Форум Рідного Міста

Східниця - повітря, нерви і гриби

Рост - 21-7-2003 у 11:03

Кажуть, нема нічого гірше, ніж чекати і наздоганяти. Не знаю, як щодо останнього, але бажаючи зберегти нерви, потрачені на перше, одразу після останнього екзамену доньки на вступних іспитах було запаковано в авто все потрібне і - вперед, у Східницю.
База "Карпати", відносно спартанські умови, але чисто. Навіть круглодобово гаряча вода в душі. Єдиний мінус - ліжка скрипучі :) В номерах було прохолодно, що тішило, бо, на відміну від Львова, дощем навіть не пахло, а сонце припікало.
Ну, бути в Карпатах і не назбирати грибів - це неправильно. І тому, вставши рано, прямую на відомі місця.
Гриби в Карпатах тільки починаються, тому назбирав пів відерка підосиновиків і підберезовиків :) Більша частина з яких виявилась хробачливими :( Але хіба це головне для грибника? Знайти гриб серед високої трави полонин, зірвати його - ось що приносить радість! :) І взагалі в Східниці чомусь дуже вже хробачливі гриби. Не знаю, через що.
А білих ще не було.
Ну а потім була радісна звістка зі Львова, так що студенти універу, приймайте в свої ряди нових колег, чи то пак, колєжанок, майбутніх англійських філологів! А їх було аж дві з нами :)

А тепер про гриби. Тим, що я назбирав, я тільки розбудив в нас апетит :)
А чи не організувати нам поїздку по гриби, га? Наприклад, в наступну п`ятницю-суботу. Хто які пропозиції вносить?
Я знаю місця в Східниці (але вже казав, що там гриби хробачливі), в Корчині (білі, підосиновики, підберезовики, лисички, сироїжки), в Либохорі трохи.
Може хто знає місця в Кляузі, кажуть там гриби - ого-го!

І ще - а що там з фазами місяця?

ПС. А ще порадували Ericsson з Київстаром вкупі. З центру Східниці, від будинку Просвіти (хто був, знає) спокійно поговирив з батьком. Якийсь місцевий "гуцул" аж очі витріщив, питає - то що, тут в тебе ловить? А зв`язок у Східниці ніякий, тому було чого витріщувати. ЮМСі нема і в помині, а Київстар нормальний хіба десь повище, в горах (ідеш, гриби збираєш і розмовляєш по телефону :)).

Роман Голощук - 24-7-2003 у 20:28

Я також люблю "полювати" на гриби :) Збирав їх у Гребенові, Лавочному, Либохорі - але то було років з 10 тому - місця вже добре й не згадаю :(

Наталка - 24-7-2003 у 21:33

В дитинстві збирала гриби під керівництвом дорослих, а зараз... ех, хіба що лисички відрізню від печериць... І на тому все :(