Вчора (18.07.03) на засіданні Львівського міськвиконкому було прийнято рішення про впровадження у місті Львові туристичного кінного маршруту, який
курсуватиме у вихідні та святкові дні по проспекту Свободи.
Це рішення прийнято на виконання ухвали Львівської міськради від 13 лютого поточного року № 244 „Про програму соціально-економічного та культурного
розвитку міста Львова на 2003 рік” у частині розвитку сфери послуг для населення та гостей міста.
У рішенні йдеться: „дозволити приватному підприємцю Йосипу Мочарському тимчасово, на період до 1 грудня 2003 року, організувати у святкові та вихідні
дні рух кінних карет та колясок на маршруті від Львівського театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької по пр. Свободи та у зворотньому
напрямку”. Рішення також передбачає декілька вимог: особи, які керуватимуть каретами та колясками, повинні мати посвідчення водія, підприємець
Мочарський повинен забезпечити належний санітарний стан на маршруті та в місцях стоянки.
Як зазначив начальник управління економіки Львівської міськради, наразі це буде один маршрут. Він висловив переконання, що згодом у Львові з‘являться
й інші туристичні кінні маршрути, зокрема, у парку „Знесіння” та Шевченківському гаї.
Джерело - [url= http://www.daily.lviv.ua/] http://www.daily.lviv.ua/ [/url]
Ага! То вони рух транспорту заобороняють, то коней запускають. Яка ж то буде пішоходна зона, якщо треба остерігатися коней. Мені однаково неприємно бути переїханим чи каретою чи автомобілем.
Quote:Мені однаково неприємно бути переїханим чи каретою чи автомобілем.
От як би О. Бендера переїхав автомобіль, чи був би в ньго привід вимагати спростування, мовляв "это лощадь отделалась легким испугом"?
Ну може я зарізко висловився. Але взагалі пішоходна зона то пішоходна. А то мало скільки карет зараз приватний підприємець Мочарський (а чому саме він? Якась монополія) випустить на вулиці міста.
Мені здається, що ліпше, замість коней, на вокзалі якісь туристичні автобуси поставили б, організовували б екскурсії, як це робиться у Києві, і, я
думаю, бажаючі б знайшлись. Бо коли до Львова приїхав брат мого чоловіка - просто хотів місто подивитись, ні до кого, то він день блукав, за його
висловом "не там, де треба". І навіть другого дня, коли він вже потрапив і на площу Ринок, і до собору Святого Юра, тобто "куди
треба", то сказав: "Красою Львова я приголомшений, але з екскурсоводом то було б не просто красиво, а ще й цікаво".