Форум Рідного Міста

В усьому винуватий SARS

Agent86 - 9-8-2003 у 23:45

Опублiковано 25 червня 2003 року

Пора пiдводити пiдсумки другого кварталу, i AMD починає морально готувати своїх iнвесторiв до не найкращих новин - продаж в другому кварталi повинен скласти усього лише 615 мiльйонiв доларiв, що куди нижче тих 715, що планувалися ще в квiтнi, та й узагалi нижче всiх можливих прогнозiв.

Забутi вже тi часи, коли обсяг продажiв компанiї пiсля представлення першого Athlon зашкалював за мiльярд доларiв у квартал, сьогоднi триматися на плаву їй, по великому рахунку, допомагають лише перiодичнi продажi всi нових визнаних непрофiльними активiв, так i всi новi iтерацiї затягування поясу. Цiкаво, що AMD нiяким чином, як видно, не вважає, що в її нинiшньому положеннi винуватi суцiльнi технологiчнi фiаско, що начебто спiзнилась iз термiном випуску Opteron, раптового скандального переносу Athlon 64 з весни на осiнь, або невiдомо куди зниклих по всiм тим же цiлком зрозумiлим причинам SOI варiантiв Athlon XP.

Немає! У своїй поточнiй невдачi AMD обвинувачує SARS, що, фактично, реально вiдбився лише на китайському ринку, на якому, утiм, i посилається компанiя: мов, епiдемiя серйозно пiдiрвала там продажi мобiльних телефонiв i комп'ютерiв, що катастрофiчним чином торкнулося обох областей, у яких компанiя заробляє грошi - флеш-пам'ять i процесори.

Третiй квартал, що починається, навряд чи принесе помiтнi полiпшення в життi компанiї. Якщо взагалi буде хоч якесь збiльшення продажiв - це буде найкраще. Щось AMD спробує, звичайно, узяти цiною, але, у яку сторону позначиться на обсягах продажу зниження цiни продуктiв? Ранiш четвертого кварталу i виходу Athlon 64 нiяких серйозних змiн у положеннi AMD, на жаль, чекати просто немає звiдки.


джерело : www.3DNews.ru