Форум Рідного Міста

Apple випустила остаточну версiю власного браузера

Agent86 - 10-8-2003 у 19:43

Опублiковано 25 червня 2003 року

Компанiя Apple представила на конференцiї розробникiв (WWDC) у Сан-Франциско (штат Калiфорнiя) остаточну версiю власного браузера Safari. Вiдтепер саме Safari буде браузером за замовчуванням для MacOS. В остаточнiй версiї браузера врахованi всi зауваження i повiдомлення про помилки, накопиченi в ходi пiврiчного бета-тестування. Тепер Safari являє собою закiнчений продукт. Говорячи про Safari, глава Apple Стiв Джобс заявив: "Кожен користувач Macintosh повинний завантажити Safari i приєднатися до мiльйонiв тих, хто уже використовує його".

Нагадаємо, що Safari є повнофункцiональним веб-бровзером, заснованим на движку KHTML, що є основою браузера Konqueror, що входить до складу оболонки KDE для Unix-подiбних систем. У Safari реалiзованi багато рiшень, що завоювали популярнiсть серед користувачiв. Це i можливiсть вiдкриття декiлькох сторiнок усерединi одного вiкна, i функцiя блокування спливаючих вiкон, i iнтеграцiя з пошуковою системою Google. Особливо Apple пишається своєю системою керування закладками i кнопкою Snapback, що повертає користувача на найпершу сторiнку, з якої почалося його бродiння по iнтернету. Утiм, аналогiчна кнопка вже з'явилася в браузерi Opera версiї 7.1 i вище.

Крiм власне браузера, Apple випустила iнструментарiй для розробникiв ПЗ, що забезпечує використання функцiональних можливостей Safari в iнших додатках. У Apple сподiваються, що незабаром Safari обiйде по популярностi Internet Explorer i стане самим популярним бровзером на платформi Macintosh. Цього буде не так складно домогтися, оскiльки Microsoft недавно оголосила про припинення розробки нових версiй IE для Макiв. Популярнiсть же альтернативних браузерiв, таких як Opera або Mozilla, серед шанувальникiв "Макiнтошiв" традицiйно невелика.

джерела : Apple, www.compulenta.ru