Форум Рідного Міста

12 серпня - концерт польської групи VADER

Чарівник з міста Гамельн - 20-6-2003 у 18:16

Ось що я щойно знайшов у моїй поштовій скрині:

"12 августа во Львовском Дворце спорта "Спартак"(ул Мельника 18) состоится ЕДИНСТВЕННЫЙ В УКРАИНЕ концерт группы VADER!!! На разогреве - CASTRUM (Ужгород) и еще есть одна открытая вакансия
Цена билетов: июнь - 15 грн, июль - 25 грн, август - 30 грн.
Дополнительная информация и заказ билетов - e-mail : loganmusic@ukr.net"


Чарівник з міста Гамельн

Nazar - 20-6-2003 у 19:01

А що означає - ціна білету за червень, липень, якщо концерт в серпні?

Чарівник з міста Гамельн - 20-6-2003 у 21:43

Я думаю, це означає, що якщо купувати квитки зараз, то вони будуть коштувати 15 гривень, якщо в липні - вже 25 і т.д.


Love is God

тихий вечір - 21-6-2003 у 15:58

що саме вони грають??

Чарівник з міста Гамельн - 21-6-2003 у 17:16

Технічний death metal. Можна порівняти з MORBID ANGEL. В цьому стилі одна з найкращих груп взагалі в світі.


Love is God

тихий вечір - 22-6-2003 у 12:12

о, це вже цікаво

Nuzzler - 24-6-2003 у 17:37

http://ps.org.ua/cgi-bin/news.cgi?session_id=&news_id=196

http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=MISS70306200422&am...

Чарівник з міста Гамельн - 25-6-2003 у 09:20

Крім CASTRUM перед VADER повинні виступати київські групи FLESHGORE та (з ймовірністю 90%, за словами організаторів) MENTAL DEMISE - останні нещодавно приїжджали до Львова, та ще одна львівська група, яку поки що не називають.

Love is God

Markijan - 25-6-2003 у 20:44

Я мав нагоду подивитися програму за участю вокаліста цієї групи-Петера.
Нею я, звичайно, скористався. Скажу тільки, що враження справила досить
сильне. Його слова навіть певним чином змінили мій погляд на явище сатанізму.
У Польщі ця група буває рідко, але якщо й буває, то дає супер концерти!

Чарівник з міста Гамельн - 13-8-2003 у 14:12

Що вчора був за день? Правильно, 12 серпня. Тобто нарешті відбулося довгоочікуване свято, якого наше місто ще не бачило і знову побачить, боюсь, не скоро.

Не зважаючи на прогнози окремих песимістично налаштованих осіб, VADER таки приїхав.

Концерт починався о 7-й вечора, однак вже години з 5-ї під Спартаком почався збиратись народ. Досить багато людей приїхало з інших міст. І не тільки з Західної України та Києва - дехто був навіть із Запоріжжя та Білорусі. Мені важко оцінити загальну кількість присутніх на концерті, але тисяча, напевно, була. У натовпі можна було спостерігати досить "колоритних" особистостей - наприклад, запам'ятався чоловік з великими вусами, в одязі, який дуже нагадував військову форму, в гадах, в кашкеті та з нашивкою на плечі у вигляді руни Одала. Єдине, що трохи вразило/розсмішило - це неправдоподібно велика кількість футболок CRADLE OF FILTH. Також увесь час натовпом ходив невтомний представник Свідків Єгови, який, напевно, виконав місячний план по розповсюдженню макулатури.

... Але нарешті почався власне концерт, і на сцену в лицарській кольчузі вийшов... Кумар. Вокаліст львівської панк(!) групи ТОСТЕР (він "прославився" тим, що вже два рази поспіль на фестивалі Перлини Сезону показує глядачам свою дупу. А взагалі, як влучно написали в Поступі, просто "милий толкініст" :-)), якого невідомо за які заслуги зробили ведучим. Причому зробили це абсолютно дарма: він, як і варто було очікувати, проявив себе повним телепнем, спромігшись лише на банальні жарти на кшталт "VADER не приїхав. Але ми знайшли рівноцінну заміну - ТОСТЕР". А ще він мені розказав, що ще до концерту в нього, як з ведучим, якась львівська газета вже встигла взяти інтерв'ю... бідний VADER.

Однак повернусь до концерту. Пам'ятаєте відому приказку про "ложку дьогтю"? Так от, перша група, яка вийшла на сцену, як раз нею і була. На превеликий жаль, "честь" випала єдиній львівській групі SKNIL OFF. Колись дуже давно, років 5-7 тому була у Львові група ANAESTHESIA - така собі "місцева Металіка". Так от, зараз від неї лишився, здається, лише вокаліст, який і відродив групу під новою назвою.

Просто жах! Чи скоріше, навіть, ганьба! Я не знаю, який треба було мати блат (і, найголовніше, НЕПОЧУТТЯ власної гідності), щоб з ТАКОЮ музикою вийти на сцену. Можливо, якби вони виступали на Рокотеці, то ніхто би особливо і не матюкався, але випускати їх перед VADER-ом - це просто саботаж! Звук був жахливий, музика - тупа, не те слово (ледве не якийсь панк-хардкор), а тексти - взагалі просто ідіотські (щось на кшталт "Я Бэтмен - великий и ужасный!"). То ж не дивно, що в паузах між піснями добре було чути непоодинокі вигуки "на х..!" У Львові є декілька локальних груп, які грають death metal (і яким нічого більшого, ніж цей локальний рівень в житті не світить), однак будь-яка з них виглядала би в 100 разів краще, ніж SKNIL OFF. Чесне слово, краще би взагалі ТОСТЕР випустили! Але щось я занадто захопився...

Наступними на сцену вийшла ужгородська група CASTRUM, яка і знаменувала початок "діжки з медом". Я про них багато чув, але послухати їх музику все ніяк не доводилось. Послухав. Не розчарувався. Дуже швидкісний death/black, який чимось VADER і нагадував - хоч клас, звичайно, і не той, але все одно досить непогано. До речі, в групі лише троє музикантів, однак відсутність другої гітари майже не відчувалась. Крім власного матеріалу, CASTRUM зіграли й "класику" - ковер JUDAS PRIEST, який публіка сприйняла "на ура", хоча мені він не дуже сподобався (напевно, я просто не люблю heavy metal). Отже, в цілому, група справила дуже хороше враження - з задоволенням послухав би їх ще раз.

Столицю Україну представляла група FLESHGORE. Наскільки мені відомо, обговорювалась участь ще однієї київської групи - MENTAL DEMISE (яка нещодавно вже приїжджала до Львова), однак на цьому концерті ми її все-таки так і не почули. Але FLESHGORE виявились достойною заміною - причому "рівноцінною" як за рівнем гри, так і за стилем музики. Грали вони брутальний death/grind - мені чомусь пригадався NAPALM DEATH. Якщо чесно, я не є великим шанувальником подібної музики - вона, як на мене, занадто одноманітна, і її цікаво слухати лише перші 15 секунд :-) Хоча "на живо" послухати можна. Народ під них відривався по повній програмі - в середині залу спостерігалось справжнє "місиво". Музика, як то кажуть, "на любителя", але в залі таких була переважна більшість, так що всі лишились задоволеними. До речі, це була єдина група, яка зверталась до залу українською мовою.

Потім був антракт, під час якого головні винуватці свята налаштовували апаратуру, а глядачі стояли в черзі за пивом, якого, через явно недостатню кількість продавців, більшість так і не дочекалась.

І нарешті ВОНИ. Група не те що "світового" класу, а одна з найкращих death metal груп взагалі (ще "крутішими" є хіба що MORBID ANGEL). Ні в якому разі не применшую заслуг CASTRUM та FLESHGORE, але вже з перших акордів стало зрозуміло, що до VADER їм ще дуже і дуже далеко. Звук був просто супер - всі інструменти звучали майже ідеально. Ну а щодо музики... що там казати, її треба було чути! Ураганний шквал рифів, накладений на кулеметні черги барабанщика, через які пробивається виразна соло-гітара. Представлені пісні були, в основному, з останніх альбомів - Revelations та Litany, хоча звучали і більш старі речі - з Back To The Blind і, якщо не помиляюсь, з De Profundis. Глядачі були просто в захваті!

Ще мені дуже імпонувало те, як VADER поводились на сцені - дуже тепло, без будь-якої пихи, відчувалось, що це для них не просто "робота", і грати музику для них дійсно "в кайф". До глядачів вони звертались на невпевненій російській та українській, і в кінці пообіцяли, ще приїдуть до Львову ще раз. У що дуже хочеться вірити...

Вердикт. Кращий metal концерт цього року у Львові. Взагалі кращий концерт цього року у Львові. Кращий metal концерт у Львові взагалі. А враховуючи, що, крім класичної музики, виконавців ТАКОГО класу Львів ще ніколи не бачив, то, цілком можливо, що НАЙКРАЩИЙ КОНЦЕРТ У ЛЬВОВІ ВЗАГАЛІ. Принаймні, на моїй пам'яті такого ще не було.



Novy Svet