Форум Рідного Міста

Руслана. Дикі танці

Рост - 3-7-2003 у 15:23

Купив щойно. Сиджу, насолоджуюсь. Гарно.

Рост - 3-7-2003 у 15:35

Я про аудіо-диск.
Його Руслана робила на, зараз... о, REAL WORLD Studio (United Kingdom).
А кліп - таки так, було щось таке. Напевно, немає у нас достойних. І фільм "Різдв`яні легенди" теж робився з участю російського режисера.

Odarka - 3-7-2003 у 18:50

Диск дійсно добрий, але якби там менше було електрики - це ж все ж таки - гуцули...

Олексій Мачехін - 4-7-2003 у 07:16

Це не гуцули, це Руслана косить під гуцулів - різні речі ;)

Наталка - 4-7-2003 у 10:13

Але ж вдало "закосила", як на мене. Диск хороший. Дійсно створуює літній настрій. :)

Зіронька - 14-7-2003 у 23:48

От лише б хто мені розказав, чи дійсно гуцули такі ммм... несучасні? Бо музика дійсно дикувата, але це не заважає їй бути музикою. Та й просто свіженькою.
І ще питання. Руслана це від "ЩИРОГО СЕРЦЯ" робить?

Наталка - 15-7-2003 у 09:45

"Руслана це від "ЩИРОГО СЕРЦЯ" робить?"

А що мається на увазі? З самої любові до гуцулів? Не думаю, але чи така вже добра безкорисливість у шоу-бізнесі? Людина повинна заробляти гроші, це нормально, і Руслана впіймала хвилю. Я насолоджувалась гуцульскими ритмами - дуже колоритно. А взагалі, Руслана - людина складна. Я її не знаю особисто, це моє перше враження. Тому, я думаю, кожний свій крок вона прораховує. Крім того, у неї є фінансова можливість робити такі речі, бо більшість наших талановитих музикантів просто не має грошей навіть на те, щоб диск записати, не кажучи вже про мега-кліпи та про Лондон. :( Та це вже інша тема.

TheLORD - 1-8-2003 у 14:26

Привіт!!
А ніхто не хоче поділитися? :) викласти десь на ФТП, наприклад %) з бітрейтиком під 256 kbit
буду вдячний... можу залити англомовних пісеньок... найсвіжіших :) наперед вдячний

Injust - 1-8-2003 у 14:52

Альбом непоганий,але з автентичною гуцульською музикою спiльного не так багато.Стиль,ритм,вимова...трохи iнше.
А назагал я бiльш полюбляю лемкiвських пiсень :-):sing:

Наталка - 1-8-2003 у 15:12

Цитата:
Першим відправив користувач Injust
Альбом непоганий,але з автентичною гуцульською музикою спiльного не так багато.Стиль,ритм,вимова...трохи iнше.
А назагал я бiльш полюбляю лемкiвських пiсень :-):sing:


На жаль, я мало чула лемківських пісень - на пальцях перерахувати можна. :( Але одного разу, в будинку Вчителя, на вечері пам’яті патріярха Мстислава почула хор "Лемки Києва". Враження - СУПЕР!!! Тепер збираю про нього інформацію. Якщо можете - допоможіть :)

Injust - 2-8-2003 у 12:17

Наталко,нажаль про зазначений Вами гурт нiколи не доводилося чути.А взагалi то лемкiвська пiсня та традицiї то величезна i ,нажаль,маловiдома спадщина.Я б дуже радив послухати пiснi Аннички Чеберенчик,вона файно змогла вiдродити лемкiвську пiсню додавши їй модернiшого звуку.Крiм того є такий,здається, польський гурт Kyczeria ,якi теж нещодавно випустили вдалий альбом з лемкiвською пiснею.А ще в "Українськiй книгарнi" на Академiчнiй у Львовi продається науковий двотомник про iсторiю,традицiї та побут лемкiв.Я собi ще в травнi купив,але нiяк немає часу взятися за читання.

Василь - 4-8-2003 у 08:12

Гуцули "усучаснюються". Недавно у Верховині "насолоджувався" Міськом Шуфутинським

Олександр Ганущин - 4-8-2003 у 09:23

Цитата:
Першим відправив користувач Зіронька
От лише б хто мені розказав, чи дійсно гуцули такі ммм... несучасні?

Що значить несучасні??? І зовсім навіть сучасні. Такі як треба.

Якщо чесно, то найбільш гуцульські райони давно вже набули цивілізованого вигляду, хоча подекуди трапляються і веслля за гуцульським звичаєм, і носіння одностроїв і не тільки до церкви у неділю.

Наталка - 4-8-2003 у 12:46

2 Injust: Дякую за цікаву інформацію.
2 Зіронька: Так, змушена погодитись з дописувачами - я теж була в Закарпатті, щоправда, не на Гуцульщині, але "сучасності" у вигляді низькопробної попси там стільки, що аж нудить. В якійсь передачі Руслана сказала, що автентичних гуцульських звичаїв і традицій лишилось дуже мало :(

Odarka - 4-8-2003 у 12:54

Цитата:
Першим відправив користувач Injust
радив послухати пiснi Аннички Чеберенчик,вона файно змогла вiдродити лемкiвську пiсню додавши їй модернiшого звуку.
Дозвольте з Вами не погодитися щодо Аннички...Вона жахливо їх виконує...там не має душі, автентики, чогось справжньго.
Наталочко приїдеш у Львів ми з Тарасом їх тобі купу заспіваємо.
Доречі Піккардійці готують альбом лемківських пісень:D

Олексій Мачехін - 4-8-2003 у 13:49

Цитата:
Першим відправив користувач Odarka
Наталочко приїдеш у Львів ми з Тарасом їх тобі купу заспіваємо.
Доречі Піккардійці готують альбом лемківських пісень:D


Фіксую передвзятість відношень до певних членів форуму :yawn:

А МЕНІ, МЕНІ ЗАСПІВАЄТЕ??? Я ТЕЕЕЕЖ ХОООЧУ!!!! :(

А на альбом чекатиму:D

Наталка - 4-8-2003 у 14:29

Хоча до жовтня ще далеко, я вже побігла за квитками до Львова :D Таке заохочення :rolleyes:

2 Olexiy: А заздрість - смертний гріх :saint:

Injust - 4-8-2003 у 20:27

Одарцi: я вважаю,що як раз таки саме у пiснi Аннички вкладено душу,до того ж вихiд її альбому i пожвавив iнтерес то лемкiвської пiснi.До цього часу в нас можна було знайти хiба що "Лемкiвське весiлля" та Плач Єремiї зробив таку спробу однiєю пiснею в альбомi "Як я спала на сенi".
А пiсня "пiд облачком" ,як на мене,повнiстю розкрилася лише у виконаннi Аннички.Навiть Бурмакiвська версiя не йде в жадне порiвняння.

Odarka - 5-8-2003 у 12:43

Не подобається мені Анничка і все. я вже пояснила чому. До лемківських пісень інтерес завжди був, я це з малечку памятаю. Всі хористи та студенське братство, різні молодіжні організації завжди співали лемківські пісні. Мені Бурмаки Под облачком також не подобається - воно пахне російським романсом. А от коли Тарас чубай співає цю пісню - то є зовсім інша, краща історія. Анничка ні, дякую. Вона друга Марія Шалайкевич.

Наталка - 5-8-2003 у 21:18

Скажіть, якщо ваша ласка - "Гоп-шіді-ріді", яку молоді націоналісти на "Пісневирі" співають (як вміють :lol: ) - лемківською вважається чи ні? Бо вони мене переконували, що так, а я не впевнена. Грайлива така пісенька - я нею свою колежанку юну Марічку піддражнюю ;) "Бо за тою Марічкою всі легіні б’ються" :D

pit - 6-8-2003 у 09:48

У всіх випадках сьогодні все більше виконавців, які на думку одних паразитують на нашій спадщині, а на думку інших - розвивають її в пвднімають, як прапор.
Добре це, чи погано! Якщо виходити з тези Яку постійно повторює Поплавськи - хай хоч що говорять, аби не мовчали, добре! Принаймні люди знатимуть, що українська музика була і раніше, що не все почалося з Віа Гри та Сердючки.

Олексій Мачехін - 6-8-2003 у 11:43

Боюся що цими шановними проявами української культури починається нова культурна епоха - українське безкультур"я

Справи Кепських

Олексій Мачехін - 7-8-2003 у 09:49

Є такий серіал польський - Справи Кепських. Таке собі - нічого особливого, проте іноді цікавенько було подивитися.
Нагадаю одну з серій:
На нашу планету з безкрайнього хижого і агресивного всесвіту прилетіла страшна інопланетна істота, прилетіла аби запліднити людину - для продовження свого злісного роду прилетіла, сволота. І запліднила головного героя - Кепського-старшого. Сама вона втілювалася у його оточення - то у сині з"явиться, то у бабці. Прийде, хтиво так подивиться і скаже "Це я - Умця-Умця". Ще її звали Бара-Бара. Багато було імен у падлюки. Вона забороняла пити носію її плоду пиво, жити активним життям - присікалась як могла, хтива потвора. І пану Кепському то обридло - побачив він у газеті об"яву одного професора - той обіцяв позбавити проблем із іноземними потворами. Пан зазвонив і коли приїхав той професор - зімлів навіть. Вчений повідомив йому що Умця-Умця, або ж Бара-Бара - страшне створіння-паразит, що підсаджує свій плод у людину а коли той народжується, то носій:
1. Абсолютно лисіє
2. Перестає цікавитися протилежною статтю
3. Не може пити алькогольних напоїв. Навіть ПИВА!!!!

Пан Кепський ледь не вмер від такого страху - чи то жарти все життя бути лисим і не пити пива?

Проте був і вихід - Умця-Умця, як виявилося, страшенно боїться дзиги. І її було вигнано. А аборт панові зробили задопомогою ПИВА, ну і ще чогось там.

Умця-Умця в Україні!!!!

Начувайтесь, бо вона вже тут. Умця-Умця, що прилетіла до нас з безкрайньої північної галактики, вразила неостанню людину НАШОГО шоубізу - вона вразила Руслану. Помітьте - я не кажу що альбом поганий - ні, він дуже добрий і мені до вподоби, проте як я не вслуховувався у його мелодії та ритми, чув лишень одне - умця-умя, умця-умця, бара-бара, умця-умця...
Навіть електрогітара та труба були спотворені цією страшною хворобою...

Співвітчизницю треба рятувати!!!! :baddevil:
Покажіть їй Дзигу! Відведіть її туди! Ну-мо всім українським небайдужим світом зберемо по 10 гривень і купимо їй якщо не Фендера, то бодай Ямаху і вона розквітне - лише одна гітарна партія в кожній пісні, просто непригнічена умцею гітара може врятувати талановиту дівчину! І трубу звільніть! Приглушіть краще синтезатор - ви почуєте справжні ритми, справді захочеться танцювати! Покажіть Умці-Умці Дзигу і хай та забирається геть - ми хочемо кохатися і пити пиво, ми хочемо носити волосся, ми хочемо чути МУЗИКУ:sing:

Гриця - 7-8-2003 у 10:06

Ото ти понаписував!я аж 10 гривень почала діставати.....
Руслана ШТАМПУЄ, обрала собі такий імідж і заробляє гроші. ЦЕ НЕ ТВОРЧІСТЬ!!!!!!!!!!!! це противно слухати, коли знаєш, що за тим криється - штамп задля грошей. одна пісенька, другатретячетвертагрошігрошігроші
а ви бачили в уінці кліпу Коломийки той знак реперський, який вона показує????то ж повна каша, змішання носорога з табуреткою.......куди там до гуцульської коломийки такі заходи! то інтерпритація, знаю, але і її тре робити зі смаком.

Олексій Мачехін - 7-8-2003 у 12:47

Шось тут подумалось... А гайда її на Євробачення - сама хоч-нехоч добавить драйву, гроші вже вкладені, то ж чого марнувати нагоду? Най їде. Принаймні поляки проголосують - точно.

Odarka - 7-8-2003 у 13:24

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy









Співвітчизницю треба рятувати!!!! :baddevil:
Покажіть їй Дзигу! Відведіть її туди! Ну-мо всім українським небайдужим світом зберемо по 10 гривень і купимо їй якщо не Фендера, то бодай Ямаху і вона розквітне - лише одна гітарна партія в кожній пісні, просто непригнічена умцею гітара може врятувати талановиту дівчину! І трубу звільніть! Приглушіть краще синтезатор - ви почуєте справжні ритми, справді захочеться танцювати! Покажіть Умці-Умці Дзигу і хай та забирається геть - ми хочемо кохатися і пити пиво, ми хочемо носити волосся, ми хочемо чути МУЗИКУ:sing:


У Руслани грають суперові музиканти, і має вона і Фендери, Гібсони, Епіфони та ямахи, все вона має і на Дзигу ходить. Талант її полягає в тому, щоб спотворювати оригінальне, їй так подобається. Невже ви цбогг не розумієте?:(

Олексій Мачехін - 7-8-2003 у 13:28

Та розумію ж - я не до неї присікаюся а до стилю - невже ТИ цього не розуміеш? Я знаю що всюди вона буває, і музиканти суперові - теж знаю, але, але... умця-умця.
Та й чи не маю я права на образне мислення? ПОКАЖІТЬ Умці-Умці Дзигу - най знає.

Odarka - 7-8-2003 у 14:26

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Та розумію ж - я не до неї присікаюся а до стилю - невже ТИ цього не розуміеш? Я знаю що всюди вона буває, і музиканти суперові - теж знаю, але, але... умця-умця.
Та й чи не маю я права на образне мислення? ПОКАЖІТЬ Умці-Умці Дзигу - най знає.


Я просто довго вїзджала в твоє образне мислення:D

Олексій Мачехін - 17-10-2003 у 20:56

Руслана взяла платину.
Чесно кажучи, варто привітати - 100000 ліцензійних продаж на нашому ринку то не жарти.

Юрій Сєров - 17-10-2003 у 21:43

Океан Ельзи взяв 2 платини. Нині десь вичитав, так що най Руслана сховається...

Олексій Мачехін - 17-10-2003 у 22:09

А чом би й не порадіти за людину?

Рост - 20-10-2003 у 11:22

Я не можу зрозуміти, чому котиться така бочка на Руслану?
Людина робить хорошу музику, популяризує українську культуру. Добре робить, погано - але робить. А скільки народу просто сидить і тільки теревені розводить?
Я просто терпіти не можу такого критиканства. Це такий український підхід, - у сусіда хата краща за мою - піду спалю...
Гррр....

Чарівник з міста Гамельн - 20-10-2003 у 11:42

> Я не можу зрозуміти, чому котиться така бочка на Руслану?
> Людина робить хорошу музику, популяризує українську культуру.

Це, звичайно, лише моя особиста думка, але Руслана робить ПОГАНУ музику та займається ПРОФАНАЦІЄЮ українського фольклору.

Отак :-)


Everywhere and nowhere...

Круціфукс. - 20-10-2003 у 12:23

Це не лише твоя особиста думка, Чарівниче. #

Доречніше говорити про теперішню діяльність Руслани, як про звичайний супермаркетний продукт з елементами музики.

А ще доречніше ігнорувати цей продукт і слухати справжню українську народну музику. Вона прекрасна і зовсім не потребує емульгаторних добавок.

"Популяризація" = ілюзія.

ЗОРЯНА - 20-10-2003 у 14:29

Мені особисто пісні подобаються. Просто час від часу хочеться послухати. Щоб краще і дорожче продати кожен продукт оздоблюють, намагаються прикрасити. Комусь подобається, комусь ні, але більшості просто втовкмачують що це повинно подобатися.

Captivitas - 20-10-2003 у 14:59

Цитата:
Першим відправив користувач NetGuy
Я не можу зрозуміти, чому котиться така бочка на Руслану?
Людина робить хорошу музику, популяризує українську культуру. Добре робить, погано - але робить. Гррр....


Ну якщо так, то майже теж саме роблять "Гайдамаки", "Мандри" та інші.
Досить паратизувати на Карпатах!!!
Бо уподоблення до Бреговича, Замфіра та Кустуриці не доведе ні до чого якісного.
:)

Рост - 20-10-2003 у 15:01

2 Чарівник з міста Гамельн.
У нас різні критерії. Я оцінюю музику за світлом, присутнім у ній. І яка б не була професійно зроблена музика, якщо вона прибиває до землі, я її слухати не буду, мені важко.
За цим критерієм музика Руслани хороша, світла. Крім того вона має право на своє бачення тих чи інших речей.

2 Круціфукс
Людина не може їсти тільки один борщ, який він не був би суперовий. Я теж люблю українську народну музику, але сам же розумієш, не можна зациклитись тільки на ній одній.

Рост - 20-10-2003 у 15:11

2 Captivitas
Ну чому "паразитувати"? Вона робить те, що їй подобається.
Якщо її музика перестане подобатись мені, я просто пересану її слухати.
Але для чого весь той бруд, який на неї виливають?

Чарівник з міста Гамельн - 20-10-2003 у 15:16

NetGuy

> Я оцінюю музику за світлом, присутнім у ній

Знаєш, ти би ще їжу оцінював за кількістю поглинутого/відбитого світла!

Мені здається, що світла/темна, догори/до землі і т.п. - лише твої власні "глюки", які до самої музики жодного відношення не мають. Тобто це не музика "світла", а твоє суб'єктивне її сприйняття "світле" - для когось іншого вона може бути зовсім не "світлою".

Якщо ми "танцюємо про архітектуру" (© F.Zappa) не просто заради отримання наступної "зірочки" під ім'ям, то пропоную в подальшому оперувати речами, які відносяться власне до МУЗИКИ (об'єктивної реальності), а не до "особливостей" їх особистого сприйняття (суб'єктивної реальності).


Everywhere and nowhere...

Чарівник з міста Гамельн - 20-10-2003 у 15:23

P.S. > Людина не може їсти тільки один борщ, який він не був би суперовий. Я теж люблю українську народну музику, але сам же розумієш, не можна зациклитись тільки на ній одній.

Звичайно, не можна! Тільки ти робиш з цього якийсь дивний висновок: крім ХОРОШОЇ народної музики треба слухати й "ОТСТОЙНУ" народну музику.

Особисто я з цього роблю зовсім інший висновок: крім хорошої НАРОДНОЇ музики треба слухати й ІНШУ хорошу музику :-)


Everywhere and nowhere...

Чарівник з міста Гамельн - 20-10-2003 у 15:35

> Ну чому "паразитувати"? Вона робить те, що їй подобається.

Я перепрошую. Вона не просто "робить те, що їй подобається" - вона намагається переконати людей в тому, що це має якесь відношення до "народної музики", "гуцульських мелодій" і т.п.

Я зовсім не проти Руслани та її музики, просто давайте називати речі своїми іменами: це ніякий не фольк, а звичайна комерційна поп-музика - така сама, як Тату або Руки Вверх. Ну, може, трошки краща :-)


Everywhere and nowhere...

Рост - 20-10-2003 у 15:48

Чоловіче, вибирай слова!!! Що це за наїзди і перехід на особистості? Я тобі що, якійсь твій дружок наркоман з "власними глюками"???!!!
Якщо будеш продовжувати в такому ж дусі, буду ставити питання про твоє, на перший раз тимчасове, відключення від форуму, бо існують межі культурного спілкування, які ти зараз перейшов!

О, великий знавець музики і всього, що має до неї відношення! Тільки твоє розуміння хорошого не менш суб`єктивне, ніж моє. Але це не дає тобі право обмазувати своїм (вибачайте) лайном інших.

Nazar - 20-10-2003 у 17:11

Агов, модератори, полегше!
останній тред зі сторни виглядає більш переведеним на особистості, та й більш образливим!

Моя думка (вірніше навіть враження) про Р. десь посередині з більшим розумінням пана Чарівника, особливо коли йдеться про "світло" :D

Ну а Чарівник виказується так, ніби він Руслану чув не лише на рекламних роликах:D

Своє нерозуміння Р. я насамперед характеризую моїм несприйняттям такого стилю, але не виключаю, що комусь він подобається, тому з поваги не буду багато розписувати. Але мені дуже цікаво читати Чарівникові коменти, то вкотре підтверджує що і в мене є однодумці.

Яндрух - 20-10-2003 у 17:16

Як на мене, особистість на ймення "Руслана" на всі 100 % просякнута комерцією.
Я не сприймаю таку "музику", що відходить від таких "особистостей".

Odarka - 20-10-2003 у 17:24

"У світі є речі дуже неоднакові, є сонця на небі, є сонця в калюжі" - Грицько Чубай.
От Руслана - це сонце в калюжі.
Прошу на мене не кричати, я висловила свою думку :))

Яндрух - 20-10-2003 у 17:34

От і молодець!

Круціфукс. - 20-10-2003 у 17:35

"От Руслана - це сонце в калюжі."

Еге ж. Для мене її діяльність - це не стільки ілюмінація калюж, скільки агресивне впровадження, на заміну звичайному порошку "Тайд", порошка "Тайд з лимоном", причому серед аборигенів лимонної республіки.

Олексій Мачехін - 20-10-2003 у 17:45

Ну а як на мене, то тут здебільшого висловлювались ті, кому в горлі став успішний комерційний проект.

Моє ставлення:
Так, проект суто комерційний; так, неостання роль тут зіграна фольковими елементами. Проте це аж ніяк не заперечує твердження про якість продукту.

Наведу кілька подібних прикладів:
River Danse - абсолютно комерцыйний проект на засадах ірландського фольку - танців та музики. Із справжнім народним мистецтвом не має майже нічого спільного окрім характерних інструментів та танцювальних елементів. ВСЕ!!!!

Проте це найякісніша вистава з тих, що я бачив, хоча навіть спілкуються артисти під час вистави англійською (для ірланців - що для нас російська).

Beatles піднімались на хвилі "фольку", насправді із фольком майже нічого спільного не мали, але....

Тому:
-хто заборонить артисту у творчості використовувати народні інструменти та мотиви?
-хто має право наклеювати ярлики людині, що створює свій продукт за зразками західних комерційних проектів?
-хто сказав що подібне "паразитування" ганебне?

Мабуть лише той, хто сам у свойому житті і не намагався створити щось на люди - аби всіх зацікавило і було справді якісне (а не скандальне, як ті ж тату).
Сам не люблю попсу, але якісний поп (то різні речі) мені подобається як все якісне.
Приберімо емоції те не переходьмо на особистості - Руслана взяла платину і це добре, бо це свідчить про те, що україномовний продукт може користуватися попитом. Якщо б платину взяв Данилко - варто б було піднімати ґвалт. Нехай це не ваше музика і вам не подобається, проте майте сміливість визнати її успішність - що вам зробила Руслана?

Люди, я Вас дуже поважаю і тому по людськи прошу - поважайте мене ;) і одне одного.

Круціфукс. - 20-10-2003 у 17:58

В порошку "Тайд" також немає абсолютно нічого ганебного!

Щодо "всіх зацікавило" - не всіх цікавить музика. Включають щось, бо звикли. Скоро фон набридає, і його міняють на інший, як десктоп на віндозі. Зараз вона успішна - фактор екзотичності для тих, хто використовував до того звичайний "Тайд" - але через рік-два-три на заміну прийде "Аріель з натуральним екстрактом апельсину", і про "лимон" всі забудуть.

Життєвий цикл домашніх мух.

Це дуже депресивна розмова. Піду слухати блюз. #(


P.S. До людини, яку не цікавить музика, і в якої є сила та свідомість, щоб це признати і нормально проводити час у тишині без використання попс-замінників, у мене буде найвища повага.

Олексій Мачехін - 20-10-2003 у 18:07

2Круціфукс
2Чарівник

Ні, ну поясніть мені ЩО Є ПОГАНОГО В УСПІШНОСТІ ПРОЕКТІВ РУСЛАНИ?

Вам вона не подобається, нехай.
Так, заробляє творчістю гроші, нехай.
Ну не поважаєте ви її, теж нехай.
Навіщо (даруйте, але дістало) cpaти на голову тим, кому подобається і їй особисто?
Найбільш коректно тут висловиласт Соломія - вона її за творчу особистість не вважає, нехай, проте до чого тут NetGuy що йому ця музика сподобалась?
Не всім же бути такими "альтернативними" і "блюзовими" як Ви?
Блюз теж, доречи, є виключно комерційний і геть не від душі часто-густо.
Розслабтесь, люди, бо інакше тут скоро вітруально мармизи милитимуть за погляди.

Odarka - 20-10-2003 у 18:10

Нічого :)))
Просто вона своїм не жіночими рухами та хіпховими замашками дратує...цікаво гуцулки такі були?

Олексій Мачехін - 20-10-2003 у 18:17

А де вона зазіхалась на повну автентичність?
Я до сліз сміявся коли в кліпі побачив спочатку бабів у недільних вишиванках за пранням а потім тих самих бабів на гулянці у абсолютно однакових хустках.
Я ж кажу - спочатку рівер денс спробуйте засудити. Через цю виставу весь світ знає Ірландію, хоч і дещо з кривуватого ракурсу.

Nazar - 20-10-2003 у 18:21

Олесю!
Ну до чого тут творчість?
Я за те, щоби люди заробляли ЧЕСНО гроші, ЩИРО і нікого при цьому б не обманювали.

А Руслані "дякую" можу сказати багато за що, от скажімо суперкомерційний проект (який заробляє гроші творчістю) як "Наше ФМ". Хороше радіо, наше головне, розкручує зірок, скоро буде платиновим.

Олексій Мачехін - 20-10-2003 у 18:23

Дивись сабж

Олексій Мачехін - 20-10-2003 у 18:27

А щодо творчості - ну співає ж вона? Співає...
Мені її лірика до вподоби, ніде правди діти. Але я не нав'язую нікому своїх поглядів - не подобається - не слухайте. Проте якщо людина спочатку пише що принципово не слухеє альбом а потім категорично висловлюється щодо його змісту, то тут брехнею тхне а не висловленням ставлення.

Nazar - 20-10-2003 у 18:28

Подивився.... І що?
Взагалі не люблю таких дискусій, тому в подальшому (до гострих моментів) спробую не влазити.

Олексій Мачехін - 20-10-2003 у 18:31

Це до Наше ФМ.
Це вже не дискусія - напівлайка.

Nazar - 20-10-2003 у 18:32

Насправді до цьго треду сам не знав, як я відношусь до проекту Р.
Тепер є за що подякувати всім тут присутнім за хоч якийсь початок аналізу свого відношення.

Все змінюється!
Гадаю, що ніхто зі всіх, хто тут виказав щось, робив це не для нав"язування свої "правильної" думки, а виказував дійсно те, що думає. Тому давайте якось обійдемось без слів "неправда" та ін.

Гей - ю - Гей!!!

Круціфукс. - 20-10-2003 у 18:42

Окей, це трохи не та тема, де можливе продовження дискусії за межі перепалок "подобається - не подобається". Мабуть, мені не треба було сюди писати взагалі. Якщо когось образив - вибачте.

Назар в останньому повідомленні дав найкращий підсумок сьогоднішнім подіям.

:)

гей гей

Олексій Мачехін - 20-10-2003 у 18:48

Тоді є пропозиція якщо хтось хоче висловитись щодо діяльності певної особи завести окремий тред. Проте прохання - там висловлювати аргументовані думки, наводити факти і якнайменьше емоцій.
В такому ключі залюбки оговорив би.

Чарівник з міста Гамельн - 20-10-2003 у 19:11

Ну ви і розійшлись...

NetGuy

Я не знаю, який асоціативний ряд виник у тебе на основі слова "глюк", але "нічого такого" я на увазі не мав - тільки те, що "рівня освітленості" музики за межами твоєї свідомості насправді не існує, тому подібні аргументи є, м'яко кажучи, недоречними (якщо ти, звичайно, не зі своїм другим "Я" сперечаєшся).

Я не кажу, що моє сприйняття апріорі більш об'єктивне, ніж твоє, але я прийнамні намагаюсь обгрунтувати своє відношення до тої чи іншої музики базуючись на якихось реальних речах, а не на... а не на "глюках" :-)


> Ну а Чарівник виказується так, ніби він Руслану чув не лише на рекламних роликах
> якщо людина спочатку пише що принципово не слухеє альбом а потім категорично висловлюється щодо його змісту

Я вибачаюсь, але хтось із вас чув повністю який-небудь альбом Руки Вверх? Або хоча б одну їхню пісню повністю від початку і до кінця? Сумніваюсь. Хіба що хтось у маршрутці їхав :-) Це вам заважає "категорично висловлюватись" стосовно їх творчості?

Я подивився рекламний ролик - мені, чесне слово, вистачило.


...А взагалі, "давайте жити дружно!" :-)


Everywhere and nowhere...

Яндрух - 20-10-2003 у 19:44

Ех, якесь полювання на відьом тут влаштували, чи шо?...
Таку прострукцію вчинили, що хоч бери і на очі не показуйся вже...
А чи не рекламою ви тут займаєтесь...
А що, от на таких "шкандалях" і зростає їхня т.зв. популярність.

Наталка - 20-10-2003 у 22:42

Перечитала всі оці дописи, і подумала, що якби людині дійсно гикалось, коли її згадують, гм... загибель Руслани цілком і повністю була б на совісті Форумівців. :baddevil:
Що до альбому - звісно, я за неї рада. За Руслану, що взяла платину. Не знаю, щиро кажучи, в цьому альбомі щось мене бентежить... не можу пояснити (та все, здається, вже пояснили :) ) Якась несправжність, якась фальшива нота... Причому не та фальшива нота, яка, як кажуть, повинна бути присутня в блюзі для того, щоб це був справжній блюз, а просто - фальш. Але знаєте, що я хочу сказати? Хай би краще в тій колибі біля Тереблі грали "Дикі танці", які вони не є, а не представник братнього сусіда, який верещав "Памагітє мнє застрєліться!" так пронизливо, що, їй-богу, хотілось помогти. Аж руки чухались. :D То не попса навіть була, те верещання з музикою і поруч не стояло. Якщо у нас не буде своєї якісної поп-музики, її місце займе... ну, ви знаєте, чия. І навряд чи якісна. Бо святе місце пустим не буває... :(

Олексій Мачехін - 21-10-2003 у 10:05

Наталочко, ти написала те, що я хотів дописати зранку.
Дякую.

Odarka - 21-10-2003 у 13:16

Дійсно у альбомі багато фальші, Наталко. ти дуже добре це зауважила.
Я Руслану знаю з трішечки іншого боку ніж ви всі...я знаю, як в неї зароджуються проекти, яких вона людей для цього використовує, як потім з ними поводиться і як ходить по трупах, але в шоу-бізнесі, НАПЕВНО, так не можливо...хоча...
Дійсно бракує щирості, щирості Диких танців...

Чарівник з міста Гамельн - 21-10-2003 у 13:31

> Я Руслану знаю з трішечки іншого боку ніж ви всі...я знаю, як в неї зароджуються проекти, яких вона людей для цього використовує, як потім з ними поводиться і як ходить по трупах

Якщо це справді так, то взагалі не розумію, чому хтось за неї повинен радіти...


Everywhere and nowhere...

Наталка - 21-10-2003 у 13:42

Цитата:
Першим відправив користувач Чарівник з міста Гамельн
Якщо це справді так, то взагалі не розумію, чому хтось за неї повинен радіти...


Один гамериканський президент сказав про одного диктатора: "Так, Батіста - сучий син, але він Наш сучий син"...

Можна не радіти. Можна спустити прапори на знак жалоби, і далі спостерігати, як братні народи рубають "капусту", годуючи нас муз. блювотинням, при цьому ганьбуючи своїм, при всіх численних (див. вище) недоліках, все ж набагато якіснішим продуктом. :mad:

А ще можна просто поставитись до цього нейтрально.

Люди, зрозумійте, я не захищаю Руслану, і, хоча я її не знаю особисто, враження у мене про неї таке точно, як у Одарки. Руслана по головах піде, це по ній просто видно, але експансії російськомовного, вибачте на слові, лайна, треба протиставляти не голе обурення, а українську попсу! Ось хоч ви мене бийте! Повинна бути "порнографія" (я про музику), але наша, українська, бо інакше буде російська! Природа не терпить порожнечі!

P.S. Я не знаю шоу-бізнес з середини, але враження у мене таке, що там те ще болото...:(

Grabchuk - 28-11-2003 у 11:58

Я там був і всім рекомендую.

Вчора відбувся концерт Руслани в Івано-Франківську в рамках туру "Дикі танці". Враження виключно позитивні. Найбільший зал Івано-Франківська - облмуздрамтеатр був вщент заповнений шанувальниками (за 2 дні до концерту квитків в касах уже не було).

Після того, як Руслана проспівала останню пісню зал ще майже годину!!! не відпускав співачку.
А ще запамяталося, як Руслана під час виконання пісні дала мікрофон дівчинці віком десь біля 4 років з залу і та сама правильно проспівала декілька куплетів пісні.

Captivitas - 28-11-2003 у 15:36

>в цьому альбомі щось мене бентежить... не можу пояснити (та все, здається, вже пояснили ) Якась несправжність, якась фальшива нота

Можливо так проявляє себе робота звукорежисера запису, бо Пітер Гебріел - це одне, а Руслана трошки інше.
І як каже один мій знайомий поціновувач музики, якби не багато повтрів "гей-гей-гей" був би дуже цікавий продукт. А так все ніби на місці, все якісно, але нема все ж таки якоїсь родзинки.
А 13 грудня Р. буде у нас. Чекаємо.

Калбаса - 28-11-2003 у 17:19

Концерт во Львове 26.11 был отстойный до невозможности! Широко разрекламированный "живой звук" был весьма относительным. Собственно, вживую были сыграны только пара старых песен и пара песен с "диких танців". Всё остальное время музыканты отсутствовали и играла довольно паршиво звучащая фанера - альбомные версии песен, которые мы и так слышали. Причём на 2 или 3 песнях плюсовая - с голосом, то исть, ибо разницу было слышно хорошо из-за плохо отрегулированного звука. Во время "Коломийки" вобще комедия - две переделки песни сыграли музыканты, а основной вариант пошёл опять в записи, бедные лабухи делали вид, что играют.
Танцы - это вобще шото с чемто, "кто во что горазд". Хотя, может так было задумано, на то они и "дикі", в конце концов. Ну да бог с ними, с танцами, мне звука хватило выше крыши.
В общем - я плакаль.

Наталка - 28-11-2003 у 17:26

2 Калбаса: Знову, знову і знову... :( Люде, ви коли реєструєтесь, читайте правила, а, якщо не згодні з ними, то й не реєструйтеся!!! :mad:

Калбаса - 28-11-2003 у 17:34

ну вибач, просто хотілось висловитись, хай навіть я не вмію користуватись форумом

Наталка - 28-11-2003 у 17:37

Здається, ви вже навчилися :)

Калбаса - 28-11-2003 у 17:47

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Здається, ви вже навчилися :)

не зрозумів :-/

fish - 28-11-2003 у 18:13

наталка мала на увазі: тут єдиною мовою спілкування є українська

Калбаса - 28-11-2003 у 18:15

Цитата:
Першим відправив користувач fish
наталка мала на увазі: тут єдиною мовою спілкування є українська

ну сорі, я не знайшов підходящого форума, де таких обмежень би не було

Ростислав - 1-12-2003 у 15:33

ні чо страшного ковбаса тепер будеш знати що тут одні ...

Ростислав - 1-12-2003 у 15:38

А про концерт у Львові ти правільно написав хоча і на російські мові. Та хіба ж можна українською про такий концерт писати!

Олексій Мачехін - 1-12-2003 у 15:59

:D Звісно неможна, бо ж мова наша солов'їна пристосована лише для описування пристойних речей і якісних речей. Якщо щось несподобалось або ж відверто гидотне, то тут людство пропонує користуватись матом?

Ростислав - 1-12-2003 у 16:13

Класно сказав!

Наталка - 1-12-2003 у 16:34

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Якщо щось несподобалось або ж відверто гидотне, то тут людство пропонує користуватись матом?


Трьома крапками. Десь як в треді про традиції української лайки була коломийка:
... ........ .... ....
..... ... ....... .... :lol:

Оф-топ, я перепрошую :rolleyes:

Nazar - 1-12-2003 у 16:40

Та чого, можна і помудрувати...:lol:

Офтоп в квадраті:
Хоча тут зі мною зара переписується одна людина, що має наступний підпис:"- На самом деле самого дела нет. В самой деятельности заключена самость
дела - и наоборот.
Наоборот получим оборот на, и таким образом перевернем образ. Я уже не
говорю о природе говора в роде при уже. Ужи и узы - вы меня понимаете,
мистер Андерсон?"

Останнє мало би підкреслювати тупість Матриці, але мені чомусь прямо асоціюється з проектом Р.:lol:

Captivitas - 10-12-2003 у 14:21

13 грудня - м. Запоріжжя Руслана квитки 20грн.
Але паралельно 12-13 грудня відкривається фестиваль "Musica humanita" (здається так буде латинською) і в ці перші два дні виступають голандські ксилофоністи (найбільш цікавий номер тижневої програми).
Тому деякі слухачо-глядачі скажуть Руслані "цьом-па-па"

fish - 10-12-2003 у 15:59

все одно напиши, де концерт, я в афішу закину

Odarka - 10-12-2003 у 16:34

Останні новини від руслани. Вона відмовилася від живої рок-групи, бо сказала, що цей їй задорого і не окуповується, бо у Івано-Франківську було пів залу, майже ніхто не купив квитки.
Тому концепція туру трішечки зміниться.

Grabchuk - 10-12-2003 у 17:18

Цитата:
Першим відправив користувач Odarka
Останні новини від руслани. Вона відмовилася від живої рок-групи, бо сказала, що цей їй задорого і не окуповується, бо у Івано-Франківську було пів залу, майже ніхто не купив квитки.


Щодо Івано-Франківська - тут все неправда.
Я про це навіть писав 28-11-2003 відправлено в 12:58.
Зал був заповнений на 120%, а за 2 дні до концерту квитки всі вже були продані.


А звідки у качки ростуть ноги?

Odarka - 10-12-2003 у 17:56

У качки ростуть ноги з дупи, якщо на це пішло.
Мені музиканти, як ізнають про це розказували, доречі їх четверо було і вони тверезі були.

fish - 11-12-2003 у 08:14

може це був якийсь і н ш и й Івано-Франківськ?

Олексій Мачехін - 11-12-2003 у 11:16

Або інша Руслана? :D Оно скільки смердючок по Україні їздить... Мо й з Русланою так?

Dmy - 11-12-2003 у 17:26

Точно! На іншу Руслану-"смердючку" в "іншому" Франківську прийшло 120% залу, а на справжню у Франківську справжньому - лише 50%. ;):D:lol::lol::sing::sing::sing::sing:

fish - 11-12-2003 у 18:06

а взагалі гон на Руслану мене в цій темі дуже не тішить. Якось... паскуднінько...

Чарівник з міста Гамельн - 11-12-2003 у 22:46

> а взагалі гон на Руслану мене в цій темі дуже не тішить. Якось... паскуднінько...

Як не дивно, повністю погоджуюсь.

Руслану (ну і всіх інших... сердючок і далі по контексту), треба ставити в тотальний ігнор і мати з цього абсолютний спокій.

А отак... Ексгумувати чиєсь тіло, полупцювати його і знову закопати... А потім знов ексгумувати і т.д.... Жжжах...

:-)

Олексій Мачехін - 12-12-2003 у 10:50

Вже й пожартувати неможна?
Якщо перечитати тему, то не так вже й багато тут "гону". :)

Щодо української музики на східній україні

Янків - 24-12-2003 у 11:11

Цитата:
Першим відправив користувач Гриця
Ото ти понаписував!я аж 10 гривень почала діставати.....
Руслана ШТАМПУЄ, обрала собі такий імідж і заробляє гроші. ЦЕ НЕ ТВОРЧІСТЬ!!!!!!!!!!!! це противно слухати, коли знаєш, що за тим криється - штамп задля грошей. одна пісенька, другатретячетвертагрошігрошігроші

Насправді це не досить вірне, на мій погляд, відношення до музики взагалі та до Руслани конкретно - "Дикі танці" це дуже професійно зроблений проект, який до того ж приправлено звуками заходу україни - спеціально для тих, хто хоч трохи зрадіє, їх почувши. Це дуже добре, що шоу-бізнес почав розуміти всю драйвовість коломийок та інш.
А щодо східної України - учора був найенергініший концерт за останні 2-3 роки - "дикі танці". І хоч одного мені покажіть, хто незадоволений...

Про Нас тепер знають!

Павло Тимофійович - 2-2-2004 у 20:39

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
2 Injust: Дякую за цікаву інформацію.
2 Зіронька: Так, змушена погодитись з дописувачами - я теж була в Закарпатті, щоправда, не на Гуцульщині, але "сучасності" у вигляді низькопробної попси там стільки, що аж нудить. В якійсь передачі Руслана сказала, що автентичних гуцульських звичаїв і традицій лишилось дуже мало :(

Де саме Ви були на Закарпатті?
Традиція це все наше життя.
Звичаїв повно. Руслана їх по троху в маси виводить.
І за це їй доземний уклін!

Наталка - 3-2-2004 у 12:42

Можна детальніше - які саме звичаї з тих, що мені не поталанило побачити, Руслана виводить у маси?
Поміж іншого, я була в Ужгороді, Міжгір’ї, Рахові, Яремчі та Коломиї (звісно, не за один раз :) )

Odarka - 3-2-2004 у 21:51

Цитата:
Першим відправив користувач Янків
[
Насправді це не досить вірне, на мій погляд, відношення до музики взагалі та до Руслани конкретно - "Дикі танці" це дуже професійно зроблений проект, який до того ж приправлено звуками заходу україни - спеціально для тих, хто хоч трохи зрадіє, їх почувши. Це дуже добре, що шоу-бізнес почав розуміти всю драйвовість коломийок та інш.
А щодо східної України - учора був найенергініший концерт за останні 2-3 роки - "дикі танці". І хоч одного мені покажіть, хто незадоволений...



Вибачте будь-ласка...чому Ви пишете "Захід України" з малої букви? А "Східної України" з великої?
:(:baddevil:

Ой не можу :-)

Круціфукс. - 13-2-2005 у 20:30

Вибачте, що воскрешаю те, що повинно бути забутим... але мене просто ковбасить від цієї рецензії: http://www.uamusic.org.ua/ua/p-article.php?item=158
Це, я так зрозумів, пан Ведмідь постарався?

Юрій Сєров - 19-3-2008 у 11:15

Послухав новий альбом Руслани "Амазонка". Зовсім не сподобалося. :(
"Дикі танці" був значно кращим, там була фолькова електроніка. А "Амазонка" - просто електроніка. Одноманітна.