Форум Рідного Міста

Вибір місця і часу народження

Користувач Олесь - 21-7-2003 у 13:04

Пропоную наступну тему:
Якби ви могли вибирати, то де і коли б ви хотіли народитися? Так як є, чи в інший час, наприклад в XIX чи XV столітті, або в іншому місці? І пишіть, чим вас приваблює ваш вибір.

Наталка - 21-7-2003 у 19:35

У мене буде трохи романтичного уявлення, бо я направду знаю, що моя уява і реальність не співпадають, але що ж поробиш? :saint: Мені, попри всі катаклізми, як природні, так і владні, подобається жити в ХХІ столітті, і бути українкою, але якби я мала вибір, де саме ця можливість відсутня, я би обрала Великобританію (бажано саме Англію, а не колонії :), десь кінець ХVIII - середина ХІХ сторіччя. А ким би я хотіла народитися? Письменницею, як Джейн Остін або Шарлота Бронте. І неодмінно жінкою - тільки так! Мені той час видається надзвичайно романтичним, хоч і важким - я це розумію. Тоді жінки не мали практично ніяких прав, і це було жахливо. Я усвідомлюю, що кожна медаль має аверс та реверс, але ми ж нині про уяву... Так от, в моїй уяві постають бали (я так люблю танцювати), чоловіки у фраках і краватках, виховані та уважні - джентльмени, одним словом :), і, головне - тільки не смійтесь - я обожнюю рясні сукні. Бальні. Я розумію, дурня, та все ж... Моя весільна сукня мала такі спідниці, що я ледь у двері загсу пролізла :D, і ще й досі я, мов дурень з писанкою, ношуся з ідеєю купити собі бальню сукню. Зупиняє мене лиш те, що така сукня дорожча за сходи на сьоме небо :), а куди я її носитиму. В офіс? В тролейбус полізу чи в маршрутку? Та й балів нині немає, принаймні, мене на них не запрошують. :( І я навіть не знаю, чи пасувала б мені така сукня (про весільну й казати нічого, всі наречені - красуні), але все одно :rolleyes:

rost - 21-7-2003 у 21:35

Родитися раніше, як на мене, то погана ідея. Чим раніше родився, тим раніше помреш.
Родитися пізніше -- це викреслити, з свого життя, практично все, що було -- теж не дуже добре. Я не знаю, але мені здається, що якщо в минулому не просидів в тюрмі, або не дістав, якогось тяжкого каліцтва, то нічого втрачати не хочеться.

Зіронька - 23-7-2003 у 00:00

Скоріш за все, я б хотіла не народитися в іншому часі, а просто "покататися" машиною часу. Назад-вперед.
Якщо людство себе до того часу не занапастить, хотіла б років на 200 вперед мотнути. Чи назад- у початок 18 ст.
Куди? Додому. Тут найцікавіше-у всі часи.
Ніхто ніколи не звертав уваги на факт, що хороший підручник з історії України читається, як пригодницький роман?

Гриця - 23-7-2003 у 18:26

Зіронька: дійсно, машиною часу, але по рідному місту, знайомими вулицями...це би було прекрасно. А я б не хотіла десь народитись інде. хоча, від Будапешту мабуть не відмовілась.)) Але Львів для мене - то все. А підручник так хотілось читати, як роман, але мій на те не годився. Десь років до 12 я казала всім, що народилась у Кенії, м. Кісуму поблизу оз.Вікторія. Найцікавіше що вірили!!!

Наталка - 23-7-2003 у 21:37

"Ніхто ніколи не звертав уваги на факт, що хороший підручник з історії України читається, як пригодницький роман?"

О, так, це моя теза-фаворит. Я переконана, що історія України нічим не поступається, як не перевершує насиченістю подій та яскравістю, драматичністю і трагізмом історію тої ж Англії чи Франції (про Росію я скромно змовчу :) Це такий пласт для дослідників! А моя улюблена забавка... я частенько піддражнюю знайомих тим, що Україна ніколи не була під монголо-татарським ігом понад 240 років, як наші в Бога сусіди, і розповідаю про битву на Синіх Водах (1362 рік) У всіх робляться тааакі очі :o І про машину часу ідея суперова. Наразі моя машина часу - моя уява. Теж непогано :)

Користувач Олесь - 12-8-2003 у 18:12

Шкода, що мало дописувачів залучилося до даної теми. Признаюся, я робив це опитування, бо ознайомився з вислідками аналогічного опитування в Европейських країнах і мені було цікаво взнати думку учасників нашого форуму. Більшість людей один-в-один говорили те, що написала Наталка. Щодо часу - найбільше, коли просили уточнити ще й місце, то також більшість додавала Великобританію - цей розквіт Вікторіанської епохи. Причому це не залежало від статі опитуваних.

Sophijka - 13-8-2003 у 17:51

У Львові, але лише не у 20-му столітті.
З інших країн чи міст, гм, точно би не у Франції. Але у Європі!
Стать - чоловіча (для розваги:)). Хоча, якщо у столітті так 19му, то (погоджуюся з Наталкою) не відмовилася би від жіночої...