Форум Рідного Міста

CROWDED HOUSE: бути продовженню мрії?

Яндрух - 18-6-2003 у 10:45

SIXPENCE NONE THE RICHER - "DON'T DREAM IT'S OVER"
Група Sixpence None The Richer, яка раніше була знайома слухачам FM-ок за такими муз. творами як "Kiss Me" та "Breath Your Name", нещодавно записала нову пісню. І це кавер на безсмертне творіння новозеландської команди Crowded House під назвою "Don't Dream It's Over"! Ви напевне з ним знайомі, тому що нема такої людини, яка його не чула! Нагадаю, ця пісня 86-го року. Нею група Crowded House завоювала собі всесвітню славу. У гіт-парадах Америки і багатьох європейських країнах вона трималась більше року! Її успіх австралійці довго не могли перевершити. Для порівняння. "Don't Dream It's Over" для них те ж саме, що "Creep" для Radiohead. Зпродюсував новий сингл Роб Кавалло, який працював з GOO GOO DOLLS.
Переспівати "класику" учасники Sixpence None The Richer вирішили не випадково. Всі до одного подавно є відданими прихильниками Crowded House та й спогадів з цією піснею пов'язано немало. Перші побачення і так далі! Вокалістка „шестипенсовиків”, красуня Лі Неш (Leigh Nash), каже, що особисто продемонструвала версію своєї групи фронтмену Crowded House, Нілу Фінну (Neil Finn). Каже, йому вона дуже сподобалась, і що дуже задоволений ІНІЦІАТИВОЮ Sixpence None The Richer. Взагалі, Лі вважає, що вони зробили шляхетну справу: повернули зацікавленість не тільки до пісні "Don't Dream It's Over", але і до, власне, групи Crowded House!

Отже, ласкаво прошу зазнайомитися - CROWDED HOUSE.

http://www.etext.org/Mailing.Lists/house/
http://www.amws.com.au/c/crowded-house/


Група утворена у 1985 році у Австралії/США.
Початковий склад: Нейл Фінн - вокал, гітара; Нік Сеймур - бас; Пол Гестер - ударні. Групу створили колишні учасники Split Enz - Фінн та Гестер.
У 1986 році вже у США до них приєднався Крейг Гупер - гітара.

Гітарист-вокаліст Нейл Фінн у 1977-1985 рр. грав у складі доволі відомої новозеландської групи SPLIT ENZ, після розпаду якої вирішив був продовжити свою кар'єру. Він запросив басиста Сеймура і перкусиста Гестера, й під назвою THE MULLANES музиканти почали виступати у Мельбурні та його околицях. Однак Нейлу вдалося швидко укласти контракт з американською фірмою "Capitol Records", група перебазувалась до Лос-Анджелеса і перейменувала у CROWDED HOUSE („Переповнений дім” або у вільному – „хата повна людей” – на початку житлові умови були далекими від ідеальних). У 1986 році вийшов дебютний альбом, який порадував усіх прихильників „бітлівського” напрямку у „новій хвилі” (new wave): група виконувала прості, але уразливі пісні, що запам’ятовувалися, і які чимось нагадували 10СС і Джона Ленона. 25 квітня 1987 року „візитна картка” CROWDED HOUSE, балада “Don’t Dream It’s Over” („облиш свої мрії - усе втрачено”), посіла у США 2-гу сходинку, а в Англії стала 27-ою. Ще один сингл з альбому “Something So Strong” („щось таке сильне”) піднялась у США до 7-ої сходинки.
У квітні 1989 р. група підготувала спільний проект з Роджером МакГвіном: CROWDED HOUSE записали три класичні пісні THE BYRDS з вокалом Роджера й випустили їх на ЕР-компакт-диску під назвою BYRDHOUSE. Наступного року музиканти тимчасово розійшлися. На початку 90-их групі вдалося зміцнити свої позиції у Великій Бритагії: альбом “Together Alone” (1993) посів там 4-те місце. CROWDED HOUSE багато виступали і записувались, і другий розпад цієї видатної команди 4 червня 1996 р. виявився для всіх цілковитою не сподіванкою. Тим не менше, 23 травня 2000 р. CROWDED HOUSE воз’єдналися у складі тріо та випустили вдалий альбом “Afterglow”.
Неможна сказати, що CROWDED HOUSE привнесли у світ рок- та поп-музики щось новаторське, однак їх творчість стала, свого роду містком між мелодійною „новою хвилею” та бритпопом, тому логічно розглядати CROWDED HOUSE поряд з DURAN DURAN та THE SMITHS.

Зміни складу:
1991: + Тім Фінн (SPLIT ENZ) - вокал, гітара
1993: + Марк Гарт - клавішні
1994: + Пол Гестер + Пітер Джонс – ударні
2000: початковий склад.


Далі буде обов'язково!! Слідкуйте!

Яндрух - 18-6-2003 у 14:46

...продовження "CROWDED HOUSE: бути продовженню мрії?"



CROWDED HOUSE: дім, який збудував Нейл.

З чим або з ким у вас асоціюється далека Нова Зеландія? Хотілось би вірити, що з тихими вічнозеленими оазами, плинним життям небагаточисельного населення, алігаторами, кенгуру та віковими традиціями сироварів. А от у мене чомусь з групою CROWDED HOUSE. І я навіть знаю чому. Вже подавно я став жартома „обзивати” цю країну Фіннландією (так - саме з двома „н”) тільки за те, що ця земля дарувала життя знаменитим братам Фінн, талановитим музикантам, які прославили свою батьківщину не весь світ. Дарма, що вже ось як півтора року пів’світу шкодує про їх розпад. Значно важливіше, що до сих пір люблять, дбайливо зберігають у домашніх колекціях альбоми, котрі вони встигли випустити, а їхній передбачливий лейбл уже взявся за перевидання дисків групи. Не забувайте їх, тому що Тім та Нейл Фінн збираються дуже швидко нагадати про себе новими сольними альбомами.


Далі буде...

Чарівник з міста Гамельн - 18-6-2003 у 20:13

Яке дивне співпадіння... Як раз сьогодні знайомий приніс мені MP3-диск з групами Tears For Fears та... Crowded House(!) - жодної з цих груп я раніше не чув і навіть не здогадувався про їх існування.

Послухав... Точніше, спробував послухати :-) Попса як попса. Хоч і з Нової Зеландії.

В світі є тисячі груп з в тисячу разів кращою музикою. Впевнений, що навіть у Новій Зеландії.

На мою скромну думку, звичайно :-)


Love is God

Яндрух - 19-6-2003 у 08:48

...продовження "CROWDED HOUSE: бути продовженню мрії?"


SPLIT ENZ, Або передісторія

Як я вже сказав, Тім та Нейл Фінни народились й виросли у екзотичній плодючій Новій Зеландії. Тім Фінн (Tim Finn) народився 25 червня 1952 р., а через 6 років – 27 травня мама народила йому братика Нейла (Neil). Тіму додалось клопотів, але не надовго. Як тільки Нейл збільшився у вазі та зрості, брати вирішили були собі зазнати слави на ціле своє маленьке містечко Те Ауамуту. Скільки радості й у цей же час маленьких неприємностей спричинили ці два, що стихійно та дуже гучно репетирували, музики своїм батькам та двом сестричкам Керолайн та Джуді, а також усім сусідам! Один з них вперто відкривав рот, рахуючи власні ж октави; другий мріяв, що ось-ось стане класним піаністом. Загалом, родичі знали заздалегідь музичне сповнення долі Тіма та Нейла. І хлопці не підвели...

Першим, природньо, проявив ІНІЦІАТИВУ Фінн-старший. Одного разу, родина взнала, що він твердо вирішив шукати щастя на півночі (не лякайтесь, тривале пристосування до нових кліматичних умов йому не загрожувало, адже середня температура на о. Північний Нової Зеландії зрідка коли опускається нижче + 25 градусів). Фінн-молодший вважав рішення брата передчасним і не поспішав розставатися з щасливим дитинством під крилом у батьків.


Далі буде...

Яндрух - 19-6-2003 у 13:45

...продовження "CROWDED HOUSE: бути продовженню мрії?"


Тім переїхав жити до Окленду і невдовзі заснував свою першу групу SPLIT ENZ. Група стала флаґманом рокового руху 70-их у своїй країні, а Тім Фінн та Філ Джад (Phil Judd) підтримували високу репутацію команди чудовими піснями власного складання. Одним з найважливіших аспектів їхньої роботи було то, що вони ні на кого не були подібними. SPLIT ENZ грали т.зв. театралізований рок, носили екстраваґантні костюми, користувалися макіяжем та були рідкісною групою, яка мала в штаті власного дизайнера по костюмам (Ноеля Кромбі).

Усе почалося з малого. Вранці та вдень їх можна було бачити, виступаючи перед жовтодзьобиками у школах та коледжах, ввечері ж група зупинялася в якомусь шиночку, і останній через якусь мить перетворювався у концертну залу з типово малопитущим партером і галасливою, темпераментною на вирази, гальоркою. Потому була перемога - як то стається з маловідомими групами, у конкурсі молодих талантів. Затим „недорогий” контракт з місцевим "лейблом" і до 1975 року група записала вже три синґли.

Популярність зростала з кожним місяцем, й у цьому ж 1975 році музикантів запросили записуватись в Австралії. Пропозиція була прийнята і довгоочікуване втілення мрії нарешті записати перший альбом стало можливим на лейблі Mushroom Records. Отримавши запрошення від відомого музиканта і продюсера Філа Манзанери (Phil Manzanera), SPLIT ENZ вирушила підкоряти Британію. Філ до сих пір ще був під враженням роботи групи під час їхньої підтримки австралійського турне групи ROXY MUSIC й вирішив був просунути цю команду на європейський ринок. SPLIT ENZ отримали контракт з Chrisalis Records, і Манзанера особисто взявся за запис їх другого альбому, який, до того ж, містив переробки деяких ранніх пісень групи. Але, на жаль, музика австрало-новозеландців дійшла до Англії надто пізно (чи, навпаки - завчасно). Британців захлиснув панк, і, здавалось, крутіше цього нічого неможна було запропонувати. Не допомогли навіть промовтерські гастролі по США й Великій Британії. Групу попросту не помічали.



Далі буде...

Яндрух - 20-6-2003 у 12:04

...продовження "CROWDED HOUSE: бути продовженню мрії?"


Ображені SPLIT ENZ вирушили „куди очі бачать”, а якщо бути точним – то в Австралію. Лідеру гурта, Тіму Фінну, вже було би обміркувати-си над перспективами подальшого розвитку свого дітища. Панацея прийшла сама по собі. Після 5 років спільної роботи, Тіма полишив його найближчий соратник по групі Філ Джад разом з трьома з восьми діючих колег, і ось 1977 року на авансцену вийшов молодший брат Тіма – Нейл. Фінн-старший, на якому до цього був покладений чималий шмат роботи в колективі, й уявити собі не міг, що його тихий молодший брат, що ніколи до цього не покидав батьківський дім, у майбутньому покаже стільки моторності й стане справжнім лідером гурту.

Нейлу знадобилось два роки, щоб витягнути SPLIT ENZ із затяжної кризи збагнення власного становища, зате вже 1979 року про групу знов заговорили не тільки на батьківщині, але й по обидва боки Атлантики. Фінн-молодший виявився на диво талановитим і вдалим автором. Третій альбом групи “True Colours” пішов „на ура”, а написаний Нейлом чудовий сингл “I Got You” побував навіть на 12-ій сходинці у чартах Британії. З подальшими релізами команда наробила шуму в Штатах, однак у тій ж гостинній Британії їх підстерігали проблеми. Справа в тім, що найвідоміша у світі британська телерадіокомпанія “BBC’ відмовилась крутити синґл та відеоролик SPLIT ENZ "Six Months In A Leaky Boat”, пославшись на занадто провокаційну назву пісні, що межує з неповагою британських солдатів, які воювали на Фолклендських островах. Однак музиканти не образились на британців й сповна розуміли то, що не кожна правда буває приємною і її хочеться вислухати.

На початку 80-их років Тім Фінн, ймовірно, вражений таким різким прогресом свого брата, вирішив був, що йому вже час поступитися „лижнею” (з новозеландською поправкою це швидше шлях до водопою). Після запису чергового альбому “Conflicting Emotions”, який викликав суперечливі емоції ще більшим відступом від стилю SPLIT ENZ часів його володіння Тімом, 1985 року Дейл Фінн оголосив про наглу „смерть” SPLIT ENZ й разом із корінним сплітензівцем, перкусистом Полом Гестером (Paul Hester) та новим басистом Ніком Сеймуром (Nick Seymour), заснував „свою” групу THE MULLANES (назва походила від другого імені Нейла), пізніше пророчо перейменовану у CROWDED HOUSE.

З появою CROWDED HOUSE, SPLIT ENZ, в основному, стала згадуватися в музичних енциклопедіях, яко „стара група леґендарного Нейла Фінна”.




Далі буде...

Яндрух - 22-6-2003 у 12:33

...продовження "CROWDED HOUSE: бути продовженню мрії?"


Для початку, тріо дуже воліло укласти контракт з хорошим лейблом. Для цього вони вирішили пару разів відіграти новим складом на австралійському материці й залучили для цієї потреби сиднейського гітариста Крейґа Гупера (Craig Hooper) яко четвертого учасника. Однак Гупер не зміг порозумітися з рештою й пішов того ж 1985 року. А в цей час одна з копій їх першого демо з піснями “That’s What I Call Love” та “Walking On The Spot” вже лежала на столі боса американського лейбла Capitol Records. Групу запросили на прослуховування до Лос-Анджелеса, й невдовзі вона отримала на руки бажаний контракт. До цього часу вони все ще мали сумнівне невиразне ім’я THE MULLANES; було очевидно, що цій назві довго „жити не накажеш” й необхідно було поквапитись зі записом нового альбому, адже, як відомо, як ти шхуну назовеш, так вона і попливе. Й дійсно, одного прекрасного дня усім стало відомо, що віднині слід звертатися до австрало-новозеландських гостей не інакше, як CROWDED HOUSE. Таку назву вони тримали для свого деб’ютного диску, й до того ж вона повніше характеризувала робочу обстановку на їхній лос-анджелівській студії.

Деб’ютний однойменний альбом “Crowded House” з-під пера Нейла одразу ж попав у всеможливі чарти й, до честі групи, під врочисті фанфари виявився одним з найрідкісніших довгожителів. Вже пізніше з’ясується, що цей диск стане ледь чи не найвдалішим деб’ютним диском в історії рок-музики. Продюсером альбому виступив Мітчел Фрум (Mitchell Froom). Він же виконав більшість клавішних партій на ньому, однак й через це Нейл і Ко втратили постійного клавішкика, коли справа дійшла до першого турне. Але проблема розв’язалась послугою старого приятеля, колишнього сплітензівця Едді Райнера (Eddy Rainer). На сцені CROWDED HOUSE справляли приемне враження перш за все спонтанністю дій (не було надуманості шоу, порівняно з іншими), гумором і, звичайно ж, букетом незабутніх пісень.

“Don’t Dream It’s Over” („облиш свої мрії – усе втрачено”) – ці чарівні слова однойменного деб’ютного синґлу CROWDED HOUSE запали мені в душу, думаю, назавжди. Без сумніву, можна сказати, що це найулюбленіше для мене пісня й на даний час. Нейл записав її, коли посварився з люблячою дружиною, а я-то, наївний, завжди вважав її гімном останньої надії, піснею внутрішньої боротьби людини, що потрапила в халепу і ось-ось втратить останні сили, щоб пережити життєві потрясіння. Помилочка, виходить, але тоді чому стільки разів у моєму ще не надто довгому житті ця мужня мелодія й прекрасно лікувальна лірика рятували мою душу від стану пригнічення у, здавалось би, нестерпному стані нерозуміння?!

Як виявилось, синґл цей вподобався не тільки мені. В Америці, наприклад, 1987 року довгий час тримався 2-ої сходинки у гіт-параді. А нещодавно, світова громадськість дуже забажала побачити серед пісень, які мали би увійти до альбому пам’яті принцеси вельської Діани, саме цю пісню у виконанні Нейла Фінна.

Ми знов повертамось у кінець 80-их й вмикаємо нашу камеру якраз у той момент, коли CROWDED HOUSE записували свій другий альбом “Temple Of Low Men”. Цього разу основний студійний процес проходив у Мельбурні, за рідкісним вийнятком, коли група була змушена літати в Лос-Анджелес й робити там декілька овердабів. Даний альбом мікшував знаменитий майстер своєї справи Боб Кліермаунтін (Bob Clearmountain), щоб у фіналі набути більш чистого відкритого звучання, порівняно з деб’ютними піснями. Нове дітище „домовиків” вийшло в липні 1988 року і продавалось приблизно на тому ж рівні, як його попередник, однак було очевидно, що гучних хітів сього разу не буде. Альбом був дуже рівним. Подальший за його випуском гастрольний тур, виявив необхідність у заміні Едді Райнера, що покинув був гурт, новою людиною зі сторони. За клавіші встав Марк Гарт (Mark Hart).



Далі буде...

Яндрух - 22-6-2003 у 16:52

...кінець розповіді про "CROWDED HOUSE: бути продовженню мрії?"



FINN BROTHERS,
або Початок кінця

Тим часом Тім зустрівся з Нейлом, й уперше вони вирішили писати пісні разом. Всього декілька тижнів вони попрацювали у мельбурнській студії Тіма, і на самому початку 1990 року було оголошено, що 14 нових пісень більш вірогідно будуть за основу їх першого спільного альбома під вивіскою FINN BROTHERS.

Однак у Нейла раптово постали проблеми з комплектацією майбутнього альбому CROWDED HOUSE з огляду на те, що їхньому лейблові не дуже сподобалась якість пісень, які Нейл вже був написав й представив для затвердження (у Capitol Records завжди були свої погляди на репертуар груп, які записуються на ній, і вони здебільшого кожного разу йшли наперекір з ідеями Фінна). Можна було довго сперечатись щодо неспівпадіння смаків, але без кінця зволікати з випуском альбому, як видно, не входило у плани жодної зі сторін. Загалом, іншого нічого не залишалось, як змішати найліпші пісні, що були написані Нейлом для своєї групи, і найвдаліші треки, що планувались для випуску альбому братів Фінн, прийняти до групи Тіма Фінна, що й було зроблено. Й по декількох публічних виступів 1990 року, найгучнішим з яких став концерт на “MTV Unplugged”, у 1991 році з’явився третій за рахунком альбом CROWDED HOUSE - “Woodface”.

Цей альбом знов „надав” групі довідку про кредитоспроможність, особливо, у Європі, де два їх синґли “Fall At Your Feat” (1991) і “Weather With You” (1992) потрапили, відповідно, у двадцятку й десятку бестселерів року. Ці та инші, на мій погляд, найвдаліші пісні з альбому були написані Нейлом Фінном. Після такого успіху Capitol Records саме в час було вибачитись за своою нещодавню поведінку!

Однак позиції Тіма в команді були явно якимись невизначеними, й він дійсно довго не затримався тут, знов був увіткнувся в сольну кар’єру ще під час європейського турне групи в листопаді 1991 року. Марк Гарт знову став гастролювати разом з командою і невдовзі став повноправним членом CROWDED HOUSE. До речі, його старання найповніше проявились на наступному альбомі групи.

“Togethr Alone” став першим альбомом CROWDED HOUSE, який вони записували у рідній Новій Зеландії, а не у Лос-Анджелесі, й цього разу вони також відмовились від продюсерських послуг Мітчела Фрума. Нейл Фінн дуже бажав змінити музичний напрямок групи, й тому запросив попрацювати разом британського продюсера, відомого бас-гітариста Youth з групи KILLING JOKE. В результаті було досягнуто більш „екзотичніше” для групи звучання, однак випущені синґли “Distant Sun” та “Nails In My Feet” не спромоглися піднятися на рівень незабутніх “Weather With You” та “Don’t Dream It’s Over”, хоча і базувались, головно, на класичних канонах побудови лірики Нейла Фінна. Уперше за свою кар’єру CROWDED HOUSE записали 100 %-во некомерційний албьом і, недивлячись не деяке непорузоміння з боку фанів, отримали захоплені рецензії від критиків. Окрім традиційно сильних текстів, було відзначено, що альбом володіє колосальним емоційним впливом і є тепер продуктом колективної творчості під чутливим керівництвом Нейла. Вплив Youth на стиль групи виявився не настільки помітним, як можна було припустити. Новий альбом CROWDED HOUSE зобов’язаний йому хіба що більш концептуальним „бекґраундом”, який освіжає звучання стилізованих гітар команди.

Цей альбом група розкручувала довго, провівши на ногах від осені 1993-го й до літа 1994 року. Під час світових гастролей усе більш ставало очевидно, що Пол Гестер втомився і збириється покинути CROWDED HOUSE. Спочатку він ігнорував теле- та радіоаудієнції за участю групи, а 14 квітня 1994 року за пару годин до концерту в Атланті заявив про свій вихід. Американські і канадські концерти CROWDED HOUSE, які ще зосталися, догравали з іншими перкусистами. Але вже на британську частину гастролей та участь на європейських фестивалях Гестеру знайшли повноцінну заміну в особі мельбурнського перкусиста Пітера Джонса (Peter Johnes). На диво, шоу пройшли дуже успішно.

Кінець 1994-го й увесь 1995 рік група зберігала мовчанку, а брати Фінн писали нові пісні для свого альбому, котрий нескінченно відкладався. На жаль, Тім вже був витратив на свій сольник “Before & After” (1992) цих пару пісень, які мали б піти до їх спільного альбому. Тому довелось піднатужитись, щоб скласти достатню кількість нового матеріалу в термін між четвертим і п’ятим альбомами CROWDED HOUSE. А, взагалі, Тім до сего часу встигнув був випустити чотири сольних альбоми: “Escapade” (1983), “Big Canoe” (1985), “Tim Finn” (1989), “Before & After” (1993), однак не мав такого комерційного успіху як SPLIT ENZ і CROWDED HOUSE.

Альбом “Finn Brothers” брати почали писати й мікшувати у багатій на екзотику Полінезії. По шести тижнях відносного відпочинку їм довелось знов повернутись до рідної студії, але все-таки приховати ритм розслабухи їм не вдалось, й пісні вийшли незвикло ліричними. Не позбавлений, правда, повторювань вже пройденого, альбом все-таки більше схиляє до думки, що вони, накінець, вирвались на волю, відчули плече ідейног однодумця, на якого без жодного сумніву можна покластися. І що вражає: практично, на усіх інструментах вони грали самі, звичайно, самі писали тексти й музику, і лише наявність стороннього продюсера Чеда Блейка (Tchad Blake) зробила цю роботу незацикленою на родинних темах, як та присвята батькам, рідній землі, високим горам і живописним краєвидам.



Don’t Dream It’s Over,
або Поховані живцем

http://www.amws.com.au/c/crowded-house/lyrics/ch/dont-dream-its-ove...


Після виходу 1994 року альбому найліпших гітів SPLIT ENZ у кінці 1995 року CROWDED HOUSE, включаючи Пітера Джонса, знов зібрались у своїй оклендській студії, сповнені наснаги розпочати роботу над своїм п’ятим альбомом. Однак, як виявилось, цим альбомом покликана була стати компіляція їх найліпших гітів. Збірник “Reccrring Dream – The Very Best Of Crowded House” з’явився у продажу в червні 1996 року, а декількома днями пізніше обмеженим тиражом вийшов подвійник, на другому диску якого опинились вибрані концертні треки цієї чудової групи, чиї „живі” виступи мало коли поступались студійним варіантам. Шістнадцять композицій, три з яких були новими, подали слухачеві їх улюбленців у всій красі, а цей збірник надав сторонньому меломану чудову можливість всеохоплююче зазанайомитись з творчістю невідомої групи. Цей альбом визначний ще й тим, що для його запису до групи повернулись перкусист Пол Гестер й продюсер Мітчел Фрум.

Першим і єдиним синґлом з альбому став трек “Instinct”. Він примітний тим, що Нейл вклав у його лірику прихований зміст, маючи на увазі, що інстинкти підказують йому: CROWDED HOUSE довго не проживе. А й справді, відразу ж після першого концерту, влаштованого групою, головно, для членів їх англійського фан-клубу, Нейл заявив, що має намір розпустити групу по завершенні їх останнього світового турне. Спершу він планував, що зробить надбанням громадськості цю сумну звістку на самому концерті, но попросу не зміг так поступити, не захотів зіпсувати свято. А по шістнадцяти днях після виходу альбому, у пресі з’явився прес-реліз, написаний ним власноруч. Хоча усім і подавно було відомо: CROWDED HOUSE – це Нейл Фінн й ніхто не міг собі уявити, що Нейлу заманеться „поховати” своє дітище. У своєму зверненні Фінн дякував своїм колегам за ті світлі роки, які вони провели разом, однак зконцентрував увагу на тому, що CROWDED HOUSE стали повторятися й він вирішив раз і назавжди розпустити групу, давши всім її учасникам можливість віднайти власні шляхи до вдосконалення.

Прецінь група все-таки завершила турне, попрощавшись зі своїми прихильниками фінальним концертом в Канаді, але їх вірні австралійські фани знали, що CROWDED HOUSE завершить свою кар’єру саме на батьківщині. І ось 24 листопада 1996 року у Сиднею відбувся той пам’ятний концерт, що дістав назву “Farewell To The World”, де CROWDED HOUSE прощалися із заповненим по вінця стодвадцятитисячним Оперним театром (crowded theatre).

Минулого року, Тім Фінн написав музику для декількох австралійських серіалів та телевізійних шоу. На жаль, поки що точно не визначена дата релізу його нового сольного альбому. Пол Гестер та його група THE LARGEST LIVING THINGS нещодавно випустила перший міні-альбом з п’яти пісень й збираються записати повноцінний диск. Нік Сеймур допомагає своєму братові Марку записати його перший сольник й одночасно працює з перспективною мельбурнською командою DEADSTAR. Марк Гарт їздив з SUPERTRAMP у їх минулорічне турне і брав участь у записі їх останнього альбому.

Ну а Нейл Фінн у 1998 році таки задовільнив прихильників та критику стовідсотково некомерційним альбомом, продюсером якого виступив той ж Чед Блек. У даний час, як пише преса, Нейл вільний як птах, щасливий присвятити більшу частину свого часу родині й, безсумніву, має пречудову перспективу досягнути нових перемог.

P.S. Я цілком би міг назвати цю статтю „Дім, який зруйнував Нейл”, однак кому тоді були би цікаві грубий початок і сумний кінець, адже, що не кажи – він мав на це повне право!
http://www.amws.com.au/c/crowded-house/pics/ch-500.jpg



Джерело – Інтернет. Мова велась від першої особи невідомого автора.




Don't Dream It's Over (Neil Finn)
LYRICS

There is freedom within, there is freedom without
Try to catch the deluge in a paper cup
There's a battle ahead, many battles are lost
But you'll never see the end of the road
While you're traveling with me

Hey now, hey now
Don't dream it's over
Hey now, hey now
When the world comes in
They come, they come
To build a wall between us
We know they won't win

Now I'm towing my car, there's a hole in the roof
My possessions are causing me suspicion but there's no proof
In the paper today tales of war and of waste
But you turn right over to the T.V. page

Now I'm walking again to the beat of a drum
And I'm counting the steps to the door of your heart
Only shadows ahead barely clearing the roof
Get to know the feeling of liberation and relief

Hey now, hey now
Don't dream it's over
Hey now, hey now
When the world comes in
They come, they come
To build a wall between us
Don't ever let them win


From the album Crowded House
Single release date: December 1986
Listen to song sample
Chords & Tab for this song


ABOUT "DON'T DREAM IT'S OVER":

Crowded House's biggest hit in America, it peaked at No. 2 on the Billboard singles chart.

Lyrics Copyright © 1986 Roundhead Music (BMI).




Облиш свої мрії - все втрачено

Вільний - коли Ти є, вільний - коли Тебе нема
Спробуй зібрати воду Потопу в паперовий стакан.
Попереду - битва, чимало битв програно,
Однак Ти ніколи не побачиш кінця краю,
Коли Ти подорожуєш зі мною.

Агов, негайно, агов, негайно
Облиш свої мрії, бо все втрачено..
Агов, негайно, агов, негайно -
Поки світ не увійшов в нас.
Вони прибувають, вони прибувають,
Щоб звести між нами стіну.
Ми знаєм – їм не перемогти.

Зараз я тягну своє авто, в даху - діра.
Моя одержимість викликає в мене підозри, однак немаю жодного доказу.
У ґазетах сьогодні - казки про війну і втрати на ній,
Але ти перемкни телевізор на іншу програму.

Тепер я знов йду на заклик барабана
І рахую кроки до дверей Твого серця
Лиш тіні попереду ледь ковзають по голові.
Пізнай відчуття визволення й полегшення.

Агов, негайно, агов, негайно
Облиш свої мрії, бо все втрачено.
Агов, негайно, агов, негайно -
Поки світ не увійшов в нас.
Вони прибувають, вони прибувають,
Щоб звести між нами стіну.
Не дай їм ні в якому разі перемогти.





P.P.S. Переклад з мов оригіналів та редагування здійснено вашим покірним слугою. За довідками звертатись на Санкрафт_42 (той, що Готмейлі) або ж на 290356537: постукавши тричі – питати Яндруха, пароль – без пароля!




Оце й усе, хлопці й дівчата!
Усім привіт!!!!