Форум Рідного Міста

Sun буде просувати Java на усiх фронтах

Agent86 - 9-8-2003 у 15:27

Опублiковано 16 червня 2003 року

10 червня в Сан-Франциско (штат Калiфорнiя) вiдкрилася конференцiя JavaOne для розроблювачiв. Органiзатором конференцiї виступила компанiя Sun Microsystems - безпосереднiй творець мови Java. На конференцiї було оголошено про цiлий ряд нових продуктiв i iнiцiатив, зв'язаних з використанням рiзних варiантiв Java у сферi iнформацiйних технологiй i зв'язку. У найближчому майбутньому Sun має намiр почати активне просування Java у всiх сегментах ринку IТ i телекомунiкацiй.

Одним з найважливiших напрямкiв стане популяризацiя Java на споживчому ринку. Для цього Sun планує почати потужну рекламну кампанiю, покликану перетворити Java у потужний бренд саме на споживчому ринку. З цiєю же метою був перероблений i логотип Java - вiн повинний стати бiльш помiтним i привабливим. У Sun упевненi, що пiдтримка Java повинна бути закладена в будь-яких електронних пристроях - вiд мобiльних телефонiв до усiх, без винятку, персональних комп'ютерiв i КПК. Для того щоб iнформувати споживачiв про Java компанiя вiдкрила новий сайт за адресою http://www.java.com.

Не менш важливою для Sun є i популяризацiя Java серед розробникiв. Цiй метi буде служити портал http://www.java.net. Sun планує випустити новi iнструментарiї розробникiв Java-застосувань для самих рiзних систем - вiд потужних серверiв до принтерiв, КПК i мобильних. Java повинна бути скрiзь - таке тепер гасло Sun. I якщо ранiше аналитики дорiкали компанiю за недостатньо чiтку полiтику по просуванню Java, те тепер компанiя повна рiшучостi виправити ситуацiю.


джерело : Sun Microsystems