Форум Рідного Міста

У Львові запроваджено туристичний кінний маршрут

Роман Голощук - 19-7-2003 у 11:05

Вчора (18.07.03) на засіданні Львівського міськвиконкому було прийнято рішення про впровадження у місті Львові туристичного кінного маршруту, який курсуватиме у вихідні та святкові дні по проспекту Свободи.
Це рішення прийнято на виконання ухвали Львівської міськради від 13 лютого поточного року № 244 „Про програму соціально-економічного та культурного розвитку міста Львова на 2003 рік” у частині розвитку сфери послуг для населення та гостей міста.
У рішенні йдеться: „дозволити приватному підприємцю Йосипу Мочарському тимчасово, на період до 1 грудня 2003 року, організувати у святкові та вихідні дні рух кінних карет та колясок на маршруті від Львівського театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької по пр. Свободи та у зворотньому напрямку”. Рішення також передбачає декілька вимог: особи, які керуватимуть каретами та колясками, повинні мати посвідчення водія, підприємець Мочарський повинен забезпечити належний санітарний стан на маршруті та в місцях стоянки.
Як зазначив начальник управління економіки Львівської міськради, наразі це буде один маршрут. Він висловив переконання, що згодом у Львові з‘являться й інші туристичні кінні маршрути, зокрема, у парку „Знесіння” та Шевченківському гаї.

Джерело - [url= http://www.daily.lviv.ua/] http://www.daily.lviv.ua/ [/url]

Андрій Пелещишин - 19-7-2003 у 11:13

Ага! То вони рух транспорту заобороняють, то коней запускають. Яка ж то буде пішоходна зона, якщо треба остерігатися коней. Мені однаково неприємно бути переїханим чи каретою чи автомобілем.

rost - 19-7-2003 у 21:46

Quote:Мені однаково неприємно бути переїханим чи каретою чи автомобілем.

От як би О. Бендера переїхав автомобіль, чи був би в ньго привід вимагати спростування, мовляв "это лощадь отделалась легким испугом"?

Андрій Пелещишин - 19-7-2003 у 21:53

Ну може я зарізко висловився. Але взагалі пішоходна зона то пішоходна. А то мало скільки карет зараз приватний підприємець Мочарський (а чому саме він? Якась монополія) випустить на вулиці міста.

Наталка - 20-7-2003 у 01:57

Мені здається, що ліпше, замість коней, на вокзалі якісь туристичні автобуси поставили б, організовували б екскурсії, як це робиться у Києві, і, я думаю, бажаючі б знайшлись. Бо коли до Львова приїхав брат мого чоловіка - просто хотів місто подивитись, ні до кого, то він день блукав, за його висловом "не там, де треба". І навіть другого дня, коли він вже потрапив і на площу Ринок, і до собору Святого Юра, тобто "куди треба", то сказав: "Красою Львова я приголомшений, але з екскурсоводом то було б не просто красиво, а ще й цікаво". :rolleyes:

Роман Голощук - 21-7-2003 у 21:25

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
А то мало скільки карет зараз приватний підприємець Мочарський (а чому саме він? Якась монополія) випустить на вулиці міста.


Всього заплановано 3 карети. Щодо монополії - то пишуть, що крім Мочарського бажаючих надавати такі послуги не було. Ціна поїздки становитиме близько 5 грн., а маршрут триватиме 20-25 хв. Можливо, надалі пропонуватимуть і послуги гіда.

Джерело - [url= http://www.gazeta.lviv.ua/2003/07/21/NewspaperArticle.2003-07-20.58... Львівська газета [/url]