В цей радісний, нарешті сонячний (в Києві), святковий день 13 серпня - всесвітній день ліворуких, розпочинаєпо перепис форумного населення.
Трохи ріжуть вухо, тобто око, ті словечка "лівша/правша" - як на мене, чисті русизми. Є українське слово "шульга" (лівша),
щоправда його мало хто вживає. А в нас кажуть "лівак/правак". Чи то тільки мені так видається?
Дякую за шульгу - і справді ж є слово. Нажаль, не можу виправити голосування. Може модератори допоможуть?
І тоді як називати тих, хто пише правицею?
Значить сьогодні мій день. Можеш мене добавити до списку "лівша"
А я - правша. Стовідсоткова, не перевчена. А мій брат, як він сам на себе каже, "відредагований". Бо був шульгою
Щойно спало на думку - не зле було б сера Пола Макартні привітати
Бо ж він теж
- шульга 
Адміністратору:
Тут щойно було співвідношення 3 до 7
Зара - 1 до 3-х. Кількох повідомлень не стало. Що тут до біса діється?
Не знаю. Щось глюкнуло. Колись розберуся. Я лише витер те одне повідомлення, що можна було витерти.
А рахувалка якось збилася.
Я "правша", лівою тільки на клавіатурі працюю і то лише як допомога при наборі 
перевчений на правшу лівша...
Поняття "правша" та "лівша" стосуються не лише рук, а і інших парних органів: ніг, очей, нирок ... . Домінуюча рука може бути
права, а око - ліве
Для визначення домінування правих/лівих органів є спеціальні
тести. Тести показують, що правші чи лівші по всіх органах практично не зустрічаються
(з суттєвим домінуванням "правого боку" зустрічаються, але нечасто).
Я правша,але яка різниця на клаві і так двома друкуєм
Асиметрія півкуль головного мозку лежить у межах десяти відсотків, отже мені властива поліфункціональність
але мою поліфункціоналність в дитинстві спрямцвали праворуч, майже що перевчили
Слушне зауваження поставлене на початку теми, бо яколи побачив заголовог тему не міг второпати прощо будемо говорити. От коли зайшов то
розібравсяю.
Пробував писати лівою щось виходить, тому думаю ,що я не безнадійний все можна поправити тільки захотіти і все
Лівша. Але нормально можу писати і правою. На найнудніших лекціях тренуюсь)
пишу правою (трохи навчена і лівою), друкую десятьма пальцями і за потреби ліктем (як кажуть піаністи, знімаємо капця і...), ложку тримаю у вільній руці (байдуже якій), ніж до виделки - завжди в лівій.
Є речі, які роблю тільки лівою, є - тільки правою,а є , що все одно якою, аби настрій хороший був. Не знаю хто я. Знаю одну людину, яка терпіти не
може лівшів, вважає їх ненормальними ( в поганому розумінні цього слова
).
По-моєму дурниця.