Форум Рідного Міста

Вибори Президента - що коли і скільки?

Олександр Ганущин - 18-6-2003 у 15:29

Тут на Форумі пролунала і була почута думка про Президентські вибори.
Отже до питання "Що?!" - активна участь у вигляді штабного/партійного активіста, агітатора, глядача ТБ, розмальовувача під'їздів, стін і плакатів нелюбих кандидатів.
"Коли?!" Найактивніші - з вересня 2003, хтось - безпосередньо 31 жовтня 2004. Середнячки, як відомо - посередині.
"Скільки?!" Кажуть, що після штабних ідеологів найбільше мають можливість заробити гурти, що беруть участь у великих турах. Агітатори, думаю обмежаться кількома сотнями одиниць певної валюти. Нічого не втратять (принаймні на самих виборах тільки глядачі ТБ.
До переліку, безумвоно, можна додавати. Але свої місця бажаючі вже можуть знайти.

Василь - 20-6-2003 у 07:34

У вчорашньому зверненні до народу взнав, що конституційна реформа виявляється є ініціативою нашого гаранта. Дежавю. А що тоді говорила опозиція ще 2 роки тому назад?
А ще супер фраза "Враховані всі поправки народу". Цікаво, а що якщо вони суперечать одна одній.

Олексій Мачехін - 20-6-2003 у 13:13

Та всім відомо що це суцільний популізм.
Головна мета - або відтягнути вибори або позбавити прав президента на користь прем'єра (там нема обмежень на термін перебування).

А краще і те й інше одразу. Мені здається він просто так не піде все одно.

Тотальний контроль

Користувач Олесь - 20-6-2003 у 14:17

http://www.gazeta.lviv.ua/2003/06/20/NewspaperArticle.2003-06-19.26...

Парламент дозволив СБУ втручатися в особисте життя українців

УЧОРА Верховна Рада надала СБУ безпрецедентні повноваження, які дозволяють обмежувати права людини, не маючи відповідного рішення суду, а також отримувати від підприємств, організацій та установ усіх форм власності будь-яку інформацію щодо їх діяльності. Експерти стверджують, що нововведення фактично дозволяють придушувати будь-які прояви “інакодумства” і знищують таке поняття, як “комерційна” чи “банківська таємниця”.

За внесення змін у деякі законодавчі акти у зв’язку з ухваленням Закону “Про боротьбу із тероризмом”, які, власне, і надали такі повноваження СБУ, проголосували 277 народних депутатів, проти – 16 із 439, які зареєструвалися в залі. У голосуванні не брали участь фракції “Наша Україна”, СПУ, частина БЮТ і представників групи “Демократичні ініціативи”. Комуністи разом з пропрезидентською більшістю дружно сказали своє “за”.

Нардеп Тарас Чорновіл, як і його колеги з опозиції, не голосував за прийняття цього закону. “На жаль, нам не вдалося втримати цей закон від прийняття його в цілому, і в мене немає сумнівів у тому, що його підпише президент і невдовзі почне діяти, – констатує він. – Усі чудово знають про те, які безчинства собі дозволяють силовики, і цей документ фактично легалізує порушення прав людини, що вже стало нормою для української влади”.

Нововведення передбачають, що “у разі загрози вчинення терористичного акту невідкладне здійснення оперативно-розшукових заходів, пов’язаних із тимчасовим обмеженням прав людини, може проводитись без відкриття оперативно-розшукової справи. Про здійснення таких заходів і підстави для цього оперативно-розшукові підрозділи повідомляють прокурора або суд”.

“Це дуже поганий закон, який суперечить принаймні двом нормам чинної Конституції, а також відкриває широкі можливості для зловживань і політичних маніпуляцій, – заявив в інтерв’ю “Газеті” Євген Захаров, співголова Харківської правозахисної групи, редактор тижневика “Права людини”. – У самому Законі “Про боротьбу з тероризмом”, до якого приймали ці поправки, дуже розпливчасто сформульовано, що таке тероризм і похідні від нього злочини. Єдиною мотивацією тероризму визнано політичну, тоді як терористи часто діють із релігійних, етнічних мотивів чи задля помсти. Закон і поправки до нього передбачають дозвіл на порушення конституційних прав громадянина: на таємницю комунікацій і право негайно дізнатися мету затримання; відсутність права на оскарження дій силових органів, оскільки їх не буде офіційно зафіксовано. Формулювання про створення умов для терористичної діяльності з використанням партій, рухів та організацій дозволяє вже сьогодні, скажімо, заборонити Соціалістичну партію у зв’язку з замахом на Вітренко”. Відтепер уся діяльність опозиції спрямована на критику існуючого режиму, за словами пана Захарова, може бути розцінена як заклик до терористичних дій, а відтак проти опозиції можуть вчинити репресії.

Також на письмову вимогу СБУ фінансові, митні та інші підприємства, установи, організації (незалежно від форми власності) зобов’язані надавати інформацію та документи про операції, стан рахунків і обіг коштів на них за конкретний проміжок часу, вклади, внутрішньо- та зовнішньоекономічні угоди, а також завірені копії документів, на підставі яких було відкрито рахунок конкретної юридичної або фізичної особи. Інформацію і документи слід подавати негайно, а якщо це неможливо – не пізніше трьох робочих днів. Крім того, співробітники СБУ можуть тепер отримувати інформацію з автоматизованих інформаційних і довідкових систем та банків даних, створюваних Верховним Судом, Генпрокуратурою, НБУ, Антимонопольним комітетом України, Фондом держмайна, міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування України.

Аби позбавити терористичні організації джерел фінансування, парламент надав право СБУ подавати за матеріалами оперативно-розшукової діяльності та кримінальних справ заяви до суду про скасування державної реєстрації та припинення діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, а також позови про визнання недійсними угод. Також СБУ отримала можливість вільного доступу на територію, незалежно від форми власності (винятком є дипломатичні представництва), на пункти пропуску через державний кордон і митниці.

Більше повноважень і в Прикордонних військ, які тепер можуть здійснювати розвідувальну діяльність з метою одержання інформації про підготовку до незаконного перетинання кордону терористами або переміщення через нього заборонених речей та предметів, які можуть бути використані як засоби вчинення терористичних актів; проводити спеціальні заходи, спрямовані на запобігання, виявлення та припинення перетинання терористами державного кордону України а також право на доступ до згаданих вище джерел інформації.

Нагадаємо, що в середині травня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Закону “Про внесення змін в законодавчі акти України в зв’язку з прийняттям Закону України “Про боротьбу з тероризмом”. Автором проекту є президент Леонід Кучма, який переконаний, що розширення повноважень використають для посилення боротьби з тероризмом.

Ярема Городчук

Олексій Мачехін - 20-6-2003 у 14:39

Корумпована держава не може бути демократичною.