Форум Рідного Міста

Я Президент

Ігор+ - 20-6-2003 у 01:24

Пропоную нову тему.
Уявіть собі що ви стали президентом. Що і як би ви робили, щоб вивести Україну з важкого економічного, соціального і політичного стану ?

Олексій Мачехін - 20-6-2003 у 13:09

Найперше що зробив би я, то ввів би 4-ри річну диктатуру як виключення.
Після того розібрався із нашими вельмишановними кланами донецьких, дніпропетровських та київських таким чином, аби їм краще було сидіти тихо а не лізти в політику.

Після цього було б напрямлено ноту в Чорномирдіну про ініціювання та підтримку антиукраїнських та проросійських настроїв в Криму та на сході України. Із цією нотою його було б вислано з країни.

Далі - заборона колишнім комсомольцям та партійним діячам займати керівні посади починаючи від завуча школи на 10 років.

Далі - обов'язковий екзамен всіх державних службовців на вілне володіння українською мовою незалежній комісії НАНУ і сам би став в цю чергу першим.

Шалене мито на ввезення та податок на друк іншомовних книжок та іншої друкованої літератури.

Після цього та Росія, звісно, відвернеться від України, відключе газ та почне беззубу (без кланів) антиМою політику.

На тлі цієї політики, загальної вимушеної зацікавленості до мови та на базі енергетичної кризи в країні можна вже розгортати ідеологічну роботу. Необхідно породити ідею. Наприклад - відновлення Речі Посполитої із 3-х братських народів (чим погано?) на конфедеративних засадах.
Переваги:
1. Польша та Литва вже в ЄС та НАТО
2. Росію буде щонайменьше на століття відрізано від Європи поясом від моря до моря. Аби не захлинутися у власній нафті та газі вона муситиме згадати про Україну, але вже як про рівного та навіть трошки рівнішого за неї сусіда.
3. Найширші перспективи транзитних можливостей.
4. Можливість приєднання Білорусі як національної держави що завдасть останнього удару по Росії.

Після того як страсті вгамуються я піду на пенсію але перед тим розстріляю таки трійку головних мафіозо аби можна було не боятися за долю країни надалі. До того ж це б забеспечило мені років через 5-10 довічне ув'язнення як диктатора в камері з телевізором та сауною.

Та нащо вам такий президент?

Odarka - 20-6-2003 у 13:41

Я б не хотіла бути президентом, бо не тямлю нічого в економіціта політиці.
Я б тільки хотіла, щоб до влади прийшла розумна, освдчена людина, хороший дипломат, а найперше, щоб він чи вона були українцями з голови до п'ят, але не тими, що пють, гуляють і в тих, що хата з краю. А ті які б любили Україну, традиції шанували і говорили добре українською мовою і слухали українську музику, а не Шуфутінського і т.п.

Наталка - 20-6-2003 у 21:29

Олексію, а ти точно не висуваєш свою кандидатуру? :) Бо я б за тебе проголосувала!

rost - 20-6-2003 у 22:16

Реставрація бабці-австрії вже нав"язла в зубах. Та і конгломерат країн більший. З ціє точки зору відновлена Річ Посполита виглядає свіжо і зовсім не зле. Одна може бути проблема. І Литва і особливо Польща(власне rzeczpospolita) не зле себе чують і без України.

Anyway, Olexiy -- наш президент.
Я теж би за нього проголосував. Сам би бути президентом не хотів.

rost - 20-6-2003 у 23:16

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Найперше що зробив би я, то ввів би 4-ри річну диктатуру як виключення
....
- заборона колишнім комсомольцям та партійним діячам займати керівні посади починаючи від завуча школи на 10 років.


Набиваючись в радники президента, порадив би дорізати території до Асканія-Нова і створювати там заповідні поселення Партз"їздівка, імені Останнього Соцзмагання, Сталінолєнінка, Андропово-Берієво і т.д. Всіх комуністів (бувших?, а нинішніх 100%) туди. Туди теж треба стягнути весь совковий антураж. Запроваджуємо там спеціальні гроші - русав(рубель савєцкій). На банкноті 1 русав Брежнєв цілує взасос Хонекера, 5 - Суслова, 10 - Ясера Арафата, 20 - Мухамеда Алі, 50 - Фіделя Кастро. Офіційна мова суржик. Еталон мови - Вєрка Сердючка.
І, щоб все натурально. Якщо вулиця Лєніна, то пам"ятники прославленому сифілітику через кожних 2 метри. Якщо вулиця Стаханова то всі перехожі - комуністи з відбійними молотками. В магазинах і установах комзаповідника принципово не обслуговувати без черги( тобто, поки більше 20-и поселенців не збереться для утворення черги).
Праця - по комуністичному, тобто 10-12-годин-примусово-майжебезплатно-всевручну-безвихідних. 2 години в день політзаняття -- вивчення Краткого курсу истории ВКП(б). Ще 2 години обовязковий хоровий спів блатних пісень і Інтернаціоналу. Решта вільного часу -- розлядання товарів, в вітринах гривневих(валютних) магазинів для туристів. Русави виплачувати і товари в поселенські магазини завозити тільки в об"ємах небхідних, для підримування черг. Творчо-обдарована частина поселенців працює над перекладом повного зібрання творів Сталіна на суржик з заміною всіх дієслів на їх відповідники з російського мату.
Офіційний курс 1 русав-- 1 гривня. Передовикам і стукачам дозволити офіційно вимінювати 10 русавів в рік по офіційному курсу. Перебування на поселенні обмежувати строком вивчення напам"ять Краткого Курсу. Кожен поселенець, процитувавши цей твір задом на перед по пам"яті, тут же з перетворюється на туриста з правом обміну 200 русавів на гривні і виїзду з заповідника.

Це повинно стати одною з найбільших туристичних атракцій України, а також значно оздоровити внутріполітичну обстановку.

Юрій Сєров - 22-6-2003 у 13:59

rost
Маені сподобалося... Нашого ракєтчіка туда треба першим :)

Олексій Мачехін - 23-6-2003 у 09:14

Це слова міністра а не радника :)

Зіронька - 23-6-2003 у 10:47

А я б...
Але наш культурний рівень ще не настільки високий, щоб обрати президентом жінку. І це зовсім не войовничий фемінізм.

Odarka - 23-6-2003 у 14:11

Я б проголосувала за жінку, критерії я вже написала вище.

Ігор+ - 25-6-2003 у 01:55

"Кроме шуток"
Я серйозно питався. Хотів зразу свої думки написати, але обставини завадили. Затра...

Олексій Мачехін - 25-6-2003 у 09:12

Буде найцікавіше якщо деякі з цих думок який-небудь кандидат промовить у Львові перед виборцями... і тоді ми зрозуміємо як ще можна заробляти на виборах - залазиш на форум і стягуєш звідти найпопулярніші пропозиції :)

Ігор+ - 26-6-2003 у 00:58

Трохи прожив, трохи побачив, трохи розумію, є з чим порівняти. Видаю на Ваш суд свої думки.

Економіка
Люди повинні мати гроші, не від вуйка, цьотки, родича з-за кордону, а отримувати їх регулярно на своїй роботі.
Гроші потрібні на: платити за проживання (квартира/дім, вода, тепло, газ,...), платити державі податок, страхування, їжа. Важливий той податок, бо як від людей не буде повернення грошей у державну казну, то не буде працювати держава.
Як дати людям роботу? Це по-моєму найголовніше завдання президента та держави. На разі держава котиться вниз, вижмакуючи грошові ресурси з людей та ще живучих підприємств. Цих грошей все менше і менше, природніх ресурсів так само. По інерції все ще крутиться державне колесо і всі чудово розуміють що треба щось робити. Але поки на верху їм буде вистачати і буде створюватися видимість працюючої держави, нічого само по собі не зміниться. Термін вийде, виберуть нового президента, парламент і все те ж само по спіралі в низ. Може як докопає Україна до дна, то люди взбунтуються. Але середній українець лишній раз бунтувати не буде, посадить собі все на городі і буде мати всіх в носі. Так що я думаю революція Україні не грозить.
Перш за все потрібно зрозуміти всю серйозність ситуації. Подібна ситуація в економічно розвинутій країні повернулася б катастрофою для її жителів, а якщо від цієї країни залежать економіки інших країн, то і їх би це потрясло.
Значить перший і найголовніший пункт: дати людям роботу.
Поскільки вже напевно всі зрозуміли, що наші старі підприємства ні на що не спроможні і їх товари з натяжкою потрібні нам самим, то звідси випливає, що потрібно створювати нові підприємства. Великі, малі, які попало. Ті, що не приживуться, помруть самі, на їх місце прийдуть нові, які будуть випускати продукцію, яка буде продаватись. Багато буде звільнень, крахів і тому подібне, але без цього не обійтися.
Як створювати підприємства? В України є чудове багатство, яке нікуди не пропаде (це вже також стає бути під питанням): люди. Для закордонних підприємців українці є дуже вигідна робоча сила. Загальний життєвий рівень в Україні є менший, менше витрат на випуск продукції, значить менші витрати і більший прибуток і більший податок у казну країни.
Для того, щоб впустити закордонний капітал будувати підприємства потрібно: сприятливі для них закони, комунікації. Не треба дерти з них три шкіри (поживитись поки при владі) і заставляти вивозити їх продукцію по наших нещасних дорогах.
У Львова в цьому плані прекрасні перспективи, зокрема близькість до Польщі. Потрібно дотягнути шоссе якнайдалі, добудувати аеродром щоб туди великі транспортники могли прилітати. Нема грошей... я знаю, так нехай це роблять ті, що мають. У світі купа бізнесменів, які не знають як заставити працювати їх капітал.

Далі буде...

Олексій Мачехін - 26-6-2003 у 10:03

Як на суд, то дозволю собі кілька зауважень (бо на жарт ця промова таки не схожа).

Все, що напивав шановний Ігор+ в принципі не є державною таємницею. Навпаки - це схоже на палку програму кандидата в президенти.

Найголовніша проблема - дати людям роботу і платити їм за неї - мурижить очі не тільки відвідувачам форуму, але й сучасним політикам. Повірте, вони б із задоволенням дали кожному своє робоче місце навіть тому, аби на вулицю не вилізла жодна падлюка із транспорантом "... геть!". Коли людина має свій шмат хліба, нехай навіть маленький, то дуже легко затикати рота подачками. Наприклад як вчителям в Києві.
У них теж малі зарплатні, проте коли обурення досягає певної межі держава або місто до якогось свята обіцяє їм премію. Видає третину від обіцяного, але вже пізно - мітінгу нема і невдоволення запхано назад в ...

Сприятливі закони для іноземного капіталу теж би давно було прийнято як не деякі обставини: у нас в парламенті абсолютна більшість депутатів представляють російський капітал. А цьому капіталові аж ніяк не потрібна розвинута та економічно міцна Україна. Їм краще аби ми їздили до Москви просити подачок. Щоби схід України тягнувся до росії а захід був промислово нерозвиненим.

Є й інший фактор. Закони мають діяти. Наш чарівний гарант ще не усвідомив стару істину, що її промовив вустами Кутузова Левко Грубий - накази треба віддавати такі, які підлеглі можуть/хочуть/здатні виконувати. Його заклики до регіонів "якого закону вам не вистачає аби стало краще?" не мають відгуку, бо нормальна людина скаже "треба половину відмінити та змусити працювати решту". Скаже якщо не забоїться. А якщо страшно то промовчить.
От всі і мовчать.

Створювати купу різних підприємств? Навіщо? Де їх ринки збуту?
Навіть останній бовдур із мертвим але великим капіталом не погодиться вкласти гроші в "...Ті, що не приживуться, помруть самі, на їх місце прийдуть нові, які будуть випускати продукцію, яка буде продаватись. Багато буде звільнень, крахів і тому подібне, але без цього не обійтися...". Можливо погодиться вкласти гроші в химерний бізнесплан який гарантуватиме надприбуток. Але вже після першого краху таких бовдурів значно поменшає.

Тому, як на мою думку, все, що було написано - пусті та мертві слова що ми їх чуємо під час виборчих кампаній. Всі це вже давно знають. Ті, що керують державою та крадуть в неї, хочуть її бачити економічно розвинутою. Більше ж можна буде вкрасти.

Моя думка - зараз мусить з'явитися людина що володітиме великим капіталом та погодиться вкладати його у розвиток західної України. Тільки це зможе:
- створити серйозну конкуренцію застарілим східним виробництвам
- створити капітал, що забеспечить розвиток регіону
- створити олігархів, що захищатимуть інтереси регіону і, таким чином, нададуть європейському виборові України вагому підтримку а не химерну "згоду електорату".

polidrom - 26-6-2003 у 10:34

Згідний з Олексієм.
Нічого нового "вуйко з-за кордону" не каже. Звісно, хто би не хотів, всім роботу дати, добре платити і податки збирати. І комуністи і кучманісти всі під таким підпишуться.
А щодо "У світі купа бізнесменів, які не знають як заставити працювати їх капітал", то це не бізнесмени а невдахи. Бо бізнесмен це той хто знає.

Ігор+ - 27-6-2003 у 18:30

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Створювати купу різних підприємств? Навіщо? Де їх ринки збуту?


Вони собі самі знайдуть ринки збуту. Під лежачий камінь вода не тече.

Цитата:

Навіть останній бовдур із мертвим але великим капіталом не погодиться вкласти гроші в "...Ті, що не приживуться, помруть самі,..


Мається на увазі не вкладення капіталу у готовий бізнес, а створення його.

Цитата:

Тому, як на мою думку, все, що було написано - пусті та мертві слова що ми їх чуємо під час виборчих кампаній. Всі це вже давно знають.


Добре, що знають. Від Вас, Олексію, я не почув ані грама нічого путнього (дивись про лежачий камінь). Виходить, що у нас всі все знають і нічого не роблять. Ой як багато народних приказок можна примінити...

Цитата:

Моя думка - зараз мусить з'явитися людина що володітиме великим капіталом та погодиться вкладати його у розвиток західної України.


Ага, прилетить фея і всім стане добре жити... Просніться. Треба все зверху починати, а то не довго йому жити залишиться, тій людині з великим капіталом. Вже певно не один пробував.

А чому ми думаємо тільки про західну про Україну? Чи може східнякам краще живеться? Схід проти заходу, захід проти сходу, стінка на стінку...
Правду було сказано "розділяй і пануй".

Олексій Мачехін - 1-7-2003 у 11:07

>Вони собі самі знайдуть ринки збуту. Під лежачий камінь вода не тече.

Ринки збуту можуть собі шукати ті підприємства, що вже існують, але чомусь свій ринок втратили.
Якщо ж створювати аби що для того щоб потім шукати для нього ринок, то виникає перше питання - що будувати? Що виробляти?


>Мається на увазі не вкладення капіталу у готовий бізнес, а створення його.

Правильно. Зробіть експеримент - зайдіть в крутий місцевий банк і скажіть - дайте мені грошей - я хочу створити власний бізнес.
Вони перше що спитають - який бізнес, для чого і які він буде приносити прибутки. Як не буде гарантій повернення грошей, то ніхто не буде навіть розмовляти.


>Добре, що знають. Від Вас, Олексію, я не почув ані грама нічого путнього (дивись про лежачий камінь). Виходить, що у нас всі все знають і нічого не роблять. Ой як багато народних приказок можна примінити...

Ні у нас всі знають, але за 20 рокв комунізм не будується. Суспільство завжди є інертним і тому щось втямити йому дуже важко. Окрім того в корумпованій та затіненій економіці дуже важко змусити працювати закони - всі розуміють що якщо вийти зх тіні, то всім буде краще. Але це загалом. Проте в кожному конкретному випадку доведеться поміняти якийсь свій стабільний шмат хліба на химерну перспективу розвинутої економіки.
Тому не треба вводити в оману себе й інших. Так, під лежачий камінь вода не тече. Про те аби камінь підняти треба багато кого вмовити, когось посадити, а когось відправити на пенсію.
Згадайте Преображенського - розруха в умах.


>Ага, прилетить фея і всім стане добре жити... Просніться. Треба все зверху починати, а то не довго йому жити залишиться, тій людині з великим капіталом. Вже певно не один пробував. А чому ми думаємо тільки про західну про Україну? Чи може східнякам краще живеться? Схід проти заходу, захід проти сходу, стінка на стінку...
Правду було сказано "розділяй і пануй".

Не знаю, не чув я про сильний західний капітал в Україні. І не треба казати що когось вбивають, комусь не дають висунутись - людина з грошима завжди зможе себе поставити та забеспечити безпеку.

І ніхто не розділяє на схід і захід - не треба зводити на емоції. Просто так сталося, що західна Україна промислово нерозвинена - сталінська індустріалізація її не зачепила, бо то була Польша. Таким чином зараз найбільш індустріальні райони - подніпров'я та схід України.
Вони й заробляють найбільші гроші. Але все це виробництво безнадійно застаріле і майбутнього майже не має. Тому західна Україна має всі можливості (окрім грошей) створити своє економічне диво за японським сценарієм - закупити ноухау та побудувати сучасні конкурентноздатні заводи а не артелі крупноблочного збирання західних машин.

Звідки взяти гроші? Чекаємо на фею.

Ігор+ - 1-7-2003 у 18:18

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Ринки збуту можуть собі шукати ті підприємства, що вже існують, але чомусь свій ринок втратили.
Якщо ж створювати аби що для того щоб потім шукати для нього ринок, то виникає перше питання - що будувати? Що виробляти?


Може я погано пояснюю? Звичайно, що спочатку треба знати що ти хочиш виробляти чи виробляєш, перед тим як будувати/відкривати підприємство в новому місці. Можна виробляти в Україні, а відвозити в Китай, якщо мозгів нема.
Йдеться про те, що на захід від українських кордонів робоча сила дорожча, і то на багато. Навіть якщо вони будуть виробляти тут, а вивозити до Польщі і далі, то це принесе як мінімум дві вигоди Україні: податок державі і зарплату людям.
Якщо хтось свій ринок втратив, то міняти треба продукцію, засоби виробництва або керівників.

Цитата:

>Мається на увазі не вкладення капіталу у готовий бізнес, а створення його.

Правильно. Зробіть експеримент - зайдіть в крутий місцевий банк і скажіть - дайте мені грошей - я хочу створити власний бізнес.
Вони перше що спитають - який бізнес, для чого і які він буде приносити прибутки. Як не буде гарантій повернення грошей, то ніхто не буде навіть розмовляти.


Правильно скажуть. Банк треба зацікавити. То не мусить також бути банк...

Цитата:

Ні у нас всі знають, але за 20 років комунізм не будується. Суспільство завжди є інертним і тому щось втямити йому дуже важко.


Знову скажу "Під лежачий камінь вода не тече". Привикли вже чекати поки прийде/зроблять світле майбутнє.

Цитата:

Тому не треба вводити в оману себе й інших. Так, під лежачий камінь вода не тече. Про те аби камінь підняти треба багато кого вмовити, когось посадити, а когось відправити на пенсію.


Ну ми ж тут взяли на форумі тему, копнули глибоко (чи високо :), див. назву теми).

Цитата:

Не знаю, не чув я про сильний західний капітал в Україні.


Я не про це, а про "шалене мито", "заборону", "розстріляти". Нехай воно мислилось на сміх, але декому сподобалось :)


Фея не прийде

Чарівник з міста Гамельн - 3-7-2003 у 13:18

Ну що ж, майбутні президенти, пишіть до Поступу - може, суспільство вас і оцінить :-)

http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=737


Love is God

polidrom - 25-9-2003 у 18:39

В нас тут після 100 повідомлень з члена автоматично перетворюєшся на академіка. Може слідуючи цією логікою зробити, що б після 1000 автоматично з академіка в президента.

Андрій Пелещишин - 25-9-2003 у 18:41

А воно так і є.
http://misto.ridne.net/faq.php?page=misc#3

polidrom - 25-9-2003 у 18:43

Ура-ура!!! Олексія в президенти!!!

Чарівник з міста Гамельн - 25-9-2003 у 18:59

А на кого перетворюєшся після 10.000 повідомлень? :-)


N.S.

polidrom - 25-9-2003 у 19:02

>А на кого перетворюєшся після 10.000 повідомлень? :-)
А ти напиши 10.000 повідомлень -- як не забанять побачим.

Наталка - 25-9-2003 у 23:14

Цитата:
Першим відправив користувач Чарівник з міста Гамельн
А на кого перетворюєшся після 10.000 повідомлень? :-)


N.S.


На маніяка-спамера? :)

Василь Яворський - 26-9-2003 у 08:53

Не знаю-не знаю, в мене було і 14.з чимось повідомлень....

Чарівник з міста Гамельн - 26-9-2003 у 09:17

> На маніяка-спамера?

Причому тебе не просто "нагороджують" цим званням, а ти насправді за ці 10.000 повідомлень непомітно трансмутуєш в "маньяка-спамера" :-)


N.S.

fish - 26-9-2003 у 09:31

а коли у нас буде декілька президентів, що будем робить?

Чарівник з міста Гамельн - 26-9-2003 у 09:35

> а коли у нас буде декілька президентів, що будем робить?

Пам'ятаєш голосування про безлюдний острів? :-)


N.S.

kallisto - 28-9-2003 у 13:40

Як казав мій один уже покійний знайомий, якби він знав як вивести країну з кризи і міг запропонувати шлях виходу з кризи, то він давно вже був би президентом...

fish - 8-10-2003 у 17:09

качаємо Олексія: :))))))))))))))))))))

Volodymyr - 8-10-2003 у 17:26

салютуємо!!! :)

Олексій Мачехін - 12-12-2003 у 13:08

Ви будете сміятися... але ось знайшов проект реанімації Речі Посполитої :)
Так що це старий велосипед.
http://sesna.com.ua/im/

Dmy - 12-12-2003 у 18:18

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Ви будете сміятися... але ось знайшов проект реанімації Речі Посполитої :)
Так що це старий велосипед.
http://sesna.com.ua/im/

Я колись також знайшов був тамте Міжмор'є, тож уже посміявся з того пана Синила.
Вчора запросили (в ролі зовнішього експерта :saint: ) на студентсько-аспірантську наукову конференцію з економіки. Там один хлопака з Харкова, здається, розповідав, як нам слід перебудувати нашу владу (по принципу корпорації), не маючи зеленого поняття ні про Бьюкенена з його теорією суспільно вибору, ні про теорему Коуза з усіма вислідами.
Я розумію, воно більшости по барабану, і ніхто не переймається з того, жи з тими пацанами портвейну не пив. Але робота називалася НАУКОВОЮ (хоч і студентською). Шкода, "потоптати" не дали :( , пожаліли хлопця.
До чого то вшьо. Побалакати на форумах можна про що завгодно і як завгодно, і навіть, бува, народити неостанні ідеї. Але коли з великою помпою люди ангажують претензійний прожект, а він - на рівні бакалаврської роботи, стає трохи сумно за згаяний час, надурно зайняте місце і, взагалі, якщо вони всі такі розумні, то краще б "строєм ходили".

Олексій Мачехін - 12-12-2003 у 22:06

2Dmy
А можна детальніше про оті теореми та теорії суспільного вибору?

Dmy - 13-12-2003 у 18:38

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
2Dmy
А можна детальніше про оті теореми та теорії суспільного вибору?

Ги-и! :D Детальніше - то ми всі ту заснемо :yawn: , я - перший.
(А воно тобі тре? Ти що, політологією цікавишся? :o:lol::cool: Я гадав, у нас на Форумі лише один, е-е-е-...-тот)

Власне, першоджерела шукати довго, але є такий незлий московський журнал "Вопросы экономики", якщо маєш доступ (чи там знайомі якісь), там десь із кінця минулого року ГУ-ВШЭ (Держ ун-т - Вища школа економіки, Моськва) друкує учбовий курс із теорії суспільного вибору (звичайно, і Бьюкенена згадують, як без нього).
Доречі, про теорему Коуза вони також згадували, але роки на 3 раніше - в курсі інституціональної економіки.
Мені здається, поки я буду ту розпинатися, швидше і простіше пошукати "теорія суспільного вибору, Бьюкенен, теорема Коуза - саме так, бо він іще багато чого накрапав" ну й тощо, краще російською, бо у нас, нажаль, мало про це пишуть, ще краще англійською.

Я все це вказую не тому, жи ся відмазую (вірш, блін :lol: ) - там, справді, дофіга! Я трохо в курсі, але по пам'яті?! - Нє-є-є. Я не політолог (і цим тішуся! :P )

Dmy - 13-12-2003 у 19:55

Тю, блін! Це називається "професор" - лопух, але апаратура прі ньом.
Головний вислід з теореми Коуза, що стосується організації держ.управління, свідчить про те, жи фірма не може бути як завгодно великою - "невідпорно й невідворотньо" ;) зростає трансакційний наклад, відтак управління стає неефективним.
До чого ту фірма? Всередині будь-якої фірми ринку нема, там суцільна командно-адміністративна економіка. Тобто довільну реальну економіку можна уявити як ринковий океан, у якому плавають адмін-осередки. Виявляється, жи бесконечно великими (розміром з океан) вони бути не можуть, бо розваляться під тиском власної ... ну, нехай - ваги (всіх бажаючих прошу згадати СССРу, там хтось Кравчука з Шушкевичем звинувачував - дурниці то вшьо). Я ще уявляю держ.управління у вигляді корпорації для Ліхтенштайну, але навіть вони чомусь відмовляються. А ту хлопчара Україні з її 50000000 пропонує :D
Теорему Коуза я згадав саме з цього приводу, а про теорію суспільного вибору див. попередній пост.

Sergi Adamchuk - 15-12-2003 у 16:20

Цитата:
Набиваючись в радники президента, порадив би дорізати території до Асканія-Нова і створювати там заповідні поселення Партз"їздівка, імені Останнього Соцзмагання, Сталінолєнінка, Андропово-Берієво і т.д. Всіх комуністів (бувших?, а нинішніх 100%) туди. Туди теж треба стягнути весь совковий антураж. Запроваджуємо там спеціальні гроші - русав(рубель савєцкій). На банкноті 1 русав Брежнєв цілує взасос Хонекера, 5 - Суслова, 10 - Ясера Арафата, 20 - Мухамеда Алі, 50 - Фіделя Кастро. Офіційна мова суржик. Еталон мови - Вєрка Сердючка.
І, щоб все натурально. Якщо вулиця Лєніна, то пам"ятники прославленому сифілітику через кожних 2 метри. Якщо ву....


А чого кусок України їм відрізати? Вже логічніше було б кусок "нєаб'ятнай" Рассії

rost - 15-12-2003 у 21:34

Причин на то багато.
1. Мова йде про наших комуняк.
2. Мова йде про розширення вже існуючого заповідника, де крім антилоп і зебр будуть утримуватися ще й вищезгадані індивідууми.
3. Ну навіщо ж віддавати Росії таку атракцію для туристів. Проект має бути не тільки самоокупний але й повинен приносити прибутки. Сафарі з полюванням на комуніста звичайно не передбачається, але прогулянки прозорими галереями із бронескла крізь компоселення матимуть успіх. Уявіть собі, наприклад, прогулянку вулицею Леніна, де будуть стояти один проти одного ідоли-Леніни зібрані з yсіх мaйдaнiв cxідної України (галицькі ідоли вже, нажаль, втрачені назавжди). Плюс обід в справжній комуністичій їдальні, хорові концерти блатного репертуару, продаж русавiв, комуністичних сувенірів, виготовлених руками поселенців i т. д.