Форум Рідного Міста

Благодійна акція “Майбутнє є!”, присвячена Дню молоді

Odarka - 19-6-2003 у 17:44

Благодійна акція “Майбутнє є!”, присвячена Дню молоді

Анонс події
29 червня 2003 року о 19.00 в місті Червонограді (Вічева площа) відбудеться благодійна акція “Майбутнє є!”, присвячена Дню молоді. У концертній програмі беруть участь гурти “Плач Єремії” (Львів-Київ), “Вася Club” (Київ), Птаха Project (Тернопіль), “Ті, що падають вгору”(Тернопіль), “Брем Стокер” (Львів), Соломія Чубай та група “Далі” (Львів).

Приїзджайте!!!
:sing::sing::sing::sing::sing:

Василь - 20-6-2003 у 07:57

Давно мрію почути "Птаху Project" наживо.

А чому в Червонограді? У Львові хіба немає молоді.

Odarka - 20-6-2003 у 13:29

Звичайно у Львові молоді є, але концертів щось ніхто не організовує!

Nazar - 21-6-2003 у 17:09

Прикро звичайно, що наші (львівські) не можуть чогось такого організувати, та й прикрим є той факт що якісь власні спроби щось зробити чомусь не приносять плодів....

От в Тернополі радіо Тон за сприянням певних політичних сил організовувало концерти переможців свого хітпараду (там молоді групи виставляли свої демо), та й ще й дотого видавало касету з записами учасників. Таким чином можна було купити записи Птахи, ТПВГ, та й інших. Хоча вони там і видавали дві три пісеньки ненашою мовою, та й відсотків 70 то була чистої води попса, але ж було!

Коли вже той ДДД?

Odarka - 21-6-2003 у 17:29

12 липня ДДД! В дворику Ратуші! детальніше все скину на афішу!

Юрій Сєров - 22-6-2003 у 15:14

Відносно Червонограду. Добре, що там є люди, які можуть організувати такий концерт. Погано, що ї х немає у Львові
Відносно ДДД. Хто то такі?

Василь - 23-6-2003 у 07:31

От радіо "Львівська хвиля" організувало свято пиво. Правда, у них вийшов винегред; всі стилі музики були перемішені і т.д. Це вже щось.
Щодо організації концертів згадуються слова Скрябіна "Нікому то не треба..."

Odarka - 23-6-2003 у 12:15

Дзизі потрібно, але мало хто з спонсорів хоче давати на нормальні рок-концерти гроші, тому концертів мало.

Vedmid - 23-6-2003 у 18:02

Ухаха. Плач уже теж столично-експортований?

Nazar - 23-6-2003 у 20:39

Чому ухаха?
Це вже троха часу є, але то невплинуло (як скажімо на Кузьму) на вторчість, і ми нарешті маємо змогу троха частіше тішитись новими альбомами та проектами Тараса, що є як позитивне ура!

І ще, якось спускався в метро, а там молоді хлопці грали мою улюблену композицію "Плач Єремії" на свої ноти, використовуючи лише тексти Г.Чубая, я стояв як заморожений... гадаю, що це також наслідок того, що Плач почула більша маса людей!

Наталка - 30-6-2003 у 11:40

"Плач Єремії", по-моєму, завжди був, залишається, і, маю впевненість, буде загальноукраїнським. Називати його столично-експортованим - то не дуже коректно. Я в кожному інтерв’ю з Тарасом Чубаєм помічала, як він акцентує, що переїхав до Києва з особистих причин. І не думаю, що йому у столиці так вже солодко ведеться. Просто мені чомусь болить, коли на людей чіпляють ярлики, нічого не знаючи про їхнє життя і мотиви, які ними рухають. :(

Nazar - 30-6-2003 у 13:14

Згоден з кожним словом Наталки!

А про день молоді, то мо напишите, що там було, і як саме, бо дуже цікаво!
Одарко, напишіть щось з того свята, мені дуже подобаються Ваші погляди на такі дійства!

дуже шкодую, що мої діти ненадали можливість поїхати туди...

Odarka - 30-6-2003 у 13:39

Було класно. Публіка суперова на площі було більше ніж 47.000 людей. дуже класно сприймали всі групи.
Ну "Плач Єремії" - взагалі супер Тарас міг навіть не співати, бо це за нього робив натовп.
Жаль, що у Львові такого дійства не було.
Всі групи виступили дуже добре. Звук був дуже добрий. Ведучими були Доцик та Шльома.
Враження якнайкращі!!!

fish - 1-7-2003 у 09:01

стоп. хіба брем стокер - львівяни?

Odarka - 1-7-2003 у 10:13

Ні, Брем стокер з Рівного

Vedmid - 1-7-2003 у 18:28

2 Nazar: Ухаха в квадраті. Ви давно чули творчість ВЛАСНЕ гурту Плач Єремії? У вас давно були дрижаки спиною від нових п.єс взірця "Можна", "Світло і сповідь", "Тихий дощ", та хоч би "Сервус п.Воргол"? Ви, хай йому всячина, може, маєте нові альбоми ачи сингли гурту Плач Єремії (читай так само ЛЬВІВСЬКОГО, а нині харківсько-київсько-львівського Мертвого Півня)? Моя злість не відміняє поваги до проекту і до п.Дячишина і п.Каменецького і п.Дуди і зрештою п.Чубая хоч як би він не опускав себе з конем за волосся в болото - але я не бачу наразі в Україні жодного гурту, виконавця чи якого-небудь продюсерського проекту, який за концептуальним рівнем виріс над ЛЬВІВСЬКИМ взірця 1993-1995 (7) років.
Моє шанування жителям культурного прикордоння.

Наталка - 2-7-2003 у 10:43

"Моє шанування жителям культурного прикордоння"

Без коментарів :(

Наталка - 2-7-2003 у 11:59

Vedmid: "Моя злість не відміняє поваги до проекту і до п.Дячишина і п.Каменецького і п.Дуди і зрештою п.Чубая хоч як би він не опускав себе з конем за волосся в болото"

Уклінно прошу вибачити, але у ваших словах я бачу повагу лише до себе, до власної думки, і відверту зневагу до всього, що з нею не співпадає!

Odarka - 2-7-2003 у 12:27

я щось не пригадую, щоб Тарас Чубай колись оускав себе в болото (а я його найкраще за всіх знаю)
Критикувати та обгаджувати легше того, хто вже щось в цьому житті зробив, а ніж подивитися на себе свою життя, ЩО ТИ ЗРОБИВ У НЬОМУ? І чи ти знаєш, що таке бути публічною людиною, коли натовп реве -Хліба і видовиш!!!

Vedmid - 2-7-2003 у 18:53

Поволі, Одарко, поволі. Мене як людину з натовпу не має обходити, що Кличку не дозволили дати здачі, що Пономарьова закидали капелюхами на Євробаченні, а в Кузьми не було грошей і принципів залишитися осторонь від небажаної публічності. Вони хороші, але вони не можуть - це ж не аргумент на користь того, що завтра буде краще. І між іншим, до себе я ставлюсь не менш вимогливо, через що маю те, що маю - і в голові й окрім.
я знаю шо таке бути публічною людиною, можливо, не аж настільки публічною, як окреслене коло осіб. і коли натовп реве САЛА! а ти кажеш - е нє, дорогенькі, спершу мити руки, тоді перве-вторе, а сала тільки освіжити чорний хліб. Отут тоже не завжди виходить: перед юрбою часто впадаєш в дидактичні настрої і сам собі ввижаєшся німбооповитим і священно-недоторканним.

І коли вже наша дружня розмова завернула на конструктивне "сам-дурний", доведеться повторитися: мої слова не відміняють поваги до людей, чиїми прізвищами підписано ряд непоганих альбомів непоганої музики. Просто ця повага іржавіє в піхвах, і мене ОЦЕ не тішить.
В захваті від вашої толерантності, завжди до ваших послуг:)

Nazar - 2-7-2003 у 19:37

Здається щось стає прояснятись з тим "Уха-ха в квадраті", хоча краще таки було б пояснити свою позицію в цьому.

І чого "Андрій Воргола русин чи ..." так легенько "хоч би"???

Десь (якщо не помиляюсь, то УП), написано щось на зразок того, що Андрухович вже не той, що той себе вичерпав і т.д. Даруйте, але чи це не пісенька на ті самі ноти? І чи варто так сприймати тік часу, не ті вже часи і т.д., час жиш не мода.Ну це можна не коментувати:rolleyes:

Наталка - 2-7-2003 у 22:08

Дивно чути звинувачення в нетолерантності від людини, яка дозволяє собі такі узагальнення, як "жителі культурного прикордоння" та "болото"? (Подумалось при нагоді, як би і собі потрапити в оте болото, де сидить Тарас Чубай зі своїм конем? Загадаю-но я це бажання на Різдво :) Отже, маємо таке: я висловлюю свою думку - це толерантно, навіть якщо роблю це в різкій та образливій формі, а решта мовчіть в ганчірочку?!
Ви не подумайте, я зовсім не хочу, щоби Форум сиропом залляло, але деякі перли мене вбивають, як "рейд" - комах. Насмерть.
А ви, Vedmid, давно чули, який пласт української культури підняв Тарас Чубай серією "Наше..."? У вас давно дрижаки спиною йшли від "Буде нам з тобою що згадати", "Спи, Ісусе, спи", "Червоної Рути", врешті-решт? Чи може, вам обіцяно було щороку видавати на-гора альбоми саме "Плачу Єремії", а там хоч трава не рости? Ви не бачите нікого, хто за концептуальним рівнем переріс би наш ренесанс 93-97? Хочу вам сказати (тільки не бийте, дядьку, бо я темна, у нас на кордоні світла самокритики бракує), що такий рівень не за рік досягається. І не за два. І навіть не за три. Я бачу нині багато тих, хто подає надії. Деякі з них справдяться, деякі - ні, але заяви на кшталт "от було... а нині - ніц" - це... не знаю навіть, як назвати... якось по-дитячому. Іржавіє ваша повага в піхвах? То чистіть її, якщо маєте таку потребу! Тільки не знаю, на чому грунтується ваша повага і чи повага це взагалі? Ви вирішили за інших, чи є для них же публічність бажана, чи ні, де вони мають жити, що творити, і якого рівня мають бути ці твори? То хто тут здається собі німбооповитим і священно-недоторканим?
Ви, Vedmid, ще пишете: "до себе я ставлюсь не менш вимогливо". Що ж, може бути, хоча по досвіду знаю, що людина, яка дійсно вимагає багато від себе, від інших рідко вимагає чогось взагалі. Це як аксіома - мені ніхто нічого не винен. Але що мене не перестає дивувати в деяких наших краянах - так це їхня вимогливість до інших. І ще й яка вимогливість! Ви, хай йому всяка всячина, все так файно розклали по полицях! Я близько десяти років є прихильницею (фантиком, як каже моя шефіня) "Плачу Єремії", і всі ці роки я не тільки щиро захоплююсь їхньою творчістю, а ще й поважаю їх за чітку громадянську і життєву позицію. І моя повага не залежить від кількості альбомів та концертів, а лиш від якості. Навіть якби Тарас Чубай написав одну-єдину "Коли до губ твоїх", вже за одне це моя повага і моє захоплення не заіржавіло б усе життя.
Перечитала щойно - вибух емоцій. Гм... дуже вже зачепило оте "болото" - все ніяк не заспокоюсь. Не розумію, що малось на увазі.
В захваті від власної нетолерантності, залишаюсь щиро ваша :)

fish - 3-7-2003 у 08:57

Боюся, під болотом малася на увазі всього лиш аллюзія до "Пригод барона Мюнхгаузена" :)

Nazar - 3-7-2003 у 10:10

Та саме тому я й прошу пана Ведмідя більш конкретно виказати свої погляди, бо так виглядає, що Він сміється..:(

Odarka - 3-7-2003 у 10:48

Гм...Хочете драйву від "Плачів" будь-ласка зачекайте до вересня, коли вийде новий альбом...тоді поговоримо...
Серії "Наше..." - це те в чому Тарас виховувався - це те, що так боакувало, це те що "російськомовні українці" співають "Лента за лентою" на Сході та "Спи Ісусе" в центральній Україні - співають не плутаючи слів...
Можливо вони не такі драйвові та інтелектуальні як перші альбоми, але вони зробили певною мірою революці по цілій Україні...
А болотом тут і не пахне і не смердить з під пахви!

Vedmid - 3-7-2003 у 18:52

Гаразд, коли вже вам допекло болото, нехай буде "зариває талант у землю". Хоча до наполегливості, з якою це робиться, дуже просилася саме раніше вжита аналогія.
2 Наталка: про прикордоння - мався на увазі Львів, з якого вільно ловити на спідолу польське та инче іноземне радіо, з якого до кордону навіть мама відпускає, з якого - можливо - краще видно, що світ не зав.язався на твоїй околиці. Раз уже цього не завжди (певен, то не стосується Вас, шановна Наталко) видно зі столиці.
Решту - обов.язково згодом u2u.
Дякую всім:)

fish - 4-7-2003 у 08:00

а що там-що там говорилося про "почекайте до вересня"???

Nazar - 4-7-2003 у 08:30

Сказав, не подумав, і тепер не хочеться від своїх слів відрікатись?

Чи це з заздрості?

Наталка - 4-7-2003 у 09:54

Ну, про "зариває талант в землю" я навіть коментувати не буду - смішно. Все, що я хотіла сказати з цього приводу, я сказала.
2 fish: У вересні, наскільки мені відомо, має вийти новий альбом саме "Плачу Єремії". Чекаємо з нетерпінням! :)

fish - 4-7-2003 у 10:36

тоді поки ваш улюблений опонент ;) не прийшов, я б охоче про це поговорила.
Чи відомо хоч крапелиночку про те, що там буде?
А поки мені ще не розказали, я сама трошки пофантазую і помрію, що там може бути. Найбільше, звісно, хочеться взагалі не чутих і не вимріяних навіть пісень... але якщо із того, що десь звучало, але не було видане...
На концертах - саме із нових - пан Тарас щоразу презентував Із Янголом На Плечі на слова Малковича, значить, вона там буде - ну, майже точно.
Якщо чесно говорити, ця пісня мені не так сильно подобається, як інші (Наталко, тільки не по голові!!!), але нехай - для більшості, напевно, саме це буде новим хітом. Ймовірно, буде Пластунка N.
Можливо, там буде одна річ, дуже красива, я її лиш раз чула, але забути не можу. Та, де йдеться про дракона і писанки. Пам"ятаєте таку?

Наталка - 4-7-2003 у 11:39

"Наталко, тільки не по голові!!!"

Та я не б’юся :) Я ж біла і пухнаста. Мені от "Із Янголом На Плечі" у виконанні Тараса Чубая подобається більше, аніж виконання Марійки Бурмаки, а мій чоловік навпаки, рокову, як він каже обробку, не сприймає. І нічого... "Пластунка N" буде, я впевнена, і та пісня, про яку ви пишете, сподіваюсь, теж. Я її, на жаль, не чула, але про дракона і писанки - це має бути щось особливе. Я вже облизуюсь ;) А про новий хіт... я речі "Плачу Єремії" якось хітами не сприймаю. Це як чарівна музика людської душі, співочі мрії, різноголосся весни, відлуння нерозгаданої таємниці буття... Важко все це впихнути в хіт-парад. :) Я їх просто люблю, ці пісні - всі разом і кожну по-своєму. Про це я вже писала в темі "Музика та асоціації".
А вам, fish, дякую за ваші фантазії - завдяки цьому я навіть на мить уявила собі, що новий альбом "Плачу Єремії" вже грає у мене на "вертушці". :) Ще раз дякую!

fish - 4-7-2003 у 12:20

я мала на увазі пісню на оцей текст - http://vitaly.rivne.com/chubaj/55.htm

Іще до мрій. Мені б хотілося, щоб більше було пісень на слова Григорія Чубая і таких... складних, складноритмічних. Бо розумієш, "Із Янголом" і Марійка Бурмака може виконати (бач, я за її версію), а "Безліч дивних дерев сновигає містом безцільно" ніхто крім них не зробить.

Наталка - 4-7-2003 у 13:24

"Бо розумієш, "Із Янголом" і Марійка Бурмака може виконати (бач, я за її версію), а "Безліч дивних дерев сновигає містом безцільно" ніхто крім них не зробить."

Розумію. Я дуже добре розумію, що ти маєш на увазі. Мені теж цього хочеться, але чого я бажаю найбільше, так це присутності "Плачу Єремії" взагалі і пана Тараса Чубая зокрема в музичному житті України. І поки ця присутність є (а вона є) - чи виливається вона в серію "Наше...", від якої я просто у захваті, чи в пісні на вірші Григорія Чубая, чи то будуть пісні на вірші Андруховича, Неборака, я втішена :) Я щохвилини відчуваю у цьому буремному світі мелодію, яка так дивно та гармонічно сплелася з піснею моєї душі.

Подивилась щойно - розділ "Афіша", а яка буремна дискусія тут розвернулась ;)

Vedmid - 5-7-2003 у 14:32

2 Наталка - за неї, власне, і дякував.
2 Nazar: Звичайно, із заздрості. А також із прагнення вивищитись над своїм беззмістовним існуванням за рахунок відсутнього тут Чубая:) Щодо Андруховича - говорити про приземлення і творчу смерть якшо митець просто мовчить "непристойну кількість часу" - це щоденний і щонощний симптом читача, який живе здоровим і дуже динамічним інтелектуальним життям:) З моїх знайомих таких є аж один, а один суспільної думки не зробить. Гірше як лихе говорять коли митець "не дає про себе забути".
2 Наталка again: солідарний з чоловіком. Нема гіршого в українській рок-музиці, як квадратно-гніздовий спосіб. Іще Чубай з 1995-го задушив би Чубая 2003-го в лагідних братніх обіймах за таке народне коріння. Не ображайтеся, Наталко, тепер ви ознайомлені з моєю винятково суб.єктивною думкою і світ моїх схиблених музичних вражень став вам трошки зрозумілішим;)
2 all: Дуже вдячна тема випала. Шкода, мабуть крім "Плачу", "Півнів", "Кому Вниз" майже нема через кого і побитися серйозно. Я вже не кажу про засвоєння манери, стилю and idea хлопцями зі столичних переходів. Оце безваріантний варіант тривалої дії, (2 Nazar) шановний Назаре, хоч, може, тільки "на Далекому Сході".
...бррр, я навіть твори свої так не вичитував.

Наталка - 5-7-2003 у 17:07

Важкий випадок. Мовчатиму вже не тому, що мені нічого сказати, а тому, что почуваюся наразі якоюсь папужкою... Додам лише про народне коріння... Якби не відсутній тут Чубай, я так і померла б, не дізнавшись про існування вражаюче ліричних повстанських пісень (та і де б я їх почула? На параді на честь Незалежності, який приймає Путін та Чучма?), до смерти вважала б, що Івасюк - то автор "Червоної Рути", а хіба він ще щось написав?, і була б переконана, що вся мудрість різдв’яних колядок вмістилася в рядки "дайте, дядьку, п’ятака". Я не ображаюся, Vedmid’е, чого б це я мала ображатися? Мій чоловік, Господи прости, любить Мілен Фармер, у якої на мій погляд, голосу стільки ж, скільки у Рудницької, то що ж мені тепер робити? Але я, мабуть, дурна, чи не надто інтелектуально завернута - що все-таки малось на увазі під словами "Іще Чубай з 1995-го задушив би Чубая 2003-го в лагідних братніх обіймах за таке народне коріння"?

"це щоденний і щонощний симптом читача, який живе здоровим і дуже динамічним інтелектуальним життям"

На мій погляд, це симптом людини, котра думає, що вона живе вищезгаданим життям, і їй подобається так думати. Якщо митець не продукує те, чого я хочу, чого я чекаю від нього - чи означає це, що йому більше нічого сказати чи, швидше, те, що я не вмію або не бажаю прислуховуватись?:o

Vedmid - 7-7-2003 у 19:48

Що до мудрості різдвяних колядок, на голову мудріші Дивні (попри весь їх невитравний вокальний колорит) і навіть Руслана, а щодо повстанських пісень, так один Львівський хор "Гомін", певно, за ліричністю, зробить десять Чубаїв одним промовистим крещендом. Ну, а чиє ж "Повіяв вітер степовий" співає вся Україна, спитаєте Ви? Чесно, мене більше обходить, чому Україна не співає і не грає "Поточу я вінойко".

"У нас є російська естрада — крута, барвиста і дорога, і є якісь українські виконавці, що нагадують індіанців в Америці" (Т.Петриненко, "День", 25.02.03, http://www.rupor.info i http://www.day.kiev.ua)

Nazar - 7-7-2003 у 20:29

Поточу я вінонько? - Чув і в горах, і на караоке, і на Хрещатику.
Коли мій вуйко почув "кед мя прийшла карта" - то він розплакався. Розплакався і тому, що він почув її саме в моїх сусідів, які постійно вмикають голосно музику на всю потужність та займаються дискотеками....

"Дивні (попри весь їх невитравний вокальний колорит)" - щось ніяк не можу зрозуміти. Ви мені нагадуєте опонента Ромка Чайки в програмі про Бітлів, коли заперечував весь смак Дивних якимось дешевими російськими аргументами.

Даю слово більше не писати на цю тему.:cool:

Наталка - 7-7-2003 у 21:03

"Чесно, мене більше обходить, чому Україна не співає і не грає "Поточу я вінойко".

А мене вже більше нічого не обходить, чесно. Я, як і Назар, для себе цю тему закриваю. Vedmid мене ні в чому не переконав. Я його - теж. Лишаймося при своїх. Я продовжую вважати, що саме для популяризації повстанських пісень, автентичних колядок та лірики Івасюка Чубай зробив більше (і краще) аніж Петриненко, "Гомін", "Дивні" та Руслана, разом узяті. Тим, що я пізнала і полюбила прекрасні пісні своєї рідної землі, я завдячую тільки йому.
Приємно було спілкуватися, Vedmid’е :cool:

Odarka - 8-7-2003 у 14:31

А хто захоче поспілкуатися з паном Vedmid' віч на віч та подискутувати - приходьте у клуб-кафе Лялька, 10 липня о 17:00, там Дзига буде виставляти за свій День народження і звичайно буде прес-конференція на тему, що Дзига зробила чи не зробила за ці 10 років.

fish - 9-7-2003 у 07:42

ох, Одарко, якби ж ми лишень встигли... тут таке... :(

Vedmid - 9-7-2003 у 16:27

Смачного "Дзизі" і гостям. Веселої вам Парагвайської. Якшо раптом побачите привид Діззі - не чіпайте його, він мій:) Зрештою, мої набіги ще всі попереду, незважаючи на все і всіх. І не думаю, що вони вас так вже розчарують.
Czesc.

Наталка - 9-7-2003 у 16:48

"Зрештою, мої набіги ще всі попереду, незважаючи на все і всіх. І не думаю, що вони вас так вже розчарують"

О, то ще будуть набіги? Це тішить! :D Тим більше, що так багато плідних тем для дискусій! А от на всіх і на все зважати треба хоча б в якості збагачення інформацією!:o

Vedmid - 9-7-2003 у 17:03

Збагачення себе? Ну, не так вже я й на всіх не зважаю. Про це ви, шановна п. Наталю. особисто дізнаєтеся позавтра чи й завтра в наступній серії. Чесне ведмеже слово.