Форум Рідного Міста

Де можна в Карпатах добре відпочити?

Nazar - 24-6-2003 у 19:44

Питання дуже актуальне, мова йде про відпочинок в горах, щоби було комфортно, недорго:D, та й щоби була гаряча вода. Одним словом, щоби вагітна жінка відчувала себе комфортно та рілексно?

Але пишіть все що знаєте, дуже потрібно!

Де відпочити в Карпатах?

Роман Голощук - 24-6-2003 у 20:03

Сьогодні надибав статтю в "Львівській газеті" -
Де відпочити в Карпатах?
У ній подаються "рекомендації тим, хто хоче поєднати рідні гори з європейським рівнем комфорту". Але за комфорт доведеться платити "по європейськи";)

Ярослав Новицький - 19-7-2003 у 12:20

Справді не знаю :(
Порадив би палатку - тай подалі від людей, але це, мабуть, не підходить...
Краєм вуха чув, що в Перлині непогано, але сам туди ходив тільки більярд грати :)

Роман Голощук - 24-7-2003 у 19:59

Ось тут є інформація про зелений відпочинок у гуцульському селі Прокурава, яке розміщене в Косівському районі Івано-Франківської області - www.valentyn.gmxhome.de/
На сайті є контактний телефон та непогана підбірка світлин Карпат

Закарпаття – край “зеленого золота”

Роман Голощук - 24-7-2003 у 20:33

У Закарпатті безліч чудових місць для відпочинку. Туристам пропонують великий вибір приватних туристичних закладів, розташованих у наймальовничіших куточках області. Сьогодні помандруємо на Синевирське озеро та в Мукачівський район.

Найкрасивішим куточком Закарпаття справедливо вважають Міжгірщину, де знаходиться Національний природний парк “Синевир”. Його створили 1989 року, він займає площу 40,4 тис. гектарів. НПП “Синевир” нині вабить мандрівників лісистими горами, полонинами попід хмари, швидкоплинними річками Теребля та Чорна Ріка, цілющими джерелами мінеральних вод. Однак віддавна вважають, що найкоштовнішим і найважливішим скарбом природного парку є Синевирське озеро (“Морське око”) на висоті 989 м над рівнем моря. Середня площа озера – 4-5 га, глибина – 8- 10 м. Найглибша точка – 22 м. У прозорій холодній воді водиться форель озерна, райдужна та струмкова. А навколо “Морського ока” ростуть стрункі ялинки.

Унікальним і єдиним у Європі є Музей лісосплаву на Чорній Ріці (також на території НПП “Синевир”), де можна ознайомитися з старовинними знаряддями праці лісорубів і плотогонів- бокорашів, побачити реконструкції побутових і житлових будівель; пройтися над греблею, милуючись чудовими краєвидами. Мандруючи горами, лісами й долинами, можна поласувати ожиною, чорницею, малиною, суницею та лісовими горішками, що їх щедро розкидала тут природа.

Іншим неповторним куточком Закарпаття є селище Солотвино. З 1976 року в Солотвино функціонує найбільша у світі Українська алергологічна лікарня на 260 місць. Нині це спеціалізований заклад, де проводять комплексну діагностику і лікування осіб, які страждають на бронхіальну астму легкої і середньої важкості, хронічні захворювання дихальних шляхів, алергічні захворювання дихальних шляхів і ЛОР-органів, алергічні дерматити, екзему, псоріаз.

Основний метод лікування – спелеотерапія (один із методів немедикаментозної реабілітації і лікування захворювань органів дихання, який базується на використанні мікроклімату підземних об’єктів – шахт і карстових печер) – проводять у спеціально побудованому в товщі соляного масиву підземному відділенні на глибині 300 м у шахті №9 Солотвинського солерудника. Унікальність лікувального мікроклімату алергологічної лікарні полягає в тому, що терапевтичний ефект забезпечує постійна концентрація у повітрі біологічно активного аерозолю хлористого натрію. Ефективність лікування становить 80-86% серед дорослих і 90-95% серед дітей. Упродовж року лікарня приймає близько 3000 хворих, у тому числі до 1000 дітей. Вартість лікування на 24 дні коштує 1000 грн.

Одна із найвідоміших українських здравниць також знаходиться на території Закарпаття. Це санаторій “Карпати” неподалік Мукачевого. Він розташований в урочищі Берегвар на південному схилі лісистих гір, на висоті понад 300 м над рівнем моря, у долині ріки Латориця. Окрасою санаторію є палац австрійського графа Шенбруна – пам’ятка архітектури ХІХ століття, оточена парком-дендрарієм із декоративним озером у центрі.

Саме тут, у колишньому графському замку, відразу після зайняття Закарпаття радянськими військами була відкрита здравниця. Місцевий клімат створює прекрасні умови для лікування хворих із недугами органів кровообігу і центральної нервової системи. У повітрі курорту – підвищений вміст фітонцидів і легких аероіонів, що позитивно впливає на організм хворої людини, стимулюючи і підвищуючи рівень імунної системи.

Оздоровча база санаторію, крім лікувальних і діагностичних кабінетів, включає водолікарню (ванни з мінеральною кремнієвою водою, вихрові ванни для рук і ніг, лікувальні душі), зал лікувальної фізкультури, обладнаний тренажерами; функціонують кабінети аерозольної терапії, фітотерапії, масажу.

У санаторії відпочиваючих розташовують в одно– (222 у.о.) і двомісних номерах (204 у.о.) з усіма зручностями, у двокімнатних і трикімнатних номерах “Люкс” (299 у.о.). Термін перебування в санаторії – 24 дні.

У центрі Сколівських Бескидів – гірському районі українських Карпат – розташований ще один відомий санаторій “Перлина Карпат”, який спеціалізується на лікуванні захворювань шлунково- кишкового тракту та серцево-судинних хвороб. А на туристів чекає активний відпочинок: спортивний майданчик, сауна з басейном, басейн-джакузі під відкритим небом, гірські велосипеди, більярд, великий і малий теніс, мангал. Вартість проживання в санаторії – від 180 грн. на добу з особи.

Незабаром Закарпаття має всі шанси стати одним із найбільш відвідуваних туристичних куточків України. Тому не зволікайте – приїжджайте, аби набратися сил, відпочити тілом і душею від усіх буденних проблем.

Подяка менеджеру туристичної фірми “Сян” п. Уляні Прочко за допомогу в підготовці матеріалу.

Підготувала Віра Карпінська
Джерело - http://www.gazeta.lviv.ua/2003/07/22.appendix/NewspaperArticle.2003...

Соломія Федушко - 30-6-2010 у 23:44

Неймовірно красива місцина в Закарпатті - озеро Синевир (Синєвир). Навіть не віриться, що ще є такі райські куточки на землі :)

Дуже цікава ленгенда існує про походження озера. Колись давно всі гори належали графу, батькові блакитноокої красуні Синь. Дівчина блукала лісом і почула мелодію сопілки пастушка Вира. вони покохали один одного і почали таємно зустрічатись. Ці зустрічі ставали все частішими. Одного разу, коли Вир чекав свою кохану на галявині, графські слуги вбили хлопця. Дізнавшись про те, що сталося, Синь так гірко заплакала, що невдовзі її сльози затопили всю галявину, а згодом і сама Синь зникла в блакитних водах. І це озеро люди назвали іменами обох закоханих. Вода озера - кольору очей Сині, а острівець посередині - місце загибелі Вира.
Ось така сумна легенда для романтиків :)

Юрій Сєров - 1-7-2010 у 10:45

Наскільки я знаю Синєвир підгріб у свою власність Суркіс, вхід платний. Обгородили парканом, чим звичайним туристам, які ходять по горах, свторюють суттєві незручності.

Соломія Федушко - 1-7-2010 у 11:37

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Наскільки я знаю Синєвир підгріб у свою власність Суркіс, вхід платний. Обгородили парканом, чим звичайним туристам, які ходять по горах, свторюють суттєві незручності.

Вхід й справді платний. Я б не сказала, що паркан для нас створив суттєві незручності :)

Юрій Сєров - 1-7-2010 у 12:24

Але навряд чи це місце можна назвати добрим для відпочинку. Побачити - обов'язково. А відпочивати там можливості немає.

Соломія Федушко - 1-7-2010 у 12:33

Чому ж не можна? Звичайно, можна там на території є кілька відпочинкових комплексів, але ціни, мабуть, там нереальні.

Demyan - 1-7-2010 у 13:08

Ну озеро вже не те що було колись - воно спускається сильно, людей стає дедалі більше, а отже появляються "бізнесмени" створюються різні платні "атракціони", будки, кіоски фотознімки.
Ціни там не є високими, В тій базі що на горі - я б не рекомндував дуже маленькі і тісні кімнати, якщо спуститис в низ - знімаєте хатку або кімнату в хаті - приблизно 150 грн. Нас було 4, ще дали знижку до 130 грн. в хаті є все: холодильник, посуда, кухня, телевізор, магнітофон....Господарі можуть і їсти приготувати, хоча якщо і зайти в кафе - ціни не є високими, а готують смачно, а хочете можете самі собі зробити шашлик-машлик :).
Так щоб відпочивати там - дійсно нема що робити але якщо на два дні то в сам раз.
Щодо легенд - їх є ціла купа, придумають щоб зацікавити туристів - це і що потрібно обійти це озеро і що з висоти пташиного польоту цей острівець - як зірниця і око....і що ночами озеро здіймає хвилі - графиня гуляє :) і т.д і т.п.

Ігор Домін - 1-7-2010 у 18:24

щойно приїхали з карпат. зупинялись знову у княжому граді. 10 км від коломиї. гляньте в неті. усі умови є: нормальні номери та гарна територія бази. басейн, більярд, спортзал, альтанки, два пруди. не дуже дешево, але можна собі дозволити. дешевше ніж в яремче. близько тисовий заповідник. з цієї бази їздили по карпатах: піднялись на говерлу, були на водопаді гук та в шешорах. можна їздити з коломиї автобусом. якщо є власне авто - жодних проблем, все близько. з коломиї до львова їхали потягом 4 години.
в закарпатті раджу відвідати мукачево, мені там сподобалось. на синєвирі був. озеро гарне. бази біля нього убогі: в одному номері немає балкону, в іншому - тв чи стільців, готують в готелі жахливо, їли в колибі. проблема знайти хліб, соки дорогі. взагалі, природа значно краща сервісу. але там замовили екскурсію: відвідали берегове (мадярське село на кордоні), страусову ферму, годували оленів в лісництві. можна розважитись.

Станкевічас Сергій - 5-7-2010 у 18:06

Можу порекомендувати літній відпочинок в або біля Буковеля. Зараз ціни відносно зими "смішіні", а сервіс, треба віддіти належне, останні декілька років рухається, хоча і не тими темпами, як хотілося б, але всеж таки в правильному напрямку.:)

Ігор Домін - 5-7-2010 у 19:21

а ось ми відмітили, що влітку ціни вище, а сервіс гірше, ніж взимку. мабуть тому що більше туристів стали приїжджати до зелених карпат. а взимку ми були за тиждень до нового року - на базі майже нікого не було, нам на все знижки та ніяких черг на розваги.

Demyan - 6-7-2010 у 08:06

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Домін
а ось ми відмітили, що влітку ціни вище, а сервіс гірше, ніж взимку. мабуть тому що більше туристів стали приїжджати до зелених карпат. а взимку ми були за тиждень до нового року - на базі майже нікого не було, нам на все знижки та ніяких черг на розваги.


Щось ви не це відмічали...ніколи такого не було скільки був взимку влітку - однозначно ціни взимку більші, в ресторанах/кафе навіть є дві графи літо/зима.
Єдине коли не випадає сніг і немає тоді звісно туристів менше і ціни скидають але всеодно не до рівня літа

Ігор Домін - 6-7-2010 у 21:26

повторюю: влітку відпочинок в карпатах був більш дорожчим. взимку дорого з нового року до початку лютого - ціни заоблачні, але за тиждень до нового року ситуація зовсім інша. може так було тільки в нашому випадку, але вважаю, що тенденція така буде у зв'язку з підвищенням зацікавленності у зеленому туризі.

Ігор Домін - 18-7-2010 у 08:25

2 роки тому відпочивав в закарпатті. був на синєвирі, в береговому, мукачеві. захотілося ще раз організувати цю поїздку. але щось арифметика значно змінилась: квитки 105*4=420 грн (на двох), вартість номеру приблизно 200*2=400 грн (2 доби люкс у приватній садибі в мукачеві) - разом 820 грн. все нормально. дзвоню в екскурсійне бюро. пам'ятаю, що минулого разу платили за одноденну екскурсію по 35 грн з особи. по мапі від мукачева до синєвіра приблизно 90 км (наврядше я сильно помиляюсь). ось такий розрахунок я отримав: вартість проїзду 320км(!!!)*5грн(!!!)=1600грн та 350 грн - послуги гіда. разом 1950грн за поїздку на озеро. чи воно того варто? а їхати 16 годин тільки заради паланека - мабуть нераціонально. і де тепер в карпатах добре відпочити? хто це так вчить туристів обдирати влітку? я ж знаю, що в закарпатті ні сервісу, ні гарних туристичних баз немає. як завжди: природа чудова, люди все псують. шкода. може хтось знає якісь реальні варіанти відпочинку у закарпатті, так щоб не сидіти в номері, не рахувати копійки? дякую за розуміння.

Hanor Narasson - 18-7-2010 у 18:16

А чому саме Закарпаття? В яремчі я зараз плачу за 2-місний номер 120 грн, лажу з дітьми по горах взагалі безплатно.
Вечеря (з якої ще лишається на сніданок) - 80 грн 2 порції.
Обід в їдальні на вокзалі гривень 20-25 (якщо не брати соку-кави-пива). Відносно того, що вокзал - так не лякайтесь, там пара поїздів на добу, це не воззальні забігайлівки на великих станціях. Сніданок готую сам (є кухня).

Ігор Домін - 18-7-2010 у 22:51

дякую, Hanor, про Яремче я все знаю. питання в тому, що хочу саме в Мукачево потрапити (рідні міста батькових родичів), це для мене цікаво. але не розумію чому так дорого. мабуть почекаю, коли куплю авто та принципово поїду туди без тур-агентів. а природа там гарна!

Demyan - 19-7-2010 у 08:11

Ігоре - давайте не будемо сперичатися про літні ціни - ви в Карпатах буваєте один раз в рік і ціни в сезон зимовий там ростуть в ен разів, на нвоий рік і різдво - ще більше ніж в зимовий сезон. Літом ціни значно і значно падають.
Тенденції підвищення цін не буде - покрайній мірі ще років 10 а то і 20....карпати роблять іпд "зимовий" відпочинок.
Є багато знайомих які мають свій бізнес там і роблять все це.Так от влітку як правило вони працюють і роблять умови для зимового відпочинку, звісно щоб хата просто так не була порожньою тому вони і здають влітку, але ціни тоді дуже і дуже низькі, якщо взимку це коштує від 30 доларів за ніч то влітку можна і за 50 грн домовитися.

Ігор Домін - 19-7-2010 у 22:07

Не будемо, Деміан, якщо ви так наполягаєте (безапеляційно). тільки скажіть що таке іпд ? буду знати новий термін:) дякую. стосовно знайомих: я своїм знайомим теж неадекватні знижки на ремонт авто роблю, а можу і безкоштовно, але це ж не означає, що в мене ціни падають. але в питанні карпатського відпочинку ваш досвід більший, тому не буду сперечатись заради суперечки, просто хотів отримати інфу, в якій я зацікавлений. поки що натрапив тільки на один регіон доступного відпочинку в карпатах: івано-франківська область.

Андрій Пелещишин - 19-7-2010 у 22:31

Не зовсім вловив суть дискусії, але вклинюся :)
На лижних курортах і не тільки влітку ціни досить невисокі. У тому ж Славському в приватних пансіонатах (я якраз зараз звідтам) проживання від 50 грн за людину. Думаю, за 100 грн можна отримати вже досить високий клас.
Щодо Мукачева, рік тому зупинялися в приватному готелі на ніч здається за 65 грн з людини.

Demyan - 20-7-2010 у 09:24

Суть дискусії в тому що Ігор каже що влітку в Карпатах відпочиниок дорожчий ніж взимку.
Щодо знайомих - то вони не здають друзям а часто стоять на вокзалі і кому небудь - аби хата не пустувала.
Не потрібно звертатися ні в які турагенства, в Карпатах - це є заробіток місцевих жителів, тому можна просто приїхати в будь-яку точку карпат - знайдете без проблем житло, а також місцевих гідів і купу розваг..за цінами значно нижчими ніж через посередників.

Ігор Домін - 20-7-2010 у 18:35

дякую. але чи буде такий сервіс у місцевих? туалет та душ у хаті, гаряча вода? та можливість діставатись до різних місць, не замовляючи таксі? зазвичай дешево у селах, а маршрутки там ходять нечасто. та ще аспект: чи є можливість розмістити группу 6-8 осіб? ще питання до Андрія: чи можете порекомендувати дійсний спосіб організації екскурсій з мукачева. хотів би поїхати всеж на синєвір, але не за 1500 грн а десь за 400, якщо це можливо. дякую всім за толерантність та допомогу;)

Андрій Пелещишин - 20-7-2010 у 20:45

Цитата:
дякую. але чи буде такий сервіс у місцевих? туалет та душ у хаті, гаряча вода? та можливість діставатись до різних місць, не замовляючи таксі?

Ну я відпочивав тиждень тому за 50 грн з дорослого (дитина нахаляву) з душами і туалетами в коридорі (спільні на кілька кімнат). Я не знаю, що конкретно закладається в термін "сервіс", я боюся щось радити, в кожного свої критерії. Але все-таки всяка малопотрібна річ навзірець супутникового телебачення, всяких там мангалів, бесідок і т.п. включно з сауною на дровах (за окремі, але на компанію цілком прийнятні гроші) там було. Включно з добиранням з вокзалу і на вокзал.
Харчування в ті гроші не входило!
Цитата:
чи є можливість розмістити группу 6-8 осіб?

Зазвичай в пансіонатах спокійно можна розмістити чоловік 20-40, і ще серйозну знижку під то діло вибити.
Цитата:
зазвичай дешево у селах, а маршрутки там ходять нечасто.

Ну не знаю. Тут звучали Славське (на основній залізничній магістралі Західної України), Яремче (чи не райцентр?, є залізниця). Це явно не села.
Цитата:
можливість діставатись до різних місць, не замовляючи таксі?

Різні місця тоже різні бувають. Десь інакше, як на "Уралі" не заїдеш. Якщо село на трасі чи залізничній колії - проблем з базовими перестрибуваннями між населеними пунктами немає. Та й ціни на таксі також бувають дуже різні.
Цитата:
чи можете порекомендувати дійсний спосіб організації екскурсій з мукачева. хотів би поїхати всеж на синєвір, але не за 1500 грн а десь за 400

Щодо маршруту "Мукачево-Синевир" нічого не скажу, не їздив. З прикарпатських курортів (Моршин, Трускавець) на Синевир їздять туристичні маршрутки на 1 день. Не думаю, що там ціни вимірююся сотнями гривень, навряд чи ними хтось би користав.
Якщо Вас дуже цікавить саме Мукачево, спробуйте спіймати тут на форумі через приват пані Горват Корнелію, вона звідтам.

Ігор Домін - 20-7-2010 у 22:31

спасибі за таку розгорнуту відповідь. буду аналізувати, планувати та шукати Корнелію:) хай вам щастить

Demyan - 21-7-2010 у 07:53

У місцевих іноді сервіс є набагато більший аніж в готелях. Звісно є і душі і шампура і дрова, можна і з сауною пошукати, всі меблі - причому оформлення як правило я шукаю в карпатському стилі - що дуже приємно, плюс господиня завжди приготує домашню страву. Щодо транспорту - теж як правило зажди домовляюся з місцевими - які довозять чи то на бобіках чи в "табелтках" че ще на чомусь - в будья яку точку - ціни не дорогі.

Ігор Домін - 21-7-2010 у 18:52

я мабуть не там шукаю. чи ті, кого ви маєте на увазі не дають оголошення в інтернеті? чи треба дзвонити туди, де немає фото та розробленого сайту, а є тільки номер телефону? якщо то можна, Деміан, дайте якийсь номер на пробу, якусь садибу у Яремчі чи на Буковелі, якщо ви там зазвичай відпочиваєте. щиро дякую!

vovka - 21-7-2010 у 20:06

Цитата: Початково розміщене учасником Ігор Домін  
я мабуть не там шукаю. чи ті, кого ви маєте на увазі не дають оголошення в інтернеті? чи треба дзвонити туди, де немає фото та розробленого сайту, а є тільки номер телефону? якщо то можна, Деміан, дайте якийсь номер на пробу, якусь садибу у Яремчі чи на Буковелі, якщо ви там зазвичай відпочиваєте. щиро дякую!


от найшов в своєму каталозі пару сайтів:

http://kolodruziv.com.ua/
пишуть також що організовують екскурсії, в тому числі в замок Паланок. Можна позвонити розізнати детальніше.

http://sheshory.com/ - Шешори
і ще
http://www.sadyba.org.ua - Косівський район

Hanor Narasson - 21-7-2010 у 20:55

Я відпочивав отут:
http://www.karpaty.info/ua/uk/if/jr/jaremche/houses/mamyna.hata/

Цього року мешкали в цій кімнаті (120 грн/доба)
http://www.karpaty.info/ua/photoview/?f=/data/objects/img/816/in10....
(на фото немає ще стола зі стільцями)

Минулого року жили в цій:
http://static.karpaty.info/data/objects/img/816/in3.jpg


А зять господині має власну "газель" і може возити.
http://www.karpaty.info/ua/uk/if/jr/jaremche/houses/u.lesi/

Ще рекомендую замовити на вечір приїзду сауну - вельми помічне.

Ігор Домін - 21-7-2010 у 22:19

ото ви мені справно накидали! буду розгрібати. спасибі!:D

Hanor Narasson - 21-7-2010 у 22:34

Так це те, що перевірено. А так http://www.karpaty.info Там я і в Мукачево знайшов "Мамину Оселю" за розумною ціною.

Demyan - 22-7-2010 у 07:35

Цитата: Початково розміщене учасником Ігор Домін  
дайте якийсь номер на пробу, якусь садибу у Яремчі чи на Буковелі, якщо ви там зазвичай відпочиваєте. щиро дякую!

Я номерів не беру ніколи - і наперід ніколи не домовляюся, просто їду і все, зупиняюся там де захочеться - хвилин 5-15 і гарантовано є де зупинитися, причому звісно з вибром умов і ціни. Можливо мені легше бо завжди на авто їзжу - зупинився, запитав подивився, проїхав далі, запитав - попередня більше сподобалася - та й вернувся.

Катерина Слобода - 22-7-2010 у 08:20

Озеро Синевир





Ігор Домін - 22-7-2010 у 21:54

це мабуть і є суттєва перевага -власне авто - що дає можливість не квапитись та не боятися залишитись посеред вулиці на чемоданах. нам треба заздалегідь все чітко спланувати, домовитись за житло та екскурсії та встигнути купити квитки. отака розвага у вільний час:)

такі фото у нас теж є. там краса! дика

Hanor Narasson - 23-7-2010 у 09:55

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  

...
Щодо маршруту "Мукачево-Синевир" нічого не скажу, не їздив. З прикарпатських курортів (Моршин, Трускавець) на Синевир їздять туристичні маршрутки на 1 день. Не думаю, що там ціни вимірююся сотнями гривень, навряд чи ними хтось би користав.
...


Йшов вчора мимо бювету і подивився ціни на екскурсії з Трускавця на Синевир: 100-110-120 гривень з особи, залежно від дня. Але то їздить хоча б мікроавтобус осіб на 10.

Hanor Narasson - 23-7-2010 у 09:59

Цитата: Початково розміщене учасником Ігор Домін  
це мабуть і є суттєва перевага -власне авто - що дає можливість не квапитись та не боятися залишитись посеред вулиці на чемоданах. нам треба заздалегідь все чітко спланувати, домовитись за житло та екскурсії та встигнути купити квитки. отака розвага у вільний час:)


З авто виникає інша проблема: де його залишити, щоб не угнали і не обікрали...:baddevil:

Demyan - 23-7-2010 у 13:53

Цитата: Початково розміщене учасником Hanor Narasson  
Цитата: Початково розміщене учасником Ігор Домін  
це мабуть і є суттєва перевага -власне авто - що дає можливість не квапитись та не боятися залишитись посеред вулиці на чемоданах. нам треба заздалегідь все чітко спланувати, домовитись за житло та екскурсії та встигнути купити квитки. отака розвага у вільний час:)


З авто виникає інша проблема: де його залишити, щоб не угнали і не обікрали...:baddevil:


Ну не знаю теж не бачив ніколи проблем - як правило залишаю десь в чийомусь дворику - даю 10 грн за ніч і все. І як був на синевірі - теж так робив і всюди так роблю. Якщо є десь готелі, бази або що то роблю так само на їх стоянці.

Hanor Narasson - 24-7-2010 у 17:11

Колега також так намагається робити. Коли в нього була новісінька Ауді-Кваттро, то тяжео було знайти, хто погодиться взяти наніч в селі (хоча то були 90-ті).
А недавно так поставив - злили бензин.

Ігор Домін - 20-9-2010 у 22:07

всім привіт:) тільки но з Яремчі. скільки ви б мені не говорили, але там дорого! і взимку і влітку (хоча в Одесі дорожче;)). здається на цінову політику стали сильно впливати російські господарі маєтків. ось наш приклад: зупинились на базі невеликій - однокімнатний номер на двох 200 грн за добу, двокімнатний 350грн. номери нормальні, але крім цього там нічого нема: на фото причал до річки - але хазяїн казав, що його забрала вода (не встигли ми:(), банька недороблена, ресторан побудован на 70 відсотків, та й вибір 2-3 блюда, але нічого там не замовили, тому що дорого, а в неділю кухаря взагалі не було. тому їли в колибі за ринком - сподобалось, дешево та смачно. а баньку знайшли в іншому місці. дорожче, ніж сподівались, але там було супер. тільки одне не сподобалось: хазяйка мабуть руська, але це не проблема. тільки не сподобалось її ставленя до навколишніх людей - ніби вона якась господиня-бариня, а навкруги холопи. чесно! мені так здалося. спитали, чи встигнемо повернутися зі скелі довбуша до призначеного часу до баньки, а вона відповіла, що її крім маєтку нічого не цікавить, взяла гроші та показала, що нас більше не затримує. добре, що ввечері її не було. кухарка нас смачно нагодувала, раніше до баньки пустила та ще екскурсію по маєтку провела. а взагалі, в Карпати їдьмо заради Карпат, люди там якісь недоречні, тільки враження псують (не всі). шкода, що звірів немає, якось пусто. в містах хоч білочки стрибають, а там тиша та дерева. що з*їли всіх? треба природу берегти!

Hanor Narasson - 21-9-2010 у 08:21

Ігоре, а як Ви знайшли то житло? Якщо через http://www.karpaty.info , то напишіть там відгук. Та і тут варто озвучити, що це за готель.
Ну і переплатили, однозначно.

Demyan - 21-9-2010 у 08:32

Ігор псиав що шукає через нет бо хоче все планувати - зівсно таким чимно буде те що є, я ж казав - що можете не планувати, приїхали, і пішли шукати, хтось лишився з торбами - а хтось шукає - от і все.

Hanor Narasson - 21-9-2010 у 11:30

Дем'яне, я згоден, що Ваш спосіб є якнайбільш відповідний для українців, які "поки не помацають руками - не повірять".:lol: Але заковика в тому, що не завжди є можливість ходити і вибирати. Я, наприклад, часом їду сам з двома дітьми і не на машині. Тому "лишати речі і ходити" - не виходить. Так само, якщо приїжджати пізно вечером.
Крім того, ходячи і дивлячись, видно тільки "стіни", а яке буде відношення господарів і обслуги - невідомо.

Цитата: Початково розміщене учасником Ігор Домін  
всім привіт:) тільки но з Яремчі. скільки ви б мені не говорили, але там дорого! і взимку і влітку (хоча в Одесі дорожче;)). здається на цінову політику стали сильно впливати російські господарі маєтків. ...

тільки одне не сподобалось: хазяйка мабуть руська, але це не проблема. тільки не сподобалось її ставленя до навколишніх людей - ніби вона якась господиня-бариня, а навкруги холопи. чесно!


Зустрічав вже чимало відгуків на рекламу садиб в Карпатах, які належать не місцевим. Пишуть прямим текстом: "краще ми поїдемо до місцевих "вуйків".:saint:
Якщо порівнювати сервіс в Криму і в Карпатах, то Крим програє. Напевне це не просто так - менталітет на сході України інший.

Ігор Домін - 22-9-2010 у 20:46

ми 2 сезони придивлялись до відпочинку в карпатах. обрали садибу жива вода, це одна з найдоступніших в такому рівні. але ми вже трохи маємо досвід та мабуть будемо робити як Деміан каже, без бронювання через інет, а просто знайдемо якесь гарне місце наступного разу та запам*ятаємо. доречі, друзі натрапили на пристойний та більш доступний відпочинок в Мікулічині. яка ваша думка щодо цього місця? здається незручно без автівки? чи транспортне питання не гостріше ніж в інших місцях?

Ігор Домін - 22-9-2010 у 21:05

ще одне питання (мабуть не зовсім в тему): плануємо поїздку до Львову на жовтень. побачили, що в жовтні білети на жд до Львову подорожчають на 25 відсотків. а ще хотіли поїхати до Кіровограду до родичів. так ось суть: на інші напрямки ціни не зросли. це мені так здалося чи насправді робиться щоб на Західну Україну ніхто не їхав? бачу неприкриту держакцію для розколу країни, чи я перебільшую? ніхто здається не звертає уваги

Demyan - 23-9-2010 у 08:35

Якщо ви знаходите садибу - то беріть телефони власників безпосередньо і все. З транспортом проблем не буде - як правило господарі завжди доставлять вас ж/д вокзал-хата. Або ж завжди біля вокзалів є місцеві таксисти які довезуть.
Щодо цін - думаю тут щось не то, так як якщо Укразалізниця піднімає то на всі напрямки

Hanor Narasson - 23-9-2010 у 08:55

Щодо цін - то треба дивитися конкретно на дату, і навіть на номер вагону. Одеса-Львів-Одеса - є кілька різних складів поїзду, з різними коефіцієнтами "фірменості". Поставив лапки, бо у ОдЗал. поїзди взагалі жахливі.

Ігор Домін - 23-9-2010 у 19:05

а у нас тільки один потяг на Львів залишився. порівнювати можна тільки з літнім сезоном. в серпні платили за білет 80 грн, на жовтень буде 100 грн

Ярема П. - 23-9-2010 у 19:16

Чого так? Жовтень то відкриття якогось сезону?

Hanor Narasson - 23-9-2010 у 20:15

Поїздів з Одеси до Львова 2 з половиною (один через день:baddevil: ) Причому в одному дешевші купейні, в інших - плацкартні.. А щоквартальне підвищення цін УЗ проводить давно. Жовтень - то "відкриття" чергового кварталу.

Ігор Домін - 23-9-2010 у 20:54

2 з половиною - то влітку. а зараз тільки один. здається я не помиляюсь. мабуть на потрібну нам дату вибору іншого немає

Hanor Narasson - 24-9-2010 у 08:03

Ігорю, подивіться на е-квитку. Одеса-Львів, Одеса-Ужгород і Одеса-Ів.Фраківськ (останній- "обрізаний" літній щоденний Одеса-Чернівці).

Ігор Домін - 24-9-2010 у 18:07

дякую за співчуття, Ханоре! ;) якось все вирішемо. наступного тижня будемо купувати білети. чекай на нас, Львів!

Switlana Ivankiv - 19-12-2012 у 11:45

Щодо відпочинку в Яремче, то я гарно відпочила там на День студента. Хазяїни дуже хороші і номери були зі зручностями. Садиба біля вокзалу, от тепер неможу згадати як називається. Шукала на prykarpattya.if.ua., на карпатах і неможу ніяк знайти. Може хтось відпочивав в Яремче і може ще щось порадити?

Катерина Слобода - 19-12-2012 у 12:26

Можете тут глянути http://hory.com.ua/

Олена Генералова - 26-12-2012 у 23:08

Якщо Ви плануєте Ваш зимовий відпочинок економного типу, Ви можете зупинитись у Микуличині. Це 50 км від обласного центру Прикарпаття - Івано-Франківська, та 10-20 км від селищ Татарів та Ворохта, та 30 км від гірськолижного комплексу Буковель.
В Микуличині є два літні дитячі табори, й зокрема в одному з них, а саме в "Едельвейсі", колись відпочивали взимку, як туристи. Взимку табір працює, як готель. Дуже сподобалось. Ціни були помірні. Й плюс (важливо) - добре розташування!