Форум Рідного Міста

Чиє зараз радіо

Василь Яворський - 6-8-2003 у 14:24

Слухаючи львівський радіоефір, диву даєшся скільки виявляється є російських груп і пісень. Чому в Україні є тільки "Океан Ельзи", ну може ще "ВВ" трохи співають, а всі решта мають максимум одну-дві пісні? І я вже не кажу про "Наше радіо", з ним все зрозуміло, російська пропаганда є, була і буде. Я веду мову про "Люкс", "Авто", "Хвилю". Відсутність української музики в ефірі аж ніяк не веде до популяризації нашої культури!

Всє ми будєм пєть частушкі":baddevil:

Олексій Мачехін - 6-8-2003 у 14:33

Ти не оригінальний у своїх питаннях - тут вже терто-перетерто цю ситуацію.

Василь Яворський - 6-8-2003 у 14:58

Нажаль я тільки знайшов цей форум і не бачив тих обговорень. Якщо такі справи - не заперечую щоб мою тему викинули.

Nazar - 6-8-2003 у 15:24

Та ні, нічого не потрібно видаляти.
Питання гостре, і періодичність його виливу на форумі у різних формах лише свідчить про гостроту цього.

Але знову ж таки веду до того, що час, коли був попит на своє - вже втрачено, а попит загарбано, тому слід розпочинати спочатку - виховувати споживача свого музичного продукту. Якщо почне одне радіо, але почне добре, без обсмоктування голих хітів, а почне з рекламою нових, зрештою буде робити комерційно-невдячну роботу - крутити невідому музику, то та музика таки стане відомішою і внаслідок буде бажаною слухачем на інших станціях. І ті вже змушені будуть йти на поводі слухача, головне щоби він був не один.
Тому говорити про це треба, треба кричати. З пустого в порожнє? Демагогія? Тоді пропонуйте що потрібно робити Нам, а не тим, кому вигідно нічого не робити!

Василь Яворський - 6-8-2003 у 15:31

Згоден! Було б добре, якби нас почули і діджеї львівських станцій. Особливо власники авторських програм. Повільне введення в репертуар нашої музики є цілком комерційнобезпрограшним. Рекламодавця вони цим не відженуть.

Наталка - 6-8-2003 у 21:43

Так, не відженуть. Тим більше, що я не втомлююсь повторювати - у нас є що поставити, є що послухати, і молоді талановитої вистачає, і "метрів"! І справа тут навіть не в патріотизмі (хоча і в ньому також), а в тому, що український музичний продукт (той, що не крутиться зараз на радіо) зазвичай якісніший, аніж відомо чий! Мабуть, щоби вижити, наші музиканти вкладають всю душу в творчість. А радіостанції я просто не розумію. Сьогодні їхала в маршрутці, думала, грає "шаньсон", як завжди, коли чую - "Люкс". Мати Божа!!! І новини - "жінки після сексу бігають швидше" (Куди??? Від чоловіків?) "Харьків вирішив дописати собі 1000 років до дати народження міста" (Лаври Києва душаааать!) Оце люксовий ефір?

З Назаром згодна на 100% - слід виховувати споживача свого музичного продукту.

Василь Яворський - 7-8-2003 у 08:35

Якість "люксових" новин добре відомі. У Львові є два джерела розповсюдження фантастичних і неймовірних чуток "бульварного" змісту - газета "Експрес" та радіо "Люкс". А виховання власного слухача, як на мене, можливе тільки тоді коли є той, хто хоче його виховувати. Згоден, що український музичний продукт на голову вищий за російський (якщо не на надцять голів). Але що з того, якщо наші радіомени не помічають (чи не хочуть помічати) нікого окрім "Океану Ельзи", тих зто визнаний там. Про яку незалежність може йти мова, якщо ми навіть у питаннях радіомовлення оглядаємось на Москву і її уподобання.

Юрій Карашівський - 7-8-2003 у 09:17

Та тема вже іржею вкрилася, щодо радіо. Гадяч, просто не полінуйся погортати сторінки цього форуму - і в тебе багато питань зникне...

Можу лише додати: для того, щоб здійснилося омріяне вами, потрбіно декілька речей і всі це розуміють: спонсор з великими кишенями (або грант), команда професіоналів, які зможуть переплюнути за такими простими параметрами як обшивка радіо, програмне забезпечення, інтерактивність ну хоча б радіо "Гала"...
З іншого боку, багато хто зможе задовільнитись і не таким "вилизаним" продуктом. Але тут починаються "але", через які в Україні і досі немає 100%-українського ФМ. Грант рано чи пізно закінчується, спонсори-меценати-політики знаходять інші способи вкладання грошей, люди... Та шо там балакати.

Олексій Мачехін - 7-8-2003 у 09:19

Був би час - я б сюди краще лінк форварднув на ті теми, де це питання підіймалось. Часу нема, тому так скажу - справа грошей. Океан платить - його крутять.

"Прокрутіть цю пісню по радіо" (с) Тартак

Nazar - 8-8-2003 у 08:40

Юра!
Ще за часів вашого НБМредагування, в нашій переписці по е-мийл Ви писали, що маєте своє бачення до виходу з ситуацією про українське радіо. Хіба відсутність спонсорів обмежує то Ваше бачення? Може викладете тепер свої погляди, якщо то не комерційна таємниця, бо ми ж говорим про некомерційний проект.

Василь Яворський - 8-8-2003 у 09:29

Панове, про яких спонсорів ми говоримо? Невже за "Тату", "Руки в гору" і решта російського лайна хтось оплачує нашому радіо. Рекламодавці також не втручаються у репертуар радіостанцій. Тут проблема у особистій політиці керівництва і ведучих, принамні я так гадаю. Якщо я не правий, то поправте.

Наталка - 8-8-2003 у 12:02

А дійсно, цікаво б дізнатися, що отримує "наше" до сліз радіо за оте лайно, що крутиться на радіохвилях вдень і вночі... Може, їм росіяни за це платять? Бо враження саме таке.

Odarka - 8-8-2003 у 12:29

Народе мій відкрию вам страшну таємницю (можливо хтось знає) Наше Радіо, Мелодія, Гала ФМ, Авто Фм - це все чоловіка Руслани. Висновки робіть самі!

Етимологічний аналіз

Користувач Олесь - 8-8-2003 у 14:22

Цитата:
Першим відправив користувач Odarka
Народе мій відкрию вам страшну таємницю (можливо хтось знає) Наше Радіо, Мелодія, Гала ФМ, Авто Фм - це все чоловіка Руслани. Висновки робіть самі!


А як прізвище чоловіка Руслани? Перекладіть з грецької і... Висновки робіть самі! ;)

Олексій Мачехін - 8-8-2003 у 14:33

Я незнаю його прізвища. Хоч може то й на краще?

Odarka - 8-8-2003 у 15:00

Ксенофонтов. Руслану називають через те: ПРИНЦЕСА КСЕНА!!! А проект новий "Дикі Яйця"

Олексій Мачехін - 8-8-2003 у 15:01

Може тепер ще хтось зробить маленький переклад з грецької?

Етимологічний аналіз

Користувач Олесь - 8-8-2003 у 15:44

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Може тепер ще хтось зробить маленький переклад з грецької?


Я звісно не знаю грецької, за вийнятком кількох загальновідомих коренів, але мої екскурси в латину і італійську дали такі вислідки:

ксено- (xeno-) (гр., як частка є і в лат. і іт.) - чужий, чужорідний, іноземний

фонте (fonte) (іт.) - джерело.

Звідси Ксенофонтов =
Джерело чужоріднього. :)

Odarka - 8-8-2003 у 15:49

Ксенофонтов дуже класний, як людина, але в нас такий шоу-бізнес і ніц з тим не зробиш, якщо навіть такі класні люди мають російські радіва...

Олексій Мачехін - 8-8-2003 у 15:53

Щось мені таки не віриться що ці файні гаманці не мають впливу на власний ефір

Наталка - 8-8-2003 у 21:41

Принаймні, новини (про музичне наповнення я краще промовчу, бо скажуть, що то - штучне обмеження) можна робити українською мовою І паузи між піснями теж не "аканієм" затикати. І ще не переходити на "радной", читаючи повідомлення від слухачів, з таким полегшенням в голосі, що мене аж нудить. Запам’ятався чомусь діалог на радіо "Ностальжі" - в маршрутці їхала. (Я нині радіо тільки в маршрутках і чую. Вистачає - з головою :D)
Юнак, слухач: Доброго дня.
Ведуча: Здравствуйтє.
Юнак: А можна, я говоритиму українською?
Ведуча: Канєчно, гаварітє, как вам удобнєє, я украінскій тоже панімаю. (Теж розуміє. Розумна. І великодушна! Серце співа!)
Юнак: Дякую.
А я їхала і уявляла. Лондон. ВВС. "May I speak english? - O, sure! - Thank you very much!". Ох, які ж ми зашугані...

На тому ж радіо "Мелодія" коротенькі історичні огляди можна теж було б українською мовою робити - що від цього, хід історії змінився б? І, що б там не казали, я не вірю, що усі "східняки" враз вимкнули б оте радіо. Слухали б, як слухають те, що грає нині - просто, щоби не тихо, а потім, гляди, і звикли б... Проблема в тому, що хороших законів немає - тут я повністю підтримую Одарку - а на ті убогі, що є, наші медіа-магнати "пілєвать" хотіли. Вони самі собі - закон.
І на останок - те, що сталося зі мною увечері. Підбігаю до зупинки. Стоять кілька маршруток, всі - порожні, я не знаю, до якої поткнутися. Водій однієї махає мені на свою машину "під парами", я дякую, і чую, як він, звертаючись до свого україномовного товариша, видає: "Харошєнькая, правда вєдь? Жаль только, по-рускі не гаваріт!".
В маршрутку я заповзала... :lol: В наступну...

Юрій Карашівський - 9-8-2003 у 11:35

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
Юра!
...в нашій переписці по е-мийл Ви писали, що маєте своє бачення до виходу з ситуацією про українське радіо. Хіба відсутність спонсорів обмежує то Ваше бачення?


Давно то було. Бачення не накладається на фінансування. Але воно залишиться лише "баченням" без матеріальної бази. Тим більше - немає жодних гарантій, що воно правильне. Кількох років роботи в цій сфері недостатньо, щоб мати цілісну картину про формування радіопродукту і мати повне уявлення про механізми, які його живлять-формують. На власні очі бачив і пережив кілька різних періодів життя однієї радіостанції. Сказати, котрий був найкращий з них: чи період свободи дій, чи період жорсткого програмування і форматування ефіру я не можу.

З досвіду тернопільських колег знаю, що "втюхати" слухачеві можна, по-суті, будь-який продукт, якщо виконуються чіткі умови: 1. Жорстка ротація. 2. Постійне нагадування, що саме цей продукт є найкращим. 3. Злагоджена командна робота в заданому напрямку.

Щодо якоїсь там оплати росіянам чи росіян за пісеньки... Звичайно, що немає такого. Просто люди, що сидять в кріслах програмних директорів переконані, що народ хаває саме ТАТУ, а не Мертвого Півня чи ЛЮК. Що Мумій Троль завжди актуальніший за ВВ, і т.д.
Тому що бізнес-група, на яку розрахована робота радіо в Україні (також на святе переконання комерційних і програмних директорів та власників компаній) - це російськомовні українці. І хай кожен з них вдома слухає виключно Петрененка, Іво Бобула, Океан Ельзи та Кому вниз, він не допустить, щоб ця музика грала в ефірі (за вийнятком ОЕ). І тому що ще надто великий відсоток українців є совками. Музика їхньої молодості - це Апіна, Буланова (в сучасному переспіві - Діана Гурцкая), вічноживий Ласковий май (Аналог - Іванушки Інтернешнл)...

Керівник мережі радіостанцій, серед яких є і ШАНСОН, слухає вдома виключно JAZZ. Однак це не заважає йому заробляти гроші блатними пісняками. Він поважає і людбить ЩАСТЯ (інді-група з Фастова), але ніколи не дасть їхній диск в ротацію. Хіба... можливо колись дасть.

Варіант некомерційного (з натяжкою) радіо є Пільман-радіо. Цікавий факт - в Україні фактично зовсім не пощирене радіо-піратство. Частково через те, що ми - мліціейська держава. Частков через те, що людям більше цікаво торгувати мобілками на базарі, ніж робити щось революційне.

Василь - 11-8-2003 у 08:04

Перебуваючи зараз у відпустці на селі, бавлюсь у радіо. В мене записано біля 500 укр. пісень + включення новин з інших радіостанцій (BBC, Свобода) + 2 години львівського ефіру Ніко з 12 до 14. Виходить непогано. Правда потужність - 3 хати сусідів зліва і справа. І ще обмеження на деяких виконавців, коли окремі сусіди та мої представники перебувають дома.

Наталка - 13-8-2003 у 21:38

Цитата:
Першим відправив користувач Юрій Карашівський]

Керівник мережі радіостанцій, серед яких є і ШАНСОН, слухає вдома виключно JAZZ. Однак це не заважає йому заробляти гроші блатними пісняками. Він поважає і людбить ЩАСТЯ (інді-група з Фастова), але ніколи не дасть їхній диск в ротацію. Хіба... можливо колись дасть.


Малюсенький офтопік можна? Я одненький і дуже швидко!!! :saint: Мене сьогодні так дістала в маршрутці одна вересково-дебільна спроба заробити грошенят (назвати її піснею язик не повертається), що я їхала і уявляла собі (вибачте :rolleyes: ) як цей керівник, про якого мова йде, каратиметься на тому світі. Їхатиме він без кінця і краю пеклом на маршрутці, де верещатиме "Я к шалавє падканал на лєсосплавє", а в коротеньких паузах здалеку тихенько долинатиме джаз. Він буде плакати і просити, щоби зробили гоолсніше, а у відповідь чутиме лиш новий вибух "Убєєєй маю падругу!". І так - цілу вічність...

Почувши це, і мій чоловік, і Олексій одними і тими ж словами сказали, що я зла і жорстока. :baddevil:

Nazar - 14-8-2003 у 08:17

Троха посперечаюсь з ними і скажу , що Ви справедливі.

fish - 14-8-2003 у 08:48

Щастя на Шансон-радіо :lol::lol::lol::lol:

dr.Trollin - 14-8-2003 у 09:22

То Наталка:
:) справедливо-злі і жорстоко-справедливі.
А взагі -- поеток до муковидумування допускати тра обачно.
Вони, цей, понавидумують!!

Василь Яворський - 19-8-2003 у 12:23

Було у Львові справді хороше радіо "Ініціатива". Чому б не відновити добру справу. На мій погляд їм забракло лише продюсера який би зайнявся розкруткою.
А "Мелодії" я б порадив згадати, що посеред старих пісень є ще і пісні Івасюка, є "Ватра", Мареничі, Яремчук, "рання україномовна" Ротару і багато колись відомих українських авторів і виконавців. Чому ж тоді зупинятись виключно на загальносовєтській музиці?

Nazar - 19-8-2003 у 12:35

Та ні, напевно не в продюсері справа. Ініціатива - то було радіо для душі, тому заробляти гроші для того є чуже. Рівень мусить бути рівнем. А взагалі то, якби не було би у Львові Ініціативи, зараз би не було так багато розбещених хорошим радіом львів"ян, їли би те що дають і не галасували б - подайте нам радіо!

Nazar - 19-8-2003 у 12:37

Та ні, напевно не в продюсері справа. Ініціатива - то було радіо для душі, тому заробляти гроші для того є чуже. Рівень мусить бути рівнем. А взагалі то, якби не було би у Львові Ініціативи, зараз би не було так багато розбещених хорошим радіом львів"ян, їли би те що дають і не галасували б - подайте нам радіо!

Наталка - 19-8-2003 у 12:55

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
А взагалі то, якби не було би у Львові Ініціативи, зараз би не було так багато розбещених хорошим радіом львів"ян, їли би те що дають і не галасували б - подайте нам радіо!


Думаю, це не тільки львів’ян стосується. :) Я перше "Люксом" була розбалувана, крутила його ледь не цілий день, там спочатку дійсно попси не було, і ведучі україномовні, і рівень пристойний... А тепер воно геть зіпсувалось, але їсти, що дають, я вже не хочу :mad:

Odarka - 19-8-2003 у 13:44

Це все залежить які люди на цьому радіо працюють. От колись на Радіо Люкс працювала Ярака якубяк, Місько Барбара та Чайка і було класно, вишенькі їхні їм взагалі Тарас чубай придумав. ПОтім на Львівській хвилі працювали всі вище перечислені + Оля Боровець і також було класно...ну, апотім вже була Ініціатива - це зірка серед українських радіво, але не комерційна.

Nazar - 19-8-2003 у 14:33

Та тому вона й зірка, що некомерційна. Після того як була спроба трансформувати його в комерційне, самі знаєте що сталось і що зара маємо. І люди не допомогли. І дуже шкода, що нігде немає Чайки. Дуже-дуже шкода.

Олексій Мачехін - 19-8-2003 у 14:34

Тож тему треба переіменувати:

Чи є зараз радіо?

Odarka - 19-8-2003 у 14:35

Згідна!

fish - 19-8-2003 у 14:37

і будемо схожі на бабусів з їх одвічним "от за царя - ото було..."

Олексій Мачехін - 19-8-2003 у 14:40

Нє, розповідаю:
Вчора зрання мені тітка-культуролог, що приїхала з Польші, плакала на грудях розповідаючи по пісню, що її чула в маршрутці, - "Шрами украшают лица мужчін і попи женщін". Чи щось таке.
Я їй показав свій новий плеєр. Вона зрозуміла і усміхнулась.
Попит на плеєри зростає.

Odarka - 19-8-2003 у 14:47

Цитата:
Першим відправив користувач fish
і будемо схожі на бабусів з їх одвічним "от за царя - ото було..."


Ми з ДЗигою не згадуємо як це було, ми протсо називаємо Ініціативу - втраченим коханням.
а ще готуємо проект нового радіва, але поки що не буду відкривати всіх карт.:D

Наталка - 19-8-2003 у 14:49

2 Odarka: Вишеньки люксовські Тарас придумав? Перекажи йому, що це просто знахідка, геніяльна ідея!!! :saint: Я ними весь час захоплювалась, бо вони такі оригінальні, впізнаваємі і в той же час ні на кого не схожі.
“Люкс” у Києві з’явився, здається, пізніше, аніж у Львові, але тримав марку. Багато від команди теж залежить... На жаль, нині в столиці нічого слухати, окрім “Сам Собі Радіо” на хвилях власного плеєра. :(

fish - 19-8-2003 у 14:50

оце я розумію розмова! :)

Олексій Мачехін - 19-8-2003 у 14:50

Нове радіо, україномовна спільнота, чемність і довірливість у спілкуванні.... блін. Щасливі ті, хто мешкає у Львові.

Nazar - 19-8-2003 у 14:58

Василь колись у своїх постах згадував за то Нове радіво, але якщо я не помиляюсь то воно має бути таки комерційним. По-друге, мені радіо Незалежність не подобається зза багатогодинних іншомовних програм.

П.С. І чого я причепився до того радіо.?

Василь Яворський - 19-8-2003 у 15:05

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Нове радіо, україномовна спільнота, чемність і довірливість у спілкуванні.... блін. Щасливі ті, хто мешкає у Львові.


Повір, такої ж думки кожен львівянин про Київ, звичайно якщо там буває частенько. Чемність і повага, україномовність - привілеї лише окремого кола, ратше, навіть покоління. А молодь у Києві більшвихована. Тай хвиль у Києві є більше

dr.Trollin - 19-8-2003 у 17:52

Odarka 19-8-2003 в 14:47
<готуємо проект нового радіва>
(отак жааалостливо) А гарної інструменталки там буде?

Ну і окрім того:
а тематичні передачі згруповані по стилям і без тріпотні посеред концерту?
а розклад тематичних предач у мережі?
а трансляція через ту ж мережу?

ну і зрештою -- а ідіотських анекдотів у стилі "ґег" НЕ буде?
або хоч би може вже з ними, але би хоч вже без скпроводженням їх хихотінням змучених "роботою" алкоголіків при падінні їхнього колєги писком у саляту (як оте хихотіння мене денервує на Люксі...)

Наталка - 19-8-2003 у 21:04

Цитата:
Першим відправив користувач dr.Trollin
Odarka 19-8-2003 в 14:47
<готуємо проект нового радіва>
(отак жааалостливо) А гарної інструменталки там буде?

Ну і окрім того:
а тематичні передачі згруповані по стилям і без тріпотні посеред концерту?
а розклад тематичних предач у мережі?
а трансляція через ту ж мережу?

ну і зрештою -- а ідіотських анекдотів у стилі "ґег" НЕ буде?
або хоч би може вже з ними, але би хоч вже без скпроводженням їх хихотінням змучених "роботою" алкоголіків при падінні їхнього колєги писком у саляту (як оте хихотіння мене денервує на Люксі...)


Ага, Одарочко, і ще нам пігулок від жадібності - і побільше, побільше :D:D:D Але, прошу, відкрий хоч один секрет - ваше нове радіво лише на львівських хвилях гойдатиметься? :saint:

fish - 20-8-2003 у 08:53

до Запоріжжя точно не дойде... Єх, мені теж пігулок одсипте :)))

Юрій Карашівський - 21-8-2003 у 15:12

ого, який "пальот мислі"!!! (це я про пісеньку зі шрамами). Брітні Спірс ховається!

Хоч бери тай кіно здіймай: "Польські культурологи теж плачуть".

...Придумати б такий "фільтр" ефірний, який би просто все лайно збирав до купи і водночас зливав на голову тих, хто його нам тут влаштовує.

Odarka - 21-8-2003 у 15:21

Це буде радіо типу "Ініціативи", алу трішечки з іншою тематикою та іншими людьми. Не можу ніц казати, бо вибиваємо гроші...

Олексій Мачехін - 21-8-2003 у 15:24

Це буде виключно львівське радіо?????

Олексій Мачехін - 5-9-2003 у 12:46

Тільки-но приїхав з Радіо-Свобода - по роботі був.
Я не знаю хто їх фінансує і що у нах в ефірі, але команда там суперова - навіть ІТ спеціалісти україномовні (що у нас дуже рідко трапляється). Надзвичайна атмосфера робочого затишку. Супер просто.

Odarka - 5-9-2003 у 12:52

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Це буде виключно львівське радіо?????

Ми ще цього не обговорювали:(