Форум Рідного Міста

Увага - вірусний гепатит!

Користувач Олесь - 5-8-2003 у 16:47

http://postup.brama.com/dinamic/i_pub/usual.php?what=12530
Цитата:
Як повідомила "Поступ" завідувач санепідвідділом обласної санепідеміологічної служби Оксана Соломина, цього року в червні на гепатит "А" загалом захворіло 75 осіб. Це менше, ніж за відповідний період минулого року, й епідеміологи постійно контролюють ситуацію. Причиною захворювання є не лише купання в забруднених водоймах, а й недотримання елементарних норм гігієни, як, наприклад, миття рук перед їдою, миття фруктів і овочів, вживання сирої води з криниць.


Варто зробити щеплення від вірусного гепатиту А і B (i C). Це, звичайно, трохи коштує, але воно того варте, враховуючи небезпеку і важкість самої хвороби і її ускладнень, а також те, що підчіпити вірус можна в багатьох місцях.

З питань щеплень можна звертатися в Науковий медично-діагностичний центр "АСТАР", Львів, вул. Зигзаг 5, тел. (0322) 34-32-85, email: salus@icmp.lviv.ua, http://www.meduniv.lviv.ua/astar/,
або в поліклініку Львівської обласної дитячої спеціалізованої клінічної лікарні (вул. Дністровська 27).

Sagittarius - 16-12-2005 у 23:11

Вакцинуватись слід перш за все від гепатиту В. Дана форма передається парентерально - тільки через кров, хоча львівські інфекціоністи довели що він може передаватися і статевим шляхом - ніби дійсно так.
Заразитися гепатитом А можна з допомогою немитих рук. В Афганістані стакан з сечею хворого на гепатит коштував близько 200 у.о. - хворих відсилали додому. Цей гепатит має найлегший перебіг і майже ніколи не дає хронізації процесу. Тоді ж як гепатит В практично завжди переходить в хронічну форму і в кінці кінців призводить до розвитку цирозу печінки.
Гепати С взагалі дуже цікавий - він викликається дефектним вірусом гепатиту В - даний дефектний вірус не може сам розмножуватися - для цього йому необхідно щоб людина була заражена вірусом гепатиту В. Тому якщо ви провакциновані від гепатиту В - ви можете заразитися гепатитом С, перетворившись в носія, але хворіти не будете.

marco - 17-12-2005 у 20:29

Невеличке уточнення до першого посту:

Науковий медично-діагностичний центр "АСТАР" має новий сайт - правильна адреса http://www.astarhealth.com.ua, а також новий емайл, телефони і адресу прийому пацієнтів. Все це описано на сайті.

Користувач Олесь - 19-12-2005 у 12:03

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Sagittarius
...хоча львівські інфекціоністи довели що він може передаватися і статевим шляхом - ніби дійсно так...

Маленьке уточнення - це не львівські інфекціоністи довели :lol: це загальновідомо, оскільки при статевому контакті виникають мікротравми, що в кінцевому результаті і є передачею через кров.
Здебільшого заражаються гепатитом В в стоматолога, гінеколога, при різних маніпуляціях, наприклад гастроскопії тощо - наслідок поганої стерилізації інструментів - економія на дезінфекційних середниках. Також при заборі крові, оскільки медперсонал не міняє рукавички за кожним новим пацієнтом (тому добре принести рукавиці з собою і припильнувати, щоб при вас вбрали нові). Професійно ризик заразитися мають лікарі (так наприклад, заразився під час операції і пізніше помер відомий львівський судинний хірург Д-р Лоба), спортсмени (особливо контактних видів спорту) тощо - всюди, де можливий контакт з чужою кров'ю.

Sagittarius - 19-12-2005 у 13:28

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Користувач Олесь
Маленьке уточнення - це не львівські інфекціоністи довели :lol: це загальновідомо

Не зовсім - це була тема докторської роботи, якщо не помиляюсь пана Герасуна, який власне довів що вірус є в спермі і в виділенях в піхві і не є повязнаний з мікротравмами.

Користувач Олесь - 19-12-2005 у 15:28

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Sagittarius
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Користувач Олесь
Маленьке уточнення - це не львівські інфекціоністи довели :lol: це загальновідомо

Не зовсім - це була тема докторської роботи, якщо не помиляюсь пана Герасуна, який власне довів що вірус є в спермі і в виділенях в піхві і не є повязнаний з мікротравмами.


Те, що вірус гепатиту є і в інших фізіологічних рідинах, було відомо до досліджень пана Герасуна. Можливо, він був перший, хто про це прочитав і переклав українською. ;)

З мікротравмами є пов'язаний процес інфікування, оскільки якщо людині потрапить наприклад інфікована кров на неушкоджену ділянку шкіри, то зараження не відбудеться.