Форум Рідного Міста

Лiнус Торвальдс звiльнився з Transmeta

Agent86 - 10-8-2003 у 19:31

Опублiковано 17 червня 2003 року

16 червня творець операцiйної системи Linux Лiнус Торвальдс оголосив про свiй вiдхiд з компанiї Transmeta, проробивши там бiльше шести рокiв (компанiя Transmeta займається випуском оригiнальних мiкропроцесорiв Crusoe з наднизьким рiвнем енергоспоживання).

З Transmeta Торвальдс перейде на роботу в Лабораторiю розробок з вiдкритим кодом (Open-Source Development Laboratory - OSDL). Це дозволить йому зосередитися на головнiй справi свого життя - координуваннi робiт над ядром Linux.

OSDL являє собою некомерцiйну органiзацiю. Вона була створена консорцiумом, що складається з ряду великих комп'ютерних компанiй. У їхнє число, серед iнших, входять IBM, Intel, Fujitsu, Hitachi, NEC i HP.

По визнанню Торвальдса, у Transmeta йому створили прекраснi умови для роботи над ядром, але через це вiн часто вiдчував незручнiсть: на Linux вiн витрачав бiльше робочого часу, нiж на виконання прямих службових обов'язкiв. У OSDL цiєї проблеми не буде. Головним службовим обов'язком Торвальдса там стане удосконалювання Linux.

"Небагато дивно починати офiцiйно працювати над тим, над чим з ентузiазмом трудився протягом 12 рокiв", - пише Торвальдс. Однак наближається вихiд ядра версiї 2.6.x - це непоганий привiд, для того щоб присвятити Linux бiльше часу.


джерело : OSDL