З Києва до нас на Дзигу прийшла писулька в якій вказується, що у Львові українські компакти не продаються, тому тут не вигідно робити рекламу нових українських компактів. Що ви про це думаєте?
Не хотілося би малювати чорта на стіні, але я думаю, що це лише маленька частина добре проробленого проекту. Тому те, що "це не вигідно",
тим, кому треба, якраз вигідно.
От згадати хоча б дискусію щодо радіо Ніко, яка тут точилася десь півроку тому... Там також подібне було - ніби львів'яни (і не тільки
львів'яни) не слухають українську музику.
Думаю, що писульку слід використати за призначенням
Буває, що інколи папір
туалетний закінчується...
Навіть якби таке про Київ написали, і то це було б облудою і видаванням бажане за дійсне. Невигідно робити рекламу нових компактів? А потім що?
Невигідно співати на українській. Невигідно писати на українській - он якимсь журналістам, без обмежень по громадянству, 10 000 у.о. заплатять за
найкращу статтю про Расєю, інший конкурс, теж "общепонятний" - 30 000, щоправда, гривень, перша премія. Скрізь сама невигода. Бути собою не
вигідно. А пам’ятати, що ти українець - це вже зовсім невигідно. Тим, що сидить на горі.
Я згодна з Олесем - це все прораховані речі. Починається підготовка до великої гри. До слова, не знаю, де Injust бачив шалену рекламу
"Нашого Івасюка", може (і дай Бог) у Львові, бо в Києві два-три періодичних видання (на 2,5 млн. мегаполіс!!!) про це згадали, потім була
презентація, здається, і в розсилці музичних новин ФДР радіоцентр я прочитала про вихід цього альбому. Все! І нічого - продається, просунуті підлітки
(як моя колєжанка Марічка) над "Червоною Рутою" і "Нестримною течією" плачуть, люди напідпитку ту ж "Червону Руту"
співають
А якби дійсно була підтримка, належна реклама, уявляєте?!
Щоправда, одий знайомий казав, що буває, один купує СD, а десять його переписує, але все ж купують! І у Львові, і в Києві, і навіть у Харькові! 
Якщо у Львові не вигідно, то де ж тоді вигідно??може в Одесссі? Львів - чи не єдина Україна на цілий світ. (Пробач Наталко.) Чого їм від нас треба??
Та вони що здуріли; після зміни Ніко, тільки те й роблю що купую компакти з укр. музикою
Пропоную якось допомогти цій шляхетній справі форумом.
Тобто форумці роблять огляд українських СД різних крамничок, дописуючи доповнення.
От скажімо Дзигівчани могли б подати список своїх компактів, можливо не всі знають, що те що вони шукають вільно продається.
ок.
Дві речі, які я планую придбати найближчим часом - казки Власюка (лірника гурту Вій, хто чув, той зрозуміє) і касетку, яку видали за рез-тами
минулорічного фесту Тарас Бульба. Обидві можна замовити через їх сайти.
І ще скоро десь мала би бути медіа Тарас Лялька, хоча там є лише вже раніше писані демки (дуже мало), і дуже погано записані цікаві МП, але багато інтерв"ю та фрагментів концертів.
Спробую підготувати список українських компактів, які продаються на "Дзизі".
Одарко,а чому цiни на українськi диски в "Дзизi" настiльки високi?Останнього разу коли заходив деякi продавалися по 80 грв,тодi як в Києвi тi ж самi лiцензiйнi диски можна було вiльно дiстати за 20 - 30

(З кодексу честі львів’янина, Львівське товариство в Києві
)
а отой - "Але час як ріка" скільки коштує?
І СД і медіа по 20 грн.
"Музика в Ляльці 2002" - 25грн.
а, добре. На ці вихідні я його вже матиму. Готую двадцятку...

2 Наталка. Є таке товариство? позор яка я аборигенка необізнана... Люди люди, нічо не маю проти.)))))))) але як киянка яка була у Львові сама маєш
порівняння........))))))))))
пропоную щоб ту писульку про яку на самому початку казала Одарка більше не присилали і за ту перепросили - масово закупити у Львові укрмузику. всю
причім)))))))))))))))))
а того дядька шо носить у Дзигу такі дорогі диски десь перестріти і розповісти що ми про його ціни думаємо))))))))))))
слухайте, кайфова реклама вийшла! Досить цю "писульку" поширити в ЗМІ, розвісити в крамничках ще можна, як усі свідомі львівяни кинуться
купувати українську музику
По-моєму, ми це наочно показали 
А показав хто - запоріжанка, киянка та кілька львів"ян!!! 
ну... якби про моє Запоріжжя написали, що тут не купують українського... то було б смішно - півроку тому українського у нас навіть не продавали. Тільки у травні перші диски Плачів та Гайдамаків побачила!
та... і взагалі, темі пару днів, всього десяток відгуків, а тенденція вже помітна. Так що я не забираю свої слів.
ура! надійшла відповідь з фесту Тарас Бульба. Скоро пришлють касету!
Рибко, а можна якось дізнатись, хто на тій касеті є і з якими композиціями?
А на рахунок того, що у Вас небуло українсткої музики, то її здається всюди не продавали. були традиційники та популярні(цікаво серед кого?), а чогось
доброго, то дуже рідко(майже ніколи) можна було зустріти Мертвий півень та Плач Єремії дорогі компакти на відміну від дешевої московії.
А де можна взяти альбом Плачу Єремії з повстанськими піснями? Я не памятаю, як він називається, колись в колєги слухав. Може десь є в mp3? Бо воно мені потрібно не тільки для задоволення власних потреб, але і для популяризації української музики (до речі, жарти жартами, але є тут і правда - люди, послухавши, кажуть, що вийняткові речі - от Піккардійську Терцію наприклад, на роботі пускав, тріо Мареничів або Квітку). Ми самі повинні робити так, щоб наше оточення слухало українську музику. Якщо українську музику не купують в Україні, то треба, щоб її купували за кордоном.
Наші партизани.
Наші партизани
Після прослуховування стерти та шукати компакт в муз.крамницях.
Подивився, за порадою Назара, те, що викладено на ftp://ftp.uar.net/pub/music/Ukrainian/ і дещо здивувався, побачивши там таку річ, як Троїсті Музики.
По-перше, дуже всім рекомендую - 100% автентичний український фольк, а по-друге, можливо, серед численної кількості викладених на сервері виконавців,
чиї назви мені ні про що не говорять, теж ховається щось подібне (на Троїсті Музики)? Може мені хтось що-небудь з цього порекомендує?
Novy Svet
Ну зі скромності напевно точно не помру, але можу запропонувати то все на компактах в МП-3. Немаю лише російськомовних...
Зроблю не раніше суботи.
У мене з "Нашими партизанами" минулого року кумедна історія сталася – власне, з тим, як я їх купувала.
Сиділа я тоді без роботи і без грошей. Ну тобто зовсім. Настільки, що до Петрівки (а там, на "книжці", є
невеличка ятка, де торгують українською музикою) пішки йшла - 40 хвилин. Бо грошей на тролейбусний квиток не було. Дійшла. Тут бачу - "Наші
партизани". 45 гривень. Я давно про цей компакт мріяла. Грошей нема, а дууууже хочеться. Є ще касета, але, по-перше, хочеться CD, а по-друге, на
касету грошей теж нема. А характер маю такий, що або зараз, або ніколи. Крутилася я біля того компакту, як кіт навколо сала, і, врешті, придумала, де
грошей дістати. Якби моя мама взнала, що я заради компакт-диску золото в ломбард занесла, вона б зробила б отак
і мене прибила б. Але нічого - купила, несу додому, така щаслива, і тішуся, як немовля брязкальцем. Коли до мене
якийсь дядечко, вже літній доволі, як присікається “Ой, а де придбали, а скільки коштує?”. Почув ціну – засмутився. Теж, виявляється, давно мріяв.
Коротше кажучи, віддала я той компакт абсолютно незнайомій людині, щоби на касету записав, з умовою, що поверне через три дні. І повернув – щоб ви не
сумнівались. Перше заставу пропонував, але зійшлися на довірі. Так що, Львів чи Київ, Запоріжжя чи Січеслав (я навіть кількох росіян знаю, які від
“Плачу Єремії” у захваті – як сказав один з них, слова не мої, фани Славка, не бийтеся - “Це ж вам не гурт “Калюжа Тузіка”, це – мистецтво!”), а
українські компакти купуються, в буквальному сенсі цих слів, попри все.
Привіт
столичним писулькам!!! І писакам!!!
Відбувається потужна русифікація Західної України та дуже непомітна, але українізація Сходу та Півдня. Така тенденція. Через десять років усе зрвняється! Ми станено повноцінно. Напівукраїною!
про яку русифікацію ЗУ мова? Порівняно з ЧИМ?
У Львові не купують українські компакти по простій причині - дорого. 25-30 грн мінімальна ціна компакту з українською музикою аж ніяк не рівняється з
15 грн середньою ціною російської.
Боротьба з піратством у Львові - це добре. Але чому у Києві на славнозвісній Петрівці можна придбати хоч дітька лисого і максимум 15 грн?
Перепрошую за відхід від теми, але це треба добити.
Скільки років тому? Представ хоч приблизну статистику у порівнянні: за совітів 70-х, 80-х, поч. 90-х, кінець 90-х, поч 2000.
Я кажу - ситуація на ЗУ якщо змінюється, то на гірше (у мовному питанні). І це прикро. Дуже прикро.
А про Київ не треба - не все тут можна за 15 гривень придбати. Наталка взяла партизанів за 45 гривень. Я брав ЯЯЯ за 25, бандурні компакти дешевше за
45-60 гривень не знайдеш... а хочеться.
Проблема в тім, що у нас борються з НАШИМИ піратами, а не з російськими. Тому попси дешевої - хоч ... їж, а нашої музики задешево нема.
Я, мабуть, таки щось пропустила. Для мене компакт дорожчий за 20 гривень - це щось дивне, а за 45 і тим паче. Скрізь, де мені доводилося купувати музику, диски коштували близько 20, касети - 8-10. Нормальні, ліцензійні, не катанка. Якщо у Львові вони аж настільки дорогі, я б теж там не купувала, ніякий патріотизм би не врятував.
Компакти українські дорогі - це правда, але ніц з тим не зробиш поки не буде на них внликого попиту і поки не видадуть законів, а якщо видадуть хай їх
дотримають про авторські права. якщо продавати компакти дещшевше, тоді виконавець взагалі нічого не отримує, а це не правильно. Чи ви вважаєте інакше?
Поліграфіє баато кошутує, якщо Наш Івасюк у магазині з обкладинкою коштує 30 то без неї коштує 20. Розумієте, адоплюсуйте роботу музикантів + студія
+ голі компакти...Не дивуйтеся...Тому і наша рок - музика бідна, що запис тта видання компакту групі влітає у величеньку копієчку, а це потім їм не
повертається матеріально....можливо хтось з вас скаже, хай дякую, що взагалі їх слухають та купують піратські версії...а скажу ганьба...
ви купуєте творчість, ви купуєте частинку української душі, яка робить це для вас...
але чому ж у Києві я купувала Наших Партизан за тою ж самою ціною, що й будь-який інший диск? Ні про які 45 і мова не йшла! Марка була на місці, це
точно. Піратський це був альбом все-таки чи ліцензійний?
В тему ще одна думка. Нещодавно я серйозно розсварилася з Музонівцями з приводу авторських прав (ми на сайті виклали дві пісні Нечитайла на 2 тижні,
про що з ним було домовлено, а ті скачали і поклали у себе, ще й вимагають по кілька центів за кожне скачування). Тоді тамтешній адмін-канадієць
казав, що і Кузьма і Чубай йому свої треки просто в руки віддали, щоб він розмістив на сайті. Читавши усякі інтерв"ю і зрозумівши їх позицію щодо
скачування музики з мережі на дурняк, аж якось не віриться.
Ну, що стосується цін (це для fish), то тих же "Піккардійців" у Києві дешевше 10$ я не бачила. І я ліпше буду економити на обідах, та куплю
нехай за 60 грн. але - нормальний СD.
А що до піратських дисків - для музикантів то може бути лиш моральною втіхою - от, який я популярний. Але моральною втіхою сім’ю не нагодуєш. І не
проживеш на неї... Це я дуже добре розумію. У мене так було, коли одне видавництво надрукувало мій вірш без мого дозволу, переклало його (теж без
дозволу), а потім сказали мені: "Тю, а ви що, не раді, що вас взагалі друкують?!! Яка балувана!"
Будь ласка, дорогі музиканти, продовжуйте радувати нас новими (і улюбленими) творами, зі свого боку обіцяю купувати їх - буду вдячним споживачем 
Хто такі музонівці?
Одасю, хто каже що ТРЕБА купувати піратське?
Просто в багатьох у нас немає іншого виходу. Я зняв з інету кілька гігабайт музики. Української лише 1,5 Гб. Я даю собі раду скільки грошей зекономив.
Хоч, звісно, трохи соромно перед людьми, що роблять цю музику, створюють її, живуть нею.
Якщо б у мене були гроші (всі так кажуть, розумію), то купував би ліцензійне (блін, купив якось терцію ліцензійну на майдані - касета тягне настільки,
що слухати неможна). Великі гроші були б - допомагав би видаватись таким як ви. Але НЕМА! Так само як в тебе нема. Практика взаємозакупівлі "ти
береш моє - я твоє" не вихід, без грошей на рекламу її перервати важко. Тому залишається обмінюватись одне з одним записами, зтягувати мп3 з
мережі, просити друзів аби виклали що-небудь.
На мій (може й хибний) погляд, саме мережеве піратство могло б стати кращою рекламою. Ти зараз в мережі ніде не знайдеш Дикі Танці - бо лежать старі
записи Руслани і ведеться реклама нових. В такому випадку жорсткий контроль нерозповсюдження має сенс. А якщо взяти... гурт Далі 
Я його не чув. Може на львівщині він відомий, але лише там! Якщо з"явиться ваш СД, його в Києві куплять аж 1-2 рази - або ми з Наталкою
одночасно, або хтось один і поділиться. Проте якщо ця музика буде якісною і розійдеться по "вухах", то вже наступний альбом куплять не двоє,
це точно. Та ти, мабуть і сама розумієш.
Щодо музону - там було безкоштовне скачування аж поки не стали проблеми з трафіком. Беруть вони гроші за інтернет, принаймні так кажуть.
Щодо груп рокових - вони гне Руслана, вони не Лорак...не крутяться в них такі великі гроші, і в мою групу також ніхто не вкладе великих грошей, бо я
не вмію співати "Мрій про мені мрій та Гей-гей" - та крутити попою, але яцього є свідома, що моя група, можливо, не буде розкуповуватися,
так як Океани, бо вона не є комерційною.
Але Олексій, я думаю, що ти почуєш нашу групу...і то вже скоро, бо поки що в нас все впирається у гроші.
Я дуже на те сподіваюся, чесно.
та мені то не важить, там і платити якісь копійки. Я собі завантажила Ексампей і то совість трохи мучила, лишень тільки знала, що дівчата мені того не надішлють, а у продажу нема. Річ у тім, де вони ту музику беруть! Це у них вже не вперше, взяти статтю і не проставити посилання, звідки взято, позавантажувати музику з сайтів тих же гуртів, не питаючись навіть. Якщо вже використовуєш чужу роботу, принаймні шануйся.
Де Назар? Дайте його сюди!!!!!
Офіційний володар "Всього без цукру" біля Ваших ніг!
На вищезгаданому ФТП є Без цукру, тягніть не перетягніть. Нігде не продається, тому рекомендувати стерти по прослуховуванні і шукати в крамницях буде
не зовсім тактовно. Але вашу вдячність у вигдяді грошових внесків можете виражати вже після того, як видадуть нарешті зарплату, чого і бажаю в
найближчому часі.
В мене на роботі хитрий фтр - можу лише через вінкомандер зайти. А той вимагає пароля для анонімуса. Поможіть!

Користувч Олесь: спробуй umka.com.ua, там продають.
А "Без Цукру" навіть на Умці не продають
А в мене фтр теж не вантажиться

З цього форуму я дізнався про існування багатьох виконавців, яких я ніколи не чув на наших-ненаших радіостанціях, це тішить, але деж взяти їх записи?
Я пробував, за порадою, закачати з інтернету, у мене на копіювання однієї композиції пішло більше 20 хвилин!!! Якщо врахувати плату повайдеру та
телефонній станції, то виходить невесело. Поясніть будьласка, як то ви робите?
Я не шукаю „халяви”, місто Рівне – чудове місто, але, якщо тут навіть Плач Єремії днем з вогнем не знайдеш, то про інших нема, що казати. А у
Львові, (я не настільки фанат, але бачу, що все до того йде), якщо приїхати, де можна знайти українську музику?
Бачте, я уявляю цю поїздку, як подорож до землі обетованної, куди дібравшись зможу зайти у якусь печеру-склеп і вибрати все що душа побажає,
але ж такого немає, правда?

а де взагалі продають "Без Цукру"??
Kalinowicz: у Львові багато таких склепів, он візьми хоча б Дзигу. А ще Мелодія та Стереофонік, та і взагалі в нас у підземному переході української музики повно. Звісно не якоїсь рідкісної, але багато що можна знайти. я отак час від час завалюю в Дзигу і скуповую що гаманець дозволить...
Те що у Львові не купують українські компакти пов"язане в першу чергу із їхньою вартістю, навіть у порівнянні з Києвом, де будь-який аудіодиск можна придбати за 7-15 грн., спробуйте знайти такі ціни у Львові, а знайдете - дайте мені знати, теж хочу так купувати. І це при тому, що рівень життя у Києві вищий, працювати за 150-200 грн там ніхто не буде, а у Львові це найпоширеніший спектр заробітніх плат.
НАЗАРЕ!!!! ТАМ ЖОДНОЇ ПІСНІ НЕМА У "БЕЗ ЦУКРУ"!!!!!!
може, мався на увазі не диск, а тасьми?
Гриця: Будьласка, я ж немісцевий, мені потрібні докладні адреси. Ну хоча б Дзига? Я знайшов у журналі „Червер” таку: вул. Вірменська, 35 – чи це вірно?
вірно
І дійсно нема жодної пісні, а були...
Детальніше по у2у.
за 40 хвилин на http://www.m1stereo.tv/brief/index.php здибанка з Мандрівським Фомою... Це так, не до теми.
, але дійшла до тієї
межі, за якій людині починає здаватися, що вона все може
БЛАГАЮ!!!
(Це крик душі, змученої "братньою" попсою
HEEEELP!!! (I need
somebody... і далі за текстом).
Доведеться мені, мабуть,
серйозно подумати про навчання у Львові
Особисто я маю:
"Знову ти" - 3638 КБ
"Коли над цим містом" - 3214 КБ
"Мамо"- 3424 КБ
"Тікаєш від думок" - 3284 КБ
Якщо твій мейл витримає таку наругу - то можеш його вказати - я вишлю
Сподіваюся Одарка нас не приб'є за порушення аворських прав і поширення піратської продукції 
І ще одне питання до всіх. Тут недавно обговорювалася тема піратства. Так от що краще - слухати піратське (через неможливість придбати ліцензійне) чи
не слухати взагалі? Як на мене перше - краще, в тому числі для виконавців.
Спробую ще викласти на фтп.
Якщо можна - на нттр - мені легше зняти буде. Просто посилання дай і я Наталці передам (і собі візьму
)
Та ні, я найшов фтп з укр музикою, і там можна викладати свою.
ftp://pyramid.ftphost.net
Але нажаль мені поки не вдайється... 
ftp://pyramid.ftphost.net
Папка upload - 4 пісні Без цукру
Пів на другу ночі, а я слухаю і наслухатись не можу
Мабуть, всю ніч не
спатиму... Та біс із ним, скільки тієї ночі!
(Гм, а ще мені дайте пігулок від жадібності... і побільше, побільше....
Добре, що скачала!
Я трохи переживав за живучість того фтп.
Як вийде диск, то і я обов'язково куплю!
Юрко, а Одарка (Соломійка) тобі дозволила?
Ну взагалі то кажучи, то першим почав це поширювати не я, а не буду показувати пальцем хто. 
Сподіваюся вона буде не проти... 
А взагалі-то кажучи, це ж не є піратська версія диску... Та і якість не найкраща.
Як на мене, в цій ситуації ліпше слухати те що є, щоб потім придбати повний диск. До речі багато гуртів виставляють мп-3 версії своїх пісень в
інтернеті. Я недавно Мед-хедс скачав.
А з того ж фтп скачав ОЕ "Суперсиметрія" - "Майже весна" і "Дівчина з іншого життя" це просто супер!!!
Юра 9-8-2003 в 02:47
<що краще - слухати піратське (через неможливість придбати ліцензійне) чи не слухати взагалі? Як на мене перше - краще, в тому числі для
виконавців>
Ну і не тільки. Не слід також забувати про пропаганду мистецтва та культури _за кордоном_! Це теж неменш важливе.
Викладення мистецьких творів (музики головне, але ж і текстів теж -- не все ж до Мошкова лізти) є важливою складовою.
Як приклад - дозволб собі навести проведену пропагандистську роботу з впровадженням слузання народом Люкс-ФМ (інтернетного варіанту) у політехніці
Ряшева.
А також знаяне зацікавлення молоді тамошньої коли я "абсолютно випадково" увімкнув записи укр. музики.
Таки ж на місці були випрошені і зкопійовані 2-ма особами з чистопольської молоді.
(то я відносно "купити" -- там то Напевне ніц не дістанеш)
Цікавим є те - що той самий варіант був коли я (так само "абсолютно випадково" прихопив компакт у Харків)
Як на те пішло, то позначу своє ставлення до розповсюдження укр. музики в аккордах.
Як на мене, конче важлива наявність текстів і аккордів виконавців на легкодоступних серверах. Багато разів шкодував що не маю аккордів тої чи іншої
пісні (Гадів, Чубая, багато кого ще) а підбирати не було часу. Проте впевнений - якщо б наші пісні співали, то їх би і купували.
Не можу завантажити - файли бачу а зняти не можу 
Ми ж вистраждали право слухати ці прекрасні пісні, чи не так?
І, головне - записи ці ніде не продаються. Якби були в продажу, я купила б, тут навіть нема про що говорити.
Я користуюся фтп клієнтом - там нема таких команд. По іншому не можу - треба щось думати з ФТП.
На цій умці написано "Скрябін" - "Наші партизани" так ніби Тарас Чубай і "Плач Єремії до цього стосунку не мають, що то за сайт? І ще там преша обладинка до всіх компактів є, а чомусь до "парттизан та Різдва" нема. Чому?
чи то є проблема? зв"яжіться та виправте. І картинки надішліть.
А як з ними звязатися, я спробувала написати, але щось нема відповді 
То є просто такий бізнесовий підхід типового підприємця-східняка. Скрябіна на сході трохи слухають, а от Чубая не дуже. То ж упорядник і вирішив не
відганяти потенційних покупців. Так вже є, що схід є люднішим, а тому і цікавішим для бізнесу.
Можливо це і відповідь на питання теми: львівяни не купують компактів, бо здебільшого пропозиція нашого ринку є розрахована не на захід, а на схід. А
як не крути, уподобання таки різні.
Вони ж могли написати "Скрябін" + Тарас Чубай, я не думаю, що Тараса там менше слухають...судячи з аншлагу в Палаці Україна на концерті
"Світло і сповідь" - схід ще й як слухає Чубая.
Але...Дякую за пояснення
))
Такі правки варто би було внести зараз, а на момент упорядкування сайту була, скоріш за все саме така ситуація... Немає за що.
вони може за кілька днів відкажуть. Я їм з якогось приводу писала - за три дні відгукнулися
У того хлопчика на "Умці", здається, ще й аська є - принаймні, була, коли я з ним спілкувалась. Нині я аськи не маю, хто має - постукайтесь
до нього! 
fish, рідненька, я вже цілий рік шукаю того "Ексампею"!
Напиши, будь ласка, де ти його взяла.
Дуже прошу!!!!!!!
З мене могорич!!!!
Пиши на vps@rambler.ru