Форум Рідного Міста

Нові трамвайні шляхи

Роман Голощук - 18-6-2003 у 22:18

З 5 червня на площі Соборній тривають роботи з прокладання трамвайного кільця. Невдовзі трамвай під номером ”3” не їхатиме вулицею Князя Романа, а розвертатиметься одразу на площі.
Як повідомив начальник відділу капітального ремонту Львівської міської ради Михайло Вантух, згідно із затвердженою міськрадою схемою організації руху транспорту у центральній частині міста, колію на вулиці Князя Романа взагалі демонтують, а вулиця буде на довгий час закрита для транспорту у зв‘язку з капітальним ремонтом: інженерні комунікації там потребують повної заміни.
Трамвайну колію на Соборній прокладуть по безшумних широкоплощинних плитах, аби максимально знизити вібрацію та зберегти архітектурний ландшафт. Усередині кільця буде збережено сквер, який знаходиться там зараз, а зупинка розташовуватиметься навпроти початку вулиці Пекарської, біля Соборної 6. До речі, будівельні роботи відбуватимуться у тому місці, де колись знаходилася вежа Бастиїв, тож археологи скористаються прокладанням колії і проводитимуть розкопки.
За словами Вантуха, роботи триватимуть до кінця липня, їх вартість порівняно невелика - 500 тисяч гривень. Паралельно, десь у другій декаді липня розпочнуться роботи на вулиці Князя Романа (їх вартість більше мільйона гривень), тож трамвай ”трійка” на якийсь час, до завершення робіт на Соборній, змінить маршрут.
Щодо прокладання колії біля Головпоштамту догори по Дорошенка, то його теж планується розпочати цього літа. Однак, якщо на Соборній усі витрати бере на себе міська рада, то на фінансування робіт біля Головпоштамту будуть залучати кошти інвесторів. Усього на це потрібно 2 мільйони гривень.
Джерело - газета ”Поступ”

Odarka - 19-6-2003 у 18:40

У Вас часом не має інформації - чи, нарешті, на Погулянку будуть їхати маршрутки? Бо трамвай "7" їздить тільки до 22:15, а потім добирайся чим хочеш?

Роман Голощук - 19-6-2003 у 20:34

Я зараз такою інформацією не володію. Але спробую дізнатися.