо треба їздити на записи до Лондона? (ні в якому разі я не докоряю Ненці), і послухайте для початку альбом "Птахи" який фактично їх вивів кудись і ту саму Натуру підряд і скажіть, де якісніші мелодії. і на кінець при всій моїй любові до них скажу, що від Мови риб до МОдної Країни це все було фактично 15 нот Шуриного синтезатора і ті самі слова про злих людей в кожній пісні. Хоча і "Казки" досі вводять мене у транс, і "Хробак" заставляє відкрити очі.

Істинні слова фаната, але...

Юрій Карашівський - 2-8-2003 у 11:56

...я не прихильник бесід з фанатами не тему їхніх об'єктів для мастурбації.

Кузьма самий визнає, що не є професійним співаком чи музикантом, чому ж він вимагає того від інших?

Та й не все те, що пишуть про Скрябін є словами Кузьми, і не все те, що каже Кузьма є правдою.
Швидше - це правда, вигідна правда, на один момент. Або напівправда. Завтра цей спонтанний чувак скаже тобі інше, що пояснює все те, що він казав до того і чому він казав до того щось не те, що каже зараз. Балакати він вміє. Баки забивати також. Бабки заробляти - ніби теж навчився.

Все решту - вода. Зараз Кузьма самий називає те, що було "Скрябіним" лише брендом. Тим самим він ніби спростовує свої слова, що "без Шури і Ростіка "Скрябін" неможливий. То як триголовий Змій-Горинович, в якого при відтинанні голів відтинається й тіло". Тепер Кузьменко каже, що вклав найбільше в "Скрябін", а тому при розпаді групи залишив за собою право на "бренд". І чим цікаво, відрізняються клавіші в "Скрябіна" тепер від того, що було???

На мій погляд, якби він був Чесним, то спокійно відмовився від того "бренду". І стоврив би проект "Кузьма". Абощо. А так - БРЕХНЯ. Все брехня. Не сотворіть собі кумира-ідола - він вас обдурить і не скаже.

Наталка - 2-8-2003 у 16:25

Цитата:
Першим відправив користувач Юрій Карашівський
...я не прихильник бесід з фанатами не тему їхніх об'єктів для мастурбації.


Я розумію, що на Форумі усі дорослі люди і навіть дещо боюся здатися наполоханою старою дівою, але чи не надто різко і брутально? Почуття інших людей все-таки слід хоча б поважати.

Injust - 2-8-2003 у 18:18

Десь тиждень тому слухав в етерi Радiо Незалежнiсть розмову з Кузьмою.Той ,як завше, вихвалявся тим,що на телебачення потрапив через те,що "в столицi не так багато людей,якi б могли в 7-iй ранку зв'язати кiлька речень українською" та про те,що його "харить вiд ТБ".
А ще мав смiливiсть нагнати на Шуру та Ростiка,додавши,що вони "спиняли його особистi амбiцiї у гуртi".Також Кузьма заявив,що не став би продюсувати навiть власної доньки,бо може просувати та плекати лише свої власнi твори.
Коментувати це не буду.Скажу лише,що чудовий колись гурт як на мене,впав рiвнем пiсля виходу "Mодної країни".Щодо "Hатури", то критики як раз таки про цей альбом схвально вiдгукалися.Я чув лише пару пiсень,хоча маю вдома цей диск.Ще не було часу прослухати.

Гриця - 3-8-2003 у 11:48

Юрій Карашівський. Хто тобі сказав, що він об*єкт мастурбації? Поважання чиєїсь творчості з невідомих і недосяжних тобі причин є мастурбацією? Я не фанатка і ніколи нею не буду, побережи слова для інших і постарайся не виражатись. В кожного своя правда, про шо ми сперечаємось???

fish - 4-8-2003 у 10:23

справді, Юрку, не той-во трошки...

Чому ви так боїтеся слів?

Юрій Карашівський - 4-8-2003 у 13:13

Мастурбація. Це ж звичайний енциклопедичний і словниковий термін. Радянські збірки слів його оминали, але УРЕ дає йому чітке і абсолютно не лайливе визначення. Але в кожного свої асоціації з ним...

Чому я повинен поважати почуття людей, яких не знаю? Чому я повинен лише з однієї "поваги" навіть не до ЛЮДЕЙ, а лише до їхніх почуттів, писати щось собі самому не властиве? Ви забули тему топіка і основне правило свободи особистості - на право вільно висловлюватися.

Ще раз повторю - не маю до тих людей, чиї почуття я тут зачепив, жодного стосунку - чи моє ставлення до фанатизму і творчості Кузьми комусь стає поперек горлянки? То їх особиста справа. І щось я не бачу хлопців, які б за нього вступалися...
Мені "Натура" не сподобалась. І не подобається те, що говорить Кузьма і те, як він викручує руки фактам. В одному він правий і в цому я йому співчуваю - пояснити все і всім неможливо. Відповідно - позитивне ставлення до нього зберегли ті, хто навіть після розпаду Скрябіна вірять в існування цього бренду. Я до них не належу. І до тих, хто має негативне ставлення до Скрябіна я себе теж не записую.

Кузьма - колоритна персона, цікавий співрозмовник. Але те, що стосується творчості - нехай про неї судять кожен так, як вважає за потрібне, як йому дозволяє сенсорна спроможність. На енергетичному рівні (в концертному виконанні) гурт фактично не змінився, крім того, що тепер виглядає як повноцінна рок-команда (щоправда, не всі грають достатньо чітко і злагоджено, але то хай собі Кузьма визначає, кого він наступним пошле після Шури). Все решту ним робиться виключно на обслугу поп-індустрії. А з цього моменту творчість обривається. Нічого поганого в цьому не бачу. А для себе - і нічого доброго. Скрябін не зможе повторити подвиг МуміТроля. Для цього йому треба вийти на інший рівень. Можливо, зараз він до цього йде. А можливо - то лише тупцювання на місці: групи немає, а є лише "міністр без портфеля". І навіть без міністерства. Кузьма тобто. Новий "уряд" він скалатав, але про політику дбати вирішив по-совітськи - оббріхуючи "звільнених" колег та вигороджуючи себе. Тим більше, він заявляє, що критику не сприймає. Бо вона "неконструктивна". Цікаво, хто може КОНСТРУКТИВНО покритикувати Скрябіна? Дядя з консерваторії? Мишко Поплавський? Чи Роберт Плант, який зараз в Україну приїде? А все решту - неконструктивно, правда ж? Все решту до дупи... Але, як кажуть особливо обізнані з його характером, "така він людина"...

Сперечатися можна до посиніння. Але кожен повинен відстоювати свою позицію до кінця. Цим я й займаюся.

2 Гриця:
Ти права як ніколи. Фанатизм - це мастурбація. І для того, щоб дати таке визначення, не потрібно чекати "щоб хтось сказав". Достатньо подумати самому... І якщо ти національно свідома, то не можеш стояти осторонь політики, якою, відчасти, і є музика. І не варто скидати з рахунку, що Скрябін обслуговував тур "Кучма'99", а значить в тому, що цей вареник при владі зараз, є величенький вклад Скрябіна. Подумай над цим. Всі тези на кштал "йому треба було щось їсти", "якось же треба гроші заробляти" - це лише виправдання. Отаке.

Гриця - 4-8-2003 у 14:28

З рахуну того ніхто не скидає, просто кожен дивиться на ситуацію по-соєму в залежності від характеру чи там інтересів. Я Кузьму знаю трохи більше ніж пересічний громадян і маю свої висновки. тому більше я говорити не маю, я своє сказала і твоє теж зрозуміла. Все решта буде даремне. я не збираюся синіти від сперечання, бо це лише дискусія, і відстоювати позицію нема чого, тре лише бути їй віданою.

Геніально!!!

Юрій Карашівський - 4-8-2003 у 14:33

Дякую, Гриця, за розумні думки. Є з ким край боронити!!! ;)

Гриця - 4-8-2003 у 14:35

;)

Східняк - 5-8-2003 у 17:56

Сподобався фрагмент з чат-інтерв"ю, дуже характеризує Кузьму.
http://www.m1stereo.tv/brief/archive/kuzma.andrew.html
Дзвінка: Три людини, яким би хотілося дати в пику прямо зараз?
Кузьма: Бен Ладен, Хусейн, Іво Бобул

------
Я мабуть відповів би Путін, Буш та Ян Табачник (хоча і Дмитра Табачника теж можна включити першим запасним)

Наталка - 5-8-2003 у 21:35

Цитата:
Першим відправив користувач Східняк
Сподобався фрагмент з чат-інтерв"ю, дуже характеризує Кузьму.
http://www.m1stereo.tv/brief/archive/kuzma.andrew.html
Дзвінка: Три людини, яким би хотілося дати в пику прямо зараз?
Кузьма: Бен Ладен, Хусейн, Іво Бобул

------
Я мабуть відповів би Путін, Буш та Ян Табачник (хоча і Дмитра Табачника теж можна включити першим запасним)

А я би Кучму на перше місце поставила. А на друге і третє - то запасних не вистачить! :o Не можу визначитись - стільки гідних кандидатур! :mad: Тіко знаю, що Медведчуркісів би приткнула кудись... мабуть, дійсно без черги.

pit - 6-8-2003 у 09:44

Перші чотири треки з нового альбома Кузьми подобаються. Все інше - ні! Тільки хто його тепер показуватиме? З М1 його і його кліпи поперли, з ОТВ він ворог, бо там музичний продюсер Бригинець з яким він по...рався ще раніше?

Гриця - 6-8-2003 у 10:18

Його не поперли, він сам пішов. йому ні тепло ні холодно за це.

pit - 6-8-2003 у 10:29

Тільки, як тільки він пішов, з канала зникли усі його кліпи. Випадковість? Чи думаєте Кульма признається, що його поперли? Скажіма так, створили умови, що він сам пішов!

Гриця - 6-8-2003 у 11:03

а чого ж поперли, що він міг наробити?

fish - 6-8-2003 у 11:44

може він сам їх і ставив? :)

pit - 6-8-2003 у 11:45

Можливо, але у всіх випадках маємо те, що маємо!

Олексій Мачехін - 6-8-2003 у 16:34

То Юрій

"Чому я повинен поважати почуття людей, яких не знаю".

Та тут все дуже просто. Винен тому, що той моцний хлоп якому сьогодні дівчина відмовила або ж взагалі послала, замість того, аби намилити тобі мармизу, коли ти йому наступиш на ногу або зачепиш сумкою, та отримати від того щире своє задоволення, почекає вибачень - а раптом ти і дійсно ненавмисне?

Винен тому, що коли твоєму сусідові для дитини потрібна буде нирка, то він тебе не заб'є - розумітиме що ти теж людина і маєш свій внутрішній світ, свою думку, свій світогляд, своє право на повагу, право на існування.

Це називається правила існування у спільноті. Хто їх переступає - переступає спільноту і протиставляє себе їй. Починається цей шлях із зневаги до ближнього. В кращому випадку він веде за грати.

Східняк - 6-8-2003 у 18:54

Але ж на М1 працює ще й "Андрон" Підлужний, чи він у "Скрябіні" на "півставки"?

Юрій Карашівський - 7-8-2003 у 10:07

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Винен... Винен... за грати.


Прокурор? Слідчий? Чи просто "експерт з людських стосунків"? Як твоя професія називається?

Запам'ятай, чоловіче, я НІКОМУ НІЧОГО НЕ ВИНЕН на цім світі. А якщо й був колись, чи забув випадково - то вже мої гріхи, не тобі їх рахувати.

Тебе в'їла моя відповідь в розділі "Культура", так ти ще й сюди пришився... Повторю для тебе ще раз: я НЕ ПОВАЖАЮ фанатизм, затятість, гордість, сліпе наслідування-мавпування. Люди - це лише носії ідей. Вони змінюють свої переконання як шкарпетки, викидаючи на смітник старі та пірвані і вдягаючи на голови новіші.

Нажаль, тема "Як Вам оновлений "Скрябін" без Шури та Ростіка?" не передбачає обговорення суспільства в людині і людини в суспільстві. Шанвний Олексій, може ти по-темі щось скажеш, га?

Олексій Мачехін - 7-8-2003 у 10:31

Я - прокурор? Та Ви що? Ні, звісно.
Щодо Скрябіна - я їх у новому складі не бачив і не чув. Зайшов на цю тему лишень коли люди почали "мліти" від Ваших висловів.

"Люди - це лише носії ідей. Вони змінюють свої переконання як шкарпетки, викидаючи на смітник старі та пірвані і вдягаючи на голови новіші."

Правильно. І Ви - не виключення. Тому я лишень стверджую що людина яка не повіжає інших - їх звички, стиль життя, не надає їм право на вади, помилки - не заслуговує на повагу до себе.

Не Винен? Так ніхто нікому нічого не винен.. на певному рівні абстракції. А от чи винен буде Вас рятувати лікар швидкої коли якийсь гоп в широких штанях наспівуючи Гуцул Каліпсо проломить Вам (не приведи, звісно, господи) арматурою голову? Він же теж ніби нікому нічого невинен.

Немає межі ніж "неповажаю фанатів" та "неповажаю нікого" - всі і кожний є фанатом хоч чогось. І мені здається що тут з"явилася людина що є фанатом самого себе із усіма звідси наслідками - мастурбацією, тощо.

Андрій Пелещишин - 7-8-2003 у 10:38

Усе! Дискусію закрито!

Всім дякую за цінні та цікаві думки!