Форум Рідного Міста

В iнтернетi вiдбулося вручення премiї Webby 2003

Agent86 - 8-7-2003 у 00:47

Опублiковано 9 червня 2003 року

На минулому тижнi вiдбулася церемонiя вручення мiжнародної iнтернет-премiї Webby Awards 2003. На вiдмiну вiд минулих рокiв, органiзатори вiдмовилися вiд проведення урочистої церемонiї в офлайнi. Замiсть цього вся церемонiя проводилася в iнтернетi. Мiсце учасникiв церемонiї зайняли вiртуальнi персонажi, спецiально створенi студiєю Oddcast. Церемонiя супроводжувалася електронним саундтреком i ефектами начебто оплескiв. Бiльшiсть переможцiв вимовляли привiтальнi мови в текстовому видi, але деякi записали i голосовi вiтання, що потiм озвучували їхнi вiртуальнi двiйники.

Одночасно з врученням нагород журi вручалися i призи глядацьких симпатiй: переможцi називалися кожнi 40 хвилин. Однiєї з причин переносу церемонiї вручення премiй у вiртуальний простiр стала та обставина, що багато хто з номiнантiв по фiнансових причинах не мають можливостi приїхати в Сан-Франциско з iнших регiонiв США i свiту. Взагалi ж, на хвилi iнтернет-буму церемонiї Webby Awards вiдвiдали до 3000 чоловiк. Торiк на церемонiї були присутнi близько 600 чоловiк, а цього року за вiртуальною церемонiєю Webby спостерiгали тисячi людей з 991 мiста США i 81 країни свiту.

Премiї в нинiшньому роцi вручалися по 30 номiнацiям - вiд полiтики до гумору i моди. З повним списком переможцiв можна ознайомитися на вiдповiднiй сторiнцi сайта Webby. Серед власникiв Webby 2003 варто вiдзначити творцiв системи публiкацiї Movable Type, що перемогли в номiнацiї Best Practices. Приз глядацьких симпатiй у цiй номiнацiї одержав сайт журналу Wired. Кращим проектом в областi електронної комерцiї журi i глядачi одностайно назвали магазин Amazon.com, а кращим сервiсом настiльки ж одностайно був визнаний онлайновий аукцiон eBay.

В областi фiнансiв переможцем стала скандально вiдома платiжна система PayPal. У номiнацiї "Уряд i закон" перемiг сайт NASA. Серед сайтiв новин вибiр журi упав на проект Google News, тодi як глядацький приз дiстався BBC News Online, вiдзначений премiєю торiк. У номiнацiї за технiчнi досягнення журi присудило премiю розробникам веб-сервера Apache, тодi як симпатiї глядачiв виявилися на сторонi пошуковця Google.


джерела : Webby Awards, www.compulenta.ru